Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+S ilas+i+przyjaciele,2325872

robb264

do rose:

Ale to wazne bo na tym opiera się fabuła 2 sezonu. Klaus chcial odczynic klątwę uzywając krwi Katherine -czekał na jej narodziny 500 lat. A ze ta mu zwiala i przemienila się w wampira, to musial czekac kolejne 500 na Elenę. Gdyby doppelgangery rodzily się czesciej, to po co by tyle on czekal z czym czego tak bardzo pragnął?

ocenił(a) serial na 5
robb264

No tak, w sumie racja.
Ale w takim razie te całe "przeznaczenie" to tylko puste słowa Tessy i Silasa, bo w "normalnych" okolicznościach" ani Katherine i Stefan ani Stefan i Elena nie mogliby się spotkać.

użytkownik usunięty
rose_fw

bo wg mnie to nie jest tak, ze to stefan i elena tylko po prostu sobowtory:) ktory tam egzemplarz sobowtora trafi na ktorego ten bum i wielkie law story -.- gmatwaja coraz bardziej, niestety 5sezon(choc podoba mi sie jak na razie 100razy bardziej niz 4) robi swoje i wymusza odstepstwa i niescislosci co do poprzednich watkow czy wydazren

i tak wolę 5 sezon niz tę kaszanę w 4 gdzie wątek cure i sire bond ciągnąl się calą wiecznosc i bylo bardzo nudno.

użytkownik usunięty
robb264

powtorze: (choc podoba mi sie jak na razie 100razy bardziej niz 4) :)) wiec znow sie zgadzamy:)

użytkownik usunięty
robb264

mnie wydaje sie, ze ta teoria z sobowtorami co 500lat uznawana byla do czasu, gdy Oryginalna petrova byla w zamysle Tatia. Tatia->500lat Katerina->500lat Elena itd.
a kiedy wpadli na watek silasowo amarowy zgubili gdzies logike tego watku (jak i wielu innych rzeczy po drodze, ot taki koszt nowych watkow ze starych postaci czy wydarzen) bo tessa wyraznie mowi, ze ogladala tysiace wersji stefana i eleny .. oczywiscie te 'tysiace ' maja charakter przenosny, ale mimo to wskazuja na liczbe duza, a nie wylacznie 4(ktore narodzilyby sie w ciagu tych 2000lat)
moglo tez byc tak, ze gdzies na swiecie istnialy rownolegle wersje (wtedy liczba o wiele bardziej prawdopodobna) ale ja osobiscie trzymam sie tego, że zeby powstal sobowtor musi umrzec/stac sie niesmiertelny. tu wychodzi kolejna luka -> w wersji, w ktorej Tatia zginela w ofierze jako czlowiek, tworzenie sobowtorow mialo sluzyc rytualowi Klausa (i odczynieniu go) wszystko gra, kolejnosc jest zachowana.
potem z historii Silasa dowiadujemy sie, ze natura tworzyla jego sobowtora, bo zostajac niesmiertelnym stal sie wynaturzeniem - natura chciala wiec stworzyc jego smiertelna wersje, ktora bedzie mogla umrzec (analogicznie z amara)
i tu wlasnie jest luka ->skoro Tatia zginela jako smiertelna, to skad kolejne sobowtory ? musialoby to oznaczac, ze wszystko skonczyloby sie na Tatii, ale wowczas pojawia sie klatwa Klausa i lancuszek pedzi od nowa, a to, ze to Petrova byla zlozona w ofierze bylo olbrzymim przypadkiem, ktory znowu dal pstryczka w nos naturze;p tyle, ze dla mnie ten zbieg okolicznosci jest tak nieprawdopodobny, ze cala historia zaczyna az bolec

Tatia narodzila się 1000 lat po Silasie i Amarze. Wiec przez pierwsze 1000-lecie zrodzilo się od cholery dopplegangerów - ale po Tati, Eshter tak namieszala ze potem nadzilo się doppelgangerów tak niewiele. - tylko 2.

Myslę ze doppelganger to taki efekt uboczny, ujscie jakie znajduje natura - dlatego się rodza. Ale potem co się z nimi stanie, nie ma znaczenia. Mogą zyc, umrzec etc. Bo i tak za iles lat natura spłodzi kolejnego.

użytkownik usunięty
robb264

bylo tam kiedys powiedziane, ze w przypadku doppelgangerow esther kiedy nie ma sobowtora czlowieka pojawia sie kolejny;p
(po tych 500 latach) .;p a przy Silasie wyraznie, ze natura chciala wyrownac -> skoro Silas nie mzoe umrzec, musi umrzec jego kolejna wersja;p co tez nielogiczne, bo zanim pojawili sie Pierwotni nie bylo wampirow ;d wiec umierali jako ludzie;p a i tak pojawiali sie dalej :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

Marta:

Tak, bardzo lubię ten film. Połowa moich lalek w dzieciństwie miała na imię Lamia.
Albo Sara, albo Agnieszka (bo Włodarczyk). xD
Ewentualnie wszystkie planowały karierę policjantki jak Kasia z 13 Posterunku.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Czy tylko ja nie bawiłam się w dzieciństwie lalkami? xDD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Jest taka możliwość xD? Ja się bawiłam i lalkami i samochodami i klockami lego, wszystkim :P Ale firmowa Barbie to był wtedy prestiż 8)

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Wychodzi moje dorastanie z kuzynami.. xd
Z dzieciństwa pamiętam: zabawy samochodami i klockami lego (z tymi kuzynami właśnie ;d), zabawa w "Króla Lwa" w przedszkolu z koleżankami (nie mam pojęcia na czym to polegało, naprawdę xd) i zabawa maskotkami z babcią xD
Lalki jakieś tam miałam, ale raczej nie byłam nimi specjalnie zainteresowana.. ;d

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Ja się bawiłam z bratem i kolegami, ale też miałam swój GANG koleżanek xD I w sumie wszystkie zabawki wchodziły w grę :D Plus bawiliśmy się np. w szkołę jak normalne dzieci lub w SZPITAL PSYCHIATRYCZNY. xD I w Batmana ^^ przeważnie byłam trującym bluszczem, bo trudno było się załapać na kobietę kot xD

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

W batmana też się zdarzało xD
Cholera, szpital psychiatryczny musiał być świetną zabawą! :D

O! Pamiętam, że nawet zdarzało mi się robić namiot z koców i krzeseł z kuzynami xd

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Forty i szałasy to na porządku dziennym 8)

Na pewno tak było ^^ Gdzie byli rodzice xD?

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

W drugim pokoju? xD

Kejt__

Nie no bo oceniłaś go tak średnio dość, więc myślałam, że lubisz ale bez szału, dlatego się zdziwiłam ;D
jeju, jak ja dawno nie oglądałam 13 posterunku, ostatnio chyba z Tobą te urywki na YT! xD

ocenił(a) serial na 6
martusia_47

No bo wiesz to jest bardziej taki sentyment z dzieciństwa ;D Jakby to teraz wypuścili to pewnie bym nie szalała.

Kejt__

Rozumiem, chociaż ja nawet takie filmy oceniam wysoko xD Taki Kevin- gdybym go oglądała teraz dałabym mu może 5-6, a tak ma u mnie chyba z 8 gwiazdek :D Wspomnienia i sentyment to też jakiś tam dla mnie wyznacznik przy ocenie ;) Zresztą seksmisje widziałam dość niedawno i podobała mi się jeszcze bardziej niż w dzieciństwie ;D

ocenił(a) serial na 6
martusia_47

Kevina uważam nadal za świetny film dla dzieci niezależnie od tego ile lat upłynęło, więc ocena pozostaje taka sama :D

robb264

Hej hej:)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Hop, hop ;)

anulka88

co tam?:)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Obejrzałam "Na dobre i na złe" :D A teraz film :)

anulka88

ooo też musze zaległy odc obejrzec,jeju mam tyle do nadrobienia,a cały weekend zawalony chlip chlip:(((
jaki film oglądasz???

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Oglądasz? Na bieżąco? :D
-> 2 strona :)

anulka88

jestem bodajże dwa odc do tyłu,ale mi mama zawsze na bieżąco raportuje :P

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Haha :D Oglądaj, fajnie się teraz robi :) Lubię :)

anulka88

obejrzę;P

ocenił(a) serial na 6
robb264

http://sarahmannign.tumblr.com/post/67597108487

biedny kot xD

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Bez przesady xD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

chodziło mi o to, że pozuje z Ianem xD i to jeszcze pewnie za darmo xD

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Ian w obciętych włosach już nie wygląda tak źle xD
Zrozumiałam o co Ci chodziło ;p

Ma szczęście, że nie trafił do takiej sesji: http://www.shineon-media.com/wp-content/gallery/ian-somerhalder-butch-hogan-2013 -photoshoot/iansomerhalder-butchhogan-008.jpg :D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Ok, myślałam, że zrozumiałaś to tak, że on się nad tym kotem znęca czy niewiadomo co :D

Aaaaa tylko nie to zdjęcie XD

ocenił(a) serial na 9
robb264

Do poprzedniego tematu:
"Kogel mogel" dosyć fajny :) "Seksmisja" mnie nie bawi... 5/10 :D Reszty nie widziałam :D tak, tak... :p
No a ten film z Lindą to wydaje mi się znany, stary, ze znaną obsadą, bo mnóstwo naprawdę znanych osób grało (chociaż wtedy niektórzy pewnie jeszcze nie aż tak bardzo), ja znałam, nawet kojarzyłam gatunek i w końcu byłam zmuszona zaliczyć :D
A co do filmów i wulgaryzmów to mi nie przeszkadza, w amerykańskich akcjach itp. też jest ich mnóstwo, tylko oglądając z lektorem, albo nie jest to tłumczone, albo jakiś bardzo grzeczny zamiennik, oglądając z napisami większość jest tłumaczona, ale też nie wszystko, no a w naszych produkcjach jednak jesteśmy w stanie wychwycić każdą bluzgę, nawet w tle gdzieś tam i może dlatego takie wrażenie...?

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Nie o to mi do końca chodziło z tymi wulgaryzmami, bo jak oglądam film po angielsku to też każde przekleństwo wychwycę i czasami też to razi jak bohater bluzga bez opamiętania (mimo że sama jestem nie lepsza).
Po prostu przeważnie u nas jako 90% żartu traktują to, że ktoś w jakiejś sytuacji powiedział kurvva zamiast zrobić z tego tylko dodatek. Brakuje mi jakiegoś takiego inteligentniejszego humoru.

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Oj nie zgodzę sie... Nie jest do końca tak... Dużo przeklinamy, ale właśnie tak jak piszez to nie jest tylko na potrzeby filmu, tylko tacy jesteśmy, bo i ja też :D
Powiem Ci szczerze, że wolę czasami taką komedię, niż "mądre i ambitne" kino, bo na pierwszej spora szansa, że coś mnie rozbawi, albo film będzie bawił a na drugim często i gęsto tyłek boli od wiercenia i setki razy sprawdzam ile jeszcze do końca... :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Przeklinam dużo, ale naprawdę nie aż tyle co ludzie w filmach, bo to aż uszy bolą.

Ja nie mówię, że to ma być zaraz jakiś nie wiadomo jak ambitny film, ale żeby żart na pewnym poziomie był.
Albo chociaż żeby było śmiesznie xD A nie głupio i żenująco.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Zgadzam się, ale jak mam być szczera to mnie potrafi bardzo rozbawić jak ktoś się np walnie w mały palec i bluzga na szafkę xD
Tak bardzo ja.. ;D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Wiadomo, że jak jest kilka scen tego typu to one są śmieszne xD Tak samo jak zawsze bawiły mnie konstrukcje z przekleństw Debry w Dexterze itp. ale mnie dobija jak cały film na czymś takim opierają :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Kochałam jak Debra przeklinała xD
Zresztą po angielsku przekleństwa jakoś lepiej brzmią ;d

http://i.imgur.com/uCGVBh1.gif
http://4.bp.blogspot.com/-Xw6xi7I01oc/Tt7glNNYc0I/AAAAAAAAAbQ/7fjxrjIjAIs/s1600/ tumblr_lt3l4bvSwI1qad2ozo1_250.gif
http://31.media.tumblr.com/e1916b6945e49fde4786eeec581d060d/tumblr_mgj2tk4dSy1qa 9b5co3_250.gif
Kocham ją normalnie :D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Hahaha mam nawet zapisane moje ulubione, bo oglądałam kiedyś takie video podsumowujące 8 sezonów i padło z jej ust 996 razy słowo fu ck xD

Are you trying to fu ck her or set her on fire?
Quinn fuc king proposes with fuc king pancakes. <3
Fu ck me twice on sundays.
I'm not going to do any fuc king scrap booking!

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Chyba poszukam tego video :D

W siódmym i ósmym sezonie mnie bawiły jej hasła na temat związku Dexa z Hanną xD (mimo, że ich shipowałam.. ;d)

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Randka w ciemno - 3?? :o

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Ta, przypomniałam sobie wczoraj, że to kiedyś w kinie oglądałam, bo Lesław Żurek jest <333 Ale film słaby.

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Mi się podobał, fajnie tam zagrał właśnie Żurek i Dereszowska mi się podobała strasznie jako ta reporterka :D na plus też małe rólki Lindy i Kota :))

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Dla mnie Dereszowska była tam niemalże identyczna jak Korba z Lejdis i mnie to raziło.

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

No a "Lejdis" Ci się podobało? :)
Lubię Dereszowską :))

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Podobało ;D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

To, że niby słaba, bo powtarza role...?
Mi się podobała i tu i tu :)