UWAGA! W TEKŚCIE POJAWIAJĄ SIĘ SPOILERY!
Witam!
Po oglądnięciu całego serialu jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, nie spodziewałem się tak dobrego show. Moją uwagę zwróciła natomiast jedna rzecz. Jak wiemy pod koniec odcinka 17 Elena ratując Stefana daje mu skosztować swojej krwi. Przez następne 3 odc zmaga się on z pokusą i wiemy do czego to doprowadza. Postanawia zakończyć to wszystko, jednak pod namową Eleny obiecuje walczyć z pokusą itd.. I tutaj właśnie pojawia się moja wątpliwość. Skoro przez te 3 odc tak trudno było Stefanowi zwyciężyć pokusę to dlaczego nagle w kolejnych odcinkach wszystko wraca do normy? Nie ma przecież najmniejszej wzmianki o tym jak sobie radzi z tym problemem? Tak jak by cała ta sytuacja nie miała miejsca.
Zauważył to ktoś jeszcze?
o ile dobrze pamiętam to w 20 odcinku Stefan był zamknięty, był na tzw. odwyku. Nie pamiętam dobrze jak to bylo sformułowane (mówił to chyba Damon) ale Stefan musiał się pozbyć tej krwi (ludzkiej, którą pił) ze swojego organizmu, to coś na zasadzie kaca...krew wampirza zatruwa ludzką którą piją, dlatego co jakiś czas muszą pić świeżą...więc jak jego krew zatruła już tą co wypił i nie dostarczyl nowej to wyszedł tego transu...mam nadzieję ze wyraziłam się w miarę jasno i chociaż trochę rozwiałam Twoje wątpliwości:)