Doprawdy nie mogę pojąć skąd się wzięła ta ocena...
Ten kicz jest miejscami śmieszny... To jak jakaś tania tandetna podróba "Interview with the Vampire"... Szczególnie ten serial... nie wspinając o książce... w ogóle ile tego jest a z trudem da się przebić przez pierwsze strony. Żenujące wręcz dziecinne dialogi, zarys postaci etc. etc. sprawiają że dosłownie czuje wstyd słysząc to w myślach. Nie chce się tu rozpisywać bo nie jest tego warty ten gniot popkultury xD
2233 osoby...
Średnia powinna oscylować w okolicach 4.9 max za ten kicz i to tylko dla fanów zmierzchu i innych pedalskich podróbek powieści o wampirach.
I mean really wtf !
E, tam - marudzisz. Wiadomo, że Wywiad z wampirem jest klasyką jeśli chodzi o produkcje z wampirami. Ciężko jej zagrozić naprawdę;)
Każdy ma swoje zdanie.
Ja twierdzę że serial jest świetny. Fabuła ciekawa, muzyka miejscami genialna i postacie są świetnie przedstawione. Może oprócz dwójki głównych bohaterów, którzy dla mnie są troszkę sztuczni. Reszta prezentuje się naprawdę w porządku. Jaka za przeproszeniem pedalska podróbka? Jak już się uprzeć to Zmierzch można tak nazwać;)
No dobra ale pierwsze 4 odcinki i większość 5 po prostu są okropne może dlatego mnie to tak razi bo wszystko dzieje się głównie w "typowej" (raczej filmowej) amerykańskiej szkole z futbolistami i cheerleaderkami. Ogólnie powiem tak że od momentu pojawienia się Lexi (i odejścia od szkolnego życia w stylu tajemnic small ville) dopiero zaczyna się coś konkretnego w tym serialu... No i Bonnie też zaczęła się pojawiać co trochę polepszyło całość.
No ale cóż to nie zmienia faktu że pierwsze odcinki pozostawiają niesmak jeśli będzie to dość długa seria to pewnie po jakimś czasie się uraz zmniejszy ale jednak pozostanie emocjonalna blizna do końca ^^