Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122827
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Cóż jesteśmy już po 5 finale Pamiętników. Co sezon zaskakiwali nas ale czasem było też bez rewelacji :)
Każdy sezon kończył się odcinkiem finałowym, który trzymał nas w napięciu a nawet doprowadzał do łez.
Który sezon oraz odcinek finałowy był dla was najlepszy? Pozdrawiam :)

eli57

Kolejność: od najlepszego do najgorszego

Sezony: 3>4>2>1>5

Odcinki finałowe: 1>2>3>4>5

eli57

3 sezon był chyba najlepszy. Zawsze scenarzyści dużo mieszali, ale jak pamiętam odkąd oglądam ten serial od samego początku tak teraz na połowie piątego stanęłam. Żenada co zrobiono z tym serialem. Powinni anulować już go za niską oglądalność, a nie przeciągać.

użytkownik usunięty
grungeajax

Uważasz, że 0.8 w demo dla serialu CW to słaby wynik? ;) No raczej nie.

A widziałeś wyniki innych seriali? Porównując choćby teraz oglądalność TVD a tak z dwa lata temu to widać różnicę co mówi samo za siebie:)

użytkownik usunięty
grungeajax

Ale jakich innych seriali, seriali CW? TVD jest wciąż jedną z najlepiej oglądanych produkcji tej stacji, sytuuje się w głównej trójce razem z Arrow i Supernatural, więc spadek z 1.2 (premiera 5 sezonu) do 0.8 (finał) i tak nie grozi mu kasacją. To, że oglądalność jest niższa niż w poprzednich sezonach to już inna sprawa. Jeśli miałaś na myśli wyniki ogólne, to nie ma to żadnego znaczenia. Na innej stacji, która ma zupełnie inne standardy, TVD wyleciałoby dawno na zbity pysk, pewnie już po 1 sezonie. Dla CW mającej zupełnie inne standardy, wyniki są wciąż zadowalające, także pisanie, że powinni skasować Pamiętniki za słabą oglądalność jest bzdurą totalną;)
P.S. Nie jestem facetem :)

użytkownik usunięty

"Dla CW wyniki są wciąż zadowalające" - tak powinno być, dwa razy to samo powtórzyłam ;)

well...tak pisały zagraniczne media, podawali link gdzie były wyniki oglądalności, teraz już nie pamiętam gdzie. tak czy siak, dobrze że 6 sezon będzie ostatnim.

użytkownik usunięty
grungeajax

Oh my god... No to jak media tak mówiły, to musi być prawda, a szefowie stacji to najwidoczniej imbecyle... Przedłużać najbardziej intratny serial, no trzeba być debilem żeby tak zrobić;) I skąd znowu info, że 6 sezon będzie ostatnim? xD No tak, od "zagranicznych mediów" :D

zagraniczne media miały wyniki podane od stacji, i to nie pisała tylko jedna strona. po za tym wielu ludzi choćby na twitterze o tym dyskutowało, a o 6 sezonie pisało samo cw, radzę trochę poszperać wpierw a potem zarzucać ludziom że przekazują "bzdury". sam Paul w wywiadzie cieszył się, że nie będzie już musiał tam grać i też wspominał że 6 sezon ma być ostatnim. pozdrawiam...

użytkownik usunięty
grungeajax

Ale po co ty mi ciągle gadasz o wynikach? Ja wyniki znam doskonale, tylko ci tłumaczę jak chłop krowie na miedzy, że te wyniki są wciąż jednymi z najlepszych jakie ma stacja. Więc jeżeli serial został przedłużony, to znaczy że przynosi zyski, że im się opłaca, no proste jak budowa cepa i nie wiem czego tu nie ogarniasz. CW to nie CBS czy NBC, czego tu nie kapować?
A takie gadanie, że Paul powiedział tamto, a Ian powiedział sramto nie jest żadnym dowodem. Przeczytałaś to na jakiejś nędznej stronie internetowej, gdzie informacje biorą z tyłka, czy słyszałaś dokładnie każde słowo na nagraniu? Dziwne, że nie było żadnej wzmianki na tvbythenumbers.zap2it.com gdzie na bieżąco informują o takich rzeczach. Jak mi dasz wiarygodne źródło, to zwrócę honor, bo na razie widzę, że dane bierzesz od krewnych i znajomych królika.

ocenił(a) serial na 7
eli57

sezony ( od najlepszego) 3, 4, 2, 1, 5
finały: 4, 3, 2, 1, 5

ocenił(a) serial na 9
eli57

sezony od najlepszego: 1, 2, 4, 3, 5
finały - ll - - 1

ocenił(a) serial na 9
xpcx

*finały - 1, 2, 3, 5, 4 :D

użytkownik usunięty
eli57

Najlepszy był sezon 2. Jeśli chodzi o finały, 1 i 3 ;)

ocenił(a) serial na 9
eli57

Sezony (od najlepszego) : 1,2,3,4,5

Finały : 1,2,3,4,5.

ocenił(a) serial na 10
eli57

Sezony : 3,4,2,1,5

ocenił(a) serial na 10
eli57

Finały: 3,4,5,2,1

ocenił(a) serial na 8
voleyballgirl