Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Zaczynając oglądać ten serial byłam zachwycona, totalnie nakręcona czekając na następny odcinek. Jednak wszystko co dobre kiedyś się kończy, a TVD jest tego najlepszym przykładem. Pierwsze 3 sezony były bardzo fajne,momentami świetne, 4 sezon ujdzie, ale teraz dochodzimy do jednej wielkiej komedii w której jest tak wszystko pokręcone i nawymyślane że nie da się tego opisać. Niestety co za tym idzie dla mnie ten serial stał się nudny jak flaki z olejem. Jako że zawsze byłam fanką Deleny nie mogłam się doczekać tej pary, ale niestety, zamiast stworzyć kochająca się ale interesującą parę, zabrali Damonowi jego charakter zamieniając go w zakochanego( momentami za bardzo) pieska Eleny.Ich związek polega na tym iż się kochają,ale nie mogą być razem bo są dla siebie źli po czym idą do łóżka lub się całują, a następnego dnia już są dla siebie źli. Dokończę oglądać ten serial do końca 5 sezonu, jeśli zdołam a potem pożegnam się z tą historią.

Nie wiem o co może chodzić w następnych sezonach ale już się tego boję...

ocenił(a) serial na 10
Katyka

Po 3 sezonie z tego serialu robi się bałagan bo ciągle się coś dzieje to sailas to enzo to podróżnicy....

ocenił(a) serial na 6
Dajanafw

Dokładnie, ci podróżnicy z choinki się urwali ;) Enzo akurat polubiłam, ale oczywiście zaraz umarł, bo jak coś jest fajnego to zaraz ginie...

ocenił(a) serial na 10
Katyka

Tak nawet mi go szkoda :) ale podróżnicy naprawdę namieszali no bo stefan UMARŁ ;(

ocenił(a) serial na 7
Dajanafw

Wiecie tak ogarnęła mnie myśl: sądzę, że Paul już chyba sam widzi w tym sezonie niezły bajzel i nic dziwnego, że prawdopodobnie jego rola się zakończy się teraz. Wtedy raczej powróci Enzo z tego co wyczytałam w necie.

ocenił(a) serial na 6
anne22

Nie dziwie mu się, na pewno nie chce być kojarzony z ostatnimi odcinkami TVD, a jeśli Enzo wraca to fajne przyda się jakiś prawdziwy wampir krwiożerczy , Z Damona nic juz raczej nie będzie ;(

ocenił(a) serial na 7
Katyka

Kiedyś Damon miał charakterek i go uwielbiałam.... a teraz taki pantoflarz się zrobił przy Elenie, z resztą Stefan też .. Oby tylko nie schrzanili postać Enzo, który może powrócić do żywych. Błagam!! Niech PLEC oszczędzi jedną postać! :)

ocenił(a) serial na 6
anne22

Też mam taką nadzieję, ale możliwe że Caroline i enzo się spikną i enzo zostanie kolejnym pantoflarzem ;(

ocenił(a) serial na 7
Katyka

Czemu ktoś w tym serialu musi się spiknąć?? Możesz mi wyjaśnić?? Proszę :).
Jest fajnie jak nie ma tak dużej ilości shipów, teraz to przesadzają.

ocenił(a) serial na 6
anne22

Nie zrozumiałaś mnie;) Nie chodzi o to że chcę aby byli razem, tylko że w pamiętnikach prawie każdy z każdym chodził,a poza tym ostatnio czytałam wypowiedź naszej kochanej Julie i powiedziała że uwielbia romanse w serialach.Możliwe jest że w jaki sposób będą razem. Zgadzam się że Mogliby skupić się na wydarzeniach a nie na romansach, bo to jest za mdłe... XD