W sumie pytanie do fanów Damona/Eleny...
jakie piosenki przypominają Wam o nich? Planuję od jakiegoś czasu zrobić wideo z nimi ale każda piosenka wydaje mi się jakaś nieodpowiednia...
bardzo nadało by się coś podobnego do Bloodstream (piosenka któa leciała podczas pocałunku D. i K.-cudowna!) ale nie chcę jej używać bo widziałam już jakieś 10000 filmików z nią :P
każda propozycja jest baaaaardziej niż mile widziana :))
oj piosenka która kojarzy mi się z Damonem i Eleną to oczywiście "All I Need" Within Temptation.
A ja z przyjemnością obejrzałabym jakiś zajebisty filmik (tylko jeden fajny z jej udziałem widziałam na YT) z lifehouse- everything w tle. Trwa ona wprawdzie bardzo długo ale jeden jej moment zwala z nóg ;)
no tez mi się nieodłącznie kojarzy z Damonem i Eleną ale autorka wpisu
pisze że nie chce takiej którą słychać na większości filmików a ta jest
chyba najczęściej używana...;D
A mi się kojarzy ta piosenka i jeszcze Within Temptaion - Are you the one albo Bittersweet choć tekst troszke nie pasuje:D
Wiesz, sama robie filmy, kiepskie bo kiepskie, ale próbuje ^^
Co do propozycji piosenki to wszystko zależy od tematyki filmu.
Jeśli ma być to film o ich uczuciu, ale ukazany bardzo poważnie to polecam na przykład Paramore - Conspiracy albo Alexz Johnson - I don't know If I should stay.
Z kolei jeśli ma to być coś bardziej zabawnego, ukazującego tę pogodną stronę ich relacji to mogłoby być to na przykład Leighton Meester - Your love is a drug.
Mi np. Kelly Clarkson - Addicted, i Stand in the rain (nie pamiętam wykonawcy?)
Dzięki dziewczyny za wszystkie propozycje, piosenki przesłucham :))
phantasis, ja tez się staram :)) w sumie nie mam "umyślonego" punktu widzenia, zależy jaka piosenka mi sie spodoba :) chociaż wolałabym żeby nie była to typu "Love Story" Taylor Swift, bo Damon i Elena nie są "taką" parą (o ile w ogóle można nazwać ich jakąkolwiek parą xD)
All I need też oczywiście mi się kojarzy z nimi, ale po tym odcinku nastąpił tak delikatnie mówiąc ZALEW youtube'a filmami z ta piosenką haha xD
A może Rihanna - Te Amo? Taka troche nietypowa, ale w sumie fajna. http://www.youtube.com/watch?v=bTM7VKc4_R4
hm...z moich ulubionych piosenek to jeszcze Josef Hedinger "About Being Alone" lub "Closer to You".
Ostatnio (zauroczona All I Nedd) słuchalam Within Temptation i mają jeszcze kilka bardzo ładnych piosenek: "Forgiven", "Angels", "Overcome", "Memories"...ach i jeszcze Plumb "Go".
http://www.youtube.com/watch?v=bUY8iT525yQ tylko byś musiała wyciąć jej gadanie, albo znaleźć wersje moze inną...
ale piosenka jak dla mnie bardzo przyjemna...
(zależy tez jaki klimat masz filmiku :p jakbys już coś miała to daj znać, czy dynamiczne, namietne, tejmnicze, szybkie..)
Z takich "nie zamulających" to może to http://www.youtube.com/watch?v=wjerysgkg6M :)
Mi się bezwarunkowo kojarzy Within Tempation - All I need, piękna jest ; )
Mam nadzieję, że oni będą razem ; )
Dwie piosenki, które najbardziej kojarzą mi się z Eleną i Damonem to właśnie "All I need" i "Bloodstream", ale skoro te nie, to sama nie wiem... Może wpadnie mi jeszcze coś do głowy. ;-)
Proponuje :
sara bareilles - gravity
the fray - look after you albo never say never ^^
david grey - this years love (bardziej z Ianem mi się kojarzy ;P )
hmmm może jeszcze a fine frenzy - almost lover