Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

jest zalosny ? Kiedys lubilam ten serial , ale teraz , gdy juz do reszty zepsuli postac Damona nie da sie tego ogladac ; / A szkoda , bo pierwsze 3 sezony zapowiadaly sie ciekawie ...

xMagda27

Zdecydowanie masz racje. Serial dało się lubić do 3 sezonu ale teraz? Oglądam z przyzwyczajenia ten jeden odcinek tygodniowo.... tylko, że nie mogę czasami zdzierżyć niektórych postaci.... wszystko jest naciągane, pogmatwane i wydaje mi się, że dobrze by zrobili gdyby rozwinęli The Originals - którzy zapowiadają się całkiem, całkiem a TVD skończyli na 5 sezonie. Chyba, że zrobią rewolucję to z przyjemnością obejrzę :) Ogólnie za bardzo odeszli od książki i jak ktoś najpierw czytał a później ogląda - to sezon, po sezonie - coraz częściej łapie się za głowę :)

ocenił(a) serial na 8
KatOsm

Niestety również mam takie wrażenie. Od 4. sezonu, kiedy rozpoczęli pogoń za lekarstwem, żeby tylko biedna Elena nie była wampirem, wydaje się to wszystko nieciekawe i naciągane. Też już oglądam ten serial z przyzwyczajenia i nie czekam specjalnie na kolejny odcinek.

ocenił(a) serial na 6
xMagda27

ja też uważam że 5 sezon jest robiony na siłę i jak najpierw oceniałam serial 9/10 to teraz zmniejszyłam ocenę 6/10 a jeśli wyjdzie jeszcze 6 sezon to pewnie dam jeszcze niższą ocenę a szkoda bo bardzo mi się podobał oglądałam odcinek za odcinkiem z sezonu 1-3 ;)

ocenił(a) serial na 10
Bonnemort

Ja ogólnie bardzo lubię ten serial...ale denerwuje mnie w nim zachowanie Eleny. Bo był moment gdzie Stefan flirtował z Tessą a ona była oburzona tak jakby on nie mógł się z nikim spotykać. I wnerwia mnie to że on gdy jest z Damonem udaje niewinną i gdy zabiła Jessiego to dlatego że zabiłby Damona a normalnie dałaby mu szansę. Dobrze że się rozstali...nie mogę się doczekać nowych odcinków.

ocenił(a) serial na 10
oli008

Moim zdaniem nie warto niektórych spraw przedłużać.Tak samo jak ksiazki powinny sie zakonczyć na jednej trylogi ;)

ocenił(a) serial na 5
xMagda27

niestety masz rację, do 3 sezonu oceniałam serial na 8, mega wciagajacy, do tego było na kim oko zawiesić ;) a teraz to ledwo 4/5 bym dała, dla mnie teraz TVD to dno, az przykro się ogląda :/

ocenił(a) serial na 7
xMagda27

I ja się zgadzam