A dokładnie chodzi o Alarica. Czy jest jako wampir czy jako człowiek? Jeżeli powrócił jako wampir to
jest tym wampirem co się stał w 3 sezonie? Czyli jako pierwotny.
I kolejne pytanie. Czy Alaric jako pierwotny wampir jest tak samo silny jak Elijah, Reb, Klaus i co czyni
go tym czym się stał, że może stworzyć własną linię wampirów??
Można się pogubić ale by było miło jakby ktoś odpowiedział na mój post ;)
Alaric był wampirem? Wydaje mi się, że tylko Klaus korzystał z jego ciała a on sam wampirem nie był. Chyba że coś przegapiłem.
No pod koniec 3 sezonu Esther zrobiła go pierwotnym wampirem za pomocą krwi Eleny. Chyba, że ja się pogubiłam.
A no możliwe, że było coś takiego. Już dokładnie nie pamiętam, bardziej skupiam się na innych serialach.
Owszem Alaric jest nadal wampirem i to pierwotnym :) Jest też silniejszy od Klausa i jego rodzeństwa. Jest nieśmiertelny, więc chyba nic nie może go zabić chyba, że, ale tego już nie jestem pewna. Po przemianie Esther powiedziała, że nic nie może go zabić (nadal jest kołek z białego drewna) , gdyż jest połączony z krwią Eleny i w chwili, gdy ona zmarła Rick też umarł, więc nie jestem przekonana czy on nie jest wciąż do niej przywiązany czy stał się po prostu nieśmiertelny, ale to jest jeszcze niewiadome i dowiemy się tego chyba w 6 sezonie :)
Dzięki za odpowiedź. W sumie jak jest tym nieśmiertelnym to mógłby stworzyć własną linię wampirów. Choć wątpię by Alaric był aż taki. Ciekawe jak wytłumaczą, że prof. Alaric nagle wrócił do żywych hahaha.
No mógłby, ale ja również myślę, że nie posunie on się do tego :) Heh zawsze może wytłumaczyć swoją śmierć hipnozą xD Ale skoro oni są w innym mieście i Rick nie jest już nauczycielem a profesorem to myślę, że się nie zorientują. To nie Mystic Falls, gdzie każdy wie o każdym i o wszystkim :D
To już nie będzie się rozgrywać w Mystic Falls?? Ale moment na cmentarzu, Elena i jej rozpacz itp??
Nie póki co to nie. Przecież w Mystic Falls jest ta magiczna bariera. Żadna istotna nadprzyrodzona nie może przez nią przekroczyć ;P . Jeju jak Ty oglądałaś 5 sezon xD może i nie był najciekawszym sezonem, ale te ważniejsze wątki warto by było zapamiętać ;)
No trochę tak przeleciałam ten sezon byle jak więc nie wiele pamiętam z 5 sezonu. Może sobie odświeżę :) w bliskiej przyszłości ehehe :D
Ty jak ja oglądałam ten sezon? Faktycznie była tam ta bariera, ale myślałam, że jak ci Podróżnicy umarli to to, co stworzyli też zniknęło. A tu masz! Ja tam czekam na Enzo i jego uwodzicielski głos! Już od dłuższego czasu nie było w Pamiętnikach osoby, która by mnie tak zaciekawiła i którą po prostu polubiłam. Kibicuję mu i trzymam kciuki! :)
Większość niezrozumiała bo to był najgorszy i najnudniejszy sezon. Niektóre wątki świetnie się zapowiadały a i tak tragicznie się zakończyły :/ Ale z racji z tego, że siostra była w tyle z odcinkami i zaczynała dopiero co 5 sezon to obejrzałam jeszcze raz tym razem bardzo uważnie i jak się wszystko rozumie to ten wątek z podróżnikami nie jest taki zły, ale i tak chowa się do wątków z 1-3 sezonów, gdzie naprawdę dużo się działo, a teraz gdy brakuje pomysłów robią wielkie bum i uśmiercają jakaś postać by zachęcić do dalszego oglądania a i tak potem mają ja zamiar przywrócić do życia. Katastrofa robi się z tym serialem.
Też czekam na Enzo, jedyna postać która im się udała w sezonie 5, no może jeszcze Tessa się ciekawie zapowiadała ale potem zrobili z niej wariatkę szalejącą z zemsty.
Dokładnie. Przez ten sezon przewinęło się wielu nowych bohaterów. Rodzeństwo wiedźm - byli tacy mdli. Ci wszyscy Podróżnicy nie zrobili na mnie najmniejszego wrażenia. Córka Katheriny była w porządku. Tessa? Kim była Tessa?
Enzo ma charyzmę, poczucie humoru i jest trochę podobny do Damona, no w każdym razie potrafili się dogadać i mimo wszystko, co między nimi zaszło byli przyjaciółmi. Mam nadzieję, że Enzo zostanie w stałej obsadzie i będzie go więcej w 6 sezonie. Już nie mogę się doczekać nowego odcinka :) Poza tym sposób w jaki pozwolił się zabić Stefanowi, był taki wzruszający. Był zagubiony i pozbawiony nadziei. Może być ciężkim przeciwnikiem, jeżeli stanie przeciwko ekipie. Liczę jednak na to, że będzie po stronie Eleny i reszty, choć będzie działał niekonwencjonalnie. :)
Tessa to była ta psychiczna wiedźma od Silasa, która zamieniła Amarę w kotwicę i usmażyła Stefanowi mózg. Naprawdę miała na imię Ketss.. cośtam;p
No właśnie urok Enzo polega na tym, że jest przystojny, podobny do Damona z zachowania (sarkazm, egoizm, dba tylko o kilka osób na świecie) i ma niesamowity akcent <3 Idealnie pasują z Damonem na przyjaciół i mam nadzieje, że z Alarickiem też dojdą do porozumienia i wtedy będziemy mieć najlepszy trójkąt w serialu!!!