Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Hmmmmmm

ocenił(a) serial na 10

Hey i tak się ogólnie zastanawiałam jak scenażysci chca zrobic wątek milosny Eleny i Damona. Przeciez ona nie jest okrutną osoba, która by rzucila Stefcia dla innego. Przeciez jeszcze na koniec mówila do niego przez telefon, że go kocha z takim przekonaniem. Co wy myslicie na ten temat??

ocenił(a) serial na 8
emi56765

mnie się wydaję że duże znaczenie będzie tu miał powrót Kat. Gdzieś już było w spoilerach że powrót Kat bardziej wpłynie na Stefana niż na Damona....aElena zacznie odkrywać że czuje do Damona coś więcej niż tylko przyjaźń...być może Elena zobaczy Ze Staefan nadal coś czuje do Kat i to ją popchnie do Damona:):) oby!!!

emi56765

Moim zdaniem Stefan zacznie się powoli oddalać od Eleny, nie mówię, że pobiegnie do Katherine, lecz na pewno będzie wspominał przeszłość, będą targały nim różne emocje i nie będzie dopuszczał do siebie Eleny. Z kolei Damon będzie pewnie starał się ją pocieszyć, zrozumieć i będzie dla niej przyjacielem, co zaowocuje jakąś poważniejszą relacją tych dwojga. Oczywiście to tylko takie moje spekulacje.

ocenił(a) serial na 10
emi56765

właśnie mnie też to ciekawi. bo i Elena mówiła do Stefana, zdaje sie w barze , że kocha tylko jego, nie Damona, tylko jego. więc też nie wydaje mi się że tak po prostu pójdzie do Damona i zapomni o Stefanie. bo i przecież jak w ostatnich odcinkach się troszczyla o Stefana jak się narażała, bo wiedziala że Stefan nie zrobi jej krzywdy, wierzyła w niego.
Stefan też mi się wydaje, że kocha mimo wszystko Elenę i nie będzie chciał z niej zrezygnować, ale będzie miał czasem dni słabości pewnie i Katherine to wykorzysta.
jedno jest pewne: będzie duży mętlik i największą rolę w tym będzie miała Katherine.

ocenił(a) serial na 6
emi56765

To myślę, że człowiek się zmienia, i takich deklaracji typu <Kocham Cię na zawsze> nigdy nie można niestety brać zbyt poważnie, bo sercem i uczuciami raczej kierować nie można i nigdy nie wiadomo, co będziesz czuć do kogoś w przyszłości. Nic nie jest dane raz na zawsze. I tyczy się to ogólnie - i postaci fikcyjnych i normalnych ludzi w życiu;)
Także teksty typu <Elena nie jest okrutną osobą, więc nie może rzucić Stefka> mnie rozwalają...
Oczywiście wiem, że prawda serialowa rządzi się swoimi prawami i prawdopodobnie właśnie Stefana i Elenę będzie łączyć właśnie taka nierzeczywista LOVE FOREVER. Najśmieszniejsze będzie, jak ją np. przemieni i będzie miała być już z nim do końca swojego wampirzego życia. Czyli na oko zarąbiście długo. Bleeeech... Srulnia taka troszkę - jeden i ten sam facet przez wieki, no dajcie luz;)

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

o. a jest jeszcze jedna sprawa. kiedy był odcinek z Lexi, to ona mówiła Stefanowi coś że niech użyje sexu, że to zawsze działa, żeby użył swojego wampirzego uroku, to ona będzie jego na zawsze. a Stefan i Elena chyba to robili, więc.... chociaż Stefan i Katherine i Damon i Katherine pewnie też, kurcze kolejny wątek który mnie zaciekawił. ;)

ocenił(a) serial na 8
urszulankaa

Lexi powiedziała, że jak Elena skosztuje wampirzego sexu, to nie będzie chciała nikogo innego (nie chodzi o żaden urok, a o to, że jest taki dobry ;P).
Na pewno będzie jakiś zgrzyt między Eleną i Stefanem, tym bardziej jeśli wyjdzie na jaw, że Damon myślał, że całuje Elenę - bo przecież jak mógł to zrobić bratu (choć w sumie to cały Damon ;]). Wg mnie Elena totalnie nie pasuje do Damona, już prędzej Katherine. Powinni z czasem wprowadzić nową postać do serialu, jakąś nieźle zakręconą dziewczynę, która by idealnie pasowała do Damona - bo jak na razie wszystkie bohaterki są po prostu mdłe w porównaniu z nim :]