Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122827
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 8
monia1gucio

- BRAK ENZO :/ czekam cały tydzień z niecierpliwością, bo nie mogę doczekać sie Enzo, Carenzo. W poprzednim odcinku, był owszem, na chwilę. Czekam i czekam a tutaj znowu nic. Normalnie jestem taka poirytowana, jest niesamowita postacia, ciekawa i miło się patrzy ;) Ale po promo 6x06 DENZO, DALARIC <3 Czego chcieć więcej :D
- Delena? Te drzwi, hmm fajnie to wyglądało. Teraz Elka będzie biedna, nie bedzie wiedziała jak się zachowywać. Trzeba było myśleć o konsekwencjach zanim podęła się tak drastycznych kroków.
- Liam i Elena. Ja do chłopaka nic nie mam, Elena chciała po prostu żyć dalej, nic złego w tym, że otwiera się na innych. Ogólnie nie takiej Eleny się spodziewałam, tylko takiej z 1 sezonu, ewentualnie drugiego, czyli spokojna, pisząca w swoim pamiętniku dziewczyna. Damon starajacy sie o Elene na nowo, jestem na tak.
- Stefan .. serio bez komentarza jeśli chodzi o Caroline, jeśli chodzi o rozpaczanie po bracie + ostatnia scena <3 kocham!
- Caroline - oh jak ja ją lubię od momentu kiedy odczepiła się od Deleny i przestała Stelenować! Jest na drugim miejscu, moich aktualnie ulubionych postaci z TVD. A co do Klaroline, bo ktoś pisał o nich w swojej opini, dla mnie umarło w 5x11 jak się nie myle, kiedy nie wiadomo skąd był ten seks-niewypał :)
- Tyler and Liv hmm w sumie mi nie przeszkadzają.
- Ivy, jest taka irytuacją, może to dziwne, ale cieszę sie, że ona żyje. Dzięki temu Stefan może wybaczyć Enzo to, co zrobił, ale nie wiem, czy Enzo potrafi wybaczyć Stefanowi, że nie szukał sposobu na odzyskanie brata
- Bonnie i poświęcenie dla Damona? Dobre, mocne!
- Kai mógłby być wśród żywych i irytować wszystkich wokolo

ocenił(a) serial na 6
NaomiClark_

Enzo zobaczymy już nieługo , ale Carenzo nie wiadomo kiedy i czy w ogole. POmyśl umiera człowiek . Masz nadzieje ze powróci do życia? NIE. Jest to niemozliwe . Elena bd pewnie chciała zacząć od nowa osobno. Ja też chce żeby Damon był zazdrosny i rozkochal ją w sb ponownie :).Stefan jest mi obojętny mniej czy bardziej. Czasami mnie denerwuje , czasami jest potrzebny np. jak wygarnął elenie a czasami po prostu wielka pustka. Ja pisałam o Klaroline :) . Ja tam ich lubiłam . A reżyserka zrobiła to na życzenie fanów którzy byli bardzo szczęsliwi. Moim zdaniem byli idealną parą. Pomyśl Enzo jest troche podobny do Klausa i dlatego teraz mu kibicuje aby był z Caroline . Dobrze że Tyler się odczepił :). Tyler & Liv są mi obojetni. Dobrze ze Damon wrocił. Moze jeszcze Kai wróci . Mało jest złych postaci

ocenił(a) serial na 8
monia1gucio

Ja ich bardzo lubiłam, ale nie tego chciałam, co nam zaserwowali :) Chciałam ta delikatność, najpierw jakiś mały pocałunek, rozumiesz :) a dostaliśmy jakiś szybki numerek przy drzewie, fe.

ocenił(a) serial na 8
NaomiClark_

Dokładnie, ten nagły seks był po prostu nie na miejscu, chociaż uwielbiałam (i wciąż uwielniam) Klaroline.

ocenił(a) serial na 6
NaomiClark_

Ale Klaus musiał odejsć z serialu :( I musieli to załatwic szybko

ocenił(a) serial na 10
monia1gucio

Stefan nie istnieje bez Damona jak Damon bez niego.. Tak było od samego początku.. Ciekawy będzie na pewno 6 odcinek :)

ocenił(a) serial na 6
Logan_Cole

Ale Stefan jakoś się poddał :) Oj ciekawy , ciekawy

ocenił(a) serial na 8
monia1gucio

To już lepiej jakbyśmy w ogóle Klaroline nie dostali :) niż to, co dostaliśmy

ocenił(a) serial na 6
NaomiClark_

Ja sie ciesze ze cos dostalsmy i dowiedzielismy sie ze caroline czula cos do klausa

ocenił(a) serial na 8
monia1gucio

czuła, jedynie pożądanie. :)

ocenił(a) serial na 6
NaomiClark_

Moim zdaniem czuła jeszcze coś co by się w jej powoli rozwijało jakby Klaus jeszcze był :)

ocenił(a) serial na 8
monia1gucio

No, wszystko przez to, że zrobili osobny serial. W każdym razie ja teraz sercem przy Carenzo :)

ocenił(a) serial na 6
NaomiClark_

Ja tez :) Ale Klaroline wolałam dużo bardziej :) Było to takie prawdziwe :)

ocenił(a) serial na 8
monia1gucio

biedna Bonie ona zawsze ma najgorzej :P ale zacna końcówka :)

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 8
monia1gucio

Kurde jak szkoda, że Bonnie nie wróciła ;_; Mam nadzieję, że jeszcze jej się uda...
Głupio, że Damon wrócił, jak Elena zaczęła układać sobie życie, pewnie teraz koledze złamie serce, albo Damon go zabije...
Kibicuję Caroline i Stefanowi, zawsze uwielbiałam ją i jego, a jakby byli razem to uuuuu fajnie :3
Jeszcze co do powrotu Bonnie... Dlaczego nie pozwoliła mu siebie zabrać? Jest niby mega szybki i silny, a jednak jej nie wziął... Trochę bez sensu...
Fajnie, że Tyler też kogoś teraz ma :)
I mam nadzieję, że Ivy będzie martwa :)))

ocenił(a) serial na 6
kochamxx

Ogólnie to moimz daniem twoja cała wypowied jest bez sensu. Żle ze Damon wrocil? Nie . To jest właśnie dobrze i Damon bd mógł byc zazdrosny. Stefan traktuje Caroline beznadziejnie i nigdy nie bedzie na nią zasługiwał. Bo moze nie myślał o tym ze ona mu to rzuci i nie był przygotowany zeby to zrobić. Związki Tyl;era mnie nie obchodzą. Fajnie jakby Stefan się zabił na zawsze co nie? I by sie okazało ze jest gejem co nie? I gdyby zamienił się w trola co nie?

monia1gucio

Nie do końca o to mi chodziło ;)
Nie mówię, że źle, że Damon wrócił, tylko, że akurat w takim momencie, jak Elena zaczęła żyć. No i w taki sposób. Po prostu nie pomyśleli o tym, że jednak Damon jest o wiele silniejszy i powinien sobie z łatwością poradzić z tamtym ,,czarownikiem" Powinni wrócić OBYDWOJE Damon i Bonnie :)
A co do Stefana to tak, też go znielubiłam w ostatnich odcinkach ale teraz, jak Damon wrócił, to będzie już poprzedni Stefan, ten najlepszy, zrozumie co głupiego robił i będzie starał się wszystko naprawić i w ogóle. Wiec tak, kibicuję im. No, ewentualnie niech będzie sam, a Caroline z Enzo :3
A po co te głupie pytania na końcu? ;)

ocenił(a) serial na 6
kochamxx

Bo napisałaś wczesniej ze fajnie jakby Damon zginął -_-

ocenił(a) serial na 6
kochamxx

Troche byłam zła . Sory :)

monia1gucio

Haha, spoko :D

ocenił(a) serial na 10
monia1gucio

Pierwsze, co mi przychodzi do głowy po obejrzeniu tego odc to: DAMON WRÓCIŁ!!!!!!!!!!!
http://gifrific.com/wp-content/uploads/2012/07/Chandler-Dancing-Friends.gif

Tak się z tego cieszę! No, ale szkoda mi Bonnie ;c Biedna, zawsze się poświęca i wszystko, co z tego ma to cholernego Jeremiego, którego z jakiś powodów kocha, ale nawet nie może z nim być ;/ Mam nadzieję, że nie uśmiercili jej na zawsze, bo nawet ją polubiłam... Poza tym D nie mógł jej super szybko chwycić i razem by wrócili ? I dlaczego on nie pokonał tego Kaia ? Przecież to jakieś chucherko bez mocy! Albo mógł skręcić K kark i zyskaliby trochę czasu. No ale myślę, że to jeszcze nie koniec Kaia, tylko mam nadzieję, że nie skończyli też z Bonnie.

Stefan! #FEELS z jednej strony tak bardzo mnie wkurza, bo zostawił tą Ivy Caroline (której chyba mózg się stopił z tym skręceniem karku, bo jak mogła się tego nie spodziewać? Nawet JA się tego spodziewałam!) i wgl to jak on traktuje ostatnio Caro (powinna go olać, a już nawet byłam skłonna ich szipować!) to porażka, po za tym ktoś słusznie zauważył, że płonął tą zemstą do Enzo za zabicie tej lasi, a teraz jak żyje to mają głęboko w tym seksownym dupsku! Ale z drugiej strony to rozumiałam to, że chciał zacząć od nowa i nie negowałam go za to, wiadomo, że był w żałobie po bracie i nie mógł z tym sobie poradzić, a w dodatku ta ostatnia scena!!!! Coś pięknego, aż miałam wilgotne oczy. Uwielbiam braterskie relacje Defana <3

Alaric- kocham gościa! Wszystkich ustawia do pionu i jeszcze ten burbon *o* Jedyne zastrzeżenie jakie mam to... sama nwm wydaje mi się być jakiś sztuczny momentami, głównie właśnie w tych scenach przywoływania do porządku, no ale jak na razie mu wybaczam, bo to Ric, poza tym nie jest jeszcze tak źle ;) Dodatkowo ciekawi mnie ta pani doktor i widzę dwa wyjścia:
- popija werbenę, którą ktoś jej dal lub sama wie o wampirach
- Ric jakoś stracił możliwość zauraczania (na to bym nie wpadła, ale wy jesteście b. kreatywni)

Elena- podoba mi się, że nie łazi cały czas zaryczana, ale miałam ochotę wykrzyczeć "zostaw tego chłopaczka, Damon wraca do ciebie !!!" Chociaż tak szczerze to normalnie nawet nic bym nie miała przeciwko Elenie i Liamowi, ale za bardzo jestem za Deleną, chyba, że D znalazłby sobie kogoś nowego, ale nwm nie jestem co do tego przekonana. Mam nadzieję, że trochę to potrwa zanim przypomni sobie o D i może będą jakieś sceny między nimi typu "Jesteś potworem!" czy coś i na rozwinięcie tego to widzę wiele sposobów:
- Ric przywróci Elenie wspomnienia
- Damon wejdzie Elenie do głowy i zbombarduje ją wspomnieniami (nie mój pomysł, ale jest świetny)
- Damon na nowo rozkocha w sobie Elenę
- D na początku bd zazdrosny o E i być może zabije Liama

Już myślałam, że Ty znowu zostanie wilkołakiem. Zupełnie się nie spodziewałam, że Liv zabije tego chłopaka i na początku nie byłam co do nich pewna, ale teraz mogę ich nawet szipować x) Chociaż uważam, że trochę za szybko się to rozwija, ale szykuje się z nich fajna para.

lenena

Nieco w obronie Stefana
Wystawiajac Enzo, nie zrobil nic innego, niz Damon zabijajac Lexi czy pseudo wuja. krzywda jaka wczesniej im wyrzadzil, powodowala wyrzuty sumienia, ktore Damon chcial usunac. Enzo sprawial, ze Stefan nie potrafil ulozyc sobie swojego zycia na nowo, bo za bardzo przypominal mu o Damonie. Taki mechanizm. dziala tak u wiekszosci. co prawda zwykle nie az na taka skale, ale nie zapominajmy, ze mamy do czynienia z wampirami, gdzie uczucia, emocje smigaja duzo intensywniej i wyzej niz u przcientnego smiertelnika.

Ukladanie sobie zycia od nowa, taki sposob wybral na radzenie sobie z dosc silnym stresem jakim byla utrata brata. z tego co bylo powiedziane w filmie, byl przekonany, ze damon nie zyje i nic wiecej nie da sie zrobic. (odwiedzil sporo krajow i miejsc, spotkal sie z wieloma osobami) czyli cos tam zrobil) na ile bylo to wystarczajace i usprawiedliwia decyzje o wycofaniu pozwole sobie ocenic po tym, kiedy sama bede wampirem przez 100cos tam lat, bede miala na kacie dziesiatki ofiar i strace wszystkich swoich bliskich. a na razie z mojego cieplego fotela moge jedynie przypomniec sobie ten banal, o tym "tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono"

inna sprawa, ze tak naprawde nikt nie ruszyl dupy, zeby szukac Damona, ale wszyscy maja o to pretensje do Stefana. przepraszam. po 4 miesiacach wybrala sie Caroline z Enzo. ale jakos tak po spotkaniu ze Stefanem szybciutko spasowali (no, moze nie Enzo, ktory w obecnej sytuacji nie bardzo moze kontynuowac poszukiwania)

ocenił(a) serial na 6
99maga

Enzo caly czas szukal,

monia1gucio

a to mi umknelo

ocenił(a) serial na 6
99maga

alaric powiedzial ze od poczatku waz zenzo szukaja sposobu , powiedzial ze wskazowki dawal i enzo i stfanowi ale tylko enzo szukal,(poznej sie okazalo ze na poczatku stfan tez szukal)

99maga

Drugo post, bo tam spooro mi wyszlo i takiego elaboratu nikt by na raz nie chcial czytac.

Wiec Ivy.
Kto z was tkwi w nieudanym zwiazku do dzis, tylko dlatego, ze to nieladnie zostawic zakochana w sobie osobe reka do gory? ... a Ivy jest jeszcze w Stefanie zakochana? ostatnio go zdaje sie nienawidziala i chcaiala mu wprac...

chcial sobie chlopona ulozyc jakos to wszystko, nigdy nie mowil, ze ja kocha, owszem, byla deklaracja zdaje sie w pierwszym odcinku "lubie cie" - mowi tez do znajmych o niej, ze to fajna dziewczyna byla. ale podejrzewam, ze wizja nieskonczonosci, po tym jak panna stala sie wampirem, nieco przerazila Stefana.
i tak ladnie z jego strony, slatwil dziewczynie pierscien, szkolenie u najlepiej sobie radzacej z anger menagment Caroline, chcal tez dogadac sie tez z Rickiem ktory co prawda rozlicza go z poszukiwan Damona, ale sam przez te 4 miechy grzal ciepla profesorska posadke. (ale i tak lubie Ricka, zeby nie bylo, chyba lubie wszystkich) chcial sie rozstac, ale chcial jednoczesnie, zeby dziewczyna dala rade.

Caroline. komu niby mial ta nieszczesna Ivy podrzucic, kiedy sam nawet Eleny wyszkolic nie potrafil? generalnie fakty sa takie, ze to walsnie Caro nadawala sie do tego najlepiej. inna rzecz, ze w tym czasie, kiedy Caro nianczyla Ivy, Stefan zalatwial dla tej drugiej pierscien. jak niby z wsciekla Ivy za dnia mial podrozowac? trzeba bylo panne jakos zabezpieczyc.

a z sama Caroline, jakos tak cos sie wydaje, ze to cos nieco bardziej skomplikowanego.
Pasowaloby mi, ze to obrona Stefana przed uczuciami, ktore sam sobie jeszcze nei do konca uswiadamia.
Takie dramatyczne zagranie, mialoby sens, w sparowaniu tych dwoje. gdyby tak gladko od przyjazni mialoby w miosc cos u nich przejsc, nie mialoby to sily, zwlaszcza majac w tle Elene. musza byc silne emocje, zeby mozna bylo uwierzyc, ze ten zwiazek, to nie jednynie substytut wielkiej milosci do Eleny.

ocenił(a) serial na 6
99maga

stefan ma geeboko gdzies ostatnio caro no chyba ze cos potzebuje. Stefan to dupek

monia1gucio

no, no faktycznie. patrzac na to, tak jednowymiarowo i plasko obrazek po obrazku bez zastanowienia sie, to faktycznie Stefan to dupek, jako i kazdy w tym filmie.
zwlaszcza Damon, ktory nie tylko potraktowal przyjaciela jak smiecia, ale jeszcze zostawil go na pewna smierc w plomieniach. Enzo nie zginal? Damona za wczesnie sie poddal? (tak jak Stafan przy poszukiwaniach?) no ale Damon przeciez moze. jest taaaaki przystojny.
Wylaczyl nawet swoje czlowieczenstwo z zalu.
troche tak jak Elena, ktora usunela go ze swoich wspomnien, bo nie dawala sobie rady ze strata. i dlatego jest postrzegana jako glupia idiotka. no ale Elena to nie Damon. ktoremu mozna, a nawet trzeba wybaczyc, bo ona ma przeciez tyle uroku w sobie ;)

Damon zawsze szukal Stafana do konca? jasne. nie tylko go odnalazl, ale pokazal Elenie liste ofiar Stefana - zeby dziewczyna nie miala watpliwosci z kim ma doczynienia, a potem poradzil jej go sobie odpuscic.
bardzo produktywnie rowniez poszukiwal go w lozku Eleny, kiedy Stefan zamkniety w szafie kwitl na srodku jeziora.

(ale ja mu tam wybaczam, przciez to film tylko. poza tym, faktycznie, uroku nie mozna mu odmowic)

99maga

"no ale Elena to nie Damon. ktoremu mozna, a nawet trzeba wybaczyc, bo ON ma przeciez tyle uroku w sobie ;)"

Damon ma w sobie urok, nie Elena "a" mi sie nieporzebnie do "on" doczepilo.

ocenił(a) serial na 6
99maga

Ale damon to tez dupek ale jemu dodaje to uroku a stefcio zawsze taki potulny byl i to mu pasowalo

ocenił(a) serial na 10
99maga

ja tam lubię Stefa i nie mam do niego pretensji o to, że chciał zacząć od nowa i aż się dziwiłam jak wszyscy zaczęli mu to wyrzucać. Miałam mu za złe jak traktuje innych, a szczególnie Caro, no ale to też mogę do pewnego stopnia zrozumieć, bo ludzie dziwnie się zachowują z żalu. Jednak nie powinien tak po prostu sobie wyjechać jak tylko zostawił Caro tą Ivy i jak załatwił pierścień. Bo co ta Caro miała zrobić ? Wokół szaleje łowca, a ona ma niańczyć jakąś nową mordkę ?
Jak powiedziała Caro: Ivy to bałagan Stefana i to on powinien się nią zająć. Caro mogła muna początku pomóc tak jak on chciał za to, że to poniekąd jej wina, ale jednak to Stef powinien zająć się Ivy i najwyżej jakby już coś z niej wyrosło to mógłby ją porzucić albo postawić sprawę jasno przed Caro czy kimkolwiek.

ocenił(a) serial na 10
99maga

Na początku byłam nastawiona dość krytycznie na to, że Stef chce zabić Enzo. Bo jak na początku mówił, że to zemsta za Ivy to było to bez sensu, bo to była tylko taka lasia do łóżka, tym bardziej biorąc pod uwagę jak ją potraktował. Z kolei do wytłumaczenia, że Enzo za bardzo mu przypomina Damona to już jestem bardziej skłonna zrozumieć i tu już w jakimś stopniu ogarniam dlaczego chciał go zabić. Reakcja na wyrost, ale to w końcu wampiry ;)

ocenił(a) serial na 6
lenena

Swietny gif . Tez sie tak czulam :-> . Tez nie ogarniam tego ale moze mial moce ludzkie bo przeciez jadl nalesniki i nie bylo ludzi aby on mogl sie na nich zywic. Mam nadzieje ze i bonnie i kai cos wymysla. Stefan to idiota. To ja wymyslilam to ze stracil moc :-D . Alaric jest boski i szczery i jakos probuje sobie z tym wszystkim radzic i kazdemu pomoc. Moim zdaniem jakby damon wymusil jej te wspomnienia to bylby debilem . Mozliwe ze alaric juz nie ma mocy wiec nie wiadomo,. 3 i 4 pomysl jest najlepszy ! Liv & Tyler sa mi obojetni

ocenił(a) serial na 10
monia1gucio

naleśniki to każdy wampir może wszamać, przecież zarówno Stefcio jak i Damon jedli nie raz jakieś ludzkie jedzenie, a krew mógł pić z banków krwi, bo raczej już były w latach 90. x)

ocenił(a) serial na 6
lenena

sory pomylilo mi sie chyba z ksiazka gdzie nie tolerowali ludzkiego jedzenia

monia1gucio

Jeszcze jedno wg mnie zostało pominięte.
Był ten wypadek. Niby nikt nie wie gdzie auto (Elena tam gadała do Tylera że nie wie jak do niego dotrzeć czy coś takiego), no już pomijając to, że jednak czarownica auto JAKOŚ znalazła, patrzcie to: auto nie jedzie normalnie, powinno hamować i w ogóle WIĘC powinno zostawiać ślady WIĘC powinno być BARDZO łatwo to auto znaleźć. Prawda? :)

ocenił(a) serial na 6
kochamxx

Ten chlopak nie byl jedyna osoba ktora trzeba byla ratowac . Elena myslala o innych

monia1gucio

Caro musi być z Klausem bo durnej Camili z Originals nie znoszę. Stefcia mogliby zabić bo nie można na niego patrzeć:D Elena musi być z Damonem żeby byl szczęśliwy wreszcie;D

ocenił(a) serial na 6
martsia1

Też bym chciała Caro i Klausa ale na tu już nie ma szans :(

ocenił(a) serial na 10
martsia1

Ja nie znoszę Camili i tego przechwalusia z tvd, ale Stefan mógłby być z Caroline, bo ona i tak na pewno nie będzie z Klausem. A to, że Damon musi być z Eleną jest chyba oczywiste. Biedny wrócił aż z zaświatów i zaraz się dowie że jego ukochana nie pamięta, ze go kochała :(

klaudia098

Myślę, że jakimś sposobem mogliby być jeszcze razem. Bo niby z kim Klaus bedzie? Na pewno nie z Hayley bo ona bedzie z Elijah:) Caro z Stefciem to raczej nie bardzo bo by sie okazalo, ze spala juz i z Demonem, Mattem, Taylorem, Klausem i jeszcze Stefciu(!) nie swiadczylo by to raczej dobrze o niej :D Tak poza tym myslicie, ze Pani doktor kim sie okaze? :D

ocenił(a) serial na 6
martsia1

Wydaje mi się że nasza "Doktorka" okaże się być czarownicą i jedyną ocalałą siostrą Kai. To pewnie od niej dowiedzą się o nim czegoś więcej….

ocenił(a) serial na 10
Trissizmaribora

też tak myślę ;)

ocenił(a) serial na 10
martsia1

nie sądze żeby byi razem, bo sa bohaterami w dwóch różnych serialach

ocenił(a) serial na 6
klaudia098

Jesli tvd sie skonczy caroline moze przeniesc sie do TO

ocenił(a) serial na 8
monia1gucio

Ja mam takie pytanie, bo ciągle mi się coś zacinało i niektóre rzeczy mi umknęły.
Kiedy Tyler wjeżdżał na to pole, było ewidentnie widać, jak ludzie w panice odskakują na bok, a tu nagle, że prawie wszyscy są ranni. Po chwili widzę Tyler'a w jakimś lesie (?)
O co tu chodzi? :)

ocenił(a) serial na 6
Carmellia

Nie każdy zdążył odskoczyc a szczegolnie osoba ktora potącił:) Pewnie jadac dalej przez pole dotarł do lasu

ocenił(a) serial na 8
monia1gucio

Odcinek dobry, ale bywały lepsze. Co do Stefana to wkurzył mnie i to bardzo. Kiedy rozmawiał z Caroline miałam ochotę kopnąć go w jaja, centralnie noga mi się ustawiała! Później trochę zrekompensował się końcówką, ogólnie to się facet chyba pogubił. Każdy na swój sposób chciał sobie jakoś poradzić z odejściem Damona i Bonnie.
Mam tylko nadzieję, że Alaricowi uda się przywrócić wspomnienia Elenie. Przecież oni muszą być razem.
Dziwny trochę był ten wypadek. Przecież Tyler nawet jadąc z dużą prędkością powinien wyhamować, zostawić jakieś ślady i w ogóle, no chyba że miał zepsute hamulce. I ciekawe co zrobili z autem. Co Tyler je przeniósł? No raczej nie, skoro nawet go podnieść nie mógł, chyba że Liv wróciła, a tam nie ważne. Teraz to interesuje mnie co z Bonnie. Jestem tego zdania że uda jej się wrócić. Pewnie wróci z socjopatą :D
No i Enzo! Niech on już wróci i dalej będzie takim bad wampirem. Mam nadzieje, że się nie zmieni, tak jak zrobił to Damon.
No to zostało czekanie do następnego odcinka, który zapowiada się ciekawie! :)