ostatnio zastanowiło mnie to powiązanie. w jakim stopniu Elena jest powiązana z
Katherine, dlaczego są identyczne ?
no bo to, że Elena została adoptowana ok. ma jakieś tam korzenie Kat...
jej matką jest Isobel ok. ale...
kim jest dla Eleny Katherine ? jakąś bardzo daleką babką ? przecież nie jest ona matką
Isobel, bo to było bardzo dawno temu, więc jest nie możliwe. no a Katherine skoro to są
jakieś korzenie to musiała mieć córkę. ale wampiry nie mogą mieć przecież dzieci. więc
Katherine musiała urodzić jeszcze przed tym jak została wampirem. ale Stefan i Damon
chyba nic o tym nie wiedzieli przecież, nieco dziwne że to ukryła. ani Anna, ani Pearl, ani
John nikt nie mówił o tym powiązaniu. a ja jestem tego jakoś tak ciekawa...
i jeszcze teraz mi przyszło na myśl. ciekawe kto zamienił Katherine w wampira.. chyba, że
ona była może pierwszym wampirem...
co wy myślicie o tym wszystkim ?
Ula widzę że zarówno serial jak i forum Cię przyciągnęło (podobnie jak mnie zresztą :))
Kat nie była pierwszym wampirem...w książce przemienił ją inny wampir - Klaus gdy umierała na jakąś chorobę (a tak na marginesie to ten Klaus był jednym z Pierwszych ).
a co do podobieństwa Kat i Eleny....w książce nic nie ma na ten temat a jeśli chodzi o serial to być może wyjaśnią coś więcej w 2 sezonie.....
no też mnie to zastanawia...
Pearl sama powiedziała, że Kath byłaby zachwycona, czyli nawet ona nie wie o Elenie...
Stefano też nie ma pojęcia, ani nawet Damon.
Mam nadzieję, że wyjaśnią to przy najbliższej konfrontacji Elena/Kath
fakt, no bo Pearl mówiłam, że znała Katherine jeszcze 400 lat przed przyjazdem do Mystic Falls, więc ona naprawde dawno musiała urodzić to dziecko xD
Mi się wydaje , że w książce Katherine przypuszczała , że są spokrewnione z Eleną , ale nic nie było stwierdzone .
Więc ja zacytuje to co jest w "Dziewczynie" w numerze czerwcowym.: "160 lat temu piękna Katherine przemieniła Stephana w wampira.Teraz chłopak zakochał się w jej prawnuczce Elenie."
Wnioskuję z tego,że Kat była prababcią Eleny,czyli babcią Isabel . Nie wiem autorzy tego artykułu mają prawdziwe jakieś źródła,czy też dorzucili coś swojego.
Jak myślicie ?
O! Ja też to dzisiaj czytałam, no, ale sory, powiedzmy, że Kat przed przyjazdem do Mystic Falls było wampirem już na pewno ze 100 lat! (wnioskuję z gadania Pearl: "Byłyśmy przyjaciółkami z Katherine na długo przed przyjazdem do Mystic Falls"), a 1864 były jakieś 150 lat temu (ok.), więc trudno, żeby osoba, która była człowiekiem jakieś 300 lat temu mogła być prababcią dziewczyny, która żyje w 2010, nie?! Na pewno są rodziną, ale Katherine to jakoś będzie prapraprapraprapra babcia Eleny XD ;D
Oby w 2 sezonie wyjaśnili jakie powiązanie jest między Kat i Eleną (wiadomo,że rodzina ),ale jak dalsza :D
to jak coś to musi być daleka rodzina jak coś, dużo tych 'pra' musi być. ;) bo przecież jak był jakiś odcinek że Bonnie miała ten naszyjnik Emily i poszła do babci i jej babcia właśnie powiedziała, że to jest naszyjnik Emily, która jest pra pra pra pra pra babka Bonnie... więc Katherine pewnie też w takim stopniu, albo nawet dalej jeszcze...
właśnie miałam to napisać :) a przecież Katherine (tak jak już wcześniej pisałam) jest dużo starsza od Emily
Myślę, że w związku z tym, że "Katherine's back in Mystic Falls", dowiemy się, jakie jest jej pokrewieństwo z Eleną. W książce Elena nie jest kopią Kath, więc nie do końca możemy się dowiedzieć tego z książki. Z resztą - to co wielokrotnie mówiliśmy tu, na forum - serial jest zupełnie inny niż książka. Mogą się zupełnie z tego wykręcić albo zrobić zupełnie inaczej niż w książce.
Chciałam też zwrócić uwagę, że Isobel w 21 odc. mówi coś takiego: "Wyglądasz dokładnie jak ona. To niesamowite."
Elena: "Poznałaś Katherine?"
Isobel: "Odnalazła mnie po przemianie. Pewnie z genetycznej ciekawości. (!!!) Byłaby tobą zafascynowana."
Więc:
Primo: Katherine do wizyty Isobel nie wiedziała o Elenie, ale pewnie rychło się dowie, albo już to się stało.
Secundo: Musi istnieć jakieś pokrewieństwo Katherine-Elena, skoro Katherine "z genetycznej ciekawości" znalazła Isobel (istnieją więzy rodzinne Katherine-Isobel).
Na razie to byłoby tyle ;)