też się zastanawiam, dobre pytanie. Jeśli chcesz zobaczyć promo: https://www.youtube.com/watch?v=V0mxvVU8rik
Według komentarzy - ludzie uważają, że Katherine stała się Amarą.
Jeśli na serio ją uśmiercili - please no - to największa głupota, bo to chyba jedyna postać, którą zawsze lubił każdy.
jeju mam nadzieje że ona żyje bo to by było okropne straszne . Zaraz kim była ta Amara ?
W Amarze Silas się bujał (pierwsza "Elena" - przez nią powstały jej kolejne sobowtóry), ale to tylko ludzie tak gadają pod promem, więc nie radzę się tego słuchać na bank.
Wejdź w wątek "Odcinek 5x05 - Monster's Ball - dyskusja" tam znajdziesz komentarze, które mówią, że Kath żyje i w następnych odcinkach będzie "odkrywała nowe właściwości lekarstwa" :)
Watpię że stała się amarą albo że nie żyje w końcu 10 minut wczesniej pozała swoja córkę.
Kath nie umarla LOL - na koncu odcinka nawet się przebudzila i zartem powiedziala "czy jestem w piekle?"
W 5x08 ma interakcje ze Stefanem, a w 5x06 z Caroline. Nawet masz zdjęcia promocyjne gdzie jest usmiechnięta od ucha do ucha.
tu masz zdjęcie z 5x06 za dowód:
http://24.media.tumblr.com/47655441abe2a9e855daf4fcff3b7826/tumblr_muvddtZWox1so 55buo7_1280.jpg
ta, widziałam, ale nie pojmuję co oni robią w tym serialu. Najpierw mówią, że aby "the cure" zadziałało to musi wypić każdą krople Kath, a teraz wziął sobie "troszkę" i już powstaje, a Kath żyje?
oczywiście, ze nie chciałam aby Kath umarła bo to najlepsza postać (ze Stefanem), ale nie podoba mi się co oni robią - mówią jedno, a potem w kolejnym odcinku okazuje się, ze jest inaczej. taka tam niespodzianka.
nie wiemy dokladnie co się stalo. Zbyt mocno w tym odcinku zaakcentowali ten motyw ze smiercią by się tak wycofac. W opisie 5x06 Katherine ma odkryc nieznane jej wczesniej wlasciwosci wypicia leku. Więc moze dostaniemy odpowiedz dlaczego jeszcze zyje.
Moze jak z jej organizmu wypuscili większosc cure, to na nowo powoli staje się wampirem czy cos?
Pierścien, albo lekarsto działało a jak wypił ją do cna to znów stała się tym kim była przed jego wypyciem.
Jaki pierscien? Pierscien gilbertów ma Matt. I dziala on tylko na istotny ktore nie mają statusu supernatural. A Kath nadal jest doppelgangerem, przez co pierscien nie powienien na nią dzialac. Tak jak nie dzialal na czlowieczą Elenę.
*SPOILER* było mówione, że ktoś zacznie się starzeć w przyśpieszonym tempie, część ludzi sądzi, że chodzi właśnie o Kaśkę.