Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:41
Poprzedni (40): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2393101

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ale fajowe :D http://1.bp.blogspot.com/-tNFV3Oerd7U/UuhAFeOV-SI/AAAAAAAABeI/rJVhlKuCT7I/s1600/ ksi%C4%85%C5%BCka+copy.jpg

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Yeey <3 :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie zdarzyło mi się nigdy czytać obierając ziemniaki, ale za to niejeden odcinek TVD tak obejrzałam, bo żal życia marnować oglądając go normalnie ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie mów tak! :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Dlaczego? Kiedy to prawda... TVD jest jednym z tych seriali które właśnie oglądam przepisując jakieś notatki, malując paznokcie, gotując obiad ;P Czasami włączam w piątek z samego rana jak jeszcze leżę w łóżku, tak dla rozbudzenia, żeby się trochę pośmiać z samego rana ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie będę kontynuować tej dyskusji... :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

OK ;D;*

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Już zaczynałam w Ciebie wątpić :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Dlaczego? ;<

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Bo dalej chyba nie obejrzałaś Sherlocka, Dextera przerwałaś a TVD na bieżąco oglądasz xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Mam jeden odcinek zaległy! ;D
Oj bo staram się mieć na bieżąco te bieżące, a kiedy mogę to nadrabiam inne ;) Teraz kilka dni spędziłam tylko na Dexterze i już mi niedobrze od tego. Teraz oglądam SFU ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A gdzie jesteś w tych serialach, na jakim etapie? :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Dexter - 18 odcinków do końca, czyli jestem w połowie przedostatniego sezonu.
Sherlock - 5 odcinków po 1,5 godziny mi zostało ;)
SFU - zaczęłam od 3 sezonu znów, jestem już w połowie + jeszcze 24 odcinki przede mną ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mhm... i tylko to Ci zostało i już na czysto będziesz czy jeszcze jakieś do skończenia/nadrobienia? :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie... mam masę rzeczy do nadrobienia ;D
Eh, a co tam... wstawię Ci całą listę ;D
Zakończone które nadrabiam:

- Dexter j/w
- SFU j/w
- Fringe (3 sezony xD)

Bieżące które oglądam:

- HIMYM (miesiąc do końca seialu)
- TBBT
- HoD
- SPN
- TVD (tu jeden zaległy)
- TO
- Suits
- GoT
- Glee (następny sezon jest ostatni)
- TB (ostatni sezon teraz)
- Awkward (podejrzewam, że też już koniec blisko...)
- Sherlock j/w (następny sezon za 2 lata więc też mi się nie śpieszy ;D)

Do nadrobienia (planuję bliżej czerwca):

- The killing (ostatnie 6 odcinków jeszcze ma wyjść)
- Californication (sporo do nadrobienia, ale też się już kończy)
- Mentalista (jak wyżej ;D)
- White Collar (jak wyżej, porzuciłam przez romans xD)

Także praktycznie wszystko mi się kończy, bo oprócz TO i Hart od Dixie wszystkie moje seriale są na etapie końcowych sezonów ;D Dlatego szukam czegoś świeżego z góra 2 sezonami do nadrobienia ;D

Slutty_Pumpkin

TB już ostatni? ;P Jestem coraz bliżej nadrobienia ;DD Skończyłam na 4, więc 3 sezony po 10(?) odcinków to nie tak dużo ;D

ocenił(a) serial na 1
Malaga_13

Tak, w czerwcu 7, ostatni sezon ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

O jaaa... Po co pytałam :D
"Californication" jak się skończy będzie u mnie prawdopodobne :)
Nadrobisz, kilka miesięcy i z głowy :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Wiem ;)
Californication na jakimś etapie było dla mnie zbyt seksistowskie ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja widziałam pierwsze 2 sezony :D Ale to było dawno, jak 2 się skończył a 3 miał być bieżący, ale nie wróciłam... A później doświadczyłam co to znaczy bieżący i postanowiłam poczekać na koniec :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Da się oglądać, ale te dalsze sezonu to już lekko są męczące ;D No i zdecydowanie nie jest to taki babski serial ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mi tam się nawet podobał :D Nie pamiętam jaką ocenę dałam... 7/8? :D Ale to jak mówię - kawałek widziałam a ocena już usunięta, bo by była niesprawiedliwa na chwilę obecną :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

U mnie jest 7 ;D Zły nie jest, lepsze to niż romanse przecież ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ooo... zgadzamy się, przynajmniej na razie :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

A Sherlock? :c xD
Oo! SFU znowu na tapecie? Znowu Michael :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Wyżej odpisałam Ani ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://www.filmweb.pl/film/Vaterland+-+Tajemnica+III+Rzeszy-1994-11433 przeczytałam :o :D Ktoś chętny na film? :PP

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Nope. Opinie nie są najlepsze. Poza tym nie jestem fanką takich tworów z alternatywną historią. No i sci-fi to też raczej nie dla mnie gatunek xD
Wyjątek o podobnej tematyce to "Przypadek Adolfa H." ;D

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Bałam się tej książki, ale wyszło całkiem fajnie :) Pod koniec "fajne" wstawki "obozowe" były :) Co do sci-fi to nie wiem jak książka się przełoży na film, ale w niej nie było żadnego sci-fi... nie wiem czemu dali taki gatunek :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Fajne wstawki obozowe? Przerażasz mnie xD

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Właśnie nie wiedziałam jak to napisać... Dlatego cudzysłów :p Ta magia internetu :D
Lubię nawet taką tematykę, przez całą książkę przewijał się "tak bokiem" motyw obozów a pod koniec tak konkretnie to wpletli i ładnie się ułożyło w całość :)

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Nie no, rozumiem. Ale brzmi nie najlepiej. Mnie to też... ciekawi (to też brzmi okropnie xD)

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Dobre/fajne w sensie ciekawego/interesującego pokazania a nie w sensie zajebistości samej w sobie dla sytuacji/miejsca :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Rozumiem ;D

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A apropo czego to piszesz, bo nie łapię...? :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A bo znowu nie pod to co potrzeba się podpięłam. Znów mi się zjechało, ale tym razem edytowałam ;)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Już wiem, źle posty się powyświetlały, ale teraz już OK... ;p

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Hej ho.

Po raz pierwszy w tym roku moje conversy wyszły z szafy :D
Długo się nie nacieszę, bo w weekend już deszcze, ale co tam xD

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Nie strasz tymi deszczami! Może się wiosna utrzyma :D

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Ja nie straszę, to pogoda! :c

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Straszysz. Zaczęłam czytać, ucieszyłam się, że mi przypomniałaś o conversach, szybko zrobiłam w głowie notkę, żeby je z szafy wypuścić, po czym przeczytałam kolejne zdanie.. xD
Ale może się nie sprawdzić. Zawsze jak coś planuję w oparciu o prognozę to zamiast deszczów jest upał a zamiast wiosny zima ;D

rose_fw

Weekend ma być paskudny właśnie;( Przyszły tydzień też nieciekawy, ale za to kolejny już b.ładnie o ile wierzyć długoterminowej pogodzie ;P

ocenił(a) serial na 5
Malaga_13

Z mojego doświadczenia wynika, że długoterminowa zawsze kłamie. Tego się trzymam :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

U mnie ładna, słoneczna pogoda, ciekawe jak długo... pewnie szybko się skończy, bo tutaj to same chmury i deszcze, brzydki region... :/

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/claire-holt-exits-originals-as-687866 cooo?? Teraz mnie zaciekawili co się stało z postacią w serialu... Zginęła...? Czemu to zrobili...?

ocenił(a) serial na 1
anulka88

O nieeee...! ;<

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dobra... już wiem mniej więcej jak się skończy jej wątek w serialu... ludzie są bezmózgami i nie liczą się z innymi, ale ja też nie mogę się nauczyć, żeby się opamiętać na forum i wstrzymać się do obejrzenia odcinka :D
Ciekawe czemu podjęła taką decyzję... Póki co nie ma nic nowego w filmografii... Ciąża? :D :PP Haha, nie no też nie... Szkoda kurczę...

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja też żałuję, bo Reb była w TO fantastyczna i (O dziwo! ;D) bardzo lubiłam jej wątek z Marcelem ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Fantastyczna... czy ja wiem... może za dużo... :p ale ogólnie Pierwotni fajnie się rozwinęli :) Ta 3 dobrze wypadła.
Nic nie mów... Ja patrzeć na niego nie mogę... Moja niechęć do Damon+Tyler=Marcel :D