Może macie jakieś pomysły co może wydarzyć się w 2 sezonie ??
Twórcy serialu zostawili nam wiele niewyjaśnionych spraw.
Mamy wiele pytań, ale nie mamy odpowiedzi.
-Przemiana Jeremy`ego- czy zostanie wampirem ?
-Elena i Damon ??
-Powrót Katherine
-Kim jest Tyler, jeśli nie wampirem ?
-Co z Caroline ?
-Czy Elena i Bonnie dalej będą się przyjaźnić, tak samo Tyler i Matt ??
-Co z Johnem ?
Myślicie że Isobel jeszcze powróci ?? Według mnie nie.
Stawiajcie własne odpowiedzi do pytań które zadałam. I które na pewno każdego nurtują a musimy czekać do września więc nie za fajnie ;(
Na pewno Katherine dużooo namiesza, to jest pewne ;d
1. Nie sądzę. Myślę że go odratuja i nie umrze...chociaż z Katherine w kuchni i martwym wujkiem Johnem nie wiem czy Elena będzie mieć czas zajrzeć do braciszka haha więc kto wie xD
2. Wiemy co Damon czuje do Eleny, gorzej z nią ;p Myslę, że ona czuje do niego pewien pociąg ale na razie kocha Stefana i jest mu wierna więc w najbliższym czasie nie sądzę żeby było pomiędzy nimi coś większego. Ale Damon będzie z pewnością o nią walczył, bo facet nigdy się zbyt łatwo nie poddaje i liczę że tym razem mu się uda :)) Zreszta w innym temacie wkleiłam malutki spoiler nt Damona/Eleny więc jak ktoś jest zainteresowany może przeczytać.
3. Ciekawe czy będzie w kuchni kiedy Elena tam wejdzie. Wydaje mi się że nie, ale że umierający John powie "Katherine" po czym odejdzie z tego świata xD I napewno Kaśka sporo namiesza...ciekawe tylko czy będzie zazdrosna o Elene i będzie walczyć o któregoś z braci. Być może o Damona (ich pocałunek był eeeee namiętny więc może zrozumiała że ją pociąga po tylu latach haha)
4. Wg książki jest...ok nie bede spoilerować żeby nie było.
5. O to jestem właściwie pewna - przeżyje. Umarła Anna, John (raczej), za dużo postaci by odeszło więc Carol odratują.
6. Pewnie tak, chociaż nie sądzę by było między nimi tak jak dawniej...zresztą niewiele mnie to obchodzi, nie lubię Bonnie. Chociaż chciałabym żeby była ze Stefanem...może jeśli sparują kiedys Damona i Elenę, to także Bonnie i Stefana?? Mieli kilka scen razem i widzieli mi się jako potencjalna para xD
7. Umrze facet. Jego rola się skończyła, nie byłoby już co z tą postacią robić. Ale pewnie zanim się przekręci, powie coś, być może Katherine (zresztą już wcześniej wspominałam o tym).
Przeczytał ktoś ? xDDDDDD Wybaczcie że sie tak rozpisałam xD
B. fajnie że tak dużo ;p;p
Jeśli nie chcesz spoilerować tutaj to czy mogłabyś napisać mi na priv bo nie czytałam książki, ale żałuję więc za niedługo zacznę ;p Chodzi mi o Tylera bo mnie to ciekawi. A co do Damona i Eleny to fajnie by było.
Ale chcę dla Damona szczęścia a raczej Elena mu go nie da skoro kocha Stefana ale może kiedyś. Jest pomiędzy nimi to coś ;p
No tak ona kocha Stefana ale w książce ...
ok to teraz spoilery!!!!
ona najpierw kocha Stefana a potem stwierdza że obu i nie może się zdecydować =DD ale nie zapomnijmy ze serial b. odbiega od książki! Bardzo bym chciała żeby twórcy byli na tyle odważni i zrobili z Deleny ostateczna parę, ale nie sądzę...wybiorą pewnie Stefana i Elenę.
A Tyler jest w ksiażce wilkołakiem :)))
Powiem Ci, że serial lepszy niż książka. Chociaż książkę uwielbiam i czekam z niecierpliwością na dalszą część.
Początkowo przeszkadzały mi te różnice i chciałam żeby było jak w książce ale chyba teraz bardziej przyzwyczaiłam się od serialu.
Zresztą taka przerwa w pisaniu książki i już prawie nic nie pamiętam.
Tyler oczywiście wilkołak:) No i liczę na Ellene i Damona :)
A swoją drogą nie umię się przyzwyczaić do imienia Stefan! Dla mnie zawsze będzie Stefano :)
tylko jeszcze zejdzie chwila zanim oni w ogóle zaczną kręcić xD
ahh już nie mogę się doczekać, co dopiero do września??
a co do Isobell.. na pewno się jeszcze pojawi i na pewno sporo namiesza.. wnioskuję tak po tym plakacie: http://bi.gazeta.pl/im/4/7806/z7806214X.jpg wypuszczonym w drugiej polowie kwietnia.. :D
Isobel na bank wróci. Przecież nie mogliby o tak sobie zakończyć jej wątku. A zwłaszcza jak się dowie, że John nie żyje, Kaśka wróciła a Stefan i Damon przeżyli. To matka Eleny przecież i nie chce dla niej takiego życia :D
nie no, musi wrócić :D
chciałabym żeby wróciła. Isobel jest s u p e r xDD
ale jakoś nie wydaje mi się...czytałam wywiad z tą aktorką i w sumie mówiła ze wszystko możliwe i nigdy nic nie wiadomo ale jakoś nie była zbyt przekonana że jeszcze przywrócą jej postać ;p
wiecie co, tak sobie myślę, że w drugim sezonie (tak jak w książce) Damon może przejść na stronę zła... ten cały Shinicośtam i te jego malaki omamiły Damona, więc dlaczego teraz Katherine nie może tego zrobić ? Może połączą jakoś te dwie złe postacie :D
Damon się na nowo w niej zakocha, albo będą planowali zemstę na Stefanie (nie mam jeszcze teorii za co :D) a Damon będzie próbował zdobyć Elenę.
Ja jednak bym stawiała, że D&K się na jakiś czas zejdą... to silniejsze od Damonka :D Tak- głupio by zrobił, ale do cholery przecież ją kochał, więc pewnie nadal jakieś uczucia do niej pozostały.
Alboooo jeszcze lepiej- Jeremy wampir (z nienawiści do Eleny, za to, że go okłamywała) dołączy do Katherine, bo np. ona mu tam obieca, że przywróci życie Annie.
nie wiem no :D tyle pomysłów na to, co mogliby zrobić, że szok :D ale jedno jest pewne- zaskoczą nas i to cholernie :D pierwszy sezon był tylko zachętą, przedsmakiem tego, co nam dopiero pokażą :D nie sądziłam nigdy, że tak się wkręcę w ten serial :D
ale Stefan i Damon powiezieli Jeremy'iemu że Elena chciała dobrze i w ogóle więc wątpie w akt zemsty :)
Ja myślę , że po śmierci burmistrza , Damon obejmie jego stanowisko i będzie "pocieszał" wdowę ( żart)
buhahahahaha to było dobra XD spadłam z krzesła ;)) w sumie nie zdziwiłabym się...Damon lubi strasze kobiety ( nie dziwne, sam ma jakieś 100 coś lat więc taka 40latka to jest NIC :P)
I nie wydaje mi się że Damon przejdzie na stronę zła...już na niej był więc teraz raczej skupią się na tym co zaczęli w kilku ostatnich odcinkach - ze Damon jednak ma w sobie jakieś ludzie odruchy :)
Ale niestety tez obawiam się że znów będzie latał za Kaśką ;/ ta kobieta ma na niego zbyt wielki wpływ...
Ja tam sądzę, że ma ją daleko w dupie za przeproszeniem.
Nie chciała go. Teraz on nie che jej. Proste ; D
a może Damon będzie walczył w sobie z sercem (które gdzies tam jeszcze
kocha K.) i mózgiem (który mówi ze to podła biaaatch)
i znajdzie sie w sytuacji gdzie bedzie musiał zrobic coś zlego dla K. (co
sie nie bedzie podobac E.), bo go zaszantażuje do tego...
i może sie na chwile D i E oddala od siebie przez to...
tak przynajmniej by zwolnili tempo iskierek hehe;p
ach tam. zastanawiacie się tylko nad głównymi bohaterami. A nie pomyśleliście co może stać się z Alarickiem? Czyt będzie pamiętał Isobel, czy faktycznie ona wymazała mu pamięć? ;D
Jeśli chodzi o Damona i Katherine, to reżyserzy na pewno zrobią aby Katherine znów z nim choćby przez jakiś czas była, żeby podkręcić atmosferę. Mnie ciekawi tylko, czy Elena i Katherine się w końcu spotkają...
Albo mogłyby się spotkać i wtedy Kathy rzuciłaby się na Elenę, ugryzła ją, Elena stałaby się wampirem i zabijałyby jako Mordercze Bliźniaczki! haha ;D
Wtedy Stef i Damon załamaliby się, Jeremy dołączyłby do nich jako wampajer XD. Isobel stanęłaby po stronie Morderczych Bliźniaczek i trzech na trzech by walczyli ze sobą. Jednak znudzona Elena, stwierdziłaby że kocha Damona, więc zaciągnęłaby go na swoją stronę, Katherine wzięłaby sobie Jeremiego a Stefan - Isobel. I cacy :D
ha, wiem, że to co wypisałam to bzdury, jednak kto wie - może się tak stanie! :D Jest już taki rozpiździaj, że... xD
Ewentualnie Elena będzie z Rickiem! XD
ja tez! :DD ma facet coś w sobie...coś innego niz Damon, ale jednak xD Rick i Elcia tworzyliby ładniutką parę. Co nie zmienia faktu, że zawsze będę i byłam hardkorową fanką Damona i Eleny :P
ja tam żałuję że nie dali do filmu Meredith. ona naprawdę pasowała do Alarica. (:
nie sądzę, że Alaric i Elena zostaną parą. Elena skończy ze Stefanem, a Rick z Jenną. o ile któreś nie zginie w toku akcji. :D
jeżeli już chcieliby zrobić z Eleny i Damona ostateczną parę, to chętnie widziałabym Stefana z Caroline. Matt na nią nie zasługuje, wkurza mnie to, że ciągle merda ogonem za Eleną, jak piesek. oby tylko przeżyła.
Tyler jest wilkołakiem, jee! kocham go. xD
najbardziej mi szkoda Anny. lubiłam ją. :) a John? martwy, tak myślę. Katherine nie ma litości.
jeszcze a propo Deleny. Oglądałam wywiad z Paulem i stwierdził, że na jakiś czas Elena zakocha się w Damonie, co bardzo zaboli Stefa. a potem sytuacja się odwróci. może być ciekawie. (:
też oglądałam ten wywiad...ale to było chwilę temu...i chciałabym, ze Damon/Elena byli ostateczną parą (w co jednak wątpię ale mimo wszystko ) W sumie ich relacja budowana jest bardzo powoli i dokładnie, więc na pewno coś jeszcze z tego będzie :) też bym chciała Stefana i Caroline (ew. z Bonnie). Tylko nie z Eleną!
Wiecie co stefan i Caroline to zdecydowane tak! Tylko oni ich ze sobą nie dadzą juz prędzej z Bonnie. Pozatym jak Elana go zostawi to przynajmniej 10 odc. bedizie się użalał nad sobą! Byle tylko Elena z Damonem!!!!!!!!!
zgadzam się...:D
Stefan będzie się użalał nad sobą, ale wydaje mi się że to jest taki typ osoby która przeboleje coś szybciej niż Damon (gdyby Elena go wykiwała pewnie pewnie by tego nie pokazał, ale CIEZKO by mu było - w końcu przez tyyyyyle lat nie mogł pogodzić się ze stratą Katherine, podczas gdy Stefan poradził sobie z tym dość szybko).
Stefan nie kochał Katherine, w każdym razie nie tak bardzo jak Damon, który pił jej krew bez zmuszania, dla niej chciał zostać wampirem, a kiedy myślał że spłonęła w kościele, chciał umrzeć. Elenę natomiast Stefan kocha tak bardzo, że dłuuugo będzie zgrywać męczennika, bo też nie sądzę, żeby o nią walczył.
Alaric jest nauczycielem Eleny więc nie za bardzo ;p romansik ? wyższe stopnie.. ? <lol2>
Caroline i Stefan ? niee, za bardzo ją lubię. choć Stefan się jej podoba ;p ona powinna mieć kogoś fajnego ;p
Damon i Elena jak najbardziej. choć ona go skrzywdzi bo ona kocha Stefana. a może się odkocha ? ;p
na koniec wszystkich sezonów mogli by zrobić parę Damon&Elena . aa sezonów chce jak najwięcej !
kocham ten serial a szczególnie Damona ! <33
1. Jeremy prawodpodobnie nie zostanie wampirem. Zapewne on w ogóle nie spożył tych tabletek. Bo przecież nie było pokazane, jak je bierze. Ja myślę, że to jeszcze za wcześniej. Może w późniejszych odcinkach zostanie, ale teraz jeszcze nie.
2. W spoilerach pisało, że Elena bardziej zbliży się do Damona w drugim sezonie i będzie u niej zdobywał kolejne plusy. Tak więc ja jestem pewna, że będzie jakiś romans między nimi ; d moze być tak, że Elena pokłóci się ze Stefanem a Damon będzie ją pocieszał co doprowadzi do miłości xd
3. Katherine zapewne dużo namiesza w serialu. Albo będzie się podszywała pod Elene, a ją gdzieś ukryje, albo będzie mordowała kolejne ofiary pozostawając w ukryciu. W każdym razie ja jestem bardzo ciekawa jej postaci. Czekam na nią z niecierpliością. Jestem też ciekawa jak Nina poradzi sobie z jej rolą. W końcu jest ona zupełnie inna niż Elena.
4. W książce był wilkołakiem, a więc więszość osób podejrzewa, że w serialu będzie tak samo. Chociaż znając reżysera wszystko jest możliwe i zapewne tym razem też nas zaskoczy.
5. Caroline nie umrze napewno, bo nazwisko aktorki, która ją gra było już podane w obsadzie drugiego sezonu. Jednak bnaprawdę nie mam zielonego pojęcia co jej się stało.
6. Elena zapewne wybaczy Bonnie kłamstwo, skoro w ostatnim odcinku uratowała życie Damona i Stefana. Matt i Tyler też będą się przyjaźnić. Było już widać w końcówce finałowego odcinka, że nadal się lubią.
7. John prawdopodobnie umrze. Do niedawna nie byłam tego pewna, ale widziałam pewnego spilera, który potwierdził to, że John umrze. Szkoda w sumie, bo mogli jakoś bardziej rozwinąć jego postać.
1. Ja jestem przekonana że Jeremy będzie wampirem bo najpierw wypił krew potem wysypał tabletki. A on jako aktor nie mógł przecież brać zadnych tabletek. TO tak jakby komuś z was kazano wziąc np. z 10 przeciwbólowych no nie da rady :)
2. Też myśle że Elena będzie z Damonem ciekawie to może wyglądać
3. Katherine - hmmm tego jestem bardzo ciekawa
4. Nie czytalam książki (tylko 1 czesc) ale bo licznych komentarzach na ten temat też mysle ze bedzie wilkolakiem
5. Caroline na 100% nie umrze
6. Ja na miejscu Eleny i tak bym tak szybko nie wybaczyła bonnie a Tyler i Matt na pewno się pogodzą
7. Szkoda że umrze bo zaczęłam go lubić po tym wyznaniu w kuchni
1.wziął czy nie wziął, nie pokazali tego z oczywistych względów: kolejny wątek który ma trzymać fanów serialu w niepewności do września. A nawet jeśli chcieliby pokazać tę scenę, zastąpiliby prochy cukierkami...
1. Jeremy. ja mam nadzieję że on nie zostanie wampirem, nie pasuje mi to do niego. może skoro wziął tabletki, to może te tabletki nie wpłynął tak na tą krew, że przez tabletki się nie zmieni. a może te tabletki wpłynął na niego tak, że zostanie wilkołakiem...
2. Elena i Damon, jako para - a broń Boże. proszę tylko nie to. na pewno Damon będzie coś gadał do Stefana i wtedy się zorientują że to Katherine. do Eleny też pewnie będzie coś gadał a ona nie będzie wiedzieć ocb. ;) mam nadzieję że oni pozostaną nadal tylko przyjaciółmi
3. Katherine. tego jestem najbardziej ciekawa. ;) pewnie będzie się specjalnie zalecać do Stefana żeby zagrozić jego związkowi z Eleną i tym samym wzbudzić zazdrość u Damona. na pewno będzie dużo mieszać.
4. Tyler. no jak już dużo się słyszało pewnie będzie wilkołakiem. ale on mnie to akurat mało obchodzi. może być nawet krasnoludkiem.
5. Caroline. też mnie mało obchodzi ona szczerze. ale pewnie przeżyje, ale czuję, że będzie to w jakiś dziwny sposób zależne od Tylera.
6. Elena i Bonnie. myślę, że sie pogodzą, w końcu to najlepsze przyjaciółki. na pewno Elena będzie miała żal do Bonnie że ją oszukała ale i będzie wdzięczna że jednak uratowała Stefana i Damona. zrozumie że jako czarodziejka Bonnie musiała troszczyć się o swoją rodzinę.
Tyler i Matt. też pewnie się pogodzą. chociaż Matt może obwiniać Ty za to co stało się Caroline.
7. John. pewnie wyzionie ducha. chociaż jak Elena wejdzie to jeszcze będzie żył ledwo, ale umrze.