Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122827
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Bonnie i Kai...

ocenił(a) serial na 8

Denerwuje mnie ta cała latanina Damona za Eleną. Tak się zastanawiam... załóżmy, że Elena
sobie przypomni, ale co? Wyjdzie na jaw, że Damon wkręcał wszystkim kit mówiąc, że Bonnie
wcale z nim nie było. Elena się dowie, wkurzy i znowu będzie go hejcić (wcale by mnie taki
scenariusz nie zdziwił). Z drugiej strony uważam, że to bardzo nieładnie ze strony Damona, że
tak ich okłamał i skazał Bennett na zapomnienie. Przecież oni teraz nie będą jej nawet próbować
sprowadzić, bo myślą że zaznała spokoju, więc liczę na to, że może Damon sam będzie
próbował coś z tym zrobić. Scena kiedy rozmawiał z jej pocztą była naprawdę urocza. Salvatore
ma u niej dług.
Swoją drogą myślę, że jej wątek raczej nie jest skończony bo przecież jeszcze jest Kai... czuję,
że ta postać trochę nabroi i namiesza w życiu naszych milusińskich.
No i jeszcze jedna sprawa... zanim Bonnie wysłała Damon'a do domu, została zraniona? (bo ten
moment mi umknął). Jeśli tak czy to oznacza, że może nie przeżyć? Może Kai ją dobije, bo
przecież ma teraz konkretny powód.

ocenił(a) serial na 9
Carmellia

ale przecież jak mają ją wydostać z powrotem? nie dość że Damon widział jak się wykrwawia, a jedyna pomoc może dojść ze strony Kai w co wątpił to jedynie oni mieli jakieś szanse na wydostanie się z tego "piekła". nikt z tego świata nie przysłużył się na wydostaniu tylko ich trójka.
mi też podobała się ta scena z telefonem.
a co do powrotu Kai i Bonnie pewnie wrócą i mam ogromną nadzieję że Kai nabałagani i będzie wrzodem na dupie ;D kolejny czarny charakterek jest mile widziany

ocenił(a) serial na 8
Arthur_Pendragon7

Nie wiem. Zauważyłam, że Damon jednak nie jest aż taki zły i chyba naprawdę zżył się z Bonnie (śmiem nawet stwierdzić, że Damon ma więcej szacunku do Bonnie, niż Stefan do Caroline), więc wydaje mi się, że pod wpływem wyrzutów sumienia w końcu się komuś przyzna (nawet taki twardziel jak on długo nie będzie mógł patrzeć na rozbitego Jeremy'ego na przykład). Może ta czarownica Jo im pomoże? (o ile w ogóle nią jest ;p ). Może Kai coś jednak z pomocą Bonnie wykombinuje.
Tak czy siak widziałam kilka zdjęć promujących 7 odcinek, jedno z nich przedstawiało Bonnie, znajdującą się chyba pod budynkiem szpitala. Więc jest nadzieja :)

ocenił(a) serial na 9
Carmellia

myślę że Kai jakoś będzie musiał współpracować z Bonnie bo chociaż oboje uparci są to raczej do domu wrócić chcą, a jedno z drugim siebie nawzajem potrzebuje. wspólne połączenie sił hmm mam nadzieje że to pokażą bo to będzie niezła zabawa oglądać ich razem, idący ramię w ramię. pewnie było by to coś podobnego do sytuacji Bonnie i Damona taka specyficzna ralacja (jestem zdecydowanie na NIE dla zesfatania Damona z Bonnie) jednak zaryzykuje stwierdzenie, że gdy byli razem po Drugiej Stronie to zaczeła się rodzić taka szorstka przyjaźń i budziła we mnie miłe uczucia, nie co Damon (przy Elenie) pozbawiony werwy, tej dynamiki którą u niego uwielbiałam.
czyli Alaric powrócił jako człowiek + Damon znów ugania się za Eleną, która go nie kocha... może wyjdzie na to że znów razem będą zerkać do butelki? xD

ocenił(a) serial na 8
Arthur_Pendragon7

Cóż Damon i Bonnie jako para to jest zestawienie wręcz niemożliwe, ale jako przyjaciele są naprawdę wspaniali. Z resztą Bonnie jest przyjaciółką dla każdego, dla każdego się poświęca.
Mi się wydaje, że Ric raczej cieszy się z tego, że jest znów człowiekiem, ale to może być również dobry powód aby się napić, więc pewnie nie zabraknie scen z serii: Damon i Alaric - kumple od butelki i niech się jeszcze do nich dołączy Enzo i już w ogóle będzie fajnie. Tak poza tym to ta trójka razem może stworzyć zgrany zespół. No i ogólnie bardzo podobała mi się scena, kiedy Stefek pomagał Ezno i Damonowi przekroczyć granice. Wszyscy razem kojarzą mi się z czterema muszkieterami 'jeden za wszystkich, wszyscy za jednego' :D

ocenił(a) serial na 9
Carmellia

jeszcze jakieś takie napięcie na lini Ric-Enzo i będzie wspaniale ;D

ocenił(a) serial na 10
Carmellia

moim zdaniem Damon i Elena powinni być razem, ale już bez tego całego dramatu, teraz mogliby bardziej skupić się na innych wątkach

ocenił(a) serial na 8
klaudia098

Mi wszystko jedno, byleby Elena nie była z Liam'em xD
Na dzień dzisiejszy Damon jest dla niej najlepszą opcją, ale kurczę niech się nie skupiają tylko na nich bo to jest już mdłe. Teraz cały sezon szósty będzie przedstawiał zdesperowanego Damona, latającego za Elką. Mogliby na przykład rozwinąć postać Matt'a bo moim zdaniem jest on postacią godną uwagi :D

ocenił(a) serial na 9
Carmellia

Bonnie na pewno przeżyje. Nie ma innej opcji.
Moim zdaniem teraz to będzie wyglądało tak, że będzie starała się zrobić wszystko, żeby znaleźć sposób powrotu do domu (bez Kaia, ale z jego pomocą), albo postara się jakoś skontaktować z przyjaciółmi. Damona na 32984929% zżerają wyrzuty sumienia i kiedy uzna, że Elenie będzie lepiej z Liamem(niestety, ale myślę, że do takiego wniosku dojdzie, bo scenarzyści muszą to wszystko jeszcze bardziej skomplikować) to zajmie się sprawą Bonnie. Nie zostawi jej tam na pastwę losu.
Może Jo okaże się kimś istotnym w tej kwestii?
Cieszę się, że Alaric jest człowiekiem, może wreszcie dzięki temu ktoś ogarnie Jeremiego. Jeśli Jer dalej taki będzie, to błagam,niech go uśmiercą...

ocenił(a) serial na 8
Disappear16

Oj tak, Jer doprowadza mnie do szału, on i Bonnie w ogóle do siebie nie pasują, niech go zeswatają z tą całą córeczką Zach'a i będzie spokój :D
Ale też mi się wydaje, że Alaric i Matt będą chcieli jakoś utemperować młodego Gilberta.