Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Damon

ocenił(a) serial na 10

Na początku szczerze uwielbiałam go ,ale potem stał się po prostu taki głupi. Potem był mi obojętny ,ale teraz mnie już tak denerwuje!! To taka dupa-sypia z wszystkimi.Stefan to przynajmniej ma jakąś godność.Według mnie on i Elena nie powinni być razem bo to by było już takie nudne. I co potem ??? Znowu wróci do Stefana???!!

ocenił(a) serial na 10
Avril_6

Ze wszystkimi czyli z kim? Spał jedynie z Katherine, Isobel i kimś jeszcze? Z matką Matta jedynie się całował.
A jak dla mnie, to VD bez Damona byłoby o wiele mniej ciekawe. To on swoją postacią wnosi najwięcej do tego serialu.

ocenił(a) serial na 8
Portirroni_xD

No i chyba jeszcze z Caroline?:]

ocenił(a) serial na 10
Klaudia0807

A no tak, fakt, zapomniałam o niej ; dd
No to tylko 3 : ]

ocenił(a) serial na 10
Portirroni_xD

Jak trzy to dla ciebie mało ,to z iloma miał się bzykać??

Avril_6

Niech spi sobie z kim tylko chce. Taka jego natura i kropka, Damon zawsze musi iśc pod prąd, wbrew normom moralnym i społecznym:)

ocenił(a) serial na 10
Avril_6

a to jest jakaś kosmiczna liczba ?

za krótki .

Portirroni_xD

Jeszcze wam się Vicky i ta laska z baru w Georgii i gdzies po drodze
zgubiły:-)

ocenił(a) serial na 10
Binula

On spał z Vicky ? Bo nie kojarzę ; d
jaka laska z baru ? ;D

ocenił(a) serial na 10
Binula

z Vicky nie spal, a z ta laska to jakies kilkanadcie lat wczesnisj ; D Team Damon'a ; D

ocenił(a) serial na 9
Binula

z tego co wiem, to Damon nie spał z Vicky... chyba że coś przeoczyłam? ;)

ocenił(a) serial na 9
cococao

TEAM DAMON - od zawsze, i nie może być inaczej ;]

ocenił(a) serial na 10
cococao

nie bo TEAM STEFAN !!:P:D która z was lubi Stefana??

ocenił(a) serial na 10
Avril_6

Ja Team Damon oczywiście ;D
Na zawsze tylko on .<333
Chociaż Stefcia też lubie ;]

Portirroni_xD

No raczej nie zajmowali się tylko tańcami, kiedy zaciągnął ją do siebie do
domu. Ta barmanka, której wyrwał serce (chciała go zabić za Lexi).

ocenił(a) serial na 10
Binula

dlaczego juz jakies domysly, nie trzeba od razu isc do lozka.

VeLkA02

ja też team Stefan:).

ocenił(a) serial na 10
VeLkA02

Ee no zgadzam się. Z resztą... nie wiemy z kim jeszcze spał. x D
Jego sprawa. I tak go lubię. NA początku go nienawidziłam. Stefana też lubię ;]]

ocenił(a) serial na 10
megaami

a tak w sumie to fajny temat nam się zebrał xDD
Z iloma laskami spał Damon, no naprawdę świetny ;]]

ocenił(a) serial na 10
Portirroni_xD

No doprawdy. Ciekawe ile będzie w następnym sezonie. Co myślicie? X d hahahaa

megaami

pewnie już mniej, bo zacznie pałać uczuciem do Eleny.

VeLkA02

Myślę, że dla dorosłego to nie są domysły, a naturalna kolej rzeczy:-)

Avril_6

Ja wolę, żeby Stefan był z Eleną. Nie myślę nawet, jak mogłaby go skrzywdzić w razie ewnetualnej "powtórki z historii". Ale ewidentnie nie wyobrażam sobie odcinka bez Damona, to taki promyczek, wnosi humor i popędza akcję... Hm, zresztą w każdym filmie lubię powoli rozwijajace się wątki miłosne- z tego powodu jestm w stanie oglądac nawet bajki (choćby spadkobiercy tytanów czy a.t.o.m.). A tutaj mamy i powoli się rozwijający wątek, którego najlpesze fragmenty mogę w kółko puszczać (tak jak w Kościach) i stałego partnera. Kocham ten serial.
Za to w książce (czytałam tylko I część) nie mogłąm znieść Stefano, był nudny i dziwny, za to Damon był świetny! Może dlatego, że kontrastował z wszystkimi nieciekawymi postaciami, al ejego wystąpienia ciesyzły nawet bardziej niż w filmie ;)

ocenił(a) serial na 10
aka13

Nie wierze, czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałam. Kogo obchodzi z kim sypia postać fikcyjna? Dla mnie i tak Damon jest świetny. Niech se życia poużywa. ;p

Bloody_Anna

a ja tylko czytam i się dziwie wszystkim laskom które uważają , że Damon jest przystojny . xDD
nooo przyznaje sexy jest ; dd
ale nie można go porównywać do Stefanka bo on jest naj , i ten jego kaloryferek = cudo normalnie .
no ale z drugiej strony się nie dziwie , bo Damon podoba się wszystkim małolatom , a już takie poważniejsze laski które się znają na rzeczy wiedzą co lepsze ; )
już ten Alaric jest przystojniejszy od Damona , noo i od Stefana muszę przyznać , że także ; >

ocenił(a) serial na 10
dzina236

Przesadzacie. To że nie lubisz postaci Damona jest zupełnie normalne tak samo, jak np. są tacy którzy nie lubią postaci Stefana ale dla mnie gdyby chociażby jedną z tych osób usuneli ze serialu to by serial naprawde stracił zainteresowanie. Wszyscy coś wnoszą do serialu, dlatego bardzo lubię i tego i tego po równo ;d

ocenił(a) serial na 9
dzina236

O gustach się nie dyskutuje bo każdy ma inny...mnie się Damon bardzo podoba a zapewniam Cię, że małolatą nie jestem...Stefana ciało jest tak kościste, że aż strach patrzeć...ehh

:))

ocenił(a) serial na 9
inginessa

a ja lubię ich obu, jednak wolę Damona, to że sobie sypia z większą ilością osób niż przeciętny inny człowiek to jego sprawa, ja wyznaję zasadę "nie ważne gdzie/z kim śpisz, tylko czy się wyśpisz", a z resztą jego poczucie humoru i wgl jest genialne, więc nie zgodzę się z założycielem forum :)

ocenił(a) serial na 10
Elisa123

Ja też już taką typową małolatą nie jestem , a również wolę Damona.
DLa mnie po prostu ma w sobie to coś, co przyciąga wzrok. Taki magnetyzm. U Stefana brakuję mi tego zdecydowanie , chociaż nie powiem, że nie jest przystojny , bo jest. Jednak ja jestem team Damon pod każdym względem i tak pozostanie ; P

ocenił(a) serial na 8
Portirroni_xD

Ja też jestem team Damon:D Stefan też jest przystojny, ale Damon lepszy i wydaje mi się, że dużo się zmienił od początku serialu, na lepsze oczywiście;) W sumie to nawet nie wiem czy bym żałowała jakby to on był z Eleną a Stefanowi mogliby znaleźć jakąś inną laske;p Ooo Bonnie np:)

ocenił(a) serial na 9
Klaudia0807

Racja nie ma niczego w Stefanie czego nie da się lubić...a jednak i ja jestem w team Damon :P
Uważam, że cały ten serial, bez względu na ilość sezonów może mieć tylko jedno zakończenie. Zginie jeden z braci (oddając życie za Elenę i swojego starszego/młodszego brata) albo obydwu. Szczerze nawet by mi to nie przeszkadzało. Fajnie byłoby gdyby Damon tak mocno kochał Elenę i swojego brata, że nie wahałby się dla nich umrzeć...ostatecznie. Oczywiście przed tym usłyszawszy od Eleny, że i ona go kocha. Wtedy mogła by sobie być ze Stefanem...ehh

ocenił(a) serial na 10
inginessa

wyobraznia buzuje ; DD narazie jest dobrze jak jest.

ocenił(a) serial na 10
VeLkA02

Haha nie no takie zakończenie byłoby nawet dobre ; PP
Póki co żyjmy teraźniejszością ; D

ocenił(a) serial na 9
Portirroni_xD

Byłoby świetne :P
Ja tam lubię wybiegać w przyszłość ;P

ocenił(a) serial na 7
VeLkA02

Uwielbiam Demona. Jego postać jest naprawdę świetnie skonstruowana... Jego mimika, głos, zawsze dowcipne i trafne uwagi sprawiają że VD znacznie zyskują na wartości... Mimo to wole jednak aby Elena dalej pozostała sobie ze Stefciem

inginessa

Ja bym znalazła kilka rzeczy, których nie da się lubić w Stefanie:
- jest nudny,
- non stop użala się nad sobą,
- jest mało kumaty jak na swój wiek,
- nie robi nic pożytecznego (to już lepszy pod tym względem jest Damon),

Avril_6

Hmm, powiem tak - Elena i Damon mają niesamowitą chemię, widać między nimi te iskierki, ale jakby nie patrzeć to Stefan jest jej prawdziwą miłością, bezgranicznie ją kocha i troszczy się o nią. Ona czuje się przy nim bezpieczna. Wiem, że Damon gdzieś w głębi też chowa podobne uczucie do Eleny, ale chyba stara się nie dopuszczać go do głosu, wciąż kryje się pod maską cynicznego i bezdusznego typka. Zresztą po tym, co zrobiła mu Katherine wcale się nie dziwię, nie chce znów cierpieć, ot co. Podoba mi się jak twórcy tego filmu powoli rozwijają znajomość D/E. Ze Stefanem to była szybka akcja - poznają się, zakochują się i jest ok. Tutaj Damon i Elena powoli, małymi kroczkami poznają się i rodzi się między nimi niezwykła więź. Początkowa niechęć przeradza się w piękną przyjaźń. Powiem szczerze, liczę na coś więcej, ale nie na zasadzie fizyczności. Bardziej skłaniam się ku temu, by było to coś wyjątkowego, coś w ich głębi, może jeden pocałunek, długie znaczące spojrzenia i szczere rozmowy. To ostatnie szczególnie, podoba mi się wizja ich przyjaźni.

ocenił(a) serial na 10
Phantasis

masz racje ; )
ta przyazn, takie sygnaly bardzo dobrze uzupelnialyby ta szybkosc miedzy E-S

ocenił(a) serial na 10
VeLkA02

http://www.prime-time.pl/wp-content/uploads/2010/05/VAM_Sweeps_WK3_HR_Srev.jpg E i D na plakcie promujacym ostatni odcinek ; )

VeLkA02

Po pierwsze chemia między D i E jest niesamowita i widzą to nawet niektórzy fani Stefana ;P A jeśli chodzi o Damona to ludzie zastanówcie się trochę. On ma z 200 lat i tylko raz starał się być na stałe z jedną kobietą, więc nawet 10 przypadkowych dziewczyn na te "kilka" lat i w jego przypadku nie brzmi jakoś dziwnie xDD

WithMe_

A jeśli chodzi o oddawanie życia za Stefana i Elenę to sobie książki poczytajcie :p tyle mam do powiedzenia xD

ocenił(a) serial na 10
WithMe_

ale ksiazka jest zupelnie inna niz serial ;d ja mam tyle do powiedzenia

VeLkA02

To prawda, ale w serialu też zobaczysz o czym mówię i nie wiem czy nawet nie już w 22 odcinku a jak nie to na pewno niedługo ;P

ocenił(a) serial na 9
WithMe_

Czytałam :))
I takie zakończenie jest całkiem prawdopodobne...według mnie :P
Książki są jeszcze bardziej skoncentrowane na związku Elena/Damon niż pierwszy sezon Vampire Diaires. Po przeczytaniu ostatniej (Shadow Soul), która w zasadzie cała jest o Damonie i Elenie doszłam do wniosku, że w tej historii albo Damonowi dostanie się Elena albo umrze. Innej opcji nie widzę :D

Serial oczywiście to inna bajka. W porównaniu do książek serial jest niesamowicie dobry. Różni się od nich prawie wszystkim. Jednak związek DE rozwija się i wygląda tak samo.