Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

ostatnio zastanowiło mnie to powiązanie. w jakim stopniu Elena jest powiązana z
Katherine, dlaczego są identyczne ?
no bo to, że Elena została adoptowana ok. ma jakieś tam korzenie Kat...
jej matką jest Isobel ok. ale...
kim jest dla Eleny Katherine ? jakąś bardzo daleką babką ? przecież nie jest ona matką
Isobel, bo to było bardzo dawno temu, więc jest nie możliwe. no a Katherine skoro to są
jakieś korzenie to musiała mieć córkę. ale wampiry nie mogą mieć przecież dzieci. więc
Katherine musiała urodzić jeszcze przed tym jak została wampirem. ale Stefan i Damon
chyba nic o tym nie wiedzieli przecież, nieco dziwne że to ukryła. ani Anna, ani Pearl, ani
John nikt nie mówił o tym powiązaniu. a ja jestem tego jakoś tak ciekawa...
i jeszcze teraz mi przyszło na myśl. ciekawe kto zamienił Katherine w wampira.. chyba, że
ona była może pierwszym wampirem...

co wy myślicie o tym wszystkim ?

ocenił(a) serial na 8
urszulankaa

Ula widzę że zarówno serial jak i forum Cię przyciągnęło (podobnie jak mnie zresztą :))

Kat nie była pierwszym wampirem...w książce przemienił ją inny wampir - Klaus gdy umierała na jakąś chorobę (a tak na marginesie to ten Klaus był jednym z Pierwszych ).

a co do podobieństwa Kat i Eleny....w książce nic nie ma na ten temat a jeśli chodzi o serial to być może wyjaśnią coś więcej w 2 sezonie.....

ocenił(a) serial na 9
holly_bell

no też mnie to zastanawia...

Pearl sama powiedziała, że Kath byłaby zachwycona, czyli nawet ona nie wie o Elenie...
Stefano też nie ma pojęcia, ani nawet Damon.

Mam nadzieję, że wyjaśnią to przy najbliższej konfrontacji Elena/Kath

urszulankaa

fakt, no bo Pearl mówiłam, że znała Katherine jeszcze 400 lat przed przyjazdem do Mystic Falls, więc ona naprawde dawno musiała urodzić to dziecko xD

urszulankaa

Mi się wydaje , że w książce Katherine przypuszczała , że są spokrewnione z Eleną , ale nic nie było stwierdzone .

Dreaming_girl

Więc ja zacytuje to co jest w "Dziewczynie" w numerze czerwcowym.: "160 lat temu piękna Katherine przemieniła Stephana w wampira.Teraz chłopak zakochał się w jej prawnuczce Elenie."
Wnioskuję z tego,że Kat była prababcią Eleny,czyli babcią Isabel . Nie wiem autorzy tego artykułu mają prawdziwe jakieś źródła,czy też dorzucili coś swojego.
Jak myślicie ?

Lily_115

O! Ja też to dzisiaj czytałam, no, ale sory, powiedzmy, że Kat przed przyjazdem do Mystic Falls było wampirem już na pewno ze 100 lat! (wnioskuję z gadania Pearl: "Byłyśmy przyjaciółkami z Katherine na długo przed przyjazdem do Mystic Falls"), a 1864 były jakieś 150 lat temu (ok.), więc trudno, żeby osoba, która była człowiekiem jakieś 300 lat temu mogła być prababcią dziewczyny, która żyje w 2010, nie?! Na pewno są rodziną, ale Katherine to jakoś będzie prapraprapraprapra babcia Eleny XD ;D

Queen_J

Ja też słyszałam, że każdy ma swojego sobowtóra, ale w tym przypadku to musi być rodzina! ; ]

Queen_J

Oby w 2 sezonie wyjaśnili jakie powiązanie jest między Kat i Eleną (wiadomo,że rodzina ),ale jak dalsza :D

ocenił(a) serial na 10
Lily_115

to jak coś to musi być daleka rodzina jak coś, dużo tych 'pra' musi być. ;) bo przecież jak był jakiś odcinek że Bonnie miała ten naszyjnik Emily i poszła do babci i jej babcia właśnie powiedziała, że to jest naszyjnik Emily, która jest pra pra pra pra pra babka Bonnie... więc Katherine pewnie też w takim stopniu, albo nawet dalej jeszcze...

urszulankaa

właśnie miałam to napisać :) a przecież Katherine (tak jak już wcześniej pisałam) jest dużo starsza od Emily

urszulankaa

Myślę, że w związku z tym, że "Katherine's back in Mystic Falls", dowiemy się, jakie jest jej pokrewieństwo z Eleną. W książce Elena nie jest kopią Kath, więc nie do końca możemy się dowiedzieć tego z książki. Z resztą - to co wielokrotnie mówiliśmy tu, na forum - serial jest zupełnie inny niż książka. Mogą się zupełnie z tego wykręcić albo zrobić zupełnie inaczej niż w książce.

Chciałam też zwrócić uwagę, że Isobel w 21 odc. mówi coś takiego: "Wyglądasz dokładnie jak ona. To niesamowite."
Elena: "Poznałaś Katherine?"
Isobel: "Odnalazła mnie po przemianie. Pewnie z genetycznej ciekawości. (!!!) Byłaby tobą zafascynowana."

Więc:
Primo: Katherine do wizyty Isobel nie wiedziała o Elenie, ale pewnie rychło się dowie, albo już to się stało.
Secundo: Musi istnieć jakieś pokrewieństwo Katherine-Elena, skoro Katherine "z genetycznej ciekawości" znalazła Isobel (istnieją więzy rodzinne Katherine-Isobel).

Na razie to byłoby tyle ;)