Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Kontynuacja tradycji;D.
Jak tam wasze wrażenia po odcinku?
Ja jeszcze nie znalazłam.
Jak zwykle. ^^
Ale może już ktoś z Was oglądał:].

Topazowa

A co ja mam powiedzieć? Świeżutki, cieplutki już od 5 minut na mnie czeka do obejrzenia a ja muszę na wykłady :(. To dopiero będzie próba charakteru ;)

ocenił(a) serial na 10
Ewcia78

Z pewnością;/.
Ja jestem chora.
Więc tylko muszę znaleźć;D.

ocenił(a) serial na 10
Topazowa

No wreszcie znalazłam.
Dla tych co nie mają:
http://chomikuj.pl/chominio1

ocenił(a) serial na 10
Topazowa

Właśnie obejrzałam końcówkę.
Wolę poczekać na napisy^^.
Zdziwiła mnie śmierć Pearl. Ciekawe co się stało.
Potem zobaczę. A no i Isobel wygięła wchodzi taka uśmiechnięta.
Ciekawa jestem reakcji Ricka;D. Zobaczymy w następnym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
Topazowa

Odcinek jak dla mnie narazie najlepszy z calej serii. . . no i tyle tych emocji :) Ehh.. Szkoda mi Anne ale mam nadzieje ze nie wyjedzie wkoncu zakochala sie w bracie Eleny (jak dla mnie pasuja do siebie), no i Isobel na koncu, ale z niej K**** jak ja jej nie lubie przynajmniej po obejzeniu PROMO nastepnego odcinka, tak nieladnie potraktowala Damona, a wujka Eleny John-a to poprostu nie cierpie, no ale coz zobaczymy co bedzie sie dzialo za tydzien i w ostatnim odcinku, jeszcze tydzien a ja juz sie niemoge doczekac :( no coz, dobrze ze sa inne seriale, a dla innych zycze milego ogladania, bo jest co :) Yum, yum

Ewcia78

Wujek John jest okropny, gdy zabił Pearl sama miałam ochotę go udusić. Stefan zaczyna powoli wychodzić na prostą i wreszcie dowiedzieliśmy się czegoś o jego przeszłości. Do tego te nagłe pojawienie się Isobel, pewnie nieźle namiesza.
Odcinek może mniej wciągający od poprzednich, niemniej bardzo dobry. Nie mogę doczekać się już 21 ;)

Topazowa

Napiszę tylko WOW ! Rozpiszę się dokładniej jak znajdę chwilkę ; )

wyrafinowanaa

Odcinek super. A ja mam pytanie jak to się dzieje, że Anna chodzi sobie normalnie w świetle dnia, do szkoły itp. Nie ma przecież pierścienia.
A wujaszek John to mnie wpienia. Mam nadzieję, że chłopaki go sprzątną
. Boże jak to brzmi i to pisała niewiasta he he :o) / . Odcinek stonowany ale wiele wyjaśniający odnośnie przeszłości braci Salvatore.
Końcówka z Alarickiem mnie rozwaliła :) :). Teraz się będzie działo.
Będzie jej musiał sprezentować strzykawkę ;)

Ewcia78

Wydaje mi się, że ma pierścień tylko mniejszy niz bracia.

Ogólnie odcinek najlepszy ze wszystkich, chociaż scena z nad rzeki przypomina troche, scenę z "Buffy the Vampire Slayer" gdy Angel chciał wejść w słońce.

ocenił(a) serial na 10
adam9999

Być może.

Tylko ciekawe skąd.

Pearl w takim razie też powinna mieć.

ocenił(a) serial na 6
Topazowa

Może Anna ma jakiś wisiorek jak Pearl albo Katherine? Nie przyjrzałam się.
Odcinek bardzo dobry, wiele mnie zaskoczyło, czyli tak jak lubię(;
Im bliżej końca tym ciekawiej. Z jednej strony nie mogę się doczekać kolejnych odcinków, z drugiej zaś żałuję że już niedługo koniec i trzeba będzie czekać do września na druga serię..

ocenił(a) serial na 10
Eglantine

No... ponoć zginie ważna postać. Nina napisała, że to będzie Matt.
Szkoda;/.

ocenił(a) serial na 5
Topazowa

Dedukujcie, dedukujcie... ;)

I_am_a_Bad_Girl

to byłoby dziwne, gdyby uśmiercili Matta x.X, niby nic porządnego nie
wnosi do serialu, ale ma to "coś" że się z chęcią go ogląda ^^

co do odcinka - interesująco, coraz bardziej ciekawie :D, tylko szkoda, iż
Pearl nie żyje, mam nadzieję, że Anna i Jer będą już stałą obsadą VD :)

ocenił(a) serial na 10
Topazowa

"No... ponoć zginie ważna postać. Nina napisała, że to będzie Matt.
Szkoda;/."

A gdzie tak Nina niby napisała? To jest raczej niemożliwe, żeby napisała to
na twitterze albo fb, ponieważ takich rzeczy im zdradzać nie można, mają
kontrakty i gdyby złamała umowę to grozi jej strata pracy.

Sam odcinek w sobie był dobry, chociaż nie najlepszy. Z resztą każdy
odcinek Pamiętników jest wyjątkowy i nie ma co porównywać.
Bardzo wzruszyła mnie scena nad wodą kiedy Stefan założył pierścień i
szczera rozmowa braci. Szkoda tylko, że Damon nadal ma żal do Stefana o to,
że i jego Kathrine przemieniła, bo przecież Stefan tak naprawdę nie miał na
to wpływu, ona go zmuszała do picia swojej krwi, no ale to jest Damon i on
ma inny tok myślenia.
Szkoda mi Anny, ale dobrze przynajmniej, że teraz ma Jeremy'ego.
O wujku John'ie się nie wypowiem, bo szkoda słów.
A kochana Isobel zrobiła wielkie wejście ;)

ocenił(a) serial na 9
Topazowa

Chyba najlepszy jak dotąd i najzabawniejszy :)) Nie mogłam powstrzymać się od śmiechu w scenie w której Damon rozmawiał przez telefon z Alaric'iem: ("Nie pojadę z tobą, chciałeś mnie zabić.
Tak, a ty mnie zabiłeś") albo ta rozmowa o preferencjach żywieniowych Stefana...niezłe :P
Szkoda tylko, że ta fajna Pearl umarła tak błyskawicznie. Spodziewałabym się raczej, że tak stara wampirzyca usłyszy nadlatujący kołek. Żal mi było Anny (raz już straciła mamę ale tym razem definitywnie) i Damona (był gotów umrzeć, bo nie było już kobiety, która bądź co bądź bardziej kochała jego brata...ehh) Zauważyliście, że Damon za życia był inny? Jego zachowania, spojrzenia...aktor go grający jest po prostu niesamowity ;)
Tego całego wujka to naprawdę powinni się pozbyć i to jak najszybciej. Strasznie odpychający człowiek pozbawiony jakichkolwiek skrupułów. Jeśli o czarne charaktery chodzi, to moim zdaniem on jest tym najczarniejszym jak do tej pory.

inginessa

No i teraz się wszystko wyjaśnia, że Damon był inny a Stefek wcale taką owieczką nie jest. To pokazuje Damona w innym świetle.

ocenił(a) serial na 6
Ewcia78

Aj, czemu on założył ten pierścień:(
Żal mi Stefana, to przez niego Damon został wampirem. Tak na prawdę to zauważcie, kiedyś byli zupełnie odwrotni. To Damon był tym "Dobrym bratem". A i tak był świetny:)
Szkoda mi Pearl i oczywiście Anny :(
No i duet Alaric&Damon :) Oni są świetni:)
No i mocna końcówka...:)

ocenił(a) serial na 10
The_Slayer

Anne pewnie teraz będzie szukał zemsty i zaraz poleci do Jera żeby się wyżalić. A tego wójaszka nie kumam. Jednym wampirom NIBY pomaga a w inne ciska kołkami. Pewnie zabił Perl za to że oddała to badziewie Damonowi. Ciekawa jestem co to za cacuszko ale zapewne jest to coś naprawde ważnego skoro ten bałwan tak tego chce. Ma ktoś pomysł co to może być?

ocenił(a) serial na 5
Bloody_Anna

Bo zostawia tylko te, które do CZEGOŚ mogą mu się przydać - eliminuje te które stanowią zagrożenie dla jego planu. 'Capisci'?

Jak ten serial może mieć taką średnią. Wy w ogóle słuchacie dialogów, czy jesteście zbyt zajęte napalaniem się na 'damonka'? W dialogach cały czas przewijają się te same zwroty. "Talk to me Stefan." "Stefan I'm here to talk to you". Same te dwa pojawiły się już co najmniej kilkanaście razy.

ocenił(a) serial na 10
I_am_a_Bad_Girl

serial moze miec taka srednia np dlatego,ze jest najlepszym serialem jaki kiedy kolwiek powstal haha .... i nie przypierdalaj sie do tego,ze komus sie podoba Damon xD nigdy nie lubilas zadnej postaci?xD

Bloody_Anna

mnie się odcinek podobał. nawet był spokojny, do czasu śmierci Pearl i pojawienie się Isobel. Damon coś się spokojniutki ostatnio zrobił, podoba mi się duet Damon&Alaric. no i Stefan, nie ciepła klucha a bardzo tajemniczy. ja myślę, że zginie Jer i Anna ale się zobaczy. oby nie Matt i Caroline.

Dodo140

Świetny odcinek. Akcja nie byla zbyt porywająca, ale za to ile emocji! No i Stefan w końcu pokazał nam się z innej strony, nie jako grzeczny i ułożony wapirek, ale jako tajemniczy i toczący ze sobą wewnętrzną walkę wamipr. Nawet Anna, za którą nie przepadam, w tym odcinku wydawała mi się jakaś taka sympatyczna. Od paru tygodni możemy też zobaczyć drugie, lepsze oblicze Damona, który tym razem zaskoczył mnie swą wspólpracą z Alarickiem.
Jedyne co mi nie przypadło do gustu to oczywiście John Gilbert. Wiem, ze taka jego rola w filmie, ale tak mnie irytuje, że szok:)

ocenił(a) serial na 7
Falca

Damon&Alaric genialni :)
Co do Anny to na pewno ma pierścień tylko nie zauważyłam który to, bo dość sporo ich nosi. A swoją drogą trochę sporo tych pierścieni... Ciekawe kto właściwie je stworzył i ile ich jest?
Kurcze śmierć Pearl był trochę zbyt nagła...A Isobel ciekawe w co ona właściwie gra??? Szkoda mi Alarica...

ocenił(a) serial na 7
Falca

Damon&Alaric genialni :)
Co do Anny to na pewno ma pierścień tylko nie zauważyłam który to, bo dość sporo ich nosi. A swoją drogą trochę sporo tych pierścieni... Ciekawe kto właściwie je stworzył i ile ich jest?
Kurcze śmierć Pearl był trochę zbyt nagła...A Isobel ciekawe w co ona właściwie gra??? Szkoda mi Alarica...

ocenił(a) serial na 10
Ewcia78

DAmon jest pokazany w innym swietle juz na poczatku wspomniec z poprzednich odcinkow.. xD

ocenił(a) serial na 8
Topazowa

Oj, duzo, dużo retrospekcji. Ale całkiem okay odcinek. Końcówka już w ogóle - bardzo dramatyczna. Strasznie mi żal Anny, no i Pearl była fajna (Harper też :P)

Duet Damon&Alaric trzyma się dzielnie dalej i coraz lepiej :)

Topazowa

John mnie wkurzył. Nie rozumiem po co zabił Pearl ;( Ale bardziej martwię się tym, że jeszcze 2 odcinki i 5 miechów przerwy ;xxx

ocenił(a) serial na 10
bittersweet_

a mnie dosłownie rozwalił teks Damona do Stefana : "Znowu pijesz krew Bambi" :D

Jednego nie kumam z tego serialu moze źle się wczytałam czy cośale jak Damon i Alaric poszli do tego domu i takm był ten wampir z grobowca - zadzwonił telefon i Damon zapytał czy może z nim pogadać a potem tak do Alarica czy ma odebrać i nie odebrał po czym go zabili

-Dlaczego nie odebrał ?
-Dlaczego go zabili ?

ocenił(a) serial na 10
lady_girl

Proste, chciał telefon żeby tamten typek nie odebrał i nie wypalił że są u niego Damon i Alaric. A zabili bo mały się by zaczoł żucać i tak zauważył że coś nie gra. Po za tym poskarżył by się wójaszkowi

A wkwesti zawiłości roli Eleny. Teraz już nie tylko Stefana męczyła żeby coś powiedział, teraz uczepiła się też Damona. :D

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Anna

dzięki za wytłumaczenie w sumie jak by tak nad tym teraz dokładniej pomyśleć to rzeczywiście tak jest :)

Topazowa

ej zna ktos moze tytul ten piosenki, ktora leci jak Jer. rozmawia z Anna przed szkola? xD

pach_marta

http://iitv.info/the-vampire-diaries/ :D:D

ocenił(a) serial na 10
naaata22

posłuchaj sobie u mnie na chomiku może to któras z tych : http://chomikuj.pl/lady-girl/Soundtrack/Pami*c4*99tniki+Wampirow/01x20+Blood+Bro thers

lady_girl

No duet Damon&Alaric miażdży. Ja nie wiem jak ja wytrzymam tyle miesięcy rozłąki . Będę jako ten wampir wegetarianin :) . Do września będę jechać na szczawiu i leśnych pieczarkach.

ocenił(a) serial na 6
lady_girl

Ta piosenka to OneRepublic - Marchin on

kluska92

ołłł rajt xD dzieki... ;)

Topazowa

Odcinek według mnie świetny. Szczerze powiedziawszy, pomimo iż nie znam dobrze Isobel, to i tak jej nie lubię. Zostawiła Alarica (to już jest wystarczający powód, aby jej nie lubić!) i teraz ot tak sobie wraca... Znając życie, pewnie sporo namiesza. Fakt, faktem kochała go i co do tego nie ma wątpliwości, ale gdybym ja miała takiego faceta... (no dobra, wystarczy :D). Stefano wraca z odwyku (nareszcie), a Damon na swój sposób pokazuje swoją miłość do brata. Cholernie jest mi szkoda Anny... Polubiłam ją kurcze, a czuję, że odejdzie z serialu... To właśnie ona nadawała Jeremy'emu charakteru. Zanim on ją poznał, to był dla mnie coś jak ciepłe kluchy ... Ale teraz jest git i niech tego nie zmieniają, bo nie mam zamiaru oglądać kolejnej depresji brata Eleny.
Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki
- J.

ocenił(a) serial na 9
sikorka94

jak dla mnie genialny odcinek, dużo się wyjaśniło i dużo się działo, w końcu skończyła się depresja Stefano, więc wgl... Isobel, a ja jestem ciekawa jaka ona będzie... no i nie było Bonnie! nie miała fochów ani nic... myślę, że Anna zostanie, bo w końcu teraz tylko Jeremy jej został na tym świecie :)

ocenił(a) serial na 10
sikorka94

Damon od poczatku serialu pokazuje swoja milosc do brata xD wlasnie teraz (w 20odc) jakby stara sie ja ukryc...moze ktos nie wie to wam powiem...nienawisc to jest zbyt mocne uczucie.. mozemy kgoos nie ciepric mega itp..ale znienawidzic mozna wtedy kiedy sie wczesniej kochalo ta osobe..bo to sa tak samo mocne uczucie..zreszta taki przyklad ..jezeli ktos ciebie mocno skrzywdzi np z rodziny ktos kogo kochasz...ale po tym nie mozesz go kochac.. i skrzywdzi ciebie nie wiem kolega..to kogo bardziej znienawidzisz? kogos z rodizny bo bedzie ciebie bardziej bolalo xD...moze nei zbyt dobry przyklad,ale sa inne xD np partner xD ogolnie damon wrocil do miasta dla brata i Kat xD wiec oczywiste bylo od poczatku ,ze kocha xD niby tak go nie nawidzil..mogl go zabic a jednak tego nie zrobil xD i nie dlatego zeby miec zabawke xD predzej elena byla jego zabawka xD do jakiegos czasu xD

ocenił(a) serial na 10
Topazowa

Odcinek był świetny. Szkoda Anny ale jakoś nie lubiłam tej Pearl. A co do pierścieni to wykonała je braciom Emily która była służącą Katherine, a Pearl to była przyjaciółka Katherine, więc chyba można założyć że pierścienie też miały właśnie od Emily. Tak mi się wydaje.

QueenRosalieC

Gienialny odcinek ; )
Ale wujaszek John mnie wkurza, wgl goscia nie trawie.....
Szkoda mi Anny, znowu straciła matkę.
I Damon: "nienawidzę cię za to, że ciebie też przemieniła"...... aż mi się łza w oku zakręciła.....
I ta bezsensowna gadanina Stefana pt. "Chcę umrzeć"
Ale poza tym odcinek świetny ; )

ocenił(a) serial na 10
QueenRosalieC

wsyztskie wampiry zyjace w mystic falls z tamtych czasow mialy pierscienie...

ocenił(a) serial na 10
Topazowa

Generalnie zawsze byłam za Stefano ale zaczyna mnie irytować, że jest taki rozlazły. Za to Damon jak zwykle zabawny i ten błysk w oku. Faktycznie rozmowa z Alerikiem była śmieszna kto wie może się jeszcze zaprzyjaźnią?:)Co do Stefana jeszcze to troszkę mnie zniesmaczyło jak jadł swojego ojca hihi

ocenił(a) serial na 9
Gwen23

oni prawie już są przyjaciółmi, tylko nie chcą się do tego przyznać xD

ocenił(a) serial na 10
Elisa123

ja tam kocham wszystkich z tego serialu xD wiadomo,ze sie trafia osoby wkruwiajace i czasem sie cieszylam kiedy ktos zostal zabity xD ale dzieki nim ten serial jest jaki jest wiec narzekac nie bede xD oczywiscie tez mnie wkurwil John... pearl byla antykiem xD za duzo przezyla zeby tak o umrzec...bezsens... i tez zal mi anny... myslalam,ze beda jeszcze ciekawsze momenty z nia xD co do odcinka przez jakos pierwsze 20min mialam banana na mordzie xD potem to sie zrobilo jakby chujowe takie xD dziwne xD ogolnie vampire dairies to nie to co kiedys..oczywsicie nadal to kocham i bede kochac xD ale ...jakos brakuje czegos..damon jest inny...kiedys byl bardziej nieprzewidywalny itp..caly serial byl...a teraz jakos nic mnie nei zaskacza xD mam nadzieje,ze to sie zmieni... za szybko ich wsyztskich moim zdaniem poznalismy xD ja ich juz znam na wylot xD lipa :D

blancikone3

Mnie się wydaje, że producenci nie mieli lepszego pomysłu jak zatrzymać Anne w Mystic i dlatego postanowili uśmiercić Pearl.