PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122288
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
Kejt__

Tak sobie mysłałem o Damonie i jak to jego fanki mówiły ze on ma takie dobre serce i wystarczy spojrzec na jego ludzką formę. A ze Stefan jest z natury zły i okropny. (jedna mi nawet podesłała filmik który miał to udowodnic - wszystkie wycięte momenty kiedy miał poplamioną krwią twarz, wampirzą twarz albo zrobił cos złego i oczywiscie muzyczka jak z horroru LOL). A tu wystarczy obejrzec sobie odcinek - chyba 1x13 i zobaczyc jakim dobrym i wrazliwym czlowieczkiem byc Damon. Spokojnie pomagał zabijac Katherine ludzi. (scenka jak ona pokazywała mu sztuczkę z zwlokami na drodze, kiedy to zaatakowali powóz a Kath kazała mu się pocałowac z ustami pełnymi krwi) Jakos nie widziałem z jego strony obrzydzenia tą koszmarną zbrodnią, ani zadnych wyrzutów sumienia. Do tego zdawał sobie sprawę ze tak będzie wyglądało jego zycie jako wampira i godził się na to.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Mój problem z Damonem nie polega po prostu na tym ile zła uczynił. Pod tym względem on i Stefan mogliby się licytować. Chodzi raczej o to, że w przeciwieństwie do Stefka Damon na codzień niemalże "kumpluje się" ze swymi "ofiarami" lub bliskimi swych ofiar (w znaczeniu różnorodnym zależnie od danego osobnika). To ta cała Mistyczna Amnezja odrzuca mnie od tej postaci i drażni niczym siekana cebula.

ocenił(a) serial na 6
robb264

"Bo przecież Stefanowi od szczęscia się w dupie poprzewracało.
Bo przeciez ojciec go wolał bardziej niz Damona."
ale się uśmiałam :D

ocenił(a) serial na 8
robb264

Wow sporo tych "smaczków" wyłapałeś. Ja często dostrzegam te symboliczne momenty dopiero jak ktoś mi je pokaże palcem. Wygląda na to, że scenarzyści chcą naprawdę pogrzebać Stelenę głęboko pod powierzchnią ziemii. Co do "odwróconej logiki" to się w pełni zgadzam, motyw oklepany chyba odkąd telewizja istnieje.

Swego czasu oglądałem acz nieregularnie Dawson's Creek. Problem w tym, że o ile pamiętam to Joey na końcu spiknęła się z Pacey'em. Czyli pierwotna "epic love" nie przetrwała. To nie wróży dobrze Stelenie.

HomeBird

No trochę mozna się bac tego szablonu Dawson's Creek. Tam na koncu okrzyknięto Dawsona i Joey bratnimi duszami "soulmate" tak jak teraz Caroline nazywa Stelenę, a jednak zakonczyli w inny sposób tę historię.

Z drugiej strony ksiązki zakonczyły się Steleną.....a Damon chyba zrozumiał ze lepiej będzie jak z Elenką zostaną tylko przyjaciółmi.

Tak więc są dwie strony tego medalu. A przy tym widzę ciekawy motyw na 5 sezon. Marzeniem Stefana był związek z Eleną i ludzkie zycie - bycie człowiekiem. A tutaj Damon zgarnie to wszystko pod koniec sezonu. Bedzie i czlowiekiem i bedzie z Eleną. I 5 seozn moze byc takim zimnym prysznicem dla Damona, ze mimo iz dostał wszystko to czego pragnął (a raczej jego brat) nie daje mu to szczęscia. I moze wreszcie wyleczy się ze swoich kompleksów i dostrzeże iz Elena nie jest tym czego potrzebuje.
No zobaczymy. Na razie jest 4 sezon.

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

stelena z 4x14 ugh

ocenił(a) serial na 6
Kejt__

Jestem do tyłu z odcinkami i dopiero co widziałam obalenie Kola przez Elenę, jedno wielkie wtf :D młoda wampirzyca, kobieta w dodatku od tak pokonuje pierwotnego wampira, pozdro.

Kejt__

I jak się podobał 4x13?:P Wsciekła na Elenkę :P?

ocenił(a) serial na 6
robb264

Nie obejrzałam jeszcze, nie jestem w stanie tyle tego strawić pod rząd :D

Kejt__

Najlepsza jest ostatnia scena. Damon przy najblizszej okazji wypaplał przy Elenie ze Stef się przespał z Bex. (tutaj ukłon w stronę delenowych fanek które wieszały psy na Caroline ze wypaplała o Delenie Stefanowi), i to Stef zarobił hita w gębę za nie Damon!!
Elena wredna i wsciekła na Stefana ze nie zasztyletował Bex, jej bęga wyglądała jakby połknęła cytrynę i do tego ten ton...jak marna kopia Katherine z prostymi włosami....

ocenił(a) serial na 6
robb264

Wkurzyło mnie nie tyle, że Damon to wypaplał, ale to dlaczego to zrobił. To oczywiste, że gadki Klausa zasiały w nim niepewność i musi budować swoją pozycję na 'pogrążaniu' Stefana. Niepojęte właśnie, że to Stefan dostał w tej sytuacji :D Chociaż ta ich kłótnia i tak wyglądała jak jakaś sprzeczka przedszkolaków, szkoda, że Elena odejmuje rozum x letnim facetom. Dobrze, że Jeremy - Hulk to przerwał :D A mina Eleny bezcenna.

Kejt__

No co ty...przeciez to Stefan ciągle oczernia Damona i chce by wszyscy go nienawidzili, jak mozesz twierdzic ze Damon chce zniszczyc reputację Stefanowi:P Jaką reputację ....Stefan jest taki okropny...i kłamca...i manipulator.... i..i..... w ogóle najgorszy..... oh jak cięzko udawac blush czy inną z "rozmów serialowych" :D Próbowałem :D
Najlepsze byly ich ostatnie wpisy z wczoraj ......blush zalogowała się na vampirediaries.pl jako pledzilla i pod artukułem dotyczącym screenshootów z najblizszego Stelenowego sneak peeka - zaczęła udawac fana Steleny i kompromitowac opinię tego fandomu. Oczywiscie reszta z rozmów serialowych miała z tego niezły ubaw.....

ocenił(a) serial na 6
robb264

Słucham? Autentycznie mnie teraz zamurowało. Podziwiam, że chce Ci się w ogóle to czytać. Zastanawia mnie zawsze tylko jedno, czy tacy ludzie nie mają szkoły, pracy, albo chociaż znajomych, żeby poświęcić swój czas na coś pożytecznego...

ocenił(a) serial na 6
Kejt__

A tak w ogóle to kto ukradł powiadomienia? Czy może tylko u mnie nie działają? ;P

Kejt__

Mi tez nie działają...... mysłałem ze tylko moja przeglądarka się zepsuła.....juz chyba 2 dzien tak jest... mam Operę.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Ja dopiero teraz się zorientowałam, ani w Chrome ani w Mozilli się nie pojawiają, mam nadzieję, że wrócą wszystkie zaległe ;)

ocenił(a) serial na 8
Kejt__

Ja też nie dostaję powiadomień od jakiegoś czasu (używam Chrome i czasami Internet Explorer). Trochę to utrudnia prowadzenie dyskusji biorąc pod uwagę specyfikę układu wypowiadzi na forum.

Kejt__

Ej! Mam ten temat w obserwowanych i wszystkie powiadomienia nabijają mi się podwójnie! Co zrobic w takiej sytuacji? Bo nawet nie mogę tego tematu odznaczyc i na nowo wybrac. A strasznie to irytujące, bo automatycznie szukam drugiego posta w temacie, którego w rzeczywistosci nie ma!

ocenił(a) serial na 6
robb264

Nie da się odznaczyć w obserwowanych? to dziwne jakieś ;/

Kejt__

Ok, juz się naprawiło i mogę odznaczyc :D ^^

Kejt__

'http://oi45.tinypic.com/2yzkcap.jpg'

i wykrakałaś....

Kejt__

Tak jak mówiłem wczesniej. Od wielkiego dzwonu tam zajrzę. Akurat trafiłem na to.....tez mnie to zaskoczyło.... przeciez one są takie "dojrzałe" i w ogóle smieją się z wpisów fanów Steleny, Klaroline i innych ze niby dziecinne a same nie lepsze.
Ogólnie wystarczy spojrzec, do Stelenowego tematu zagląda z 5 -6 uzytkowników a temat idzie wolno do przodu. A tam przy 5 -6 uzytkownikach w ciągu kilku dni muszą zakładac nowe tematy, a wpisy pojawiają się tam co kilka minut. Dziwne to......no ale cóz...

ocenił(a) serial na 6
robb264

O rany, jeżeli taki jest sposób tego pokolenia na spędzanie wolnego czasu to współczuję temu krajowi tylko :D Mnie się nie chce marnować czasu nawet na czytanie tego co one piszą, a co dopiero na jakieś akcje z tym związane :D

Kejt__

http://www.youtube.com/watch?v=cx90IhKVTUg&feature=youtu.be

ocenił(a) serial na 4
robb264

O fu ck, właśnie zajrzałam do Serialowych o.O Moja jedyna reakcja to śmiech, dosłownie.

ocenił(a) serial na 7
robb264

Tak spojrzałam z czystej ciekawości i nie ma to jak się śmiać z innych, a nie być wcale lepszym. Inteligencja 100%. ;)

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Dziwię się, że jeszcze fanki Damona was nie pozjadały :P. Chyba, że gdzieś w innym temacie, ale wchodzę tylko w ten bo w innych jadą po Stefanie równo, w sumie nie wiem dlaczego, najwyraźniej ślepa jestem i nie widzę tego co inni.

ocenił(a) serial na 4
ewelinacrx

Nie jadą po nas, bo wiedzą że nic przez to nie osiągną. Po Stefanie niech ciskają, naprawdę mnie to wali :D Tylko czasem jak coś napiszą, to po prostu umieram :D

syllwunia14

Niezła polewa z tego co tam wypisują :D I te komentarze po kazdym wklejonym linku do filmiku na yb, ze się zaraz rozpłaczą :D o lol
I oczywiscie standardowo blush wkleja te same 3 gify na krzyz komentując rozwój wydarzeń :D Jakie to głębokie, zaraz sam się rozpłaczę :D

ocenił(a) serial na 4
robb264

http://24.media.tumblr.com/a33cf8c6f3e05303611554fb7b4ffef1/tumblr_mgulnb23h51r6 ogn1o2_250.gif pobawmy się :D

ewelinacrx

Bo fanki Damona przyjęły taktykę, ze serial jest niczym walka na smierc i zycie:D Jak lubi się jednego to trzeba nienawidzic drugiego. Bo Stefan stanowi przeszkodę dla niezwykle ostatnio pasjonującej i ciekawej Deleny ha ha ha
W sumie to "rozmowy serialowe" to temat Damonowo/ Delenowy i uzytkowniczki z tego tematu (a jest ich stale z 5 lub 6 i są ekstremalnie aktywne, tak jakby siedzialy bez przerwy na forum) rozlewają się po innych tematach i wylewają swój jad. Dzięki Bogu jest tu niepisana tradycja, ze tematy sciśle przeznaczone dla konkretnej bazy fanów są nietykalne dla pozostałych :D

ocenił(a) serial na 5
robb264

Najwyraźniej jestem jakaś inna, bo ja lubię i Stefana i Damona. Za to nie lubię Deleny ale jakoś nie odczuwam potrzeby by pluć jadem na delenowców. No cóż wychodzi na to , że nie jestem prawdziwą fanką TVD :( :P.

ewelinacrx

Wiesz, ja przed tym delenowym seksem z 4x07 tez lubiłem Damona, teraz jest mi on obojętny. A pełne jadu komentarze jego fanek raczej nie dają mi ochoty by go znowu polubic. Ale zeby dzien w dzien po nim jechac? :P Szkoda zycia ^^ Damon jak i Stefan stanowią esencję TVD (Elena moze spadac :D), bez nich nie ma serialu. Chyba czas się z tym pogodzic niektórym :)

ocenił(a) serial na 5
robb264

Ach dokładnie :D. Ciekawe czy nadejdzie taki moment w serialu, że bracia Salvatore po prostu wypną się na Elenę i pójdą w swoją stronę. Elena mogłaby jak dla mnie po prostu nie istnieć.

ocenił(a) serial na 4
ewelinacrx

Dlaczego? Ja np. nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek powiedziała na te dziewczyny złe słowo, a jestem tu dosyć długo. A skoro ja kogoś szanuję to wymagam tego samego od tej osoby. Jednak zauważyłam, że one obrały ostatnio taktykę pisania pod każdym postem w którym znajdują się słowa stelenowca teksty typu "jakie bezmózgi", "co za idiotki" itp. To już jest przesada. Najlepsze jest to, że zwracałam kiedyś na to uwagę i to przy nich, ale one nic sobie z tego nie zrobiły, więc trudno nie zamierzam się tym przejmować i wyzywać kogoś bo lubi tą WYMYŚLONA postać a nie inna bo to po protu żałosne do potęgi entej :]

ocenił(a) serial na 5
syllwunia14

Po prostu gdzieś kiedyś nie pamiętam już gdzie (ach starość nie radość) wyczytałam, że tylko fani Deleny to prawdziwi fani TVD. Stąd takie stwierdzenie. Zauważyłam jeszcze, że kiedy ktoś im tylko przypomni, że Damon wcale nie jest taki święty to już w ogóle jest bojkot i przez kolejne 10 stron wszyscy piszą o Stefanie typu "Rippah".

ocenił(a) serial na 4
ocenił(a) serial na 5
syllwunia14

Moja reakcja była bardzo podobna.

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

http://tinypic.com/view.php?pic=2j3monq&s=6 hahaaaaaaaaaahahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahhaha, kazano rozsyłać żeby wkurzać Stelenowców, hahahahahahahahaha, co za żenada :]

syllwunia14

ŁA hah ha Stefan traktuje ją jak swoją własnosc a Damon daje jej wolny wybór........o ja pier....do.le
DElussional :D

ocenił(a) serial na 4
robb264

Stefan jest przewidywalny w łóżku a Damon zaspokaja ją xDDD
http://24.media.tumblr.com/50ff3fd58be044302dee30a8d7378890/tumblr_mhjaypQFPa1rx l69uo4_250.gif
vs
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2evayi1Bp1r4s1hvo6_250.gif

Nie no rzeczywiście, mają racje, TAK http://media.tumblr.com/a50114831ba6f3efd964fc2e4a970133/tumblr_inline_mh1milwRt p1qbszu1.gif

syllwunia14

Kazda scena seksu Damona rozpoczyna się od tego ze kobieta rzuca go o scianę i rozrywa mu koszulę - KAtherine, Bex, Elena. Jest w tym trochę przewidywalnosci:D Nie sądzisz :D ?

ocenił(a) serial na 4
robb264

Może właśnie to je zaspokaja, hmmmmm

syllwunia14

Szczerze mówiąc to nie chcę wiedziec co je zaspokaja ^^
Swoją drogą, dzisiejszy news - CW przekazało info ze 5 sezon TVD jest pewny na 100%

ocenił(a) serial na 4
robb264

WIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM, świetnie że jeszcze nie kończą. Tylko mam nadzieję, że wymyślą jakiś nowy ciekawy wątek i skończą z sire bond :)

syllwunia14

CW to by i z 10 sezonów zrobilo, tylko ze aktorzy mają kontrakty na 6 i główna trójca nie pali się by je przedłuzyć :d

ocenił(a) serial na 4
robb264

Ciekawe jak będą płakać jak się będzie ten 6 sezon kończył :D

ocenił(a) serial na 5
robb264

Może Elena zostanie lesbijką i wypuści swoje macki w stronę Rebeki.

ewelinacrx

No co ty ---- :D Zbudzi się Silas i się okaze ze Elena jest inkarnajcą jego ukochanej, bo Elena jest taka za.je.bista ze wszyscy na nią lecą :D

ocenił(a) serial na 5
robb264

Ach no tak zapomniałam o Silasie. W ogóle to jakiś cud, że Klaus i Ellijah (och kiedy w końcu on wróci) nie zakochali się w Elenie.