Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122827
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Caroline i Stefan

ocenił(a) serial na 10

j.w co o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 5
poncho003

Mieli fajną przyjaźń, dopóki scenarzyści nie postanowili wcisnąć nam wątku romantycznego, który mozolnie budują od sezonu 5. Ja mam tylko nadzieję (pewnie płonną), że Caroline nie wybaczy Stefanowi jego zachowania i ich relacje pozostaną dość chłodne; bo na powrót do tej fajnej przyjaźni już raczej nie ma szans, a możliwość romansu pomiędzy nimi powoduje u mnie drgawki.

ocenił(a) serial na 6
malaika_freespirit

Mam to samo . Oby nie stworzyli z nich pary bo zabiję! Caroline najlepiej pasowała do Klausa :) Ze Stefanem tylko co najwyżej przyjażń

ocenił(a) serial na 5
monia1gucio

Z Klausem byli bardzo fajni, ale teraz wg mnie ich szansy są równe 0. Zatem jeśli Caroline ma być z kimkolwiek, to tylko z Enzo. A jej przyjaźń ze Stefanem była świetna- szczera, oddana i bez żadnych romantycznych podtekstów. A teraz kicha.

ocenił(a) serial na 6
malaika_freespirit

Tak ... ostatnio tak dużo gada z Enzo ze na 100 % jest chemia miedzy nimi (sarkazm) . Moim zdaniem Enzo jest fajny , ale producenci na siłę chcieli nam dac drugiego Klausa tylko jego bardziej ludzką ( w sensie łagodniejszą) wersję. Jesli TVD by się skonczył na tym sezonie to Caroline mogłaby przejść do TO, Hayley też była w TVD taką nastolatką głupiutką , Caroline moze też by się stała taka bardziej powazniejsza . Steroline nadaje się tylko jako przyjaźń , ale producenci (również) chcą aby Stefan nie był tym "biednym i poszkodowanym" i połączyli go z kimś równie dobrym co Elena i kogo dobrze znamy i lubimy . Jesli to zrobia ten serial stanie sie BARDZO BARDZO okropny. Między nimi większej chemii nie było , a nie z każdej przyjaźni łaczy sie miłosć . Przez ten ich wątek "miłosny" rozpadła się naprawdę chyba najlepsza przyjaźń w tym serialu :). Mam pytanie bo nie wiem czy taki moment był w serialu czy czytałam to na jakimś blogu . Czy było w serailu takie coś , ze Enzo powiedział do Caroline coś typu :Słyszałem od Damona ze jestem w twoim typie , akcent ........ coś takiego . Jeśli tak to mogłbyć podać odcinek Ostatnio dużo histori czytam to nie ogarniam xd :>

ocenił(a) serial na 10
monia1gucio

Tak było o tym jak Enzo coś takiego powiedział do Caroline to 17 odcinek 5 sezonu

ocenił(a) serial na 6
Lovciak_13

Dzięki :)

ocenił(a) serial na 6
Lovciak_13

Skąd Damon wie , ze Caroline przespała się z Klausem? Stefan chyba by mu nie powiedział . Przecież był jej przyjacielem

ocenił(a) serial na 10
monia1gucio

Nie wiem. W sumie to nawet nie wiem skąd reszta się dowiedziała Matt Jeremy itp.
Stefan dowiedział się od Tylera, a on od Eleny ( Katherine ), ona od Caroline , ale skąd reszta !?

ocenił(a) serial na 6
Lovciak_13

No nie wiem . Tyler raczej by się nie pochwalił , jesli Katherine by o tym powiedziała wydałoby się ze nie jest prawdziwą Eleną bo przyjaciółki tak nie postępuja . Szkoda że nie widziałam ich reakcji na tą wiadomość . :(

ocenił(a) serial na 10
monia1gucio

Też chciałabym zobaczyć ich reakcje szczególnie Damona

ocenił(a) serial na 6
Lovciak_13

Tak . Juz widze te jego miny , a później docinanie Caroline :D A jaki Klaus był szczęśliwy jak przyjechał z Mystic Falls do Nowego Orleanu . Szkoda, że już o niej nie wspomina :( ...

ocenił(a) serial na 10
monia1gucio

Tak szkoda że nie wspomina nic o Caroline, kiedy przyjechał do Nowego Orleanu był naprawdę szczęśliwy nawet Marcel to zauważył.
Na początku nie skojarzyłam dlaczego był taki zadowolony, uświadomiłam to sobie dopiero później :)

ocenił(a) serial na 6
Lovciak_13

Ja nie oglądam zbytnio TO tylko niektore odcinki i gdzies przeczytałam , ze był taki szczęśliwy w w12 odcinku za sprawą Caroline więc musiałam obejrzeć ;D

ocenił(a) serial na 8
monia1gucio

Chwila chwila, a skąd wiecie, że Damon się o tym dowiedział? Nie pamiętam tego fragmentu :(

ocenił(a) serial na 6
Annushka92

Bo powiedział Enzo , ze on jest w jej typie : akcent , lubi podróże i jest niemoralny .... Z tego można wywnioskować ze chodziło o Klausa

ocenił(a) serial na 10
monia1gucio

A po za tym powiedział o tym Elenie , kiedy rozmawiali przez telefon ( obydwoje mieli tego wirusa )

ocenił(a) serial na 6
Lovciak_13

No właśnie xd :D

poncho003

Jeden z najgłupszych pomysłów w tym serialu, a trzeba zaznaczyć, że było ich bardzo dużo. Caroline i Stefcio mieli genialną przyjaźń. Świetnie się rozumieli i cudownie sie ich oglądało. Nie było żadnych podtekstów tylko czysta przyjaźń faceta i dziewczyny. Ale oczywiście trzeba było popłynąć z falą popularności i dowalić romantyczne spojrzenia...

Dla mnie Caroline najlepsza była z Tylerem w 2 i 3 sezonie. Uwielbiałam ich razem, byli tak uroczo sobą zakłopotani. A potem wpchneli biednego durnego Klausika (nienawidzę go szczerym sercem), który wszystko zwalił - i wtedy straciłam nadzieję, że coś z tego serialu jeszcze będzie. Od tamtej pory wisiało mi z kim Car skończy oczywiście dopóki twórcy nie wyjchali z pomysłem skimania jej ze Stefkiem.