Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

C.D. :))

T. 36

Poprzedni: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2348232

Wszystkiego najlepszego w 2014 :)) :*

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

A Ty oglądałaś? :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Tak, jak w tv był dawno temu ;)

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Czemu, Kejt, czemu taki koniec... :((

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Właśnie! ;D To mi z kolei przypomniało o Dexterze... Nie masz w planach może? ;D Bo Ja bym w sumie mogła zacząć od początku, a gdybym oglądała z Tobą, to byłyby szanse, że go skończę kiedyś xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mam zaznaczonego, ale na razie nie planuję ;p
Następny jest mój, ale mam już wybrany a kolejne będzie wybierał narzeczony :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Jak chcesz coś zacząć od początku to zacznij "Internat" :D i uwierz - skończysz na pewno :))

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Cholewcia ;D No to niedobrze. Może przekonam jednak kogoś do tego serialu, bo sama w życiu tego nie obejrzę xD

Nie ciągnie mnie do tego Internatu nic a nic jak mam być szczera ;D Już tego Sherlocka bym chętnie obejrzała za to ;D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Też bym Sherlocka obejrzała :P

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Podejrzewam, że by mi się cholernie spodobał, ale 3 tygodnie do sesji... ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ale to w sumie 9h tylko! (no, 10,5 jeśli doliczyć najnowszy odcinek :D) Ja obejrzałam w cztery dni. Jakbym miała akurat jakiś wolny dzień to pewnie bym obejrzała w jeden xD
Warto! ^^

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Odpiszę już tu na wszystko ;D

Tematu Quinn, a Blair w szczególności nie podejmuję nawet, bo nie ma sensu ;D

"Okrutna jesteś :D Te "raczej" na końcu... niech mnie uśpią, wtedy mogą robić co chcą xd"

No nie wiem czy bym chciała, żeby mnie dentysta usypiał xD
http://www.filmweb.pl/film/Szefowie+wrogowie-2011-541045 - polecam, b. dobre sceny u dentysty xDDD

Ja wiem, że to niby tylko 10h i bym to zaliczyła w jeden dzień, ale tu już bardziej chodzi o to, że sobie obiecałam, że nie będę zaczynać seriali skoro tyle filmów mam obejrzeć - pozbyć się z dysku wreszcie + mam też tyle zaległych innych seriali. Cały sezon Suits chociażby, o matko... przecież zaraz się nowy zacznie xD

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

A nie... Sorry.... Suits dopiero od marca ;O To spoko, jest czas xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Jak wolisz :(
Lubię dyskusję, w których nie podzielasz mojego zdania, no ale przecież Cię nie zmuszę.. xd

Zaznaczę, bo dużo znajomych widziało.. xd

Przesadzasz. Masz ochotę obejrzeć? (a powinnaś, bo to zajebisty serial :D) To oglądaj. Proste. Nad czym tu rozmyślać? Zmęczyła mnie Plotkara to zaczęłam HoD, nikt mnie (Ciebie chyba też, ale już się z takimi dziwnymi relacjami spotkałam, że może mnie zaskoczysz) z seriali przecież nie rozlicza. Teraz zresztą rzuciłam seriale w cholerę i zabrałam się wreszcie za książki, bo mam taką ochotę. Nie będę sobie przecież organizować na siłę wolnego czasu, bo ten wolny czas jest właśnie po to żeby robić to na co mam ochotę.
Anulka chyba nie podziela mojej opinii xDDDD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie no... po prostu nie wiem o czym tu dyskutować ;D Jeszcze by mi nerwy puściły, bo ja nerwowa jestem jak ktoś nie ma racji, a mimo to się ośmiela polemizować z moim zdaniem ;D Po prostu czasem się boję, że pójdę w klimaty Lima Heights i ktoś mnie tu uzna za "chamkę";D Obawiam się też, że bycie soulmate nie byłoby atutem, bo pewnie jeszcze bardziej bym się zdenerwowała ;P

Tu nie chodzi o jakieś rozliczenia z samą sobą - po prostu wiem, że łatwiej mi teraz będzie oglądać filmy po prostu, bo jak oglądam film, to "marnuję" góra 2 godziny i potem w międzyczasie robię coś innego, a jak zaczynam serial to przez kilka dni mnie dosłownie "nie ma" ;D i "w międzyczasie" sprowadza się do "no dobra, muszę w końcu położyć się spać/coś zjeść". Rozumiesz ;))

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Kłócę się i denerwuję to ja raczej jak rozmawiam w cztery oczy, rzadko mi się zdarza przez komunikator, a już tym bardziej rozmawiając o serialu :D A do klimatów Lima Heights mam "sentyment" xd

To rozumiem, ale to jest właściwie atut Sherlocka, jak się wciągniesz (a nie wątpię, że tak się stanie) to obejrzysz w dwa dni. To nie serial z dziesięcioma sezonami, po dwadzieścia odcinków xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

No ja niestety jestem osoba kłótliwą strasznie i demon we mnie czasami wstępuje ;D Tzn jasne, przecież nie rzuciłabym laptopem, bo się ze mną nie zgadzasz, ale jednak mogłabym napisać dwa słowa za dużo - dlatego wolę unikać spięć nawet tutaj ;)

Ale jesteś nieugięta z tym Sherlockiem xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Jak wolisz :D Ale, chwilę jeszcze drążąc temat kłótliwości, jestem ciekawa czy wkurzasz się zawsze gdy ktoś nie podziela Twojego zdania czy tylko wtedy gdy próbuje na siłę przekonać Cię, że ma rację? xd

Wybacz, że tak Cię z tym męczę.. xD
Ale... naprawdę warto xDDD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

To zależy kto nie podziela mojego zdania i na jaki temat to zdanie ;))
Wkurzenie to złe słowo - to raczej nawet nie jest wkurzenie, a jakiś taki... zawód? ;D Np. jak ktoś się ze mną nie zgadza albo ja się nie zgadzam z tą osobą, to zdarza mi się jakoś... cholera nie wiem jak to ująć... mścić się? ;D Nie powiem wprost, że się nie zgadzam z Tobą, ale za 5 minut jak zapytasz o coś innego to będę oschła i zdystansowana, czasem nawet uszczypliwa.
Dlatego wolę czasem udawać, że nie widzę niektórych komentarzy, bo niestety nawet w internecie mi się to zdarza xD Zresztą... ja się w 2 smsach potrafię z kimś pokłócić xD

Chociaż jak kogoś nie lubię, to zwykle mam też gdzieś co myśli ta osoba i staram się nie irytować już tak jak kiedyś. No chyba, że własnie ktoś próbuje mnie na coś "nawracać" - wtedy to już Armageddon xD

No ale jednak tutaj mi zwykle po 5-10 minutach przechodzi, po prostu nie patrzę/nie czytam/ nie zabieram głosu i tyle ;D

No spoko, nie jest to jakoś wybitnie męczące - wczoraj może trochę mi się już spać chciało ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ciężki charakter, widzę xD

Obejrzałam najnowszy odcinek Sherlocka i w tej chwili aż mi ciężko uwierzyć, że ktoś tego nie ogląda xDDDD Naprawdę warto poświęcić trochę czasu i obejrzeć :)

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Bardzo ciężki, ale nad nim wciąż pracuję, a póki co zawsze lojalnie uprzedzam, że jest jaki jest ;D

Gdybym mogła to bym oglądała ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Hahah, ja zawsze mówię, że mam skomplikowany xD Najczęściej nie rozumiem sama siebie, ale też nad tym pracuje, o ile się da w ogóle.. ;d

Polecam w każdym razie, jak znajdziesz czas to naprawdę warto go poświęcić na ten serial :)

Co do tych produkcji hiszpańskojęzycznych to ja też mam mieszane uczucia :D
Obejrzałam kiedyś kawałek pilota El Barco, ale tylko dlatego, że gra tam Mario Casas xDDD No i niestety mi nie podeszło (chociaż GG rzuciłam po 3 odcinkach za pierwszym razem, a później się wciągnęłam, jak mam być szczera, więc może tu za szybko odpuściłam... ;d)

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Skomplikowany to swoją drogą, ale oprócz tego jestem trudna i tyle ;)

Ja wiem, jak tylko znajdę czas to obejrzę na pewno.

No ja nie jestem ogólnie przekonana do Hiszpanów jak mam być szczera. Szczególnie w takich obyczajówkach irytują mnie. Inna kultura po prostu. Ponadto strasznie się męczę jak muszę tak bardzo się skupiać na napisach ;< Ostatnio oglądałam coś po rosyjsku i miałam do tego napisy angielskie i po prostu mózg mi siadał, bo z jednej strony chciałam słuchać, a musiałam czytać i wszystko mi się mieszało xD
A Casas jest pewnie przystojny i w ogóle, ale jakoś mnie od niego odrzucają te ochy i achy ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Na jedno wychodzi xd

Mam nadzieję ^^

Mam tak samo. Napisów właśnie czasem w ogóle nie czytam, a już jakbym miała słuchać rosyjskiego i czytać po angielsku to chybabym zwariowała xD
Mnie nie :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

No ciężko było, bo nieźle się musiałam nagimnastykować, żeby to co słyszę nie mieszało mi się z tym co sobie w głowie powtarzam z angielskim akcentem xD
A w dodatku ten rosyjski w niektórych momentach to taki "polski po pijaku" także jeszcze czasem się zamyślałam i tylko słuchałam zamiast czytać ;D

Może jak bym z nim coś obejrzała to by było inaczej, a tak tylko słucham i to tylko mnie zraża ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ooooo, nie widziałaś Trzy metry nad niebem? Świetny jest, lepszy niż się spodziewałam (byłam dosyć sceptycznie nastawiona ;p) :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ja jestem cholernie sceptycznie nastawiona - prawie jak do Titanica xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

http://24.media.tumblr.com/f01bb4e28298405f445ba44d44f3318d/tumblr_mt5v10OgyX1sd co43o1_500.gif - nie przekonuje Cię to? xDDD

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Jakoś musiała mi umknąć ta rozmowa... :D
Co do hiszpańskich produkcji - Internat i Statek - moim zdaniem lepiej zacząć od pierwszego, jest bardziej rozbudowany, więcej się dzieje, Statek jest trochę słabszy no i krótszy ;p Więc jak zacznie się od pierwszego, dłuższego, wciągnie się to później nawet jak drugi nie podejdzie to tak czy siak lepiej będzie skończyć, bo ma mało odcinków :D
Swoją drogą nie rozumiem za bardzo jak można po 1 odcinku coś ocenić... Przecież to nawet dobrze w fabułe się nie wprowadzi widza... imion postaci się dobrze jeszcze nie kojarzy itp. :D

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Nie do końca tak... Po prostu mam jakieś swoje określone zasady, które wynikają z jakichś dotyczczasowych doświadczeń :)
Wiem na pewno, że nie zacznę już żadnego bieżącego serialu, bo mam 3 i z każdym jest identycznie - po prostu wqrwia mnie takie czekanie i wakacyjna przerwa... Wolę zapomnieć się w zakończonym, i cały czas odczuwać emocje, oglądać wtedy kiedy mam ochotę a nie kiedy mogę, bo pozwolą mi emitując odcinek... ;p
Filmy też jest fajnie oglądać, ale jak się wciągnę w jakiś zakończony serial to nawet wolę go już oglądać i iść z fabułą do przodu niż "tracić" 2 godziny na jakąś filmową historię... Między serialami zawsze mam czas na filmy i wtedy nadganiam :) Chyba, że skończę książkę to wtedy kiedykolwiek by wypadło - oglądam na gorąco :)
No i książki - tak samo jak seriale, wolę oddać się jednej i jedną czytać niż np. dwie ;p Bo czasowo to raczej tak samo by wyszło, ale już nastawiam się na jednych bohaterów, wyobraźnia działa w określonym kierunku a nie skacze pomiędzy Kingiem a Sparksem :D np. ;p

Taki mój sposób i już :D A to, że potrafię spooorooo czasu odczekać na film/serial to rozumiem, że dziwi, ale to patrz punkty wyżej lub wcześniejsze argumenty/rozmowy :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Rozumiem poniekąd, ale ja mimo wszystko wolę spędzać czas wolny bez żadnych określonych zasad, nawet jeżeli miałyby coś ułatwić :D Dla mnie to nadal byłoby ograniczenie ;p

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Aaa...!! Zacznij a nie pożałujesz :D http://www.filmweb.pl/serial/Internat-2007-433143 :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jakieś takie mam mieszane uczucia jeśli chodzi o produkcje hiszpańskojęzyczne mimo wszystko ;D
Mam ten 1 sezon na dysku i czasem go "mijam" jak czegoś szukam innego - może kiedyś włączę i mnie wciągnie ;P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No bo to właśnie takie podejście i wyobrażenie... Kojarzone od razu z telenowelami sprzed 15 lat :D A nic bardziej mylnego :)) Miłość jest, bo wiadomo, ale też intrygi, tajemnice, postaci dobre, złe, złe do szpiku kości, całkowite metamorfozy, płacz, śmiech, swastyka... :D No... nic więcej nie powiem... :D
Po sesji zacznij, serio nie pożałujesz :))

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No wiem wiem, jak mi się wszystko poukłada, to i z 5 seriali zacznę, ale na razie nie mam do tego głowy ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Będę Cię dręczyć :D

ocenił(a) serial na 4
anulka88

aaaaa, wiedziałam. Na tym chyba nie da się nie płakać :( Oglądaj Ostatnią ucieczkę http://www.filmweb.pl/film/Skazany+na+śmierć%3A+Ostatnia+ucieczka-2009-520788
Po tym serialu miałam tygodniową depresję, masakra :(

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Obejrzałam :D Oglądałam w sumie nie wiedząc, bo jak ściągałam serial to w 4 sezonie miałam plik 23&amp;24 odcinek i tak oglądałam ciągiem, myślałam, że taki po prostu zrobili na koniec dłuższy, ale o filmie też wiedziałam, że jest, ale nie znałam fabuły. Po serialu, zapłakana, chcę obejrzeć film - no bo jak by inaczej, powiązane, jest dostępne, to trzeba :D - czytam...hmmm...to samo co przed chwilą obejrzałam :D Włączam dla pewności no i to samo faktycznie...
Kurczę... Wiesz... wolałabym chyba nie oglądać... Bardzo fajnie zrobili zakończenie w serialu, fakt, że film pokazał co się stało z Michaelem, skąd blizna u Sary na plecach, bo pokazali dokładnie a nie wiedziałam skąd akurat taka, bo nie od Gretchen ;p ogólnie Generał, T-Bag, Lincoln... Ale ostatnie sceny... Ja jebie... Znowu płacz... Nie no, rozj.ebali system...

ocenił(a) serial na 4
anulka88

T sumie taki trochę to naciągane. Wszyscy zostali zwolnieni z zarzutów a Sara poszła do pierdla bo w obronie Michaela zabiła tamtą sucz -.- Beznadziejnie zginął, ehh szkoda gadać jak Ona mogła bez niego wyjść :(

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Naciągane, nienaciągane, ale zajebiście smutne...

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

http://www.youtube.com/watch?v=guQw_BtDmwQ rozjebuje mnie to ;((

ocenił(a) serial na 4
anulka88

Oglądałam to i na głos ciągle zadawałam sobie to samo pytanie "Gdzie jest kurvva Michael?" A potem zobaczyłam pomnik, ugh

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Mój narzeczony oczywiście jak w większości przypadków uprzedził mnie i wypalił "na cmentarz idą" a ja gały... i nie,nie,nie!! A za chwilę się okazało, że jednak...

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Włączyłam i znowu się popłakałam... A jeszcze bardziej mnie wkurza to, że na tym filmiku oni są jednk mimo wszystko szczęśliwi, Lincoln roześmiany, Sarah się uśmiecha, Sucre jak zawsze pocieszny... te charakterystyczne origami... ;((

Dobrze, że nie dali migawek ze scen z Sarą lub jego samego, bo to by był chyba gwóżdź do trumny...
Chociaż na nagraniu kolejna fala płaczu nastapiła...

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

Czemu ja myślałam, że Final Break to był po prostu finałowy odcinek serialu xD

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://fc04.deviantart.net/fs71/f/2013/214/4/5/buffy_vampire_diaries_wallpaper_1 080p_hq_by_outsider88-d6g4jbo.jpg :D

ocenił(a) serial na 4
anulka88

HAPPY NEW YEAR :*

ocenił(a) serial na 9
syllwunia14

Nawzajem :*
Widziałaś co pisałam na poprzedniej stronie...?

ocenił(a) serial na 4
anulka88

Dzięki :*
Teraz już tak :P

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://stopklatka.pl/-/84505270,top-20-najbardziej-oczekiwanych-filmow-2014-roku 5 mam zaznaczonych :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Tak bez zagłębiania się to ja mam chyba 4 :P