Mimo, że ten sezon nie za bardzo mi się podobał to nie cierpię takiego urywania :/ Dash to dupek, zawsze to wiedziałam, okropny typ. Co do Wendy to bez niej ten serial i tak już nie miałby racji bytu. Ech... skoro nie byli pewni kolejnego sezonu to mogli przynajmniej jakis happy end zrobić.
Ale Wendy miałaby swój wątek w następnym sezonie i pewnie w jakimś momencie zostałaby przywrócona do życia jak Freya i Ingrid.
Rzeczywiście sezon nie należał do najlepszych, był momentami głupi i kiczowaty, ale jednak będzie mi go brakować.. :( A zwłaszcza Killiana, kocham go:D
Ominęła Cię niezła akcja:D
http://userstyles.org/styles/106782/undo-tumblr-mess-of-10-30-2014 zainstaluj sobie to :)
Długa historia, w skrócie zrobili to dla kasy i mają w dupie użytkowników, a na tumblrze panowała wrzawa. Były petycje, strajki, złość, śmiech, ogólnie skrajne emocje:D
To są moje ulubione posty:
http://thevulcanshavetheimpala.tumblr.com/post/101534806992/staff-look-what-you- have-created
http://paxamgays.tumblr.com/post/101348682538/made-a-new-gif-sized-perfectly-for -the-wider-posts
http://www.youtube.com/watch?v=_uiwZJn-Gps&list=UUPWQWav6BpPvtanCtloXkiw&index=4 ten odcinek mnie zabije
On ma nawet stroj jak z 1 sezonu, bardzo sie ciesze, ze wrocili do korzeni :D Ale bedzie super :D
Znowu mam takie feelsy jak w sezonach 1-4. Kocham ten serial:D A widziałaś TO? Niny było mniej niż się spodziewałam, wyszło całkiem nieźle choć wiem że gdyby miała zagrać Tatię dwa lata temu, to zrobiłaby to o wiele lepiej. No i tyle Kluskowych emocji, patrz: http://youwerethereforme.tumblr.com/post/101749078782/tvd-3-09-to-2-05-to-what-e nd
Migdaliła się na zmianę z dwoma braćmi, a co mogła robić:D Sam się wgrał,nie mogę go usunąć:/ :P
No tak, ona jest do tego stworzona;) Musiałyście w końcu skruszeć, może nawet wrócicie do oglądania na żywo:D
Jak oni mogli dopuścić do tego, że myślałam, że Alaric znowu umrze????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kocham ten serial, kolejne promo mnie rozwala:D
Też miałam wrażenie, że to kolejny koniec Alarica, niech oni przestaną, bo kiedyś zawału dostanę ! Ja tam się cieszę, że Ric jest znowu zwykłym Rickiem, tylko mogło się to stać po odzyskaniu wspomnień przez Elenę.
Dzisiejsza najlepsza scena to Alaric i Damon, jak mi tego brakowało:D A i zapomniałabym o najważniejszym, przedramiona Enzo:D
ja obejrzałam tylko pierwszy i mnie nie porwał, ale w takim razie może się skusze na więcej skoro mówisz, że genialny :)
Ja oglądam The Flash, co mi się strasznie podoba to klimat tego serialu. Chyba mi brakowało czegoś takiego "zwyczajnego", bo jakoś się tak złożyło, że wszystko co ostatnio oglądam jest strasznie mroczne :D "Zwyczajnego" w cudzysłowie, bo chodzi mi wyłącznie o klimat, miasto, ludzi itd. a nie o tych "porażonych" ":D I generalnie to już mam swój ship i nie jest to Barry i Iris :D
To nawet dobrze, ze skonczylo sie z Riczkiem jak skonczylo, bo teraz Elena musi na nowo pokochac Damona, a to oznacza kolejny "pierwszy" pocalunek z jakas przyjemną piosenką w tle jak Bloodstream albo Never let me go:D
Ooo tak, tylko żeby nie zrobili tego jak jedyny wątek i żeby nie ciągło się do końca sezonu :D
Jak to pokochać "na nowo" ?
1. Alaric przebił Elijah sztyletem i Katherine wyszła z krypty bo zauroczenie minęło.
2. Po zabiciu Kola przez Jera, Damonowi przeszła chętka zamordowania małego Gilberta.
3. Alaric - pierwotny wampir umiera = Elenie z automatu powinno przejść zauroczenie, wrócić dobre wspomnienia o Damonie i miłość do niego.
DLACZEGO TAK SIĘ NIE STAŁO, JA SIĘ PYTAM ????!
Nie wiem, ale tak bedzie zabawniej;) Elena w koncu moglaby sobie przypomniec ich najpiekniejsze sceny, ale na razie niech Damon sie postara. Julka to jest dobra, chyba doszla do wniosku ze wszyscy ogladali serial wlasnie ze wzgledu na zdobywanie Eleny, a jak juz byli razem to dali sobie spokoj. Julka wycofala sie z ich zwiazku i znowu wszyscy kochaja serial;) julka nie jest glupia,musi to ciagnac jak dlugo sie da.
Co racja to racja - Julka to cwana bestia, ale Damona żal.... Tyle się chłopina nabiegał, aby zdobyć miłość życia, a teraz musi wszystko zaczynać od początku :(
Może dlatego, że Alaric wciaż żyje,ale jako człowiek. Myślę ,że po prostu scenarzyści nie mieli innego pomysłu,żeby nie było tak łatwo i przyjemnie i żeby się trochę z nami "podroczyć".
Bardzo mi ten wątek przypomina film "The Vow" i jakoś mi się podoba,o ile dobrze to rozegrają.
W ogóle o co chodzi z "kiss in the rain"? znowu chcą nas wkurzyć i nieprzyjemnie zaskoczyć czymś zupełnie innym np. w stylu "I don't know what I feel"? ;/
Niestety, scenarzyści TVD wielokrotnie nie mieli dobrego pomysłu i wcielali w życie te najgłupsze, najmniej trzymające się kupy. Wkurza mnie, że najpierw ustalają zasady, np. śmierć Pierwotnego anuluje zauroczenie, a potem sami ich nie przestrzegają.
i czy to wogole oznacza, ze teraz kazdy wampir, po przekroczeniu granicy miasta umrze, a potem obudzi sie jako czlowiek? czy tylko te orginalne tak maja?
no bo wtedy caly 4 sezon bylby na smietnik, tyle dumali nad tym jedynym lekarstwem na wampiryzm, a tu wedrowcy zrobili hokus pokus i za jednym zamachem wszyscy moga sie wyleczyc.
Magia po przekroczeniu granicy nie działa. Wampir wtedy może usmażyć się na słońcu,nie będzie mógł oddychać i umrze. Alaric został uratowany "po ludzku" przez masaż serca (chyba tak to działa) ;-)
no to tez calkiem niezly sposob na ratunek calej reszty, nie? wprowadzic za granice, ogluszyc, a potem uratowac"po ludzku" ;)
odcinek dobry, ale przecież skoro wampir umiera i zauroczenie znika, to dlaczego Elena nie odzyskała wspomnień?
“Originals can compel vampires but as soon as they die, compulsion wears off.” 2x15
Dla mnie w ogóle głupotą było czekanie na jej zgodę, ja bym od razu wzięła za fraki i przywróciła wspomnienia. Przecież Elena by tego chciała, po wszystkim byłaby szczęśliwa i wdzięczna Alaricowi. A tak to minie milion lat zanim odzyska pamięć i znów będzie odczuwała wyrzuty sumienia i zażenowanie, nie wspominając o tym straconym czasie który mogła spędzić z Damonem. Elena nie będąca "sobą" to już pozycja obowiązkowa w każdym sezonie. Najpierw wyłączenie człowieczeństwa, potem przejęcie ciała przez Kaśkę, teraz to... A po wszystkim czuje się jak skończona idiotka i musi wszystkich przepraszać.
myślę, że to głównie dlatego, że nie mają na nią pomysłu. Nie mają pomysłu na główną bohaterkę i to trochę przykre w sumie. Jej wątek kręci się teraz tylko wokół miłości. Dała sobie radę, żeby zacząć od nowa i zacząć żyć, a jedyne co zrobiła to znalezinie sobie nowego chłopca. No ale dobra...
Co myślisz o promo? myślisz, że te flashbacki ze wspomnieniami to podpucha?
To promo jest rozwalające, przypomina mi zwiastun do 4x19. Nie mogę znieść tego pętaka Liama, mam nadzieję że po następnym odcinku on i jego heroizm odlecą w siny dal. Co sądzę o wspomnieniach, myślę że sytuacja jest podobna do tej z 6x02... "muszę znaleźć moment w którym Elena zakochała się w Damonie", pokazują 3x01 i 3x10, 3x01 wygrywa xD Teraz znowu Elena mówi że nic nie pamięta, a zaraz po tym pokazują jak robi wstrząśniętą minę i lecą Delenowe flashbacki... Myślę że nie wróci jej wszystko, ale coś sobie przypomni. Z opisu 7 odcinka: "Do you remember the first time", MEMORIES FROM ANOTHER TIME, "When the past comes back to haunt her", "Damon stumbles upon a startling clue that renews his hope"... Chociaż to też może dotyczyć Bonnie. A Joshua Butler jest tak zachwycony 6x08 że musi być dobrze. Wiadomo że on jest mega shipperem, jak reżyseruje piękne sceny to wariuje:D
No w sumie to by się zgadzało. W 6x07 przypomina sobie już coś, a w 6x08 są te sceny na które tak czeka Joshua :D Poza tym, "what power do you have in your hands?" i to zdjęcie, gdzie Elena trzyma rękę Damona- może wtedy przypomni sobie kolejne momenty. Potem jakieś dwie sylwetki przy granicy MF. Epic romance. Joshua. Wiadomo- Delena. Może ją pocałuje i wtedy kolejne wspomnienia zaczną wracać? "Damon stumbles upon a startling clue (...)" - tutaj chodzi o Bonnie na pewno, bo w opisie 6x08 jest wzmianka o tym, że Stefan jedzie do Portland szukać czegoś tam o tym Gemini, a na zdjęciach jest Liz i Luke. http://38.media.tumblr.com/25ee6834ba841edf2bbf014763a42d7d/tumblr_nemxloZ0Qr1sy oprto1_500.png btw, kocham to zdjęcie, a tvd kocham jak w 3 sezonie :D
Myślę że coś w tych rękach naprawdę jest. Poza tym Damon powiedział Stefanowi "co jeśli to co mieliśmy nie wystarczy żeby złamać zauroczenie?". To może być foreshadowing. Trzymanie za ręce to była przecież jedna z rzeczy za którą tak kochaliśmy Delenę. Zwróciłaś nawet ostatnio uwagę, że przed śmiercią trzymali się za ręce. Podczas halucynacji trzymali się za ręce. Tak bardzo chciałam żeby miłość do Damona przywróciła Elenie człowieczeństwo, ale może trzymali to na 6 sezon:D Oby właśnie o to chodziło, żeby Elena zakochiwała się na nowo w Damonie, żeby te drobne gesty jak trzymanie za ręce pomału przywracały jej wspomnienia... W zwiastunie pokazali dwa tańce, z 1x19 i 4x07, może w tym odcinku razem zatańczą i to też jej pomoże? No nic, poczekamy zobaczymy...
Nie ma pomyslu na Elenę ale mam wrazenie ze Stefana tez. Pojawia się jakos malo,jego jedyny watek to aktualnie relacja z Caroline, ktora chyba dzisiaj się skonczyla. Nie widzę dla nich przyszlosci w tym serialu. Teraz nawet Riczek dostal watek z kolejna pania doktor, a Stefan skupia sie na byciu dupkiem. Gdybym byla jego fanka bylabym calkowicie rozczarowana ewolucja tej postaci. Elena na poczatku byla fajna dziewczyna - towarzyska, ale skromna i byla urocza. Teraz zachowuje sie jak taki rozwydrzony bachor. Zawsze wszyscy dookola noej skakali, ale teraz ona tego wprost oczekuje. Zwrotem akcji powinno byc, ze ona sobie wszystko przypomina ale to Damon jej nie chce;)
Plus sire bond... Juz mnie wkurzyla, ze ona jest szczesliwa bla bla bla, no przeciez sama do siebie napisala w pamietniczku jak bardzo go kochala... BOZE! I tez nie rozumiem czemu jej nie wzial za fraki, bo ona jest szczesliwa, a Damonowi sie to nie nalezy po byciu martwym przez pol roku! Przyszly odcinek mnie zmiazdzy to pewne, mam nadzieje ze Damon zabije tego kolesia :D