Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Slade to cwaniak, przejrzal ich wszystkich, a teraz jeszcze ma podgląd na cały dom. Ale za to podobało mi się jego przywitanie z Roy'em ;) przynajmniej coś go zaskoczyło :)

lola881

SPOILERYSPOILERYTe sceny w domu były świetne :D A Moira i Thea tak się zachwycały Sladem :D Teraz zacznie się prawdziwa akcja. Ciekawe co Slade zamierza teraz zrobić. Pojawiają się takie spekulacje, że Ivo to ojciec Felicity. Co o tym myślisz? No bo niby czemu podają o nim tyle informacji?SPOILERY

ocenił(a) serial na 7
Kate123

SPOILER SPOILER Ja to go w ogóle lubię :D wiem, że to nienormalne, ale to strasznie ciekawa postać. Chociaż pewnie kiedy zginie przez niego jakaś moja ulubiona postać to szybko zmienię zdanie :D
wow, to mnie teraz zaskoczyłas, nie pomyślałam o tym nawet przez sekundę, nie wiem czy to nie bylby zbyt duży zbieg okoliczności, ale na pewno byłabym mocno zaskoczona:) Chociaż jest faktem, że jej ojciec zaginął bez śladu, wiec to by było jakieś wytłumaczenie. No, bo jak takiemu łamaczowi wszystkich możliwych zabezpieczeń jak Felicity do tej pory nie udało się znaleźć żadnych informacji o swoim ojcu. Nie wierze, że nigdy niczego nie szukała. No, a skoro on siedział cały czas na tej wyspie...SPOILER SPOILER

lola881

Się wtrącę bezczelnie :P Ja też bardzo lubię Slade'a :D Świetny czarny charakter :D Ja to go w ogóle od początku uwielbiałam :P SPOILERY Ryczałam strasznie, jak myślałam że naprawdę umarł. Ojciec Felicity to jest prawdziwa zagadka:P Ale teoria, że to właśnie Ivo, wydaje się dość prawdopodobna :D

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

No jest świetnym czarnym charakterem :) generalnie to z jednej strony rozumiem jego żal i zlosc, ale z drugiej, no nie mogl wymagać od Oliego, że ten wybierze dziewczynę, którą dopiero co poznał ponad taką, z którą dzieli już wspólną historię i darzy uczuciem. Jasne, że nie ma co decydować o tym, czyje życie jest cenniejsze, ale to Ivo wystrzelił i to on jest tutaj mordercą, a nie Oli. No, ale Sladowi to mirakurum zupełnie w głowie namieszalo i tylko pała żądzą zemsty.

lola881

No ja też potrafię go trochę zrozumieć.Nie dawno rozmawiałyśmy o tym z Kate, że gdyby nie mirakuru Slade zareagowałby pewnie inaczej. Na pewno byłby zły i rozżalony, ale mirakuru to wszystko potęguję. Ollie stanął przed wyborem nie możliwym wręcz. Jak w takiej sytuacji można wybrać kogokolwiek...Ivo wycelował w Sarę, więc odruch ludzki, kazał mu ją zasłonić. Gdyby wycelował w Shado ją by też zasłonił. Mirakuru zniszczyło Slade'a

lola881

SPOILERYSPOILERYJa też go lubię :D Slade to naprawdę świetna postać :) A ja właśnie o tym coraz częściej myślę. I tak mogłoby być. Informacje się zgadzają, Felicity mówiła, że ich zostawił, później na wyspie ten telefon Ivo... I taką robią tajemnicę kim są rodzice Felicity, że będzie o tym więcej w 3 sezonie. Po co robić takie cyrki, gdyby nie chodziło o coś istotnego? Nawet jeśli nie będzie to Ivo, to jej ojcem będzie ktoś kogo poznaliśmy. Takie rzeczy są bardzo popularne w tym serialu, więc nie zdziwiłabym się, gdyby znowu coś takiego planowali :DSPOILERYSPOILERY

ocenił(a) serial na 7
Kate123

SPOILER SPOILER on szukal lekarstwa dla żony, tak? Nie było w serialu nic wspomniane o mamie Felicity jeszcze, prawda? Czy coś mi ukmnelo? W 3 sezonie dowiemy się więcej o Felicity i jej rodzinie? Ale super :D więcej Felicity <3 SPOILER SPOILER

lola881

SPOILERYZ tej rozmowy tak to wyglądało. Nie, tylko to co powiedziała do Olivera w 2x13. Tak, w końcu ma być więcej Felicity :D Baaardzo się z tego cieszę :) A i ponoć w tym sezonie ktoś jeszcze ma poznać sekret Olivera. Oby detektyw Lance :D SPOILERY

ocenił(a) serial na 7
Kate123

SPOILER SPOILER ja się naprawdę czasem zastanawiam czy Lance już się nie domyśla, niby mu to wyperswadowali, no ale... wydawał się wtedy o tym przekonany. Pamiętam jego początkową niechęć do Oliego, a później w pewnym momencie powiedział do Laurel, że Oliver się bardzo zmienił, a przecież on ma z nim taki niewielki kontakt, że nie wiem po czym to stwierdził. W dodatku kontaktuje się z nim przez Felicity, a ona jest zawsze przy Oliverze, no i kiedyś nawet ją przesluchiwal, a później olal sprawę. Fakt, że Arrow się nieustannie kreci wokół rodziny Queen i Lance i teraz jeszcze się okazuje, że jego córka biegajaca w przebraniu również go zna... myślę, że taki detektyw jest sobie w stanie to poukladac. No i jeszcze była kiedyś sprawa, podczas której Lance współpracował z Arrow'em, Felicity i wtedy Dig siedzial w samochodzie i obserwował. Nie chce mi się wierzyć, że go nie zauwazyl. Oczywiście pewny być nie może, ale jeżeli poskladal to sobie w calosc to powinien się domyślać. Także fajnie by było, gdyby on w tym sezonie poznal jego sekret, bo ciekawa jestem jego reakcji, czy się domyślal czy nie...:) SPOILER SPOILER

lola881

SPOILERYSPOILERYJa obstawiam, że on już wie, ale nic nie mówił. No sorry, bo to trochę, a nawet bardzo niemożliwe, żeby się nie zorientował :D Metody działania Olivera się zmieniły, nie zabija, więc Lance zaczął to wszystko akceptować. Poza tym w 2x03 uratował Laurel, so...Myślę, że Lance wie :) Pewnie powie, że wiedział od któregoś tam momentu i to będzie dla nas taki szok :PSPOILERYSPOILERY

lola881

SPOILERYSPOILERYCan't wait for more Deathstroke on Arrow. What can you tease? — Glenda
Now that Slade's made his intentions known, Oliver will worry that his relationship with Sara is putting her in greater danger. Although they're able to overcome that speed bump for now, the couple could be parting ways (in more ways than one) down the line. "Where they are right now is not where they will end up by the end of the year," executive producer Marc Guggenheim teases.
Oj, jak mi przykro :D Chwila, wcale nie jest mi przykro :DSPOILERYSPOILERY

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Pewnie tam samo jak mi :D wczoraj na ten filmik trafiłam http://www.youtube.com/watch?v=Al0qFS9MZKg Jakie to słodziaki <3

lola881

Awwwww :D

użytkownik usunięty

powiedzcie mi, że ten ostatnio odcinek TW to mój sen, błagam

:(

użytkownik usunięty
Kate123

jej ostatnie słowa były do Scotta o jej tacie, ostatnia myśl była o tacie :( a ostatnie "i love you" było do "the first person i've ever loved"..... mam teraz depresję jak po 4x15, serio.

Ciężko się będzie po tym pozbierać :(

Whaaat???

Digg <333333

Kate123

Kocham Digga <333 Też właśnie obejrzałam :) jak wrażenia? :)

_Sloneczko_2034

SPOILERYSPOILERYOdcinek po prostu genialny :D Strasznie się cieszę, że Digg w końcu dostał swój wątek :) Ale za to Sara mnie już niemiłosiernie denerwuje. Już nawet Laurel tak wkurzająca nie była. Ollie i Sara jako para to jest dla mnie jakieś nieporozumienie. I nie mówię tego tylko ze względu na to, że shippuję Olicity, bo nawet nie chcę, żeby już byli razem. Po prostu i Oliver i Sara tracą na tym jako indywidualne postaci, IMO. Źle mi się to ogląda i mam nadzieję, że ten ich związek jak najszybciej się skończy. A reszta genialna :D Felicity w piżamie :D Digg, który się tak o nią troszczy <3 Oliver ma naprawdę ciężki czas przed sobą. Nie do poznania był w tym odcinku. No ale nic dziwnego.SPOILERYSPOILERY
A Ty co myślisz? :D

Kate123

SPOILERYodcinek bardzo dobry, chociaż odrobinkę gorszy od poprzedniego :D Też bardzo się cieszę, że Digg dostał w końcu swój wątek :) Bardzo na to czekałam. Tak dużo go było w tym odcinek, oby tak dalej :D Oj tak Sara też mnie zaczyna coraz bardziej denerwować;/ teraz ona przejmie pałeczkę, tej bardziej denerwującej siostry Lance. Bo Laurel chyba chcą naprawić. Związek Sary i Olliego niech się skończy jak najszybciej, to jakaś porażka. Oliver w tym odcinku był jak cień. Aż żal było na niego patrzeć. Felicity i jej piżamka :D SPOILERY

_Sloneczko_2034

SPOILERYSPOILERYTeraz niech jeszcze Felicity dostanie swój i będę szczęśliwa :D A za tydzień wraca Helena :D To dopiero początek walki ze Sladem, a widzimy już w jakim stanie jest Oliver :( Szkoda mi go :( Nie mogłoby byc tak, żeby tam mnie ktoś nie denerwował :D Jak nie Laurel to Sara :D Myślałam, że pokażą dom Felicity w środku, ale niestety :D Chociaż to i tak było już wiele, że mogliśmy zobaczyc w jakiej okolicy mieszka :DSPOILERYSPOILERY

Kate123

SPOILERYTak jeszcze Felicity dostanie swój wątek i jesteśmy w niebie:D No właściwie to ta walka ze Sladem się jeszcze dobrze nie zaczęła. Ciekawa jestem bardzo czy skończą wątek Slade'a w tym sezonie czy przeciągną to na 3? jak myślisz? Nie może być za dobrze, zawsze musi być ktoś irytujący :D Dokładnie, dobrze, że w ogóle pokazali okolice w której mieszka Felicity:D Bo ja do tej pory się zastanawiałam, czy ona w ogóle ma dom:P SPOILERY

_Sloneczko_2034

SPOILERYSPOILERYW 3 sezonie myślę, że już będą efekty tej ich walki ze Sladem. Aż tak nie będą tego przeciągac. Nie sądzę, żeby znowu myśleli, że go pokonali/zabili, a za parę odcinków Slade się pojawi cały i zdrowy :D Jednak Felicity ma dom :D Mnie każda najdrobniejsza, nowa informacja o Felicity cieszy :D SPOILERYSPOILERY

http://31.media.tumblr.com/1ec59a9658872cc340e074f95791ffa8/tumblr_inline_n2qgro 4Jyo1r7bhwv.jpg
OMG xD

użytkownik usunięty
Kate123

Jak do tego doszło?:D

Może zawsze tak było, a my byłyśmy po prostu zaślepione xD

użytkownik usunięty
Kate123

Zaślepione, że facetów całował? xD

Yep :D To zdjęcie to nie pierwszy raz :D Ale nie mogę nigdzie jeszcze innego znaleźc xD

użytkownik usunięty
Kate123

Ale się go ostatnio czepiasz:P Powiedz mi lepiej jak tam emocje przed Dexem? xD

Prawda? :D Straszna jestem :D Yaaaaaay, już się nie mogę doczekac xD A tak serio, to na nic wielkiego się nie nastawiam, bo założę się, że wszystko spieprzą :P

użytkownik usunięty
Kate123

Och Kate... xD

No co xD

Jak tam serialowe zaległości Bluszek? :D

użytkownik usunięty
Kate123

Nic, nic :p

8 odcinków chyba;P

Ja 10 :D W tym 5 TO xD

użytkownik usunięty
Kate123

Nieźle się wyrobiłaś.

Wczoraj przysiadłam i sporo nadrobiłam :D

użytkownik usunięty
Kate123

Widziałaś PLL?

Yep :) Chyba się nigdy nie dowiemy kto jest A xD

użytkownik usunięty
Kate123

Nie liczyłam na to, że poznamy A w tym odcinku:P Co byłoby w następnym sezonie, zdemaskowana A terroryzowana przez B?:D Przynajmniej odpowiedzieli na sporo pytań i poznaliśmy wersję Allison. Jedyne co mnie rozwaliło to debilna scena na końcu. Wbiega A i creepy stalker Ezra, który rzuca się na czarnego,ten zalicza glebę. Hanna chwyta broń a reszta stoi i czeka nie wiadomo na co, zamiast się grupowo rzucić na tyrana. Ten się w końcu podnosi a one mu każą ściągnąć maskę. On ucieka, a one zdziwione "och, nie!!" xD Zamiast kurde go postrzelić w nogę, próbować chociaż, to te pierdoły nic nie zrobiły.. Potem zauważają że Ezra jest ranny i traci przytomność, a te ani nie dzwonią, ani nie biegną po pomoc... Lol, popatrzymy sobie przerażone jak Ezra umiera a potem zaczniemy się drzeć, może ktoś usłyszy:DJak Ezra rzeczywiście kipnie, to Hanna będzie miała znowu przerąbane, bo na broni są tylko jej odciski.

użytkownik usunięty

Kurde, najpierw zrobiłam z A dziewczynę a potem faceta:D To z emocji:D

SPOILERYTeż nie liczyłam na to, że poznamy A :D To dopiero za milion lat :D Ogólnie to czegoś mi brakowało w tym odcinku. Fajnie, że się dowiedzieliśmy tyle rzeczy z punktu widzenia Allison, ale jednak w finale liczyłam na coś więcej. Zabrakło mi akcji, ciągle tylko przesłuchiwania. No ale nie można miec wszystkiego. Musieli trochę rzeczy powyjaśniac, ale ja bym tego na finał nie zostawiała. A scena na końcu naprawdę śmieszna :D Jak na początku się wystraszyłam, tak później już na tym dachu chciało mi się śmiac :D Dokładnie tak jak wspomniałaś, powinny się wszystkie rzucic na A (o ile to w ogóle jest A). Miały broń, więc w czym problem? Ich była 5, na pewno by sobie jakoś poradziły. Przecież Aria brała lekcje samoobrony :D Ja mam nadzieję, że Ezra nie zginie. Mimo wszystko przyzwyczaiłam się do niego i szkoda by było, gdyby zginął. Tak samo nie podobało mi się, że nagle nie wiadomo skąd pojawiła się Melissa, CeCe, Noel... Co to w ogóle miało byc? :D Nie ma ich cały sezon i nagle się pojawiają? :DSPOILERY

użytkownik usunięty
Kate123

Fakt:D Jak zobaczyłam Mellissę to aż mi się odechciało oglądać, strasznie jej nie lubię.. A Noel to nie wiem na co tam był:D I nie ogarniam co ten Toby wyprawia, do Londynu sobie lata? Chyba nieuważnie oglądałam sceny z jego udziałem;P

TW spoilers
http://31.media.tumblr.com/8ea4bcb667055c400950ade7404916b8/tumblr_n2qtrwYxuY1qe xcklo1_500.png
WHAT????? To jeszcze im mało?????

użytkownik usunięty
Kate123

Pewnie Isaac.

Też tak myślę.

użytkownik usunięty
Kate123

cudnie, kolejny cios w serce.

http://24.media.tumblr.com/c89ff8a592b2bd42a37a32d374e463dc/tumblr_n2p1ygMxg11t4 twnso1_500.jpg
i do tego komentarz: Ian is keeping his friends close but his enemies closer.

Padłam.