Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122827
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Tak jak w temacie, obejrzałem ostatni odcinek 5 sezonu.. Nie będę go komentować, rozpisywać się ponieważ na ten temat jest już wiele dyskusji.

Zastanawia mnie jedynie co wymyślą w sezonie 6, czy będą cały sezon ciągnąć na podstawce o sprwadzaniu Damona? Jak tak logicznie pomyśleć, to każde zagrożenie wykluczyli, Silas przepadł, Markoś tak samo, a oglądając ,,The orginals" Wiadomo że Klaus ma co robić.

Ewentualnie zrobią z tego serial romantyczny, ala telenowele na wzór ,,Mody na sukces" i zobaczymy z 20 romansów i 40 zmian kombinacji związków..

Wy co na ten temat myślicie?

ocenił(a) serial na 9
Caramels

Ja jeszcze do 5 sezonu nie doszłam, ale co nieco słyszałam =)

Co do zagrożeń - pewnie wprowadzą kogoś nowego.

Zrobić z tego telenowele a'la Moda na Sukces - NIE! NIE! NIE! Wypluj te słowa człowieku!

Caramels

Już się zrobiła z tego telenowela. Każdy wraca do życia i każdy z każdym....
Pewnie 6 sezon skupi się na przemyśleniach, Naszej cudownej głównej bohaterki Eleny. Na Jej dramacie, straciła ukochanego. Stefan czuje coś do Caroline. Biedna Elena została sama. I jak zwykle musi uratować miasto. Wszystko na Jej głowie. Nauka, opłacenie rachunków, związki, byłe związki, przyjaciele, którzy mogą zginąć i przemyślenia co zrobić, żeby ożywić jeszcze innych. To będzie sezon 6.

Damx123

Niech chcę tu mędrkować, ale pierwsze 3 sezony były najlepsze, potem wsyztsko zaczęło się sypać.
SPOILER= Stefan plus Caroline??? błagam. scenarzyści sprawiają że serial staje się oczywisty. Ehh.... szkoda. Mam nadzieję, że 6 zeon będzie przynajmniej trochę lepszy od poprzedniego
pozdro dla fanów TVD:)

emily094

Zgadzam się, że pierwsze 3 sezony były najlepsze. Później serial upadł...i już tak sobie leży i leżeć będzie. Nie wróci klimatem do tego co było. Będzie jeszcze gorzej niż w sezonie 5. Jeżeli to możliwe...

ocenił(a) serial na 10
emily094

Mi najbardziej podobały się sezony 4,5 więc każdy ma inny gust :)

ocenił(a) serial na 7
Damx123

jeszcze tylko brakuje żeby Jeremy był z Eleną i wtedy przysięgam, że przestaję oglądać! ;p

hot-kiss

Wszystko jest możliwe :) chociaż to byłaby lekka przesada, ale Damon np spał z matką Eleny, więc ....może być i takie coś.

ocenił(a) serial na 10
Damx123

kiedy niby Damon spał z matką Eleny ?

lenena

A wtedy, niby kiedy Ją przemienił w wampira. Damon przemienił Isobel i spał z Nią.
Tak więc Elena dostała partnera po swojej mamusi.

ocenił(a) serial na 10
Damx123

a no tak, sory jak czytam o mamie Eleny to myślę o tej co zginęła w wypadku na moście ;)

lenena

Przepraszam, jeżeli odpowiedziałem niezbyt miło :) Nie mam nic do związku Eleny i Damona. To znaczy...Ich związek, wolałem kiedy była chemia między Nimi, jak w sezonie 1-3. Kiedy "oficjalnie" stali się parą, straciło to moim zdaniem..."to szczególne coś".
Serial również stracił moim zdaniem od sezonu 4. Sezony 1-3 były dla mnie świetne, później wszystko poszło w inną stronę.
I nie wiem czy się pozbiera ten serial. Niektórym, jak widzę również Tobie, nadal się podoba i to ważne, że ma swoich fanów nadal. Dla mnie zagościł chaos, trójkąty miłosne drażnią mnie, ale nie tak bardzo jak "powrót do żywych".
A tych powrotów było/jest/będzie sporo.

Dla Eleny to ta co zginęła w wypadku to będzie Jej matka. Wychowała Ją, kochała, więc Elena to Ją uważa, za matkę.
Isobel "tylko" Ją urodziła, nic więcej. Wolała spełniać swoje zachcianki, chociaż później zrozumiała w jakiś sposób swój błąd. Więc nie dziwie się, że pomyślałaś o tej matce :)
Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) serial na 10
Damx123

a nie wydaje Wam się, że między deleną była wtedy większa chemia bo ian z niną byli parą na żywo a akurat w połowie 4 zerwali i terazx na siłę grają zakochanych?

ocenił(a) serial na 10
klaudia123_filmweb

To pewnie też wpłynęło w jakiś tam sposób, ale myślę, że głównie nie o to chodzi. W 4 i 5 sezonie do głosu doszły Plec i Dries i teraz jest tam za dużo romantyzmu i brak męskiej ręki. Teraz to miejscami wygląda po prostu jakby jakaś fanka chcąca koniecznie przekazać miłość DE pisała losy Deleny, a tutaj potrzeba takiej bardziej finezji, a nie prosto z mostu i byle jak.

ocenił(a) serial na 10
Damx123

Spox moje pytanie też jakieś szczególnie miluśkie nie było :) W zasadzie to się z tobą zgadzam. Też wolałam związek D i E w sezonach 1-3, bo potem to cholerna kłótnia o każdą głupotę i "o boże czy oni będą jeszcze razem?" na koniec każdego odcinka, szczególnie w 5 sezonie, w 4 z kolei sire bond, którym scenarzyści wkurzyli mnie do reszty. Tak jak mówisz 3 pierwsze sezony są wspaniałe, a od 4 zaczyna się drastyczna równia pochyła. Raczej wątpię, żeby to jeszcze wróciło do dawnej świetności. I niby lubię ten serial, wciąż z niecierpliwością czekam na każdy odcinek, ale już nie tak jak dawniej, kiedy to olewałam naukę do sprawdzianu, bo musiałam wiedzieć co dalej i jechałam po kilkanaście odcinków pod rząd. To już nie to samo i nigdy już tak nie będzie. No, ale serial ma swoich fanów, więc się będzie kręcił. Ja również go będę oglądać, bo raczej nie porzucam tak oglądania jak nie doszłam do końca, poza tym nadal zdarzają się Pamiętnikom świetne momenty, rzadziej, ale zawsze ;)
Podpisuję się również pod tym, że za dużo powrotów do żywych, choć z powrotu Rica to akurat się cieszę ^^

ocenił(a) serial na 10
lenena

o tak za nim też tęskniłam

Caramels

Naprawdę, puszczę pawia jak Stefan będzie z Caroline. Może powinni pomyśleć o zakończeniu serialu bo to się robi co raz bardziej żałosne. To że odbiegli od książek miliony kilometrów jakoś im wybaczyłam ale to co wyprawiają scenarzyści przyprawia mnie już o mdłości.

ocenił(a) serial na 10
muertorre

Sorki, że tak nie na temat ale zachęcam Was wszystkich do głosowania na numer 7322 o treści 11.

ocenił(a) serial na 5
klaudia123_filmweb

Ja tam wolę o treści 3 :)

ocenił(a) serial na 10
malaika_freespirit

a 3 to artem?

ocenił(a) serial na 5
ocenił(a) serial na 5
Caramels

Mam nadzieję, że rozwiną postać Enzo, bo on zdecydowanie jest w stanie ten serial trochę podratować. No i przydałaby się jakaś nowa dziewczyna dla Stefana, tylko nie Caroline, błagam. I może jakaś śmierć głównego bohatera, ale taka bez przywracania z zaświatów.

ocenił(a) serial na 10
malaika_freespirit

Czytał ktoś książkę? Ja czytałam bardzo dawno temu, wiem, że serial nie ma z nią wiele wspólnego... ale myślałam troche i tam był wątek piekła, skąd wyciągali chyba Stefano, może tutaj się on powtórzy...? w końcu gdzieś te wszystkie dusze w tym Bonnie, Damona czy nawet Katherine musiały się podziać, co o tym myślicie?

ocenił(a) serial na 5
martam2106

Czytałam pierwszą część, a w reszcie słabo się orientuję. Tam chyba umarł Damon, ale potem wrócił, a potem umarł Stefano i już nie wrócił. A co do dusz, to myślę, że uległy po prostu unicestwieniu, ale może siedzą w jakiejś odmianie piekła dla nadnaturalnych.

ocenił(a) serial na 10
martam2106

To nie było piekło tylko inny wymiar. Damon umarł jak próbowali zniszczyć kulę Kitsune, ale potem moc z tej kuli jakby na niego spłynęła i go ożywiła. Stef umarł wgl w innych okolicznościach. Próbowali zabić kogoś tam i taki koleś go dźgnął kołkiem.

ocenił(a) serial na 10
martam2106

ja czytałam sporo tych części, ale znudziło mi się, też pierwsze mi to na myśl przyszło, on musi ożyć. Moim zdaniem seria jest lepszy niż książka. :) PS Dlaczego L.J> Smith przestała pisać "Pamiętniki wampirów"?

ocenił(a) serial na 9
Caramels

Wszyscy stana sie na powrót ludzmi i zgladzi ich wybuch gazu na upojnym przyjęciu ;]

ocenił(a) serial na 5
Kirke_Hammett

Albo w finale TO zginie Klaus i w Mystic Falls zostanie tylko Matt :)

ocenił(a) serial na 8
Caramels

Wydaje mi się, że możliwe że Podróżnicy nie powiedzieli jeszcze ostatniego zdania, ale jeżeli tak to na pewno wypłynie poza nimi jakieś nowe zagrożenie. Na pewno będą rozwijać jak wyglądają zaświaty poza Drugą Stroną i wymyślą jakiś sposób żeby przywrócić Bonnie i Damona.

ocenił(a) serial na 8
Caramels

Myślę, że może zjawić się sabat Liv i Luka w końcu działali z czyjegoś polecenia. Sama Liv wydawała się zdolną i potężną czarownicą a jak do ego jeszcze dorzucą jakąś starszyznę to może być ciekawie. Jednak jeżeli Damon nie wróci to ja już nie oglądam.

sesze

To byłby skok na popularność serialu Originals- tam mają dużo silnych wiedźm i może masz rację, że wykorzystają to samo w VD.

Caramels

Miło się czyta wasze wypowiedzi, tak czy siak.. Wszystkiego dowiemy się dopiero w nowym sezonie, oby nasze ,,ironiczne" przypuszczenia się nie spełniły wtedy musiałbym zakończyć moją przygodę z Pamiętnikami.

@Sesze, co prawda to prawda.. Bez Damona strasznie by ten serial ucierpiał, dlatego wątpie aby całkowicie go zlikwidowali.

PS. Dziękuje za wypowiedzi:)

ocenił(a) serial na 10
Caramels

Bez Damona ten serial nie ma sensu ;_;

Caramels

Sądzę, że będą konsekwencje popsucia drugiej strony. Wiadomo, że Bonnie i Damon wrócą, ale kto powiedział, że tylko oni? Może wyjdzie stamtąd ktoś kto bardzo nie lubi głownych bohaterów? Chciałabym żeby było tak jak w 1 sezonie- 1-3 odcinki jedno zagrożenie, a potem ktoś kolejny. W 1 sezonie w ten sposób wprowadzili dużo ciekawych osób, które potem mogli spokojnie zabijać, ale chociaż nie było nudno:)

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Fakt i wcale nie musi być to na zasadzie, że każdy następny jest potężniejszy, starszy i jest największym złem. Wystarczy, żeby w jakiś sposób zagrażał naszej bandzie. Motyw wyjścia z mrocznego wymiaru przypominałby wyjście wampirów z grobowca.

ocenił(a) serial na 1
sesze

ja się zastanawiam co z Jenną czy przypadkiem ona również nie powinna przejść do świata żywych? skoro byla wampirem?

ocenił(a) serial na 10
mrowka1504

zauważcie że jest jedyną postacią którą nie pokazują, pewnie aktorka zrezygnowała z serialu.

ocenił(a) serial na 8
mrowka1504

Też mi szkoda Jenny ale już się pogodziłam z jej odejściem i chyba klaudia123_filmweb ma rację aktorka zrezygnowała pewnie i dlatego nie występuje nawet gościnnie. Można ją za to podziwiać w "Nie ma tego złego" z Jasonem z True blood hihihi i nie tylko, widać że pracuje bo co chwila są z nią jakieś filmy.

ocenił(a) serial na 1
sesze

w sumie to się nie dziwię, że zrezygnowała z serialu bo w koncu ten serial jest dziwny i nudny

ocenił(a) serial na 10
mrowka1504

pomimo że jestem za deleną i fanką iana to też uważam że 2 sezony ostatnie popsuli

ocenił(a) serial na 10
sesze

a słyszeliśie te plotki że już nawet paul ma dość tego serialu i chce odejść?

ocenił(a) serial na 9
klaudia123_filmweb

Ja właśnie słyszałam, kurcze jak odszedłby Paul, Ian to tego serialu juz by nie było.. ;-; ale Ian dodał na swoim twitterze " Being a Dad... Morning vet visit with moke before heading to my 1st Day of work for SEASON 6 of TVD" czyli że jest jego pierwszy dzień na planie. Ja juz sama sie gubię kogo tu uśmiercają. W 5x21 "ginie" Stefan a w 5x22 Damon i pozostawiają nas w niewiedzy przez KILKA MIESIĘCY ;-;

ocenił(a) serial na 8
klaudia123_filmweb

Oczywiście, że mają dość w końcu grają to samo od 5 lat a najlepsze lata kariery uciekają. Myślę, że ten sezon będzie ostatni a właściwie na to liczę bo poziom serialu strasznie spadł i nie mam ochoty na więcej. Przy oglądaniu trzyma mnie sentyment i zwyczajnie chcę zobaczyć koniec. Oby zakończyli serial w dobrym stylu, nie obrażę się jeśli zaserwują nam dużą dawkę retrospekcji, w ostatnim sezonie TB się sprawdza więc czemu nie.

ocenił(a) serial na 1
sesze

dokładnie sami aktorzy mają już dosyć grania... i nie rozumiem po co ten 6 sezon? chyba nawet fani serialu mają dosyć. Wampiry poszły w odstawkę. Szkoda ze nie kręcą już seriali takich jak jezioro marzeń...

ocenił(a) serial na 8
mrowka1504

O tak uwielbiam Jezioro marzeń, a w szczególności sezony kiedy Joey była z Pacey, z resztą Pacey to była moja ulubiona postać ale kochałam też przyjaźń Jen i Jacka <3 Z sentymentem wspominam też One Tree Hill. Póki co zadowalam się powtórkami sex and the city, bo chociaż oglądałam te odcinki setki razy bawią mnie nadal i muszę przyznać że to chyba jedyny serial który trzymał poziom od pierwszego sezonu do ostatniego, co innego filmy bo były denne.

ocenił(a) serial na 10
sesze

kiedyś to sobie nie wyobrażałam życia bez tego serialu, ale tak jak większość z was mówi ostatnie odcinki męczą ale każdy jest ciekawy co bd dalej, teraz alaric wrócił a oni z damonem tworzyli niezłą ekipę, może chociaż 6 sezon bd lepszy, choć widać że producenci nie mają już na niego pomysłu, gdyby nie ian już dawno bym zakończyła swoją przygodę z wampirkami, polecam wam też inny wciągający serial o podobnej tematyce tyle że oparty na więzi rodzinnej-supernatural/nie z tego świata.

ocenił(a) serial na 8
klaudia123_filmweb

Supernatural oglądam od czasu do czasu w TV, być może gdybym skrupulatniej śledziła odcinek po odcinku sezon za sezonem to bardziej by mnie wciągnęło a tak to póki co wciągnęłam się w teen wolf i true blood (te przynajmniej lecą w wakacje:) chociaż TB już się kończy i poziom też już nie ten sam), Once Upon a Time, The Originals (chociaż 1 sezon obejrzałam bardziej z ciekawości i jeszcze nie wiem czy na 2 się skuszę).
W PW właśnie nie podoba mi się że kompletnie nie widzę pomysłu na sezon 6 bo sprowadzenie Bonnie i Damona to trochę za mało. Szczerze to liczę na Enzo i Alaricka, mam nadzieje że również się zakumplują i z czasem dołączy do nich Damon. Swoją drogą mogliby pierwsze odcinki dać bez Damona, wiem to byłaby nuuuuda ale... za to jaki miałby wyczekiwany i spektakularny powrót :P

ocenił(a) serial na 10
sesze

czytałam gdzieś, że właśnie Enzo i Alaric nie będą się kumplować

ocenił(a) serial na 8
lenena

Ale może tylko z początku, tak jak było z Damonem i Rickiem?! Chętnie obejrzę jak sobie przygadują wzajemnie :P

ocenił(a) serial na 10
mrowka1504

O Jennie od początku mówili, że zaznała spokoju, więc ona nawet nigdy nie była po Drugiej Stronie. Od razu poleciała do tego jakiegoś cudownego miejsca, gdzie znalazły się teraz babcia Bonnie i Lexi.

lenena

Masz rację bo było że ona będąc wampirem nikogo nie skrzywdziła i zaznała spokoju