Stary temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2252738?page=20#post_10390504
BLOOPERSY dla tych co jeszcze nie widzieli :)
3 sezon - http://www.youtube.com/watch?v=P6DBBLeFI3I
2 sezon - http://www.youtube.com/watch?v=jFGQlBRRCUc
1 sezon - http://www.youtube.com/watch?v=IhhsdpdnLKU#at=60
http://hollywoodcrush.mtv.com/2013/08/14/vampire-diaries-season-5-stefan-jeremy/
'Vampire Diaries' Season 5: When Will Everyone Find Out Stefan's Secret?
<<<Stefan/Silas>>>
(...) Executive producer Julie Plec told Hollywood Crush that it won't be too long before someone comes to his [Stefan] rescue. "I think the unveiling of the Silas secret identity treachery will happen quickly, because we tend not to drag that stuff out too long on 'The Vampire Diaries,'" Julie promised.
But before that happens, Silas is going to go nuts in Mystic Falls. "It won't stop him from continuing to exploit the fact that he is Stefan's doppelganger," Julie said. "And with Stefan locked at the bottom of the quarry floor for a little while, we'll see Silas taking full advantage of that."
<<<Jeremy>>>
Stefan's brother, meanwhile, will be playing a sort of guardian role for the newly resurrected Jeremy, who is not the most popular person at Mystic Falls High. "Jeremy's back with a cover story and a new reputation as the freak who faked his own death and burned his house down," Julie said.
There have been plenty of weird, unexplained disappearances and reappearances in town, but it's different this time. "The problem is they had, like, a full-blown memorial for him. There were flyers on the wall. That school mourned him, and here he is. The fact that the cover story is he faked his own death because he was troubled isn't going to fly so well with his fellow students and they're not going to be so nice to him about it."
It doesn't help that all Jeremy really wants to do is stand up to the various evil forces that come through his town on a regular basis. "Without Bonnie there by his side and with his sister away at college and with Damon being the sort of reluctant and snarky caregiver/guardian of his life, he's going to struggle a little bit back in high school when really he just wants to be fighting the supernatural battles with his friends," Julie said. "But Elena makes him promise he'll give it a go and stick it out, so he struggles."
Ładnie Jera siora załatwiła. Nie dość że przez nią umarł, dom mu spaliła, to teraz jeszcze go zostawiła z psychopatą, jego niedoszłym mordercą pod jednym dachem. Na dodatek wszyscy go będą mieli za freaka skończonego - super, to się nazywają więzy krwi :P
Ale oczywiście Jeremy nie jest zły, skądże znowu. Niech Elena jedzie na studia, biedactwo...
Poziom głupoty w tym serialu mnie zabija.
Ktos normalny by pomyslal ze skoro się nie starzeje, to moze sobie zrobic z rok przerwy - nacieszyc się bratem i chlopakiem i chwilą spokoju po tych wszystkich przygodach. A ta zostawia ich samych z wszystkim na glowie LOL
Ktoś normalny by powiedział, że w sumie Jera też by zamienić w wampira, bo jak tego nie zrobią, te Elkę czeka z 70 lat patrzenia jak jej brat się starzeje, a w końcu umiera, a ona jest nadal hot 20...
Za dużą tragedię zrobili z tego wampiryzmu w moich oczach :D
Bo szanowna pani Julie, jak przystało na niepoprawną romantyczkę, lubi przesadzać ze wszystkim :D
Julie to niepoprawna romantyczka? Ona to romantyzmu na oczy nie widziała... stała w kolejce po głupotę wtedy.
Bo w romantyzm z jej punktu widzenia wyglada zupełnie inaczej. To taki...ehmm... ekstremalny romantyzm :D
Julie jest po prostu zboczona. Lubi trójkąty/czworokąty. Sama by chciala byc taką Caroline czy Eleną - myslę ze ona jednak by brala obu na raz :D Do tego te kwestie związane z INCEST - zawsze 2 braci, jakis seks w rodzinie typu sex Damona i z Isobel i z Eleną.
Ja od dawna doszłam do wniosku, że ona jest jakaś zboczona. Nie dość, że ma ciągotki do wielkokątów (powinna założyć własny sex harem :P ), to jeszcze ciągle rozbiera nam facetów. No może nie wszystkim - Damon świeci klatą w niemal każdej scenie, ale Eliaszka to jakoś nie zamierza rozebrać (choć wiele fanek, w tym ja, ciągle na to czeka).
Elijah ma miec gorącą scenę z Celeste - w retrospekcji z XIX w. A teraz jak jest w stalej obsadzie to bedzie musial się rozbierac LOL
Liczę na to. W końcu, z jakiej paki tylko Damon i Stefan mają się rozbierać? Niech inne fanki też coś z tego mają :p
Akurat w ostatnim sezonie głownie bez koszulki latal Damon, Tyler i wlasnie Klaus. Paul prosil Julie by ograniczyla mu takie sceny.
Klaus bez koszulki był tylko jeden raz! (szkoda) U Tylera jako hybrydy takie sceny mają sens, ale u Damona? Po jaką cholerę tak często się rozbierał? LOL
Klaus byl w serialu lacznie 3 razu shirtless - w 2x22 po rytuale, 4x16 sex z Hayley, 4x18 kiedy zmagal się z wyimaginowanym kołkiem w plecach.
Nie wiem czemu Damon się tak czesto robiera - fan service? :D LOL Zwlaszcza ze na tle raszty Ian to nie ma az tak wyrzezbionego ciala. Po prostu Ian lubi się rozbierac, a scenarzysci to wykorzystują. Tak myslę.
O Klausie pisałam tylko w kontekście czwartego sezonu. Zapomniałam o tej scenie, jak się seksił z Harley.... ups... :D Ale mógłby mieć takich scen troszkę więcej (marzy mi się :P )
Jako aktorka powinna chyba go zrozumiec :P Zwlaszcza ze sama miala tez jakies sceny w OTH odwazniejsze. No ale kto tam wie. Jezeli to byla przeszkoda - to juz nie istnieje.
Taaa powinna zrozumieć. Tysiące napalonych fanek wokół jej faceta + koleżanki z planu (bez Dobsleyowych aluzji :P)
No ale tu mowa o rozbieranych scenach - publicznosc tam nie siedzi i nie wchodzi w interakcje z jego cialem LOL
Trudno wlasnie Doblseya tu nie wpomniec, jezeli Stefan 95% czasu spędzil z Eleną + klika scen z Rebeką. W czasie tych 2 lat malzenstwa spedzil na planie wiecej czasu z Ninką niz z wlasną zoną.
A poza tym - teraz i tak wszystkie zaręczone.... z wyjątkiem Niny i tez calej Jeleny.
No na planie nie... :) "Wejście w interakcje z jego ciałem" - zawiesiłam się na moment na tym.
Ja na temat Dobsleya się nie wypowiadam, podobnie jak na temat Niana. Niech sobie robią co chcą.
Ale skoro już tak piszesz, jak coś ma się wydarzyć, to i ślub człowieka nie powstrzyma. Nie ma takiego wagonu co się go nie da odczepić.
Idealistycznie chcę wierzyc, ze ludzie jednak nabierają - co do zasady - hamulców, kiedy związują się z kims.
Jednak na śliskiej drodze hamulce nie wiele pomagają.
Poza tym, przecież ja nie mówię o jakichś zdradach i romansach na planie. Tylko że jak się ludzie mają ku sobie to przecież mogą zakończyć jedno by zacząć drugie. A częstotliwość kontaktu ludzi do siebie zbliża.
Ponadto, przecież to nie tak, że takie rzeczy się planuje - the heart wants, what the heart wants.
no ok :P mogę się z tym zgodzic.
a jeszcze znalazlem idealną piosenkę dla Stefana na nowy sezon :P
http://www.youtube.com/watch?v=269drVq4en4
No to ufff :D
Pasowałoby, Stefan lubi klimat lat 80 :D
Miałam ostatnio ochotę znów zobaczyć When a man loves a woman, skoro tak o Boltonie.
To akurat piosenka z fimu "Sleeping With The Enemy" z Julią Roberts. Uciekla on męza który ją katowal i zaczęla zycie w innym miejscu. Piosenka idealnie wg. mnie pasuje slowami do syt. Stefana, ktory musi 'move on'. Dla mnie SK ma drugorzędne znaczenie - jest tylko konsekwencją tego, czego pragnę dla Stefana jako postaci - by stanąl na swoim, by przestal lizac dupę DE i się zająl swoim zyciem. Jezeli tego dokonają, to nawet brak jakiegokolwiek romantycznego pairingu dla Stefka mnie nie zasmuci.
Wiem :D Film widziałam, ale bardzo dawno temu. Nawet nie umiem ocenić czy dobry, a już na pewno nie kojarzę soundtracka.
Ale... Ja jestem mistrzynią skojarzeń, że tak to ujmę. Jak mi dajesz jedną piosenkę to mi się zaraz kojarzy z inną o podobnym tytule/ tego samego artysty...itd.
Tutaj akurat od razu pomyślałam o "When a man..." piosence Boltona i filmie o tym samym tytule - może na przyszłość powinnam pisać, że to takie luźne skojarzenia nie na temat :D
Zgadzam się co do sytuacji Stefana. On najpierw musi wygasić w sobie uczucia do Eleny, by móc ruszyć na przód. Ten seks z Rebeką był tylko falstartem - choć już po tamtych boskich scenach liczyłam, że jest na dobrej drodze, tylko po to by tradycyjnie dla TVD zaliczyć regres.
TVD by bylo znacznie lepszym serialem, gdyby od początku nie próbowali wciskac tego chorego trójkata i zrobic z niego motywu przewodniego serialu. Mogli dac SE, Damon by zyl swoim zyciem i rozwijal jakos dyskretnie uczucia do Elki bez narzucania się. Potem mogli zakonczyc SE, dac Stefanowi cos innego do roboty i zacząc z DE. Ile to by zmienilo. Nie niszczyliby postaci, relacji etc. A teraz Stefan jest więźniem i ofiarą tego trójkąta. Nie moze ruszyc do przodu, a przy tym nie da się wrócic do tego co bylo. Nie moze nawet sypiac z przypadkowymi kobietami, bo z chorych względów Plecowa uwaza ze to romantyczne, jak chlop czeka jak pies na swoją su.kę (doslownie tak mozna okreslic Elenę)
No dokładnie. To jest chore jak Julie przedstawia historie miłosne. Przesadza z tym Stefanem. Nie zaszkodziłoby mu gdyby się chłopak trochę rozerwał. Tym bardziej, że to nie jest typ faceta, który by miał problem ze znalezieniem dziewczyny. Sama by się znalazła. Ale nieee... trzeba go przyspawać do Eleny.
Gdyby było tak jak napisałeś, to wizerunek Deleny też by był ładniejszy.
Napisałabym coś jeszcze, ale dbam o swój wizerunek :P
<3333333
Są gdzieś na świecie mądrzy ludzie.
Julie ma ogólnie sklonnosc do przesady. Po co wciskali ten tekst Stefanowi, ze Elena jest miloscią jego zycia - jak kilka minut później wybrala ona Damona? No WTF?! Jest okazja by Stef mial chwilę wytchnienia....ale nie....do sejfu - a jak wyjdzie to od razu Elena wystawi swój łeb by znowu namieszac. Jak nie dzadzą szansy SK teraz, to nie dzadzą jej juz nigdy. A jak nie dzadzą SK to nie dzadzą szansy Stefanowi z zadną inną. Jestem sklonny uwierzyc, ze Plecowa bedzie w stanie nawet trzymac obu braci do ostatniej minuty serialu w niepwenosci, by na koncu Elka wzięla jednego (pewnie Damona), a Stefan nic nie dostanie - nawet "nagrody pocieszenia" - i juz na zawsze Elena pozostanie miloscią jego zycia - i bedzie przezywal calą wiecznosc jej utratę (bo to takie romantyczne - ona uwielbia postacie tragiczne).
W Dawsons's Creek Dawsona tez trzymali do samego konca - a na koncu Pacey Joey byli endgame, a Dawson nigdy nie zdolal 'move on' - nawet dali jakąs scenę jego snu, gdzie wyobrazal sobie slub z Joey - na tyle byli okrutni... a Plecowa z Dries pracowaly w tamtym serialu....
Też bym chętnie zobaczyła Eljasza w innej odsłonie :P
Tyle, że gościa przez te 3 sezony tak wykreowali, że aż go nie widzę w takich scenach. W mojej głowie Elijah to już taki szlachetny, honorowy rycerz i nie umiem sobie wyobrazić żeby on mógł kobietę tak.... hmmm... zbezcześcić :D
Z tym, że tak jak mówię. Facet ma klasę + u Elijahy więcej mi, że tak to ujmę robi jego rozpinanie mankietów, niż widok kompletnie gołego Damona wychodzącego z pod prysznica. Co za dużo to niezdrowo w tym przypadku.
Zgadzam się. On ma taki fajny sposób bycia, poruszania się, że już na dzień dobry potrafi mocno rozpalić emocje.
http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20120126172521/vampirediaries/images/4/45/ Elijah-Elena-elijah-and-elena-22127703-500-252.gif to uwodzicielskie spojrzenie <3
akurat tu niezbyt - tutaj lepiej widac to zalotne spojrzenie :d :D
http://31.media.tumblr.com/6dbf824f7fd273abdddf47777a8834ca/tumblr_mqi25buDUm1r1 a0b6o4_500.gif
http://24.media.tumblr.com/08a7ee15eee7047d08b5d9aa949d8753/tumblr_mqmoy140f41qh g6ebo2_500.gif
Nooo Elijah ma zawsze mocne wejścia :D
http://31.media.tumblr.com/c3645940ed66c97243721e3078c58b02/tumblr_mjkknk5KTW1s3 zkl4o1_500.gif
Najbardziej u niego lubiłam takie http://images4.fanpop.com/image/photos/17400000/Elijah-Damon-Elena-2x10-the-vamp ire-diaries-tv-show-17409536-500-281.gif i liczę na więcej taki rozpierduch w jego wykonaniu w The Originals: wyrywanie serc żywcem, wyrywanie głów, rozwalanie pomieszczeń... To właśnie było u niego najlepsze :D
I oczywiście liczę na więcej akcji Klausa jak to, gdy rozwalał dom Eleny :D
Dla mnie to był majstersztyk http://24.media.tumblr.com/tumblr_ma8z81E9bJ1rgxhtzo1_500.gif
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m02d62bZR41rpvgefo1_500.gif
Za Alarickiem też tęsknie :(
Obawiam się, że TO też niestety utonie w shipach. Wystartowali z dzieciakiem, a może być jeszcze gorzej.
Oby nie, bo zniszczą mi ten serial już na dzień dobry. Lepiej, żeby ten motyw z dzieckiem został ograniczony do minimum.
Wlasnie nie. On będzie głownym spoiwem, by utrzymac Klausa w Orleanie. Głownym spoiwem by rodzenstwo Pierwotnych się pogodzilo. Głownym spoilwem do 'sciezki odkupienia' dla Klausa. Jednym z głownym spoiw w walce Klausa z Marcelem i kartą przetargową.
Ten watek bedzie zaj.ebiscie wazny.
No to będzie mega z.j.e.b.a.n.y. serial :( Chyba, że Julie nas jeszcze zaskoczy..
Nie od dzis wiadomo, ze Plecowa kradnie pomysly z Buffy i jej spin-offu czyli Angela. Tam słyszalem, ze tez byl jakis taki motyw z dzieckiem - i to rozwiazali tak, ze bachor urósl dzięki nadprzyrodzonym własciwosciom w bardzo krótkim czasie.
Też to zauważyłam (ona kradnie pomysły od kogo się tylko da). Nawet nie zdziwię się, jeśli i u niej będzie ten motyw z szybko rosnącym dzieckiem (coś takiego było nawet w serii "Zmierzch").
Nawet w finale TVD ten motyw z wsadzieniem Stefana do wody jest niemal identyczny z Angelem z Buffy. A Stefan to ogolnie jest wzorowany na Angelu w wielu aspektach.
I do tego Plecowa mysli ze TVD to jakas chora wersja Dawsons's Creek. Gdzie Damon to Pacey. (nawet te gadki ze Elena pobiegnie do Stefana byly identyczne).
Nawet Damon to czasami skopiowana wersja Spike'a ( ale powiedzmy sobie szczerze - Spike był lepszy. Dzięki scenariuszowi i jednak lepszemu aktorstwu).
"Z tym, że tak jak mówię. Facet ma klasę + u Elijahy więcej mi, że tak to ujmę robi jego rozpinanie mankietów, niż widok kompletnie gołego Damona wychodzącego z pod prysznica. Co za dużo to niezdrowo w tym przypadku."
xddd MAM IDENTYCZNIE.