Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
lola881

właśnie oglądam 2x01:DDD

użytkownik usunięty
anik756

Obejrzałam Arrow i normalnie muszę się gdzieś wygadać, bom wkurzona:D
SPOILERYSPOILERYSPOILERY Konkretnie to na Olivera. Rozumiem jego złość w stosunku do matki, ale niech trochę się opanuje z pretensjami o jej kłamstwa, bo sam oszukuje własną rodzinę od miesięcy. Oli, nie bądź hipokrytą. A na końcówce padłam. Biedna Felicity, nigdy się na niego nie doczeka.SPOILERYSPOOLERYSPOILERY

W końcu :D
SPOILERYSPOILERYSPOILERYNiby tak, ale on to robi, bo chce chronić swoją rodzinę, a Moira natomiast chce chronić siebie. Tu akurat rozumiem jego zdenerwowanie i taką właśnie reakcję. Moira zrobiła wiele złego i widać, że niczego się nie nauczyła na swoich błędach. Końcówka mnie boli, bardzo, ale jak dla mnie z drugiej strony dobrze się stało bo: to była kwestia czasu aż kogoś by Oliemu znaleźli. Wiadomo, że to nie mogła być Felicity (i dobrze, bo po paru odcinkach by się rozeszli, a czegoś takiego to ja nie chcę), lepiej więc, że jest to Sara. To definitywnie przekreśla jakiekolwiek szanse powrotu Laurel do niego. A z Sarą zapewne po kilku odcinkach się rozstanie, zawsze tak było z jego związkami. Przed Olicity jeszcze długa droga xD Nie chcę, żeby zbyt szybko się to działo. Ale fakt, szkoda Felicity. Nawet nie chcę myśleć jak na to zareaguje, bo myślę, że wszystkiego się dowie :( "You're not going to lose me" było cudowne <3SPOILERYSPOILERYSPOILERY
Bluszek, a czytałaś opis kolejnego odcinka? :)

użytkownik usunięty
Kate123

Wybacz, musiałam odejść od laptopa;)
SPOILERYSPOILERYSPOILERYNie dokonuję teraz porównania czy analiz. Czy kłamie z dobrych, czy złych pobudek - nadal jest kłamcą. A mnie niesamowicie drażni taka hipokryzja. Chcę zobaczyć reakcję Thei kiedy dowie się prawdy o bracie i o tym, że narażał jej chłopaka na niebiezpieczeństwo. Przeczuwam, że wkrótce to nastąpi. Na pewno Oli otrzyma za to order;)
Zestawienie Olivera ze słowem "związek" to jakiś oksymoron. Jedyne wyrażenie które aktualnie mi do niego pasuje, to "one night stand" . Seks z Sarą zapewne to potwierdzi, bo nie sądzę żeby na dłuższą metę coś z tego wyszło. Zaczynam być ponownie zdegustowana tą postacią (zwłaszcza że przypomnieli mi jaką świnią był przed wyspą - a już puściłam w niepamięć zdradzanie Laurel) i mam nadzieję, że znajdą Felicity jakiegoś fajnego chłopaka jak Barry, którego nie wykopią po dwóch odcinkach. Ale nie bij, wiem że jestem jedyną osobą na serialowych z taką opinią ;) A skoro mowa o Olicity, to wiedziałam że te spoilery są wyolbrzymione. No bo serio, tajemnica Moiry? Na początku myślałam, że wyjdą na jaw brudy z życia Felicity, tak straszyli xD
Nie, nie czytałam. Nie interesuję się zbytnio spoilerami z Arrow, jeżeli coś wiem to dlatego że wkleiłas na serialowe;)SPOILERYSPOILERYSPOILERY

użytkownik usunięty

Jezu, ciągle mi się miesza Felicity z Olicity xD Już poprawiłam wszystko xD

SPOILERYSPOILERYSPOILERYKażdy ma prawo do swojego zdania, nie obrażę się przecież na Ciebie :) W związku, że już nie analizuję tak TVD musiałam przerzucic się na coś innego i padło na Arrow :) Brakowało mi tego analizowania. A widzisz, ja biorę pod uwagę motywy, dlatego jestem jakoś w stanie zrozumiec jego postępowanie. Bo to są zupełnie inne sprawy. Cyrk to się dopiero zacznie jak wyjdzie na jaw, że Moira wiedziała, że Merlyn żyje. Co do Roy'a to bym się do końca nie zgodziła. Dobrze wiemy jaki on jest impulsywny i zawsze chciał działac na swoją rękę, przez co pakował się w tarapaty. Teraz Oliver nad nim czuwa i nie dopuści, żeby Roy zrobił coś głupiego. Oczywiście, że z Sarą nic nie wyjdzie. To kwestia czasu. Po prostu muszą dawac jakieś przeszkody na drodze Olicity. Oliver tak od razu też się nie zmieni, to dopiero połowa 2 sezonu, ale i tak jest lepiej niż w 1. W każdym serialu tak wszystko wyolbrzymiają przez te spoilery :D Wiedziałam, że Felicity powie Oliemu prawdę. Dobrze zrobiła.
Opis. Biedna Felicity :(ROBERT KNEPPER AND ALEX KINGSTON GUEST STAR — Oliver (Stephen Amell) brings Sara (Caity Lotz) into the Arrow team. Watching Oliver and Diggle (David Ramsey) spar with Sara and talk old scars, Felicity (Emily Bett Rickards) starts to feel left out. The team is investigating a villain named William Tockman, a.k.a. The Clock King (guest star Robert Knepper), who is a brilliant thief armed with technology that can open any bank vault in Starling City. After The Clock King infiltrates the computer systems in the lair, Felicity feels pressure to prove her worth. When she gets a lead on Tockman’s whereabouts, she heads out without the team, putting her in peril. Meanwhile, Oliver throws Sara a welcome home party, but Laurel (Katie Cassidy) refuses to attend. After Lance (Paul Blackthrone) makes his case for a family dinner, Laurel acquiesces, but when Oliver shows up with Sara, she loses her temper on both of them. Nick Copus directed the episode written by Wendy Mericle & Beth Schwartz (#214).SPOILERYSPOILERYSPOILERY

anik756

Rety, tyle mam zaległych odcinków, a nic mi się nie chce oglądać...

Kate123

Kochana :********
Ja właśnie nie mam motywacji do żadnego serialu :/ Nie wiem co oglądać ..

Exis_26

Hej :***********
Arrow i TW jeśli jeszcze nie skończyłaś :)

Kate123

No Arrow mi się właśnie ładuje :) Chyba za dużo rzeczy mnie rozprasza - tumblr itp. :) W nocy jedynie nadrobiłam SN :)
A ile masz zaległych odcinków? :)

Exis_26

To super, że w końcu zaczynasz :)
Ja mam 9 zaległych :P Tyle mi się nazbierało i ciężko mi to teraz obejrzeć. A najfajniejsze seriale poszły na hiatus :(

Kate123

Może się wciągnę, bo gify, z tego co widuję, są świetne :)
Ee, to dzisiaj nadrobisz wszystko, jeżeli nie masz nic innego w planach :) A długie hiatusy? Bo SN chyba tylko tydzień czy dwa przez IO.

Exis_26

Może? Raczej na pewno :D
Dzisiaj to nie bardzo, ale może jutro :) Teraz będzie trochę ponad 2 tygodnie. Jak mnie to denerwuje. Człowiek się wkręci, a tu hiatus. Dobrze, że TW będzie normalnie :)

Kate123

:D No to skoro tak mówisz :D
Jak masz wolne dni, to raz dwa i nadrobione będziesz miała wszystko :) Ja zanim wszystko nadrobię, to przyjdzie maj i się pokończą sezony :P TW to ogóle super, że w tym sezonie dostał podwójna liczbę odcinków :)

Exis_26

Ja zawsze mam rację :D
Koniecznie muszę to teraz nadrobić, bo jak się skończy hiatus to na bank się nie wyrobię. Też musisz się zebrać i wszystko skończyć :) Oj, nie wytrzymałabym do czerwca, tyle czekania, szczególnie, że 3B to naprawdę rewelacja.

anik756

Dobra, pora coś obejrzeć :P

ocenił(a) serial na 6
anik756

Nadrobilam Shameless, nawet nie bylo tak zle jak myslalam :)

byledopiatku

Basia, jutro TW :D Czeka Nas dużo feelsów, czuję to :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Wiem o tym, to jest jeden z nielicznych seriali, na ktory czekam z niecerpliwoscia :D:D:D Obrazilam sie juz konkretnie na TVD, nie obejrzalam odcinka :D

byledopiatku

Dokładnie :D Co do TVD to się Tobie nie dziwię, ja żałuję, że obejrzałam...

byledopiatku

Pocieszyłaś mnie trochę, bo już się nastawiłam na tragedię :D

anik756

co jest?
czy wszyscy się wynieśli na inne forum, że tak tu pusto jest?

minona291

Jest olimpiada- może wszyscy oglądają:)

alien_2

też jednym oczkiem oglądałam, ale bez przesady, watpię by wszystkie tu były takimi fankami sportu ;p

minona291

Ja jestem ogromną fanką :P

minona291

Mam sesję i poznałam nawet zasady biathlonu i curlingu:D Curling to chyba najzabawniejszy sport na świecie. No i oczywiście oglądam wszystkie skoki:D

alien_2

biathlon zdarzało mi się już kilka razy oglądać w przeszłości, ale curling to nie na moje nerwy ;p Ciebie bawi, a mnie nudził strasznie ;p
skoki to podstawa, ale lubią oglądać narciarstwo alpejskie też, bo tam to dopiero wariaci są, a i biegi, bo ciekawa rywalizacja z Justyny z Marit xD
a i zapomniałam o jeździe figurowej na lodzie, to też lubię :)

minona291

Też się nad tym zastanawiam :D

Kate123

Za dobrych czasów bywało tu po 30 osób, ile jest teraz?

alien_2

Ja jestem i gadam za 5 osób prawie :P

tequila_s

to prawda xD przyszła Mary gaduła i temat prawie zakończony ;p ale kilka postów Ci zabrakło, więc to ja muszę wykończyć ten temat ;p

minona291

Nie wiem jak inni, ale ja tu jestem, a raczej staram się być :D Wiesz przecież, że mamy luty, a to jest szalony miesiąc dla mnie. Do tego te nadrabianie seriali jeszcze mam :D
To Ciebie wywiało na kilka dni. Pisz mi lepiej czy zostałaś, bo wczoraj na eski nie odpisywałaś, więc się obawiam, że jednak pojechałaś :/

tequila_s

ostatnio słabo się starałaś przez minione 2 miesiące ;p a jak Ci idzie nadrabianie? oglądałaś już chirurgów? ciekawa jestem Twojej opinii na temat końcowej sceny ;)

anik756

Dobry wieczór... :)

anik756

Wiecie, że na forum Walking dead też są tematy gdzie gadają sobie jak tutaj i właśnie chyba mają jakiś rozłam, część się poobrażała i opuszcza forum?:D Mam taki powrót do przeszłości:)

alien_2

I tak samo długo offtopują jak my kiedyś? :D
Hehehee to tak stare dzieje, że aż prawie o nich zapomniałam :P

tequila_s

Właśnie nie mogę znaleźć jak się pokłócili, może to nie na tym forum? W każdym razie jest temat gdzie ktoś tam pisze, że dwie osoby się obraziły i rzucają forum i 60 wpisów pod spodem, wyglada na to, że dobrze się znają;D Chciałam poczytać o co tam się poobrażali:(

alien_2

O! Nawet nie wiedziałam. Myślałam, że to tylko my byłyśmy spamiarami bez prywatnego życia, a tu proszę: okazuje się, że byli też inni :D
Może mieli tak jak my :D Trafił im się taki jeden troll co wszystko rozpieprzył, tak jak u nas :P

tequila_s

Nie pamiętam w ogóle o co chodziło u nas;p

alien_2

Nic dziwnego, to było tak dawno temu, że się sama sobie dziwię, że nadal tu jestem :P

tequila_s

Pamiętam za to dużo osób, które mogłoby czasem wpaść;)

alien_2

Ja tez pamiętam i co z tego? One mają w przeciwieństwie do nas real life :D Chodzą do teatru, kina, filharmonii, opery i nie mają czasu na oglądanie seriali, a tym samym na dyskusje na forum :P

tequila_s

Tez chodzę:D Ale miewam sesje, a wtedy udaję, że się uczę, a tak naprawdę dyndam na forum;p Ale to już ostatnia;)

alien_2

Ostatnia sesja? :D
Ja miałam ponad dwumiesięczny odwyk i wyobraź sobie, ze też chodziłam do kina i na koncerty :D Gdybym zaliczyła 4 miesiące przerwy, to w nagrodę moje kochanie obiecało zabrać mnie do teatru i filharmonii, ale ja nie wytrzymałam, a za złamanie warunków odwyku, nie będzie nagrody :(

tequila_s

Kochanie zmusiło cię do odwyku od forum?:D Widocznie było już naprawdę źle i zrobił to dla Twojego dobra;)

alien_2

xDDDDDDDD
ona się zgrywa, bo tam wcale nie chodziło o czas spędzany przy laptopie i nie była do niczego zmuszana, tylko sama chciała. teraz tu odwraca kota ogonem i udaje wielce pokrzywdzoną ;p

anik756

http://www.youtube.com/watch?v=pTGbQF-gaYo
:)))

NekoNinjia85

Kocham tę piosenkę <3

Kate123

ja też:)) i ten filmik jest dobry:D

NekoNinjia85

<3333 kolejna cudna piosenka