Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty

Nie widziałam jeszcze BatB, ale wydaje mi się, że Mary przebiła Cat xD To jest pewne, że wszystko się będzie zmieniac i to w takim tempie, że już nie jestem w stanie tego ogarnąc :P

użytkownik usunięty
Kate123

Bliss ty nołlajfie, wyloguj się wreszcie xD

nołlajfstwo znów jest w modzie xD

Kate123

najnowszy odcinek Castle miażdży!!!!

użytkownik usunięty
minona291

Dlatego zostawiam go na sam koniec:D

nie wyobrażam sobie tego ;p ja najlepsze odcinki oglądam zawsze szybciej, a te gorsze później ;)
obejrzałaś już?

użytkownik usunięty
minona291

Nie;) A kto powiedział że oglądam najpierw te gorsze;P Nawet nie wiem jakie są, bo ich nie oglądałam;P Jeszcze nie widziałam Castle, nie miałam czasu. Obejrzałam tylko świetne TO, jaki ten serial jest genialny...

źle się wyraziłam ;p miałam na myśli to, że jak już ktoś wcześniej obejrzał i rzuci tutaj tekst, że odcinek zajebiaszczy był, to warto po niego sięgnąć w pierwszej kolejności. no ja tak mam, że wtedy nie umiem czekać, a te inne odcinki [wcale nie znaczy gorsze] zostawiam na później ;)
TO jest super. pojawienie się MIkaela to były najlepsze momenty <3

użytkownik usunięty
minona291

Ja też się źle wyraziłam:P Jak odcinek miażdży i nie mogę się po nim pozbierać, to potem nie mam ochoty oglądać innych. Dzisiaj się porządnie zabieram za zaległości i w pierwszej kolejności obejrzę Castle:P

Kate123

ASDFGHJGFDSDF Scenka z OUAT
SPOILERY
http://www.youtube.com/watch?v=VX23pYJzHnk

Kate123

Jesteś?

_Sloneczko_2034

Jestem :)

Kate123

Super, że jesteś. Właśnie obejrzałam Arrow, OMG co za odcinek...

_Sloneczko_2034

Czekałam na Ciebie, bo wiedziałam, że obejrzysz i chciałam pogadac :)
SPOILERYSPOILERYWOW, ja do tej pory jestem w szoku. Naprawdę świetny odcinek. W ogóle mi nie przeszkadzało, że akcja była cały czas na wyspie. Nawet nie wiem od czego by tu zacząc :D Slade <3 I to jest właśnie prawdziwy villain. To jest naprawdę tragiczne, że ich przyjaźń (brothers!!!) przekształciła się w coś takiego. Ja nawet nie chcę myślec, co Oliver przeżywał w tym odcinku...Wie, że Slade żyje i zamierza zniszczyc całą jego rodzinę i wszystkich na kim mu zależy. To całe napięcie między nimi, te wszystkie słowa Slade'a tak specjalnie wypowiedziane, nawiązywanie do tego co się stało na wyspie. I znowu, Olicity nie miała scen twarzą w twarz, ale Oliver wybrał właśnie ją na telefonie :D I słowa Felicity "please, save Oliver" I CAN'T. Fajna ta scena była jak Roy się pojawił (znowu ten uścisk dłoni) a po nim Sara, genialne, po prostu genialne. I cała ta akcja na wyspie. Już powoli zaczyna się wyjaśniac jak to wszystko się tam odbyło. I Ivo! Po tym odcinku to ja jestem prawie na 100% pewna, że to on jest ojcem Felicity. No bo po co ujawnialiby te wszystkie informacje o nim? OMG. Co myślisz? :D SPOILERYSPOILERY

Kate123

Ja też wiedziałam, że na pewno już obejrzałaś :D Więc od razu napisałam do Ciebie :D
SPOILERYOMG... Ja tez nie wiem od czego zacząć:O Cały odcinek siedziałam jak na szpilkach, tak się stresowałam. Ręce do tej pory mi się trzęsą i serce wali jak szalone:O Co za odcinek... Slade-aaa jak ja go uwielbiam <3 Jest cudowny w byciu złym :D Tak, masz rację tak właśnie powinien wyglądać prawdziwy villain.Straszne jest to co z nimi stało. Ale wiadomo, że przez Slade'a przemawia mirakuru. Gdyby nie to świństwo, pewnie wszystko wyglądałoby inaczej;/ Sceny w domu Queenów świetne. Właśnie to samo pomyślałam :D Ollie mógł wybrać tyle osób do których mógł zadzwonić, a wybrał akurat Felicity<333 Wkroczenie do akcji Sary i Roya cudowne, Wszystko co się działo na wyspie-wielkie WOW. Tak, mi też się coraz bardziej prawdopodobne wydaje, że to Ivo jest ojcem Felicity. Jeżęli okaże się to prawdą, to bardzo ciekawa jestem reakcji Olivera.SPOILERY

_Sloneczko_2034

Od razu rano obejrzałam :D Nawet sama z siebie się obudziłam, bo już nie mogłam wytrzymać :D
SPOILERYSPOILERYMiałam dokładnie tak samo, tak się stresowałam jak nie wiem co. I jak mi się ręce trzęsły. Normalnie takie emocje jak kiedyś przy TVD :P Tak, gdyby nie mirakuru na pewno nie zareagowałby tak gwałtownie. A tak to jest zaślepiony zemstą. Ale podoba mi się to, bo będzie się dużo działo, chociaż to również oznacza dużo cierpienia. Bo Oliver zawsze zwraca się o pomoc do Felicity, szczególnie w tych najgorszych chwilach <3 I to przerażenie Olivera jak Slade wspomniał o Johnie...Akcja na wyspie genialna. Ale się dałam wkręcić z tym serum, myślałam, że faktycznie im wszystko wygadał. I jak Slade się dowiedział prawdy. I teraz już wiadomo, czemu Oliver i ten Rosjanin są w takich stosunkach - uratowali sobie życie na wzajem :) I ta scena jak Slade odciął Ivo rękę. OMG. I ciekawe jaka będzie reakcja Felicity...Nawet nie chcę o tym myśleć.SPOILERYSPOILERY

Kate123

SPOILERYDokładnie, takie same emocje jak kiedyś przy TVD :D Gdyby nie to całe mirakuru, to w ogóle nic by nie było. Bo ten szajs jest winny wszystkiego, co złe się wydarzyło. No ja też się dałam wkręcić z tym serum:P Ale miałyśmy rację, że to Ivo wygada prawdę o śmierci Shado. Może gdyby Slade dowiedział się tego w innych okolicznościach, jego reakcja też mogłaby być inna. Ta scena z odcięciem ręki mnie przestraszyła :P Boję się o Digga:((( SPOILERY

_Sloneczko_2034

SPOILERYSPOILERYByłoby inaczej, gdyby to Oliver powiedział mu prawdę. Oczywiście możemy się tylko domyślać jak wtedy zareagowałby Slade, ale co innego usłyszeć historię z punktu widzenia przyjaciela, a co innego z punktu widzenia faceta, który za wszelką cenę próbuje cię zmanipulować. Sen Olivera też mnie przestraszył :P Ja się o wszystkich boję :( Bo na bank ktoś zginie... :(SPOILERYSPOILERY
Wiesz, że następny odcinek będzie dopiero za dwa tygodnie? :/ Znowu dowalili hiatus...

Kate123

SPOILERYNo na pewno byłoby inaczej gdyby Ollie mu sam powiedział. Ale cóż, wtedy by nie było całej akcji. Zgadzam się, sen też był straszny. Ja tak samo się o wszystkich boję:( Ale zginie pewnie Sara...Bo Digga się nie ośmielą ruszyć. Przynajmniej taką mam nadzieję...SPOILERY
No wiem niestety;/ I to po takim odcinku. Lubią nas dręczyć:P Dziwne te hiatusy. Ten poprzedni to wiadomo czemu był, ale ten???

_Sloneczko_2034

SPOILERYSPOILERYTeż stawiam na Sarę. Bo z tego co było widać w odcinku, Slade ciągle powtarzał, że chce, żeby Oliver cierpiał tak jak on. A więc jestem prawie pewna, że postawi go przed takim samym wyborem, jak Ivo postawił Olivera. I będzie musiał wybierać między Sarą/Laurel albo Sarą/Felicity. Ale na pewno coś wielkiego szykuje się dla Felicity, szczególnie jeśli się okaże, że jest córką Ivo. O nie, Digga nie ośmielą się uśmiercić. Chociaż jak sobie pomyślę o Tommym...SPOILERYSPOILERY
Nie mam pojęcia czemu teraz jest hiatus. To zupełnie bez sensu, bo dopiero co wrócili z poprzedniego... Ale wraca OUAT, więc przetrwamy :D

Kate123

SPOILERYJa coraz bardziej jestem przekonana, że to będzie Sara. Słowa Slade'a też na to naprowadzają. Nie chcę żeby kogokolwiek uśmiercili:((( Digg jest nie do ruszenia. Jeżeli coś mu się stanie to tego nie przeżyję:((( Dokładnie totalnie się nie spodziewałam, że Nam Tommy'ego uśmiercą i co? Teraz zaczynam się jeszcze bardziej bać. SPOILERY
Dziwne to jakieś... Ale niektóre seriale mają dużo dłuższe hiatusy, więc my i tak nie mamy tak źle :D Ale się cieszę, że OUAT wraca :D

_Sloneczko_2034

SPOILERYSPOILERYTeż stawiam na Sarę. Ale chciałabym, żeby zginęła ratując np. Felicity, Theę. Bo nie zniosę jak to będzie z winy Olivera :( On już się tyle nacierpiał i taka sytuacja na pewno go zniszczy :( Ja tak samo nie zniosę śmierci Digga, nope :( Albo detektywa Lance'a. Oglądając to 3-minutowe promo mam wrażenie, że może Walter zginie? Kurczę ciężko powiedzieć :( SPOILERYSPOILERY
Ja też się bardzo cieszę, szczególnie, że zapowiada się odcinek z dużą ilością Emmy i Hooka <3

Kate123

SPOILERYEhhh...to będą dla nas ciężkie odcinki...Tak, jeżeli musi już zginąć, to oby w taki właśnie sposób. Bo jeżeli zginie z winny Olivera, to on tego nie zniesie:( Załamie się chłopak...Wystarczy już tego cierpienia...Już bym bardziej zniosła śmierć Lance'a niż Digga, choć wiadomo, że nie chciałabym żeby zginął. Jak dla mnie to śmierć Waltera, byłaby najmniej bolesna, więc to mógłby być właśnie on. A może Moira...Będziemy miały teraz czas żeby nad tym zastanowićSPOILERY
Na to wygląda, że będzie dużo Hooka i Emmy. Ja akurat im nie shipuję, ale obie postacie lubię :D W OUAT miałam pierwszy raz taką sytuację, że do końca nie byłam pewna komu shipować. Ale w końcu się zdecydowałam i wybrałam Neala. Choć wybór nie był łatwy :D

Kate123

Flash! :D
http://31.media.tumblr.com/2d21876c9ef09cc1fb8a46f6546080c7/tumblr_n202e18s1e1su snhzo1_500.jpg

Kate123

Uwielbiam go :D

_Sloneczko_2034

Będziesz oglądać? :D

Kate123

No pewnie :D A Ty?

_Sloneczko_2034

Oczywiście :D

Kate123

To świetnie, będę miała z kim przezywać :D

Kate123

I kiedy myślę, że w tym serialu już nic mnie nie zaskoczy nagle ukazuje się Piekło:D Julie Plec chyba oglądała niedawno Uwierz w ducha. Już jest tyle tych wirusów, że się połapać nie mogę kto jakiego HIVa ma:D

Kate123

Aww, będzie jak w 4x23 :)
http://31.media.tumblr.com/bd4a68901f641372d5b8349b8e862550/tumblr_n21o492pF71qd 1kvjo1_500.gif

użytkownik usunięty
Kate123

Kate ma Delenowe feelsy?:P

Odrobinkę, bo mi się przypomniały dobre czasy :)

użytkownik usunięty
Kate123

Widziałam te gify, ale podejrzewam że szykuje się sire bond 2.0

What?

użytkownik usunięty
Kate123

Virus bond:D Wszyscy się będą zastanawiać jak Elena może nadal chcieć być z Damonem, po tym wszystkim co zrobił. Jak mogła mu wybaczyć, jak może go wciąż kochać?? Nie, to coś podejrzanego. Nagle cały gang uzna, że z Eleną jest coś nie tak. Ale to tylko moje luźne teorie po gifach, które dzisiaj widziałam:P

Też mnie to zdziwiło, że tak zareagowała, znaczy się nie dziwię się, że nadal go kocha, ale myślałam, że będzie się bardziej rzucać po tym co Damon zrobił. No ale nie widziałam ostatnich odcinków, więc ciężko jest cokolwiek powiedzieć. Skoro Elena wróciła, to może je nawet nadrobię :D
Patrząc na te gify dostałam feelsów :D Boże ale ze mnie hipokrytka xD

użytkownik usunięty
Kate123

http://31.media.tumblr.com/c350acbb5866e6090b5968fbcc3b2cf9/tumblr_n1zghnkl991sf omgxo6_250.gif

To wszystko przez moją Siostrę, bo namawia mnie, żebym wróciła do oglądania, bo nie ma z kim później pogadać o odcinku :D
Zresztą, skoro Elena wróciła to może już nie będzie tak źle. Wiadomo, nadal będzie źle, ale głównie zrezygnowałam dlatego, że nie mogłam znieść Kath, so... :P

użytkownik usunięty
Kate123

Pokaż jej zakazaną:D Nie no, nie musisz się tłumaczyć, tak naprawdę nic mi do tego ;) Tylko po prostu za Tobą nie nadążam, jeszcze wczoraj albo przedwczoraj pisałaś, że jesteś zmęczona wampirami i zrezygnowałaś z TO, a teraz chcesz wrócić do TVD. Jestem trochę skołowana:D But then again, nie mój biznes:D
Czyli Kath zdechła na amen? Zobaczyłam tą Delenową scenkę i widziałam jak su ka gada z Bonnie,czyli rozumiem, że przeszła wreszcie na drugą stronę? Może Ninie to wyszło na dobre i w następnych odcinkach będzie ogarnięta. Jak się obudziła i zobaczyła Damona, to widziałam przebłysk dawnej, kochanej Eleny, a nie Kaśkowej podróby.

Ja za sobą też już nie nadążam :D Z TO na stałe też nie zrezygnowałam, po prostu na razie muszę sobie zredukować trochę seriali.
Nie widziałam tych gifów z nią, ale mam nadzieję, że pożegnaliśmy się z nią na zawsze. Tak, też miałam takie wrażenie, że w końcu wróciła prawdziwa Elena. I jeszcze ten wzrok Damona :)

użytkownik usunięty
Kate123

Reakcja Damona była urocza, nareszcie wie że Elena z nim nie zerwała... Ciekawe tylko czy wie, że ten hug był jeszcze od Eleny? Z chęcią zobaczę ich wspólne sceny w przyszłym tygodniu, ale tylko ich, do serialu w życiu nie wrócę.

Tego właśnie nie mogłam się najbardziej doczekać :) Może Elena mu opowie, jak do niego biegła. Zaraz muszę wychodzić, ale włączyłam sobie początek 5x14, a tam "Radioactive" <3

użytkownik usunięty
Kate123

yep, odeszła na zawsze, co za ulga.

No to genialnie. W końcu zrobili coś dobrze. W takim razie jutro nadrobię odcinki :)

użytkownik usunięty
Kate123

dzisiejszy mi się naprawdę podobał :)
Poprzedni był słaby, ale były chyba jakieś 2 fajne sceny z Damonem.

Bo ja rzuciłam oglądanie po 5x13, bo nie mogłam znieść Kath, ale skoro się jej pozbyli to wracam do oglądania :)
W takim razie jutro obejrzę, bo dzisiaj nie mam kiedy (mail). Widziałam tylko pierwszą scenę 5x14 i umarłam, bo użyli mojej ukochanej piosenki <3

użytkownik usunięty
Kate123

to Cię 5x14 jeszcze nieźle rozdrażni, bo tam przechodzi samą siebie...
odczytałam, nie ma sprawy :) Będę trzymać kciuki :)
ostatnio w tvd użyli wielu moich ukochanych piosenek :D say something, najpiękniejsze ever- all i want, let her go, radioactive, kilka piosenek lorde.. w ostatnim tylko schrzanili, bo pojawiły się chyba 2 piosenki, które zupełnie nie pasowały do scen, ale to zobaczysz sama ;)

aaaaaaa no i jeszcze bardziej zakochasz się w Mattcie. I Stefan też ma nawet dwa plusy za te odcinki.

Widziałam promo, więc jestem na to przygotowana chociaż w pewnej części :D
:********* Dziękuję, że to rozumiesz :)
OK, to jak obejrzę to pogadamy :) Matta pokocham jeszcze bardziej? :D Tego najbardziej się nie mogę doczekać :) A powiedz mi jeszcze czy Caro jest denerwująca jak zwykle?
Nadrobiłaś może TW? :)