1. Jakim cudem enzo byl normalny po taki mczasie?
2. Jakim cudem Enzo wybaczyl Damonowi?
3. Niby jak Enzo po tak dlugim czasie w niewoli tak latwo sie zaadaptowal na wolnosci? Myslicie, z e byl wypuszczany itp?
4. Co myslicie o zemscie Damona?
Nie jest do końca normalny. Wybaczył Damonowi, bo tylko jego zna i uważa za przyjaciela. A może to konsekwencja tego, że nie jest do końca normalny?;) Co do zaadaptowania to nic mnie nie zdziwi. Rebeca po przeleżeniu w trumnie kilkudziesięciu lat dzień później umiała posługiwać się smartfonem. Moja mama nie umie do dzisiaj;)
Mam nadzieję, że Enzo zostanie na jakiś czas w serialu. To taka przyjemna, nowa twarz:)
Nie o to chodzi... Ona miala ogolem jzu wtedy 900 lat okolo.. Ogólem miala odwalone.. ona nie zyla, ok.. to jestem w stanie pojac.
Ale Enzo, dzien w dzien przechodzil tortury, zyl o szklance krwi i tak przez 70 lat.. siedzial w klatce... nie mial zadnej rozrywki itp.. byl sam ze swoimi myslami i nienawiscia.. zas tu wychodzi i tak po prostu jest na wolnosci..i ma na to wylane.
To, ze byl wypuszczany to jest oczywiste, w koncu zabil ta laske co byla lokatorką u Caroline i Eleny.
Ludzie sobie jakoś radzą, w Austrii ojciec przetrzymywał w piwnicy córkę i dzieci, które z nią mial przez 20 lat. W serialach wszystko idzie szybciej. Enzo nie jest do końca normalny. Jeżeli chodzi o zemstę to nie ma za bardzo już na kim się mścić bo Damon wytłukł większość winnych osób. I dlaczego wybaczył Damonowi? A co miał zrobic, zabić go? Damon mu dosyć jasno wytłumaczył jak sytuacja się przedstawiała, Enzo to tłumaczenie widocznie przyjął.
Tak trochę nie na temat- było powiedziane ile Enzo ma lat? Kto jest starszy, on czy Damon?
Dokladnie 24 lata i dokladnie to oni sie nazywali Joseph Fritzl i Elizabeth Fritzl... ogólnie sprawa dosc dziwnie mnie fascynowala kiedys..
O ile sie orinetuje to ona i jej dzieci to teraz swiry ktorych (juz od 6 lat) ciagle pilnuje policja....
Nie bylo powiedziane - ale mozna by przyjąc, że byl zolnierzem ktorego zlapali w augustine (czy jakos tak) i zmienili w wampira.
Oni go zmienili w wampira czy prędzej nim już był? Stare odcinki VD znałam prawie na pamięć, ale nowsze oglądam z przyzwyczajenia właściwie;)
To też masz dziwne zainteresowania;) A co z tymi babkami, które przetrzymywał ten koleś w Stanach?- on potem zabił się w celi.
Pewnie oni go zmienili. Wiadomo, ze byl zolnierzem.. pewnie wrócil z wojny i go schwytali.
O tym nie slyszalem.. mnie interesowala tylko sprawa Fritzla. O kilku slyszalem.. wsumie to wiecej niz polowa spraw byla w austrii... w Polsce tylko jedna a tam co roku znajduja jakies niewolnice seksualne.
W Stanach była podobna sprawa. Facet przetrzymywał 3 kobiety. Znalazłam, nazywał się Ariel Castro. Został skazany na 1000 lat i w więzieniu popełnił samobójstwo. I spokój.
oj prosze. był torturowany przez bardzo długo, a potem gdy już była nadzieja na wolność oddawał Damonowi krew i miał go za przyjaciela, a ten go zostawił na kolejne lata dręczenia. Pozaty Enzo mówił, że żeby przetrwać wyznacza sobie cel którym jest zemsta.
z tym przystosowaniem się do nowych czasów to wypaliłeś, akurat oprócz małego wątku z uczącymi się wampirami z grobowca w 1 sezonie nigdy później scenarzyści nie zawracali sobie tym głowy. alien_2 podała przykład Rebeki, ja dołożę do tego 2000 letniego Silasa, który wkrótce po opuszczeniu grobowca doskonale znał asortyment z Ikei haha.
Myśle ze to część jego zemsty, sam mówił że żeby przetrwać bycie torturowanym itp. obiera sobie zemstę jako cel. (to chyba jedyne logiczne wytłumaczenie)
Co nie zmienia faktu, ze powinien doznac pewnego szoku a nie tak normalnie przebywac w rzeczywistosci.