Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Enzo

ocenił(a) serial na 8

1. Jakim cudem enzo byl normalny po taki mczasie?
2. Jakim cudem Enzo wybaczyl Damonowi?
3. Niby jak Enzo po tak dlugim czasie w niewoli tak latwo sie zaadaptowal na wolnosci? Myslicie, z e byl wypuszczany itp?
4. Co myslicie o zemscie Damona?

ocenił(a) serial na 8
Al_Bundy

Podbijam jak Putin Krym

ocenił(a) serial na 8
Al_Bundy

fdfdsfds

Al_Bundy

Nie jest do końca normalny. Wybaczył Damonowi, bo tylko jego zna i uważa za przyjaciela. A może to konsekwencja tego, że nie jest do końca normalny?;) Co do zaadaptowania to nic mnie nie zdziwi. Rebeca po przeleżeniu w trumnie kilkudziesięciu lat dzień później umiała posługiwać się smartfonem. Moja mama nie umie do dzisiaj;)
Mam nadzieję, że Enzo zostanie na jakiś czas w serialu. To taka przyjemna, nowa twarz:)

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Rebeca byka w martwa a nie w niewoli.

Al_Bundy

Nie uczyła się chyba w tym czasie obsługi smartfonów;)

ocenił(a) serial na 6
alien_2

XDDD

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Nie o to chodzi... Ona miala ogolem jzu wtedy 900 lat okolo.. Ogólem miala odwalone.. ona nie zyla, ok.. to jestem w stanie pojac.

Ale Enzo, dzien w dzien przechodzil tortury, zyl o szklance krwi i tak przez 70 lat.. siedzial w klatce... nie mial zadnej rozrywki itp.. byl sam ze swoimi myslami i nienawiscia.. zas tu wychodzi i tak po prostu jest na wolnosci..i ma na to wylane.

To, ze byl wypuszczany to jest oczywiste, w koncu zabil ta laske co byla lokatorką u Caroline i Eleny.

Al_Bundy

Ludzie sobie jakoś radzą, w Austrii ojciec przetrzymywał w piwnicy córkę i dzieci, które z nią mial przez 20 lat. W serialach wszystko idzie szybciej. Enzo nie jest do końca normalny. Jeżeli chodzi o zemstę to nie ma za bardzo już na kim się mścić bo Damon wytłukł większość winnych osób. I dlaczego wybaczył Damonowi? A co miał zrobic, zabić go? Damon mu dosyć jasno wytłumaczył jak sytuacja się przedstawiała, Enzo to tłumaczenie widocznie przyjął.
Tak trochę nie na temat- było powiedziane ile Enzo ma lat? Kto jest starszy, on czy Damon?

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Dokladnie 24 lata i dokladnie to oni sie nazywali Joseph Fritzl i Elizabeth Fritzl... ogólnie sprawa dosc dziwnie mnie fascynowala kiedys..

O ile sie orinetuje to ona i jej dzieci to teraz swiry ktorych (juz od 6 lat) ciagle pilnuje policja....

Nie bylo powiedziane - ale mozna by przyjąc, że byl zolnierzem ktorego zlapali w augustine (czy jakos tak) i zmienili w wampira.

Al_Bundy

Oni go zmienili w wampira czy prędzej nim już był? Stare odcinki VD znałam prawie na pamięć, ale nowsze oglądam z przyzwyczajenia właściwie;)

To też masz dziwne zainteresowania;) A co z tymi babkami, które przetrzymywał ten koleś w Stanach?- on potem zabił się w celi.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Pewnie oni go zmienili. Wiadomo, ze byl zolnierzem.. pewnie wrócil z wojny i go schwytali.

O tym nie slyszalem.. mnie interesowala tylko sprawa Fritzla. O kilku slyszalem.. wsumie to wiecej niz polowa spraw byla w austrii... w Polsce tylko jedna a tam co roku znajduja jakies niewolnice seksualne.

Al_Bundy

W Stanach była podobna sprawa. Facet przetrzymywał 3 kobiety. Znalazłam, nazywał się Ariel Castro. Został skazany na 1000 lat i w więzieniu popełnił samobójstwo. I spokój.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

To nie byly jego córki.

Al_Bundy

No nie były:)

ocenił(a) serial na 2
alien_2

Na pewno nie wybaczył.

ocenił(a) serial na 8
rakso12_lemon

Skad wiesz?

ocenił(a) serial na 2
Al_Bundy

oj prosze. był torturowany przez bardzo długo, a potem gdy już była nadzieja na wolność oddawał Damonowi krew i miał go za przyjaciela, a ten go zostawił na kolejne lata dręczenia. Pozaty Enzo mówił, że żeby przetrwać wyznacza sobie cel którym jest zemsta.

ocenił(a) serial na 8
rakso12_lemon

Demon nie chcia lgo zostawic.

ocenił(a) serial na 8
Al_Bundy

z tym przystosowaniem się do nowych czasów to wypaliłeś, akurat oprócz małego wątku z uczącymi się wampirami z grobowca w 1 sezonie nigdy później scenarzyści nie zawracali sobie tym głowy. alien_2 podała przykład Rebeki, ja dołożę do tego 2000 letniego Silasa, który wkrótce po opuszczeniu grobowca doskonale znał asortyment z Ikei haha.

ocenił(a) serial na 8
sesze

Czasy nei maja znaczenia.,.. on byl w niewoli i przezyl pieklo.

ocenił(a) serial na 2
Al_Bundy

Myśle ze to część jego zemsty, sam mówił że żeby przetrwać bycie torturowanym itp. obiera sobie zemstę jako cel. (to chyba jedyne logiczne wytłumaczenie)

ocenił(a) serial na 8
rakso12_lemon

Co nie zmienia faktu, ze powinien doznac pewnego szoku a nie tak normalnie przebywac w rzeczywistosci.

ocenił(a) serial na 2
Al_Bundy

no tak, racja. Chociaż chciał zabić Damona na początku.