Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122827
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Eh...

ocenił(a) serial na 8

Czy tylko mi się już nie chce tego oglądać? Ok, jestem z tych osób, które nie lubią
zostawiać czegoś napoczętego i na pewno będę oglądać następny sezon, ale proszę,
powiedzcie mi, że to już będzie ostatni, bo robi się to takie powalone, że szok... przecież tak
naprawdę ten serial ma już mało wspólnego z Wampirami i w ogóle :/ No i bez przesady,
ale uśmiercenie Damona byłoby samobójstwem ze strony twórców tego serialu :P

ocenił(a) serial na 5
Kotka232

Ja sobie powtarzałam: "Obejrzę 5. sezon i rzucam ten chłam." Ale w 6. sezonie ma być Enzo, więc się poświęcę i obejrzę, bo to najjaśniejsza gwiazda tego serialu w tym momencie. Ale jeśli zrobią kolejny sezon, to będzie przegięcie wszystkiego, bo nie wiem, co mogliby jeszcze ciekawego wprowadzić. Znając scenarzystów, wprowadzą kosmitów. Albo gumisie.

ocenił(a) serial na 6
Kotka232

Nie jesteś sama :) Oglądam ten serial od 4 lat i w sumie nie wiem już po co ... Chyba tylko dla Klausa, Alarica i Enzo ... Nie wiem co robić, bo jest tyle ciekawszych seriali a ja dalej śledzę "Pamiętniki.." Chyba z sentymentu ;)

ocenił(a) serial na 8
Fragaria

Noooo... dokladnie :D Tak bardzo uwielbiam Enzo, Klausa i Alarica ;)

Kotka232

Trzeba umieć odejść z godnością...starają się ale cóż....nie do końca to widać. % minut tego serialu już mineło. Za duża konkurencja. ;)

ocenił(a) serial na 10
Kotka232

Ja też juz nie wiem dlaczego nadal oglądam ten serial ;/ czy to właśnie z sentymentu, czy z nadzieją ze a nóż/widelec coś się zaraz ciekawego zdarzy i serial znów nabierze tempa ( bo tak już nieraz bywało) nie wiem czy zdzierże nastepny sezon jezeli bedzie tak nudny jak sezon 5-ty. Pozdrawiam wszystkich fanów. Amen.

ocenił(a) serial na 10
Kotka232

Ostatnio czytałam artykuł w "Świecie Seriali" dotyczący "TVD" i w ww. artykule sami bohaterowie mają już dość tego ciągłego zmartwychwstawania. Wydaje mi się, że jest już tego po prostu za dużo w tym serialu, a scenarzyści nie mają już pomysłów więc zaczynają od nowa, lekko modyfikując to co już było. Sezon 5 obejrzałam, ale to już nie było to co kiedyś, gdy z ogromną niecierpliwością czekałam na kolejny odcinek jak to było w przypadku sezonów 1-3. Gdyby nie Caroline, Enzo - całkiem niezły bohater i powrót Alarica - cieszy mnie to ogromnie, nie wiem czy nie porzuciła bym tego serialu. Nudzi mnie już to wszystko...tylko Elena, Damon, Stefano i tak w kółko. Mam nadzieję, że sezon 6, będzie ostatnim i będzie miał mniej odcinków i wszystko się w końcu wyjaśni i ustabilizuje. Scenarzyści powinni zakończyć to wszystko w momencie gdy serial ma jeszcze dobrą oglądalność tak jak zrobiono w przypadku "Czystej krwi" czy "Dr House'a". Bardzo lubię ten serial, ale nie wiem czy zniosę jeszcze więcej sobowtórów, podróżników, kotwic, czarownic, wilkołaków, łowców wampirów itp.

ocenił(a) serial na 8
KarolinaW_filmaniak

Hahahah... no dokładnie :D widzę, że każdy ma takie same odczucia co do Enzo, Caroline i Alarica - ich nie da się nie lubić :D a tak w ogóle to Ci podróżnicy się wzięli tak bez sensu, że nie wiem... co to ma z nimi być?

ocenił(a) serial na 1
Kotka232

Nie tylko TY nie chcesz już oglądać serialu, ja też :P. przestałam go oglądać chyba na 10 odcinku? już nie pamiętam. Czytałam w świecie seriali, że sami aktorzy są zmęczeni graniem, wskrzeszaniem postaci