Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T: 44
43: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2418915

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

Uwielbiam Twoje komentarze :D

Ale zabiłaś mnie oceną "Pokłosia"... :/ Mi się podobał, zrobił wrażenie, ale... wiadomo...moje oceny, to anulkowe oceny :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

:**
Wiesz, wiele mnie tam wkurzyło po prostu, zaczynając od błahostek po sprawy ważne.
Np. raz to jak taniutki horrorek, ta melodyjeczka jak "z pod napięciem", raz - nielogiczne zachowania bohaterów, jak można do jasnej ciasnej popylać w bielutkiej koszulinie i garniaku po wsi i bagnach dzień w dzień? Co to braciszek nie mógł mu ciuchów pożyczyć? I kto SPOILERzałatawiłwieszkogo?Pofabuletowyszłybynajdebilniejszer ozwiązaniatypużetotawalniętastaruszkazlasu,botoonazapieprsył atorbęzpapierochami,poczymjązwróciła,noiwyszłonatożeo naściemniała, a jeszczetentekst,żejejpojechali"starak*rwo,w1941! To teraz jak na nią by wołali??No śmiechSPOILER
Chyba że coś pomyliłam, ale jak dla mnie ten film jest poroniony, i też te aktorstwo Stuhra którym się tak zachwycają jakoś mnie nie porwało, nie mówiąc już o Czopie który był kompletnie niewiarygodny. Plus te schematy, czarni, biali, żli dobrzy. Bracia kryształy, wioska, banda z Ciemnogrodu tylko brak wideł jak u tych ze Shreka.
Ale się wkurzyłam na Pasika;) po on to tak pokazał jako true story...żal.

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

Hmmm... ja nie podeszłam aż tak do tego filmu... może to błąd... ale ja aż tak nie rozkładam filmów na czynniki pierwsze... nie jestem takim wymagającym widzem... :p Nie jestem fanką Stuhra, ale nie uważam go za złego aktora i tutaj całkiem mi się podobał, podobnie Czop - za bardzo go nie znam, ale ostatnio w "Na dobre..." troszkę był, więc mogłam porównać :p
Scena rozmowy ze staruszką mi się podobała, mocna, dobra :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Nie no, jeśli chodzi o samą scenę to okej, ale mówić do dziecka czy nastolatki "stara ęęę", no zero logiki, ten scenariusz mnie dobijał co rusz;)
Ja właśnie lubię oglądać Stuhra, mimo że też fanką nie jestem ale nigdy mi nie przeszkadzał, tutaj jednak tak jakoś nie przekonał mnie specjalnie. Zła ta gra nie była, ale niewystarczająca;) A Czop to w ogóle. Ja wiem że postać z innej bajki
( pobyt w Juesej itp,itd,) ale bez przesady... Toż z tej samej ziemi pochodzi, nie z kosmosu kurde;) Mnie się kojarzył z postacią z kreskówki, nic nie poradzem;) i uważam że to nie tylko wina scenariusza, ale samego aktora też.

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

Leje z Ciebie, normalnie, nie mogę się skupić na poważnym czytaniu :D :*
Film na pewno do ponownego seansu na kiedyś, więc zobaczymy czy ponownie zrobi wrażenie... :p

ocenił(a) serial na 5
WhiteDemon

To ja się chyba do tej grupy też zaliczam, chociaż znam 45 letniego faceta, który jest wielkim fanem Twajlajt i jak mi powiedział, że przeżył "wpojenie" to się przeraziłam, chociaż nie do końca wiem co to jest.

ocenił(a) serial na 1
biedroneczka_90_8

To całe wpojenie no chyba najobrzydliwszy motyw w całej tej książce. Masakra xD
Pod koniec z tego się zrobił wątek pedofilski jak dla mnie przynajmniej.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

No właśnie mi też się do tak skojarzyło, ale ja generalnie średnio ogarniam świat Twajlajt dlatego zarzuciłam poważny temat na ich forum, ale nikt nie potrafił mi odpowiedzieć co to tak właściwie jest.

ocenił(a) serial na 1
biedroneczka_90_8

To jest takie przeznaczenie u wilkołaków, które zmusza Cię do bycia z jedną konkretną osobą i choćbyś nawet była w związku z kimś innym, to jak w końcu spotkasz tę osobę, to wystarczy że na nią spojrzysz i już wiesz, że musisz z nią być.
Taka miłość bezgraniczna od pierwszego wejrzenia.
Wszystko byłoby OK, gdyby nie to, że w ostatniej części ten główny wilkołak przeżył "wpojenie" z niemowlęciem - było wg mnie w tym coś niesmacznego...

Wstyd mi, że to wiem, ale niestety wiem, no to Ci napiszę xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

O wow, dzięki, a widzisz fani niby tacy obyci z filmem, a wytłumaczyć nie potrafili. O ludzie i nastolatki jarają się pedofilami, co jeszcze wymyślą?

ocenił(a) serial na 1
biedroneczka_90_8

Wiesz, to nawet nie była żadna pedofilia, ale ja to tak nazywam, bo mnie to akurat obrzydziło, że on się w niej zakochał i miał się nią opiekować jak dzieckiem, aż do momentu aż będzie już duża i będzie mógł ją wyruchać...
Ja to widziałam tylko w takich kategoriach i nic w tym romantycznego według mnie nie było.

Chociaż to dziecko szybko dojrzewało... Zatem nie musiał nawet aż tak dużo czekać xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Mnie podczas oglądania tej części zamurowało przy tym wątku, pierwsze co pomyślałam, pedofil zasrany i sorry, ale skoro on kochał to dziecko miłością mężczyzny do kobiety, o zgrozo zanim się jeszcze urodziło, to jak to inaczej nazwać? Nie no trzeba przyznać, że grubo pojechali z tym scenariuszem, czy tam książką, bo to ekranizacja przecież.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Co za chory wątek. Rozumiem, że ten główny wilkołak to Jacob? xd
I tak btw, czy to działa w dwie strony? Bo wyobraźcie sobie jak ta dziewczynka (czy to chłopak był? XD) się dowiaduje, że "wujek" najprawdopodobniej nie kocha jej tak jak wujek powinien... XD
Co ja plotę, pewnie się autorka nad tym głębiej nie zastanawiała jak to pisała xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Tak... to działa w dwie strony, tyle że dla tej drugiej osoby (jeśli nie jest ona wilkołakiem) to wygląda to tak, że ona widzi, że nie może odtrącić takiego uczucia.

Ohyda :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Słucham? Bezsensu. Soulmates fairy tale, ale w takiej najgorszej z możliwych wersji XD

ocenił(a) serial na 5
biedroneczka_90_8

Matko, ludzie to mają pomysły. Na cholerę jej ten Pattinson na biodrze? XD Chociaż są tacy co sobie tatuują...
Ale tak swoją drogą to sobie myślę, że jakby jakaś laska sobie jego zdjęcie przyczepiła na piersiach to nieważne jak wielki miałaby dekolt, każdy utrzymywałby kontakt wzrokowy. To dopiero kreatywne rozwiązanie : D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Jakie to szczęście, że nie mam takich problemów, jeszcze bym sobie musiała tatuaż z Edkiem strzelić :P

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/07/a39b606f0e74b7c1eb742f7877c6a063.g if?1342201495 xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie wiem co wyświetla się Tobie, ale mnie nic sensownego także może wklej jeszcze raz albo napisz który to, bo nie wiem czy wyświetla nam się to samo :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Mi się wyświetla Barney i "High five" :D
Też masz czasem problem z linkami z kwejka? xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Tak, czasem wyświetla mi się strona główna i wiele obrazków ;D

biedroneczka_90_8

pewnie myślała,że jak walnie Roba na biodrze to nic nie skuma,że ma za dużo kilogramów ;p

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

A no dobry sposób na odwrócenie uwagi;))
Tyle że teraz jej prawa kończyna stała się obiektem jawnej lub skrywanej niechęci podejrzewam;) I masz babo placek, ani w tę ani we wtę.

rose_fw

czy ktoś tu ogląda Reign albo Shameless?:)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Nie... ;p i nawet nie planuję :PP

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Dzień dobry :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

U mnie leje... Zmokłam i przemarzłam, a jeszcze po południu muszę wyjść niestety :/
Także średni ten dzień ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

U mnie też znowu leje... Także bosko ;]

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No... okno miałam umyć ale w taką pogodę nie da rady, a to pech... xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja też, ale pada i pada, jeszcze wyjdzie tak, że nie umyję... :D w sumie... deszcz cały czas myje, co będę poprawiać :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Może by je teraz tak na szybko spryskać płynem i niech deszcz tylko opłucze? :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie podpuszczaj :D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Zabawne... jest po 13... W moim języku "po południu" to okolice godziny 16-17 xD
13 to jeszcze w miarę rano :P

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

U mnie tak samo xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

U mnie też! :D

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Niech mi ktoś zasadzi kopa do nauki...

ocenił(a) serial na 1
anulka88

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/10/5c40aa31df526fb51990d5547b519c1b.g if?1319646152

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Oh, dziękuję, Kochana jesteś :D

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Chcę papierosa...

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A Ty się czasem nie miałaś uczyć?

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Miałam :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ciągle jesteś dostępna... Chyba, że się uczysz przed komputerem :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie uczę się... jeszcze... :D Ale nie no żarty, zartami, zaraz spadam :D

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

http://www.serialowa. pl/72835/ OMG... jaka legenda :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ale jaka gradacja tam jest :D

oral>orgy>incest>castration xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Coś dla Kejt xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nawet orgia jest lepsza niż incest! ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ale chociaż lepsza od kastracji...
What? XD

ocenił(a) serial na 5
rose_fw

Czy komuś też się nie wyświetla ostatnio oceniony film? Pytam, bo teraz oceniłam i mi się nie pojawia na profilu. Dziwne. Czyżby fw znowu wariował? XD