Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

To co innego :P
No nie wiadomo.. niby się oświadczyła Bashowi, ale w następnym odcinku Francis wraca na dwór, więc coś tam chyba Mary znów poczuje do niego, albo to będzie zagranie polityczne.
Tak czy inaczej, to jest serial pełen absurdów jak dla mnie :/

tequila_s

Ja stawiam, że z jakiegoś istotnego powodu, jednak będzie ślub z Francisem. Co będzie kompletną porażką, zważywszy na to, co się stało w Paryżu xD Chociaż akurat to mi się podobało :D To faktycznie serial typu Gossip Girl :D

Kate123

Na pewno będzie ślub z Francisem, bo tak mówi historia :D Ale fakt. To co się stało w Paryżu miało znaczenie. Uważam, że pasowaliby nawet do siebie, bo była wyczuwalna chemia między nimi :D
Szkoda właśnie, że jest to serial typu GG, bo to oznacza, że będę musiała się z nim pożegnać.. nie zniosę takiego skakania z kwiatka na kwiatek.

użytkownik usunięty
Kate123

Porażka się zaczęła odkąd uciekła z bękartem, a potem wróciła i ogłosiła, że za niego wyjdzie:D I nie chodzi mi o samego Mabastiana, chodzi o sam absurd tej sytuacji:D Ale dalej nie oglądałam, nie wiem co się stało w Paryżu :P

Fakt, sytuacja absurdalna, ale z tego co widac scenarzyści nie zachowują tutaj norm w tej kwestii :D Oglądaj dalej :D

użytkownik usunięty
Kate123

Raczej spasuję;)

To że ogłosiła ślub z Bashem, to sytuacja polityczna tego wymagała, a jak wiemy Mary wszystko zrobi dla kraju.. (jeszcze mówiła, że w ten sposób ocali Francisa,że tak go kocha, że nie pozwoli spełnić się przepowiedni) Ale, że odcinek później już się z nim całuje a dwa później mu się oświadcza, to już przegięcie :/ A gdzie ta ognista miłość do Francisa? Tak szybko wyparowała? Ledwie ten opuścił dwór, a ta juz o nim zapomniała, jakby nie istniał :/ Do tego oświadczyny Francisa były w 1x08 a w 1x12 Mary oświadcza się Bashowi- ogromny szmat czasu minął nie ma co :/

użytkownik usunięty
tequila_s

Co za serial:D Ja wiem że to CW, da radę przymknąć na niektóre kwestie, ale tempo tego trójkąta jest wielkim przegięciem...

I to mnie najbardziej zniechęciło, bo na kilometr wieje absurdem.
Jeden serial mniej będzie z bieżących :P

użytkownik usunięty
tequila_s

Jeszcze bym chciała to cholerne Degrassi wyrzucić, ale nie wiem co mnie powstrzymuje;D Na ostatnich odcinkach wyglądałam dosłownie tak: http://24.media.tumblr.com/tumblr_mdnq4vn70r1rool60o2_250.gif

użytkownik usunięty
tequila_s

Exactly xD
Nadrobiłaś już te odcinki??
Dlatego go rzuciłam:P

użytkownik usunięty

Dobra, już znalazłam stronę xD Myślałam że totalnie olałaś sprawę:D

http://media.tumblr.com/3360968a18790f197bb37c4198804cc6/tumblr_inline_mrk87mVz1 01r5wqoe.gif
Przecież wiesz, że jak ja coś obiecam, to dotrzymam słowa, a raczej staram się dotrzymać :D

użytkownik usunięty
tequila_s

http://media.tumblr.com/tumblr_lmpryeOd0Y1qc1ghc.gif
Powinnaś też wiedzieć jak działa system powiadomień na filmjebie:D Czasem nie ogarniam kto gdzie mi odpisał, więc olewam sprawę:D

A jak myślisz, dlaczego nic nie napisałam? :D Tego się właśnie domyśliłam :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Trzeba było mi napisać, żebym sprawdziła naszą kryjówkę:D Dobra, nieważne już, ważne że dzięki Tobie nie muszę się zastanawiać nad powrotem do Reign:D

No w sumie mogłam, ale wolałam poczekać aż sama mnie znajdziesz :P
Nie warto tracić czasu, takie jest moje zdanie. Sama oglądałam dziś wkurzona.. do tego po powrocie Mary do zamku, na 2 odcinki pozbyli się Francisa, by pokazać epicką miłość w rozkwicie. Już wtedy chciałam przerwać, ale jakoś wytrwałam, by zdać relację :D

I ja też rzucam w cholerę. Nadrobiłam, bo obiecałam, ale to nie dla mnie serial :P No może jeszcze zobaczę w przyszłym odcinku za kogo wyszła, choć i tak dla mnie to jest śmieszne..
Powiedz mi tylko na którym Ty odcinku skończyłaś oglądać?

użytkownik usunięty
tequila_s

1x08. 1x09 widziałam częściowo na gifach, wtedy też rzuciłam serial;)
Shameless też;)

Shameless też? To może nie warto mi tego nadrabiać? Bo po co się wkurzać i do tego czas tracić?

użytkownik usunięty
tequila_s

Mam 2 zaległe odcinki... i mi się za nic nie chce tego oglądać. Odcinek trwa prawie godzinę, szkoda mi czasu. Nie chcę ci sugerować czy masz nadrabiać czy nie, mogę ci w skrócie opisać co się mniej więcej dzieje w tym sezonie;P

tequila_s

Warto, Blush kłamie;) Ostatni odcinek był świetny, podobał mi się tak samo jak poprzednie po przerwie więc widocznie to kwestia gustu:)

użytkownik usunięty
alien_2

Nic nie kłamię, napisałam tylko że rzuciłam;) Sezon mnie nudzi i irytuje, ale nie twierdzę, że Teki może się nie spodobać;)

Oglądałaś tyle seriali, które zaczynałaś i nie kończyłaś, a tutaj ręczę, że jak zaczniesz to skończysz ten 10 sezon i będziesz płakać, że nie ma więcej. Znasz jakiś serial z tyloma sezonami gdzie cały czas podczas oglądania nie możesz wysiedzieć?:P
I wiem co polecam, a nie to wasze Sleepy Hollow, które było takim rozczarowaniem;( Jak można zepsuć serial gdzie gra taki facet?:(

alien_2

Ja kiedyś oglądałam GA, chyba nawet 4 sezony? Albo 3, już nie pamiętam :D Ale 10 sezonów to teraz bym nie dała rady. A nawet jeśli, to nie bardzo mam czas teraz :(
Do tej pory nie mogę przeboleć, że tak zepsuli SH :(

Kate123

Mam zamiar obejrzeć jeszcze 15 sezonów ER, ale nie mam pojęcia kiedy:) Oglądałam kiedyś początkowe sezony, potem chyba z 5 ostatnich. Ten serial też był świetny, Chirurdzy bardzo mi go przypominali. Też tam miałam swoje pary:) No i tam też wszyscy ginęli, byli okaleczeni, ćpali, pili, odchodzili, powracali itd. Piękny serial:)

użytkownik usunięty
alien_2

Lost, ale miał tylko 6;P
Jak polecałyśmy SH to jeszcze nie było takiej chujni...

LOST <333333

użytkownik usunięty
Kate123

Przestań, bo znowu się poryczę:D

To był dopiero serial. Tak wyglądałam po każdym odcinku http://media.tumblr.com/tumblr_mbzsb9x7UK1qih9gi.gif

użytkownik usunięty
Kate123

A ja tak po ostatnim: http://2.bp.blogspot.com/-5KYndYQvhcA/TqjwLC8ZsNI/AAAAAAAAGZM/O6b-guyxRHU/s400/s ad16alt.png

Ja do tej pory nie mogę ogarnąć tego zakończenia. Ugh, nope, bo już za wiele sobie przypominamy :D

użytkownik usunięty
Kate123

Piękne było, każdy mógł je sobie interpretować na różne sposoby. Ryczałam jak bóbr godzinami:D Okej, już jestem cicho:D

To jest dopiero niesamowite, żeby w taki sposób zakończenie przedstawić. Ale mimo wszystko fajnie jest sobie czasami powspominać :D

użytkownik usunięty
Kate123

Pamiętasz jak w 6 sezonie na pokładzie samolotu był Damon?:D Serio, to jedyna rzecz która mi się nie podobała w serialu xD

OMG, faktycznie xD Damon niech lepiej zostanie tam, gdzie jego miejsce :P

Tutaj jest 10 sezonów i nie ma chujni:D Chociaż ostatni odcinek rozczarował mnie, był okrojony:(

użytkownik usunięty
minona291

Dziewczyny, co my właściwie tu jeszcze robimy?:D Nawet Kate już nie ogląda TVD:D Może przeniesiemy serialowe na Teen Wolfa, Arrow czy co tam innego?:D

O nie. I jak mnie dłuższy czas nie będzie, to jak ja Was znajdę? :(
Zostańmy tutaj, a może któraś wróci do oglądania w 6 sezonie? :P

użytkownik usunięty
tequila_s

Ja mogę wrócić jak zabiją Kaśkę i Caroline, a Nina się ogarnie:D Czyli chyba nigdy:D

Ja czekam jak zabiją Kath i może wtedy wrócę do oglądania. Ale na razie mówię stanowcze NOPE :D Po co się męczyc? Mam taki dobry humor po Arrow, że nawet nie zamierzam go sobie psuc przez jakieś TVD :P

Kath już chyba we wczorajszym odcinku mieli zabić, więc połowa sukcesu :D Ale co do Caro, to chyba prędko nie nastąpi (sama nie wiem po jaką cholerę ten pustak w tym serialu jeszcze jest) no chyba że wyślą ją do TO(oby nie). A co się z Niną stało, to sama nie ogarniam.. w pierwszych sezonach tak cudnie grała, a teraz żal było paczeć.

użytkownik usunięty
tequila_s

Oni ją zabijają od 2 sezonu :P To już lepiej niech tam zostanie, na TVD mi nie zależy.
A co do Niny: http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/Zlote_maliny_rozdane_2347090.jpg

Racja, who cares? :D
Przypomniała mi się nasza gra z przed kilku lat. Wtedy nie do pomyślenia było, by obdarować Ninę taka nagrodą :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Lol, wtedy to krzyczałyśmy, że jest niedoceniana:D Może właśnie dlatego jej się odechciało starać;P

Ale na serio porównać jej grę aktorską z pierwszych sezonów z tym co teraz przedstawia, to jak obrót o 180 stopni.. może spoczęła na laurach i już jej się nie chce starać :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Nie wiem czy widziałaś jej prywatne filmiki. Porównując Ninę w RL i jej role w 5 sezonie serialu, to niestety wychodzi na to, że Nina Dobrev gra Ninę Dobrev i Ninę Dobrev:D
http://www.youtube.com/watch?v=ewAj93Y56KU
http://www.youtube.com/watch?v=b5OkbqpzdeM na tym jebłam po prostu

Nie przesiaduję już na tumblrze, więc i nie śledzę żadnych nowych zdjęć ani filmików :P
OMG normalnie zero różnicy.. na pierwszym przypomina mi Elenę z NY :D To nie jest ta sama Nina co kiedyś. Co się z tą dziewczyna stało?

tequila_s

Rozstała się z Ianem i po tym całkowicie się zepsuła...

Kate123

Może jednak Ian miał na nią dobry wpływ :D