Temat 55
Dynia pozdrawia wszystkich
Poprzedni (54): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2731869
http://www.filmweb.pl/news/Slender+Man+przyjdzie+po+Was+do+kina-117325
+ powstaje remake "Wywiad z wampirem" :p
Slutty: kupilam te "helmy grzewcze" na glowe :D Oba :D I olej rycynowy i lniany, kokosowego nie, bo on jednak do moich wlosow sie nie nadaje :P Chcialam tez z orzechow wloskich, ale sprawdze cene w sklepie jeszcze :) plus mam tez oliwe z oliwek no i mnostwo przepisow na maseczki. W przyszlym tygodniu maja przyjsc czepki to wyprobuje :D Bo moje wlosy to tragedia... Czerwony alarm...
Inność nieaktualna, dzisiaj się znów przekonałam jaka jestem beznadziejna :/
Ale ogólnie to chodziło mi o to, że 3 lata temu nawet preferencje w wielu kwestiach miałam inne, lubiłam inne rzeczy, inaczej podchodziłam do wielu spraw. Mimo wszystko, mimo wielu porażek i rozczarowań po drodze, chyba wolę obecną siebie. Nadal mam w brud problemów i jestem sobą okropnie rozczarowana, no ale może kiedyś się to zmieni.
No ale nie o tym. Ucieszysz się. Zgadnij co przed chwilą schowałam do lodówki :)
Waga mi spadła do troszkę ponad 53kg, także chyba muszę wytoczyć ciężką artylerię, a że jedynie słodycze mi wchodzą normalnie, to szykuje się słodki weekend.
Jestem ciekawa tych hełmów. Z rycynowym uważaj, przesusza. Raczej nie do wcierania bezpośrednio na włosy.
Kokosowy mógłby u Ciebie puszyć, to fakt, ale ja Ci go polecałam w skórę głowy, na ten łupież. Poza tym zawsze można go zjeść jak kupisz taki spożywczy :)
Maski powinny pomóc. Szczególnie oleje są wybawieniem. Cieszę się, że kupiłaś ten lniany. U mnie się sprawdzał, ale później już przeszłam na arganowy, bo go też do twarzy używałam. To czekamy na efekty :)
Zaraz Ci wrzucę na jednej ze stron link skąd jestem, wczoraj Madame niechcący moje dane podałam, także co się będę kryć xD
Aaa i ten maraton nieaktualny. Już wcześniej w sumie wiedziałam, ale zapomniałam napisać.
Ogólnie z tego powodu też mi trochę smutno, bo najpierw się trochę wprasza, potem kreci, potem że spotkamy się dzisiaj w moim mieście, a na końcu jak przyjechałam specjalnie wcześnie mimo ch.ujowego humoru, to się jednak nie spotkamy... Ręce mi opadają.
Wykąpię się i zwijam się w łóżko z pizzą. Obejrzę Supernatural.
Czemu beznadziejna??
Wiesz... każdy się zmienia. Ja sprzed 3 lat też byłam zupełnie inna, teraz inaczej patrzę na pewne rzeczy, osoby, kiedyś bym się przejęła byle glupstwem, teraz sporo rzeczy omijam, bo szkoda zdrowia. OK, nadal może gdzieś tam w środku myślę, ale już mnie to nie dotyka i dręczy jak kiedyś. Najlepsze, że nauczyli mnie tego ludzie, "znajomi" :p Niemożliwym jest dogodzenie wszystkim, więc trzeba patrzeć na swoje szczęście, co raz bardziej się tego uczę :-)
Banoffee?? :D :-) :-) :-)
A ile masz wzrostu? Pamiętam, że jesteś wysoka, ale nie dokładnie... :/
Rycynowy można od czasu do czasu, lub jako dodatek do czegoś.
Póki co chyba ocet działa :-)
W ogóle te całe oleje najtańsze nie są :p Zobaczę jak będą się zuzywac. Lniany podobno jest niezasmaczny :D
Sama sobie zrób maraton :D
No ale faktycznie, nieładnie, też nie lubię takiego kręcenia i czajenia się... :p
U mnie świateł trochę więcej :) Mamy też synagogę jak u Ciebie i cerkiew. Miasto wielu kultur :)
Nie wiem czy słyszałam, ale chyba to typowałam przy przeglądaniu i brzmi dosyć znajomo.
Bo zrobiłam głupi błąd i będę mieć przez to problemy teraz, kolejne. Ponoć jedną z większych głupot jest robienie w kółko to samo i spodziewanie się innych efektów. Cała ja. No ale trochę się już opanowałam.
To dobrze, że tak masz :) Wydaje mi się, że u mnie na tym polu też może trochę lepiej :)
Mam 177/8 coś takiego.
Tak, banoffe :) Zaraz zdjęcia i wrażenia.
Muszę kupić ten ocet kiedyś, wiem że działa, ale jakoś tak nigdy kupić nie mogę. Fajnie, że u Ciebie podziałał :)
Ja lniany piłam, budwigowy. Mnie akurat nie przeszkadza, wiadomo nic smacznego, ale przełknę bez problemowo. Ale już do sałatki ze świeżych warzyw jest spoko, taki dressing można z niego robić. A jak chcesz olej do środka, to jeszcze są takie kapsułki z wiesiołka. Moi rodzice brali, też się ponoć sprawdza. No może najtańsze nie są, także do włosów nie ma co kombinować i oliwa się sprawdzi. Zresztą to jest w miare wydajne. Szczególnie przy krótkich włosach :)
Chyba mi się nie chce ;)
Jeżeli słyszałaś to gratuluję :-) :D
Ojej... a coś strasznego?
No to sporo i waga mała w porównaniu... :p
No jeszcze nie podzialal w 100%, ale zaczyna działać :-)
Jeszcze będę dopytywac przed pierwszym użyciem także bądź w pobliżu :-) :-) :-)
http://i.imgur.com/Wq7Du1j.jpg
http://i.imgur.com/XW2sLgN.jpg
http://i.imgur.com/rqs0j3O.jpg
Ogólnie wizualnie mi się bardzo podoba :) No ale za słodkie stanowczo :D Tak, w moim słowniku istnieje to słowo :D
Miałam za mało masła i trochę się przez to herbatniki nie skleiły aż tak dobrze. No chyba, że tak miało być :) Kupiłam gotowy kajmak o smaku czekoladowym, cholernie słodkie. No ale smakuje. Mnie tradycyjnie mniej niż innym. Może wrócę do tego, ale oczywiście zrodziła mi się już modyfikacja tego przepisu :D
Jest mega słodkie! Ale pyszne! Będę wracać nie raz, zwłaszcza teraz, w lato, jest takie fajnie chłodne :-)
Też miałam ten problem z herbatnikami... kolejnym razem spróbuje dac więcej masła. Ale na zdjęciu u Ciebie nie widać tego. W ogóle jakie piękne zawijaski porobilas! :-)
A modyfikacja jaka? :p
O, taki właśnie u mnie się często robi: http://m.poradnikzdrowie.pl/zywienie/przepisy/dressing-z-oleju-lnianego,1214/
Tzn proporcje inne i obecnie zamiast lnianego jest z oliwą :) I bez pieprzu/soli raczej. No ale smaczne i zdrowe :)
Zapomniałam Ci wczesniej napisać. Ten pierwszy mój post był do robba i chodziło wtedy o to, że on krytykował ten odcinek, w którym Damon umiera i Elena przy nim leży i ja wyraziłam dezaprobatę tego zdania :D
Czy strasznego... Pewnie nie, ale przykre jest to, że to ja popełniłam błąd, nic losowego, moja głupota.
Chyba jednak za mała. Po prostu niżej już nie mogę zejść. Trochę nie mam pomysłu co z tym.
Zawsze jestem w pobliżu, haha.
Czyli może jednak takie ma być... U mnie też za płynna chyba ta masa trochę. Widziałam w komentarzach, że niektóry też tak wyszło.
No akurat z wizualnego aspektu jestem strasznie zadowolona. Ciekawie to wygląda :)
Modyfikacja taka, że na biszkopcie nasączonym kawą i spirytusem oczywiście xD Dla Katarzyny nie ma ciasta bez wódy :D
Byłoby stabilnie i ta słodycz mniejsza. Mi jednak aż tak słodkie nie pasuje. Chociaż byłam świadkiem podwójnej dokładki jedno za drugim, także może to tylko ja. Do gorzkiej kawy też się sprawdzi :) Plus za to, że proste :)
A jesz takie proste, liściaste sałatki z różnych sałat? U mnie w domu często się po prostu kupuje mix dokraja papryki, pomidora i ogórka, dressing i pycha :) Taka idealna do grilla.
Wtedy jeszcze ogladalas TVD :D
Hahahahaha, zakamuflowany alkohol :D Dzieci przez to nie możesz czestowac :p
Ja też potrafiłam 2 kawałki zjeść. I mimo wszystko mi tutaj pasują te ciastka :-)
No właśnie nie bardzo... nie wiem czemu... mogłabym zacząć :-)
Wtedy wszystkie i wszyscy oglądaliśmy :) Przez pierwsi rok tak zresztą było :) 5 sezon zabił większość :D
Serio? U mnie się zawsze dawało i problemu nie było, przeciez taka ilością by się nawet pięciolatek nie upił :) Chociaż ja byłam alkoholiczym dzieckiem, strasznie lubiłam. Z kieliszków na imieninach spijałam, palce maczałam. Babcia mi raz dała do wypicia kieliszek koniaku, żeby mnie zniechęcić na przyszłość. Piję właśnie drinka, to chyba nie podziałało xD
Usłyszałam dzisiaj, żeby jednak takie zrobić, bo pyszne :) Także jednak zrobię jeszcze, tylko więcej masła, jak mówisz :)
To polecam :) Roboty mało, a dobre :)
Nie będę zdrajczynia jak Wy :D Zostanę do końca :D Niedługo przerwy mi się zaczynają, z jednej strony dobrze, więcej czasu na ogladanie niebiezacych rzeczy :p
Ja w sumie nie jakoś tak strasznie, że resztki spijalam, ale też zdarzyło się czasami lyknac, nie smakowało :D No ale doroslam i zasmakowalo :D
Wyrzucilam pół Jamajki... I tak sporo zjedliśmy jak na taka dużą blachę :p
Zrobiłaś mi smaka na banoffee, ale no nie zrobię znowu :p Muszę odczekać z ciasto/dwa przynajmniej :D
Dzisiaj być może pojedziemy na zakupy to kupię taki mix, w ogóle warzywa kupię, chcę więcej jeść.
I w ogóle od około tygodnia mam taką aplikację na telefon do wyliczania kalorii, bardzo fajna, wpisujesz swoje dane/wymiary, cel, jak szybko się chce i wylicza dzienny przedział. Jest też rozpisane szczegółowo na białko, tłuszcze, żelazo, potas itp. Jest też skaner, że możesz zeskanowac konkretny twój produkt który jesz, to jest bardzo fajne, baza jest ogromna, bo ja skanuje niemieckie, są, polskie są, ba! zeskanowalam tahini, z Turcji i też był :D A piszę to wszystko, bo ostatnio mowilas, że masz problem ze swoją wagą a tam oprócz opcji zrzucenia wagi jest też przybranie :D Może po prostu źle dobierasz składniki, skupiasz się nie na tym co trzeba :p
Ja nigdy nie przywiazywalam wagi do kalorii, liczenie, ważenie itp. Za bardzo lubię jeść :D Ale tu liczyć nie trzeba, sam przelicza :-) tylko zwazyc trzeba :p Ale to chwila. Do tego wbijam moje hula hop to odlicza mi te kalorie. Fajne, polecam :-)
Ale zrobiłam reklamę :D
Znowu mam rekomendacje:
http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Awi%C4%99ta+g%C3%B3ra-1973-104413 85%
http://www.filmweb.pl/film/Kraina+traw-2005-154526 86% 1 chce zobaczyć.
http://www.filmweb.pl/serial/Olive+Kitteridge-2014-605700/descs 87% już któryś raz mi to podsyłają.
47%, 1 znajomy: 8
45%, mam zaznaczony, 1 znajomy: 5
63%, mam zaznaczony
Ten znajomy to w obu przypadkach "Malkovich" :D
Pan Malkovich <3 Hahaha :D Coś czuję, że modyfikujemy grę.
Teraz będziesz pisać "2 znajomych i Malkovich" :D
:D W ogóle ta trója dla "Las samobójców" też od niego :p Wtedy napisałam, tylko o ocenie, bo jeszcze nie był Panem Malchovichem :D
Co dzisiaj na obiad? Wersja weekendowa czy było gotowane?
U mnie jaglana, mizeria i grillowana cukinia. Była jeszcze grillowana pierś z kurczaka, ale nie jadłam :)
Też bym chciała jaglane ciasto, umówimy się :)
Była pizza z owocami morza :-) Całkiem smaczna :p Dzisiaj też jakaś, ale nie wiem jaka :p bo wczoraj też był w pracy, stąd w poniedziałki też takie jedzenie. Ale później zrobię listę obiadów. Coś z kaszą i może pszenicą uda mi się znaleźć :-)
Ale to Ty jesteś wegetarianka, że wszędzie mięsa unikasz?
OK :-) :-) :-)
83% 1 ocena na 3
72% 1 ocena na 5
82% + 1 chce zobaczyć
Nic mnie nie skusiło :P
Nie miałam żadnego powiadomienia, żeby tutaj wejść i musiałam wpisać TVD w przeglądarkę, ale się dziwnie czułam, że już tego tyle lat nie oglądam, a dalej tutaj włażę :P
Zaczep Anulkę, a nie tylko mnie :D
Wszyscy się sobie dziwimy :D
A to nie mogłaś skorzystać z któregoś ze starych powiadomień? Przeciez to odsyła normalne :D
Ja mam jakieś zepsute te powiadomienia, wiecznie mi się zacinają, znikają itp. :(
Od głównego chyba pisałam xD
Muszę się z wami czymś podzielić chociaż was to na pewno nic nie obchodzi ale nie mam gdzie, a tutaj się podobno rozmawia o serialach xD
Otóż nadrabiam Arrow i obniżyłam ocenę, bo się złe rzeczy dzieją z serialem.
A dzisiaj pierwszy raz od dawna w ogóle przy serialach uroniłam łezkę przez Olicity, może jeszcze nie straciłam do nich zupełnie serca.
Chociaż to już i tak nie ta magia co kiedyś.
W zeszłym roku na moich wrześniowych wakacjach jakoś tak włączony był telewizor i leciał Arrow. I nie wiem, może byłam zmęczona czy coś, ale tak sobie pomyślałam, że z Pana Arrowa niezła dupa jednak... I miałam Ci się wtedy przyznać do tego wstydliwego przemyślenia, ale po powrocie już było mi głupio. To masz teraz xD
W moim niby też, ale wtedy coś się chyba przebierał, to nie myślałam racjonalnie xD
Haha no właśnie dlatego mnie nie rusza chyba, bo te mięśnie, bo buźke ma ładną, oczy zwłaszcza :P
Nie wiem, twarz ma taką sparaliżowaną z lekka według mnie :D
Ogólnie też wolę inne ciała, bo przy takich to panika hahaha, ale mimo wszystko imponujące :)
http://66.media.tumblr.com/6e69e8ad827a5dbd9a9e37021aa79927/tumblr_inline_nok8c7 oBZl1qiwzex_500.gif
Nie będę Cię przekonywać :D Chociaż przypomniała mi się taka sytuacja z forum Arrow gdzie ludzie czasami piszą czemu Oliver jest zawsze smutny. A jednej koleś zaczyna wtedy wymieniać litanię złych rzeczy, które mu się przytrafiły xD Zastanawiam się czy on to kopiuj-wklej czy aż tak mu zależy, żeby go wybronić.
Może zależy :D
Po prostu myślę, że pan jest słabym aktorem.
Ale uśmiech ma ładny, spojrzenie ciepłe. To się zgodzę.
Nic, przeczekac :P Przyszlam ze zlamanym sercem, a Ty mi wbilas noz, to wymaga czasu :P