Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

już obejrzałam ;p

użytkownik usunięty
minona291

I jak?

pękałam ze śmiechu, gdy Rae rozmawiała z Liamem za zasłoną, a w okno zapukała ruda ze swoją paczką xDDDD
rozwiązanie zagadki fanarków Rae też było zabawne troszkę, bo na początku myślałam, że serio oberwie, skoro Chloe się dostało ;)
scenki Rae i Finna jak zawsze cudowne <33
ten kiss R&L wtf? ale widziałam dwie scenki z 2x05 [tak nie wytrzymałam ;p] i chyba na szczęście nie rozwiną tego wątku. czyli jest szansa, że nasz otp znów będzie razem MOŻE jeszcze w tym sezonie :)

użytkownik usunięty
minona291

Mnie Liam aż tak nie niepokoi jak ta cała Olivia... ale ponoć w 5 odcinku ma już jej nie być, oby to była prawda.
Co do Frae (czy raczej Rinna, sama nie wiem która nazwa mi się bardziej podoba:P) to mieli cudne, prawda:) Najlepsze było jak Rae z zazdrości przyfasoliła Finnowi:DD Jeżeli mają być razem (a muszą być noo! :( ) to muszą odbyć poważną, szczerą rozmowę. Chociaż tak naprawdę wszystko zależy od Rae, nie będzie szczęśliwa dopóki nie zaakceptuje swojego wyglądu i nie zacznie lubić siebie samej. A to niestety nie jest takie proste... Mój headcanon na finał: Finn poznaje wszystkie obawy i wątpliwości Rae, mówi że kocha ją (dosłownie, wyznaje jej miłość:D) taką jaką jest i zaczeka na nią, aż będzie gotowa na związek. Tak bym chyba wolała:)
BTW Archie &amp; Finn &lt;33

mi się bardziej podoba nazwa Frae ;)

Finn taki domyślny w kwestii Archigo, ale już o co chodziło z Rae się nie skapował xD swoją drogą kocham ich przyjaźń <33

użytkownik usunięty
minona291

I właśnie tak taguję posty na tumblrze, ale Rinn jest chyba bardziej popularne.
Próbowałam wymyślić jakiś url z Frae, ale wszystko było zajęte... jedynie zaklepałam sobie finnsjacket i nelsonsjacket, ale mało kto spoza fandomu by zakapował o co chodzi:D
http://mmfdstuff.tumblr.com/post/78269601899/finn-his-i-miss-rae-jacket

Ta scena była cudna :)

ale my my możemy chyba tu zostać przy nazwie Frae? ;p
finnsjacket <3
powiesz mi, gdy będzie już nowy odcinek? bo ja zapomnę pewnie sprawdzić i znów będę kilka dni do tyłu xD

użytkownik usunięty
minona291

Możemy:P
Nowy odcinek pojawi się w tym samym dniu w którym pojawi się "oficjalnie" 4 :D Czyli we wtorek:P A tak w ogóle to wiesz, że będzie w sumie 7 odcinków, a nie 6?:D

coooo??? 7 odcinków? juuuupi!!!! :)))))) ale się cieszę :)
w wtorek, super dzięki :*

Kate123

ogląda ktoś tu Intelligence?

minona291

Ja, ale mam zaległy dzisiejszy odcinek i poprzedni :P

Kate123

chciałam zapytać, czy po pierwszych 3, 4 odcinkach, akcja trochę przyspiesza? robi się ciekawiej? bo mnie pierwsze odcinki znużyły i po kilka razy musiałam pauzować ;p

minona291

Jeden odcinek lepszy, drugi gorszy, ale na razie oglądam :D Nie podpadli mi tak, żebym musiała go wyrzucac ze schedule :P

Kate123

hmmmm no nie wiem czy mam jeszcze dać szansę, może obejrzę kolejny odcinek i jak znów będę się męczyć, to odpuszczę sobie dalsze oglądanie ;)

Kate123

Nienawidzę hiatusów...................

użytkownik usunięty
Kate123

Toniesz w zaległościach, powinnaś się cieszyć :P

Tak, gdyby nie chodziło o Arrow, bo następny odcinek będzie dopiero za dwa tygodnie :(

użytkownik usunięty
Kate123

Kate, błagam Cię, ja muszę czekać na Sherlocka 2 lata :P

Fakt, ale od początku wiedziałaś, że tak będzie :D Zresztą, dla mnie Sherlock to bardziej film, a nie serial, skoro dają 3 odcinki raz na rok/dwa lata. Ale rozumiem, hiatus jest długi i nie ma tu porównania do 2 tygodni :D
Ale z Arrow to były 3 tygodnie hiatusa o których wcześniej wiedziałam, że będą i teraz nagle się okazuje, że znowu prawie to samo o czym już nie wiedziałam i dlatego jestem zła, bo nie mogłam się na to wcześniej przygotowac :P Do tego dowalili taki odcinek, że jak najszybciej chciałabym zobaczyc kolejny :P

użytkownik usunięty
Kate123

Wiedziałam i jakoś z tym żyję :P Jeden sezon to prawie 5 godzin, wychodzi film bollywoodzki xD Jest coś takiego jak miniserial ;) Zresztą nie chcę się wykłócać kto ma bardziej przesrane. Po prostu chodzi o to, że 2 tygodnie?:D Zleci jak z bicza trzasł, po Glee i OUATiW widzę jak czas zapiernicza, dopiero co płakałam że muszę tyle czekać na nowe odcinki. Ale przyznaję, że te hiatusy CW są bardzo dziwne.

Hiatusy na CW to jest najgorsze co może być, bo nigdy nie wiadomo kiedy akurat będą xD
Wiem, że szybko zleci, ale to nie zmienia faktu, że się wkurzyłam :D
A jak tam u Ciebie serialowe zaległości? :D

użytkownik usunięty
Kate123

Ja nigdy nie wiem, bo mi się nie chce sprawdzać xD I potem zonk:D

Mnie czasami natchnie to sprawdzę, a tak to żyję w błogiej nieświadomości jak dzisiaj :D

użytkownik usunięty
Kate123

A tak w ogóle, to mam jakieś 15 zaległych odcinków i nie wiem kiedy to się stało xD

WOW, to tyle co ja :D Zastanawiam się co z tym fantem zrobić :P Może na razie ograniczę się do kilku seriali, a jak znowu będą hiatusy to nadrobię resztę? :D

użytkownik usunięty
Kate123

Jakoś się wyrobimy:D

Kate123

http://instagram.com/p/lL9tDHuVgQ/ wow, ciekawe co z tego wyjdzie :D

użytkownik usunięty
Kate123

Chyba się boję..

Ja na razie nie, bo zrobiłam sobie przerwę z TO :P

użytkownik usunięty
Kate123

Ale jesteś ciekawa :P Nazwisko MacKenzie sprawia, że sama chcę sobie zrobić przerwę.

Jestem, bo interesuje mnie co Carina tam nawymyślała :D Ale mam aż 3 zaległe odcinki i nie mam weny, żeby to nadrobić :P

użytkownik usunięty
Kate123

Pewnie Kluskę wzdychającego za Caroline :P Tak wiem:P

Kate123

OMG xD

użytkownik usunięty
Kate123

http://24.media.tumblr.com/0f87fa4b9dcaa8a932734d7e6aab2a27/tumblr_mqvye7crB61rj yrpro9_250.gif

:P

Odcinek Reign :D Spodziewałam się tego, ale były momenty, że naprawdę przegięli xD
I była ta piosenka <33333333333 http://www.youtube.com/watch?v=zNpeK7sDLzE

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Ja przejrzałam tylko sceny Frary, więc trafiłam właśnie na tę piosenkę, uwielbiam <3 a do serialu i tak nie wrócę, ale muzykę mają naprawdę genialną.

użytkownik usunięty
lola881

Też rzuciłaś? Nawet nie wiedziałam;)

ocenił(a) serial na 7

Ja długo nie wytrzymałam :D ok.8-9 odcinka dałam sobie spokój. Moje serce od początku należało do Frary i w sumie dzisiaj się rozradowało kiedy miałam cały dash nimi zwalony :D ale ten cały trójkąt ma takie tempo, że to aż niesmaczne, źle się ogląda.
Właśnie skończyłam Glee ;) widziałaś?:)

użytkownik usunięty
lola881

No nie, a ja myślałam, że tylko Teki jest za Frary:P A może po prostu wyleciało mi z głowy, że ty też im shippujesz;) Ja też od początku jestem za Frary, widziałam na dashu gifki i i wróciły moje dawne feelsy, ale nie dam się na tyle nabrać, żeby wrócić do oglądania. Też mnie to tempo zniesmaczyło, dlatego zrezygnowałam z serialu. Dobrze, że Mary poślubiła Francisa, a nie bękarta który nawet nie istniał w RL, bo to byłaby porażka.
Widziałam, widziałam:) Blaine jak zwykle przejął odcinek xDDD Te jego miny:DD Ale lepiej porozmawiać o zwiastunie i fragmentach z 5x12 :DD Już niedługo koniec Limy i NY &lt;333 Jestem ciekawa jak to będzie z 6 sezonem, bo oglądalność tragicznie spada.

ocenił(a) serial na 7

Ja nie oglądałam od początku, zaczęłam jak już było trochę odcinków. I w sumie to się nie obnosiłam z tą moją miłością do Franciszka i Frary, bo tu mało kto za nimi jest/był. Też się cieszę i faktycznie mieli kilka ładnych scen w nowym odcinku, ale pozostanę przy gifach i filmikach :D
Blaine był super, i słuszne reakcje, nie wiem po co wciskali te teksty o cyckach i jeszcze Tina i Sam, o rany, tylko tego brakowało. Fajne duety Eliota, w ogóle to nie wiedziałam, że Santana jest jeszcze z Dani, fajnie że się znowu pojawiła. Kurt, Eliot i Dani &lt;3 świetni. Ok, obejrzałam promo, 5x11 już zapowiada się dobrze, jak fajnie, że się wreszcie z tej Limy wyrwą :D Mercedes &lt;3 co do 5x12, nigdy nie byłam jakąś wielką fanką Brittany, ale tak się ciesze, że je widzę razem :D i cała grupa znowu na sali :)

użytkownik usunięty
lola881

No rzeczywiście to było niepotrzebne, ale już wolę takie coś oglądać niż miłosne dramy Marley;)
Jeszcze dodam, że Wemma była urocza. Aż sobie przypomniałam jak mocno im shippowałam, kiedy oglądałam pierwsze sezony Glee ;)
Kocham Elliotta &lt;3
Tak w ogóle to rozwaliło mnie previously z tekstem, że członkowie chóru planują swoje życie jak setlisty na zawody xD

Pokazują Brittanę, a Klaine jak zwykle owiany tajemnicą:D Jest tylko jedno zdjęcie jak siedzą obok siebie, szok:D

ocenił(a) serial na 7

A no to jest oczywiste :D Wszystko jest lepsze od Marley i tego trójkąta. No i wiadomo, don't you forget about me, i wszystko co się działo kiedy to śpiewali, wyszło bardzo pozytywnie. Co do muzyki to jeszcze mi się "gloria" podobała, w ogóle dużo fajnej muzyki było w tym odcinku. Nawet połączenie Rachel i Eliota fajnie wyszło.
Właśnie, Wemma, zapomniałam o nich napisać, tęskniłam za ich scenami, cieszę się, że im się układa, bo po tych wszystkich spoilerach, że Jayma odchodzi to myślałam, że się rozstaną.
A ten tekst to był trafiony 100% :D

Oni nam tak skąpią tych scen Klaine... nie wiem o co im chodzi :D w 100 odcinku będzie tylu bohaterów, że jak dostaniemy ich spojrzenia to będzie dobrze :D:D

użytkownik usunięty
lola881

http://25.media.tumblr.com/7e1b5a06698487c0dfe4a50f631ecd44/tumblr_n1yf8oHThj1rz 1x6uo6_250.gif
http://25.media.tumblr.com/b3b68eb9d4a220180563f2c03874bbe5/tumblr_n1yf8oHThj1rz 1x6uo5_250.gif

:DD

ocenił(a) serial na 7

OMG :D:D "Bowties on sale" mnie zabiło :D:D oj Blaine <3

ocenił(a) serial na 7

Widziałaś to http://31.media.tumblr.com/3dd69b05b8b9a54fed80fd797bf1cf44/tumblr_n20sjmHiuV1qh voufo1_500.jpg :D ciekawe czemu tam trafi :D:D

użytkownik usunięty
lola881

O, nie widziałam:D Może Puck z zazdrości go tam wrzucił:DD

ocenił(a) serial na 7

Może :D:D

A to widziałaś http://merteuiles.tumblr.com/post/78735069237 ? 5 była Finna, nie? :(

użytkownik usunięty
lola881

:(
Nie widziałam żadnych z tych zdjęć, ale już sobie znajdę i zrebloguję...

użytkownik usunięty
Kate123

Widziałam gify:D Nie wiem z czym przegięli, ale przynajmniej zrobili coś zgodnie z faktami historycznymi. Nie ściemniam, trochę feelsów dostałam, ale nie dam się oszukać. Wiadomo, że za 2 odcinki znów się będzie miziać z braciszkiem;)

lol dobrze, że się w ogóle nie zabierałam za ten serial xD