Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:41
Poprzedni (40): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2393101

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Aha, no to ja się w takim razie już ostatecznie z TVD żegnam, bo przecież dla Steferine głównie oglądałam ostatnio, a teraz jak Kath nie ma to już nic mnie zupełnie w tym serialu nie ciekawi. Durna Dries. Poza tym ostatni cytat to lanie wody i bełkot nad bełkotami xD

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Szkoda... Nawet jak się skończy sezon to nie nadrobisz, albo po całym zakończonym? Tak w ogóle, w ogóle nie będzie Cię ciekawiło co tam się jeszcze porobi...? :)

ocenił(a) serial na 5
anulka88

W ogóle mnie już nie ciekawi co tam się dzieje. Ciekawe czy Robb też zrezygnował ;p

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Pewnie tak, bo go nie ma... ;p

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Nie było go tutaj już dawno, a w tym czasie jeszcze widziałam parę razy nowe Steferinowe posty na jego tumblrze ;p

anulka88

Tylko my zostałyśmy z TVD ;D

ocenił(a) serial na 1
Malaga_13

A ja? ;D
Ja też oglądam! ;D

Slutty_Pumpkin

Sorki, wydawało mi się że rzuciłaś ;D

ocenił(a) serial na 1
Malaga_13

Nieee... pewnie obejrzę do końca xD

Slutty_Pumpkin

Ja też, nie lubię rzucać seriali. Już nawet nawet TB mnie męczy, że nie dokończyłam. A wiadomo jakie mam zdanie na temat tego serialu ;P

ocenił(a) serial na 1
Malaga_13

Mnie tak męczy Fringe które zaczęłam, obejrzałam 2 sezony i... czekam xD Skończę ten serial, ale nie wiem kiedy ;D

Slutty_Pumpkin

O jeju.. ja też Fringe męczyłam, miałam kilka miesięcy przerwy, ale cieszę się że wróciłam póki był na to czas, bo im dalej tym ciężej było by się zabrać.

ocenił(a) serial na 1
Malaga_13

Początek był całkiem fajny, podobał mi się ten serial. No ale potem jakoś mnie to zaczęło męczyć. Za dużo tych głupot było i mnie to przytłoczyło. Plus jeszcze ten romans między Olivią i jak mu tam... Często porzucam seriale przez romanse ;D No i z tego co czytałam sezon 5 to porażka i też się zniechęciłam.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie lubisz wątków miłosnych?? Hmm... :/

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie nie przepadam jak mam być szczera ;) Czemu "hmmmm" ? ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A nic, nic... :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Teraz to już jestem mega ciekawa ;D
Czy to powrót do rozmowy o tym, że uważam, że jestem romantyczką na swój sposób, choć oceniając po pozorach nikt by mnie tak nie określił? ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie, nie o to chodzi :p
W dużej ilości seriali są wątki miłosne :PP

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No bo miłość to chyba dosyć ważna część życia, czyż nie? ;D
Jak wątek jest poboczny i nie jest zbyt rozwinięty to mi odpowiada. To dosyć skomplikowane... Trudno to wyjaśnić, żeby nie zabrzmieć głupio, ale prawda jest taka, że ja się dosyć szybko nudzę... ;D A też mnie specjalnie nie jara oglądanie ekranowych związków które są zwykle nudne jak flaki z olejem, nic się nie dzieje i zawsze się zastanawiam czemu oni są w ogóle razem i co poza atrakcyjnością fizyczną ich do siebie zbliżyło ;) Zwykle też gdy para w serialu się schodzi to jego poziom spada na łeb na szyję ;/

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Rozumiem... staram się :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No kurczę, nie jestem mega romantyczna ;D Jak oglądam coś ze znajomymi to na scenach romantycznych często wkładam palce do ust i imituję wymioty xD No ale... Wciąż uważam, że to tylko pozory w sumie ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Haha, to faktycznie romantyczna dusza z Ciebie xDDDD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

No ale to są żarty takie!! ;D Potrafię być romantyczna! Naprawdę...;< ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Nie wiem czy Ci wierzę, ale niech Ci będzie, że potrafisz, haha xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Naprawdę potrafię! ;D Widziałaś jaka się staram być słodka dla Marty przecież, chociaż to nie leży za bardzo w moim charakterze ;D

Slutty_Pumpkin

Dla mnie jesteś <3
I doskonale Cię rozumiem z tymi serialami, dlatego też pewnie, ja lubię pary które mają albo pod górkę ale trzeba będzie sporo czekać aż się zejdą ze sobą, zresztą pisałam Ci już o tym ;)
Też mnie przeważnie wszystkie związki w serialach nudzą, mało jest wyjątków od tej reguły ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

??!! :D :o

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Co poradzić ;P

Slutty_Pumpkin

Mi średnio podszedł ten serial, początek w miarę ciekawy, ale im dalej tym gorzej właśnie. Miałam wrażenie, jakby fabuła była niespójna. A zakończenie porażka, jak cały ostatni sezon.

ocenił(a) serial na 1
Malaga_13

No to mnie nie zachęciłaś... ;/ ;D

Slutty_Pumpkin

Nie będę Cie oszukiwać przecież ;D

ocenił(a) serial na 1
Malaga_13

Haha ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

No Slutty i pewnie sylwunia też ogląda, chociaż nie ma jej ostatnio... i nie wiem jak martusia...?

anulka88

A ciekawe jak malina? ;D
Gdzie ona jest w ogóle? Miałam z nią Spartakusa oglądać ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

malina? Żartujesz? :D Wiesz jak ona ogląda, zaczyna, rzuca, wraca, rzuca, oszalałabym :D :PP Nie mam pojęcia czy ogląda i jak się wywiąże z planów :)

anulka88

Może jak ją trochę obgadamy to wróci ;P
Wiem, niestety ;D Ale jak się umówimy na wspólne oglądanie, to jest chociaż jakiś cień szansy, że dokończy co zacznie ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Trochę jest tych odcinków... :D Ale życzę Wam powodzenia ;)

anulka88

Nie oglądam ;)
Skończyłam oglądać na 100 odcinku chyba ;)

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

To Ty jeszcze oglądasz w ogóle? Myślałam, że już tylko Anulka została :D

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Nie oglądam już jakiś czas, ale zawsze istniało ryzyko, że nadrobię. No ale jak już nawet Kath nie ma to ja odpadam na dobre xD

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A ja się cieszę. To co zrobili z Kath w tym sezonie to jest totalna masakra. Jak dla mnie zrobili jej przysługę skracając jej żywot, bo pewnoe stoczyła by się jeszcze bardziej. Ostatnie 2 odcinki z nią to było apogeum żenady. Gorzej niż Caroline się zachowywała, a to już trzeba się postarać xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Chociaż zastanawia mnie to co się z nią stało i jak to pociągną, bo jakoś będą musieli jeszcze zostać przy temacie mimo braku Kath... nie wyobrażam sobie zamknięcia tego na tej scenie i milczeniu Bonnie jak gdyby nigdy nic...

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Wiesz... nie widziałam jeszcze ostatniego odcinka ;D Ale z tego co mi opowiadano, to ponoć jakiś wir ją porwał, tak? ;D
Może jeszcze do tego wrócą... średnio mnie to w sumie interesuje. Kompletnie straciłam zainteresowanie tym serialem, teraz go oglądam tylko dlatego, że mi przyjaciółka co weekend wysyła sms o treści: "Widziałaś TVD... ? Jaki żal. Weź zobacz xD" No i zwykle łamię się i oglądam ;P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ups, ale nic takiego nie powiedziałam, chociaż pewnie nawet byś się nie przejęła spoilerem :PP
To weź zobacz :D :D :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

W tym tygodniu nie oglądam raczej bieżących. I tak CW ma teraz te dwutygodniowe hiatusy, więc nie muszę się śpieszyć. Chociaż TO chyba jest normalnie... Sama nie wiem. Nie ogarniam tej stacji xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Normalnie. I wczoraj był i za tydzień jest.

Dzisiaj mam film i 2 odcinki bieżących... Nie wyrobię na wszystko... więc stawiam na film :p

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Poważnie? Jak mogli moją ulubioną postać zepsuć? :c

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Poważnie. Była okropna, potwornie sztuczna, żałosna. Udawała Elenę licząc, że Stefan się znów w niej zakocha... Jakie to było mega głupie. Nie wiem jaki miała plan? Całe życie udawać Elenę? ;D Chciała żeby Stefan zabił Damona, Nadii kazała zabić Matta... Ogółem tak potwornie pomiatała Nadią, że aż mi jej było żal. No i w sumie to Przez Katherine Nadia też umarła, bo idiotka kazała jej manipulować Mattem, a broniący go Tyler oczywiście ją upieprzył ;/ Matka roku, nic dodać nic ująć.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

O matko. To ja chyba udam, że Kath z drugiego sezonu i z tego to dwie różne osoby. Poza tym po cholerę najpierw pokazywali jej "lepszą" stronę żeby później ją zmienić w żałosną wariatkę? Co za głupi serial. Dobrze, że przestałam oglądać.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Też nie wiem dlaczego ;/