Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

No wlasnie jak wam sie wydaje nie sadzicie , ze powoli seriak traci swoj urok? a scenarzysci sami
sie juz zagubili i nie bardzo wiedza co tworza. Serial mial fajny urok do momentu kiedy Elena byla
czlowiekiem potem zaczela sie rownia pochyla. The originals wydaje sie byc na obecna chwile
sporo ciekawszym serialem ( wiem wiem moze dlatego , ze jest nowy) Jak sadzicie ile jeszcze
powinien potrwac ten serial? Ja osobiscie mam nadzieje , ze to ostatni sezon bo pomysly sa coraz
gorsze.

ocenił(a) serial na 5
BriT

Też tak uważam . Co za dużo to nie zdrowo . Wątki się zaczynają mieszać i ogólnie zaczyna być nudno oglądam tylko z przyzwyczajenia . Rzeczywiście bardziej skupiłam uwagę na The Originals. Mam nadzieję ,że to ostatni sezon TVD.

BriT

To będzie tak- wszystkim podoba się teraz Originals, wszyscy psioczą na VD. Sprawa jest prosta, kończą VD, wszystkich bohaterów w jakimś dziwnym celu wysyłają do Nowego Orleanu i tam toczą się dalej trójkąty, czworokąty itd. Wszyscy są zadowoleni, bo mamy nowy serial, ale na starych zasadach:)

alien_2

TVD nadal ma wyzszą oglądalnosc niz TO. A aktorzy z TVD mają kontrakty na 6 sezonów - przynajmniej tójca. Trójkąt jest rozpisany na 6 sezonów. I ogólnie raczej nikt z aktorów z trójkąta nie bedzie chcial dluzej niz to konieczne grac tej samej postaci - ani jezeli zaproponują kolejny sezon, ani jezeli bedzie to crossover.

alien_2

ha ha dobre :)

ale moim zdaniem ten sezon jest lepszy od poprzedniego i ciekawie się zapowiada. szkoda trochę pierwotnych ale cóż ... :P

ma5ti5

potwierdzam. Lepiej mi się ogląda ten sezon niz ten okropny 4. Przynajmniej nie przeciągają watków i Pierwotni mają swój serial, przez co nie przytlaczają reszty ekipy. Ze zdrowiem dla wszystkich.

alien_2

Watpie ... przeciez mody na sukces z tego nie zrobia , wedlug mnie watek pierwotnych w Mystic Falls dobiegl konca (chociaz Rebekah z Mattem nie powiedzieli sobie zegnaj ) ale ile tez mozna. Watek z Silasem to raczej lekarstwo dla calej trojcy i zakonczenie serialu ( pewnie setefek i elena wezma lekarstwo i odejda w strone zachodzacego slonca a Damon nadal bedzie vampirem). Lepiej zakonczyc serial z twarza niz robic telenowele w ktorej tak naprawde w pewnym momencie nikt nic nie bedzie wiedzial.

BriT

Zgadzam się. W końcu Elka powiedziała kiedyś Damonowi, że: "I love Stefan, it's always gonna be Stefan".
Swego czasu bardzo chciałam, żeby Elena i Damon byli razem, ale teraz widzę jak bardzo się myliłam w tej kwestii. I nie wierzę, że to mówię, ale wolałam ją jak była ze Stefem...

A tak w ogóle to jak ona może karać Damona za to, że ONA się nie zorientowała, że bonnie nie żyje. I teraz ma focha, bo co... bo gzili się całe lato... To ona jest jej przyjaciółką i nie wydało się jej to podejrzane, że przez 3 miesiące nie mogła się z nią skontaktować? WTF...

ocenił(a) serial na 8
BriT

dla mnie 4 sezon był beznadziejną pomyłką... ale 5 sezon bardzo mile mnie zaskoczył i myślę, że "stare" TVD powraca :)