jak w temacie szmira i beznadzieja, przeminie wraz z moda mam nadzieje szybko
tylko nie wbijcie mi kolka w serce za ten komentarz
jak w temacie szmira i beznadzieja, przeminie wraz z moda mam nadzieje szybko
tylko nie wbijcie mi kolka w serce za ten komentarz rozmarzone nastolatki ;*
arrivederci
Mimo takiej niechęci a sprawdza się forum, sprawdza... ;] Po pierwsze. Po drugie serial jest na 8 miejscu (a mam nadzieję, że w tym tygodniu wskoczy na 7 :D) i ma ponad 6 tyś. głosów, więc to o czymś świadczy, chociaż może nie można porównywać z Dr Housem czy Przyjaciółmi które mają po kilkanaście tyś. głosów, ale też i od kilku/kilkunastu lat są na ekranach a "Pamiętniki..." bodajże we wrześniu zaczęły lecieć, więc chyba wynik jest dobry :) A po trzecie "Zmierch" być może jest plastikiem, daj jakiegoś linka, żebyśmy mogli zobaczyć co to, bo powiem szczerze nie słyszałam :D:D:D
Wiesz co musisz byc bardzo płytka by ten serial do Zmierzchu porównywać.
A najsmieszniejsze, jest to, że na siłę próbujesz być "dorosła" co zupełnie ma inne znaczenie.
Domyślam się ze z filmu " Znależć Nibylandie" z Winslet i Deppem to nawet nie wiesz o co chodzi.
Jeśli chcesz pokazać swój punkt widzenia wysil się trochę. Nie mówię przeciez, że serial jest jak Miasteczko Twin Peaks ale ze wzgledu na wiele ciekawych zabiegów artystycznych jest zupełnie w porządku.
A jeśli ty pod nazwą wampiry już nic nie widzisz to twój problem:)
Przy okazji jestem starsza od ciebie ze dwa lata. I co jak co ale filmoznastwo to moje hobby.
yea! nareszcie mam sie z kim troche pokłócić , z gory dzieki :D
dobra zacznijmy od tego, ze jestem facetem, "on" nie "ona" ok...?
no wiec.../.pewnie to,ze jestem facetem sporo zmieni w Twoim postrzegani mojego stanowiska względem tego filmu...i dobrze bo jestem ciekaw reakcji ;]
a wracając do tematu nie chce żebyście myślały, ze nie mam "szacunku" i "zrozumienia " dla waszego gustu, sam wyznaje zasade "De gustibus non est disputandum" ***
i idac tym tropem chciałem wyrazić swoje zdanie na temat tego serialu...,albo inaczej przyznaje się chciałem sprowokować wierne fanki (i fanów) do rozpoczęcia ożywionej dyskusji na ten temat, ok macie mnie
A jeśli chodzi o Marzyciela to też muszę sie zgodzić, MASZ MNIE nie oceniłem tego filmu na filmweb-ie , juz sie poprawiam i oceniam bdb film
Ja po prostu nie rozumiem jak ten serial znalazł się tak wysoko ale jesli spojrzeć na "fenomen" Zmierzchu można wysnuć jakieś wnioski, dla mnie jest to czymś w stylu (to tylko luźne porównanie, nie chce nikogo obrazić) Władcy Pierścieni tylko,ze WP jest wersja "bajki" dla płci meskiej a Zmierzch dla płci żeńskiej (i rozumiem wszystkie laski którym nie podoba się WP) ale zrozumcie,ze dla nas Zmierzch i tym podobne produkcje to....kiepskie produkcje
Moze troche odbieglem od serialu ale fajnie mi sie najeżdża na Zmierzch ;D
czekam na comenty
===pozdro===
(***sprawdz-wikislownik http://pl.wiktionary.org/wiki/de_gustibus_non_est_disputandum)
Muszę się zgodzić w pewnym stopniu z Panem Elokwentnym. Ja tez uważam,że serial bardzo się różni od 'Zmierzchu', niemniej to właśnie od niego zaczęła się ta cała moda na wampiry, zaczęły powstawać coraz to nowe produkcje o tej tematyce i jak widać choćby po niektórych komentarzach na forum, to właśnie dzięki 'Sadze' nastolatki zaczęły się nimi fascynować( ja jestem skrzywiona na tym punkcie odkąd pamiętam i już nic mi nie pomoże;p) tak więc sukces VD ma jakiś związek ze 'Zmierzchem'.
I choć również uważam, że VD jest trochę za wysoko w rankingu, nie jest zły i z plastikiem ma niewiele wspólnego.
No nie wiem czy od "Zmierzchu" tak to się zaczęło... Książka "Pamiętniki Wampirów" była w 91r., potem w 94r, słynny "Wywiad z wampirem" a od 97r. "Buffy - postrach wampirów". którą oglądało mnóstwo osób a jak nie oglądało to na pewno słyszało! Po drodze też pewnie jeszcze były jakieś inne seriale/filmy o tej tematyce, więc mówienie, że popularność "Pamiętników Wampirów" to zasługa "Zmierzchu" to naprawdę przegięcie!! Owszem jest w nim coś takiego co przyciąga, Edward wampir, Jacob wilkołak, wszyscy razem, między nimi ciągle Bella, która albo jest największą męczęnnicą na świecie, albo każdy pomysł chce zrealizowac sama, rwie się z motyką na słońce... VD jest moim zdaniem porządnie zrobione, aktorzy dobrani lepiej, są NA PEWNO ŁADNIEJSI/PRZYSTOJNIEJSI :D I pozycja jest jak najbardziej na miejscu :D I mam nadzieję, że będzie tylko lepiej :D:D:D
porównywanie Zmierzchu i VD jest nie na miejscu ;P
nie, ale już na serio, zmierzch i jego fabułę da się skrócić tylko do
E:kocham cię, ale powinienem odejść
B:kocham cię, ale na ciebie nie zasługuję
E:och, muszę cię chornić
B:oh, jesteś taki idealny
cała książka jest tylko i wyłącznie o tym... typowa sielankowa opowieść, którą przyjemnie się czyta, ale nic poza tym...
natomiast VD ma wiele różnych ciekawych rozbudowanych wątków, które razem splatają się w całość...
Chwila, mnie chodziło o ostatnie 2 lata a nie 2 dekady, w ciągu której owszem powstało mnóstwo filmów i seriali o wampirach, ale jednak ale nie z taką częstotliwością jak teraz. A dziś mamy vd i 'true blood', 'sagę' i wiele wiele innych. Poza tym ja wcale nie twierdzę, że gdyby nie powstał 'Zmierzch' to 'Pamiętników' nikt by nie oglądał.
Niestety zgadzam się z tobą co do Zmierzchu. Nie lubie najeżdzać na filmy dlatego w tej kwestii wole pomilczeć.
Film nie ma fabuły. Jest jeden wątek i to spaprany. A aktorzy to grają jakby chcieli a nie mogli. Spodobał mi się pomysł, ale pomysłodawcy zabrakło puenty tak ogólnie.
Wracając do serialu VD, uważam że przez mnóstwo alegorii jest całkiem w porządku.
Każda część czy komediowa czy akcji jest proporcjonalna i dobrze wkomponowana.
Aktorzy też są przekonujący w swoich rolach.
Nie jestem fanką przeraża mnie ta nazwa jest trochę ponizająca i kojarzy mi się z fanatykiem. Może jeste jedynie czym w rodzaju fana ale Władcy Pierścieni.
Jednak muszę obronić VP. bo jest dobrą produkcją i ciekawą bajką.
dobre pytanie i jak na razie najlepszy koment na tym temacie :D oglądałem 3 pierwsze odcinki (z dziewczyną i przez dziewczynę) i wydaje mi się, że tyle wystarczy ;pp
Obejrzyj chociaż z połowę sezonu, zmienisz zdanie, po 3 odcinkach miałam podobne zdanie o tym serialu jak Ty.
ksiazki - zmierzch lepiej pisany ale vd ciekawsze
ekranizacja - vd !
zmierzch jest gorszy od tego ;*
ok, obejrze jeszcze z 5 odcinkow,
ale jesli cos mi sie nie spodobało na poczatku trudno wymagac tego po kolejnych kilku odcinkach, zobaczymy
=pozdro=
miłego oglądania:)
jeżeli zdecydowałeś się podjąć wyzwanie i obejrzeć jeszcze 5 odcinków to bądź twardym facetem i obejrzyj wszystkie a potem zajrzyj do nas i podziel się wrażeniami :) Oby były one lepsze niż te p 3 odcinkach :)
Pozdrawiam:)