Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T: 44
43: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2418915

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Moja magiczna zdolność. Bójcie się szipować te same pary co ja, bo nigdy nic nie wiadomo ^^

Pan Arrow jest po prostu mrau i wymiata na salmon ladder.

Też się nudzę, oglądam film (Sekta) ale z przerwami co jakiś czas, nie mogę się skupić nawet.

Kejt__

Oglądałam ten film,nudny jak flaki z olejem,pamiętam,że jedynie dla Paula się na niego skusiłam

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

No nuda, zawiedziona jestem, jeszcze mi prawie połowa została do obejrzenia ;p

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ja też oglądam "Yes man" - od Ciebie zresztą wzięłam wczoraj czy przedwczoraj :)
Tyle, że w międzyczasie wzięłam nawet prysznic xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Co do filmu to też się wzruszyłam na scenie z matką i na tej z pozaznaczanymi fragmentami i na tej w samochodzie.. (to już pewne, kanaliki łzowe odblokowane XD) I popłakałam się strasznie jak już był w szpitalu i czekał na operację.. :<

Dodałaś serduszko? :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie, serduszko miałam od samego początku ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Tak? Pomieszało mi się chyba z Days of Summer :P

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Dokładnie ;P
A Ty widzę nieźle zmieniasz te oceny ;D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Zmieniam, bo oglądam ostatnio podobne gatunkowo i porównuję. I np uznałam, że 8 dla Stuck in love przy 7 dla Days of Summer nie pasuje, bo jednak Days of Summer spodobało mi się bardziej (poza tym... Dołeczki :D), więc zdecydowałam, że zamienię oceny xD

Zresztą, będę zmieniać ile zechcę! Zabronisz? XD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ja też mam ochotę ciągle zmieniać, ale jakoś się powstrzymuję. Czasem tylko po jakimś czasie ochładzam swój entuzjazm i obniżam ;D

Oczywiście, że nie! Możesz wszystko :)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ja ostatnio często zmieniam i pewnie będę ten zwyczaj kontynuować :D

;*

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Pamiętam że mi się bardzo podobał ten film, w ogóle Jima lubię, chyba tylko Zakochany bez pamięci mi nie podszedł ;)

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No mnie też się podoba, całkiem niezły ;)

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Zobaczyłam filmik i też bym shipowała xD Pewnie jak wreszcie te Arrow zacznę to nawet ta wiedza mnie nie powstrzyma. Zresztą w komentarzach się doczytałam, że to jej przyrodni, więc nie jest znowu aż tak źle... xDDD

Oreo? :D (mam zapasy w domu.. i w ogóle to kolejny piątek wieczór przed laptopem -,- Jeszcze planuję jeść nutellę łyżeczką. Eh, jak szaleć to szaleć.. XD)

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

A ja nie mam nic słodkiego, ani słonego co gorsza... zjadłabym coś słonego.
;<
Narobiłyście mi ochoty na to Oreo... właściwie to jadłam tylko raz w życiu ;(

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Zjadłabym jakieś nachosy albo krakersy teraz...

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Oj tak... z czymś ostrym.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Nachosy też bym zjadła... z sosem.. *.*

Slutty_Pumpkin

ja ani razu nie jadłam ;p a to słynne Frugo dopiero kilkanaście dni temu wypiłam po raz pierwszy :p

ocenił(a) serial na 1
maIinowa

Pamiętam Frugo w dzieciństwie piłam, a teraz jak kiedyś kupiłam, to nie wiem... smakuje inaczej. Jakoś tak sztucznie.
Muszę jeszcze tych ich lodów spróbować ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Kiedyś lepiej smakowało. Fakt. Teraz lubię jedynie czarne ;P
Żelki dobre :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie lubię żelków xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

POWAŻNIE? :O
Jesteś pierwszą osobą, którą znam ("znam" xD) nielubiącą żelek. Byłam już pewna, że miłość do żelek jest jakoś wpisana w ludzką naturę, że może jesteśmy tak zaprogramowani żeby je uwielbiać...

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Taaak, w podobny zresztą sposób jesteśmy zaprogramowani na lubienie pomidorów i płakaniu na Titanicu ;D
Często słyszę "jesteś pierwszą osobą" xD
Zjeść mogę zjeść, ale nie przepadam ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ale na lubienie czekolady to już jesteśmy zaprogramowani. Jak ktoś nie lubi to po prostu nie jest człowiekiem i trzeba się trzymać z daleka xD (co innego nie lubić białej lub czarnej lub czymś nadziewanej, ale tak zupełnie? Nikt mi nie wmówi, że to normalne :D)
Nawet za Haribo? :D
Ja znowu często słyszę, że jestem dziwna, bo nie lubię ptasiego mleczka, wszystkiego kokosowego, ananasów i winogron (i jeszcze w cholerę innych rzeczy) :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Wydaje mi się, że jakiś odsetek ludzi, którzy nie lubią czegoś "oczywistego" po prostu się popisuje przed znajomymi ;) Chociaż to krzywdzące, bo sama wiem, że zawsze się trafi jakiś mędrzec, co mi na siłę chce udowodnić, że lubię coś czego nie lubię - "A próbowałaś w ogóle?" "No spróbuj, no spróbuj, chcę zobaczyć jak zareagujesz" No szok xD

Też nie lubię kokosowego - tylko raffaello ;D Za ptasim mleczkiem nie przepadam, do tego stopnia, że często własnie mówię że nie lubię żeby się odwalili i mi do ust na siłę nie wciskali.
Jeszcze Marcepan mi za specjalnie nie smakuje.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Chciałabym czegoś nie lubić, może bym tyle nie jadła XD Tymczasem na mojej naprawdę nielubianej liście są tylko seler, majonez i lukrecja. xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ja na odwrót - chciałabym więcej rzeczy lubić, żeby nie rozczarowywać ludzi moimi grymasami ;<
Z tych trzech majonez czasem zmieszany z ketchupem, inaczej też nie lubię za bardzo ;)

Jesteśmy chyba jakimiś odwrotnościami :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Majonezu nie lubicie? Poważnie? Czyli jajek z majonezem też nie? : O XD

Uh, ile ja się w domu nasłuchałam, że wybrzydzam i że zachowuję się jak księżniczka. Nawet mi sugerowali wyjazd do Anglii, póki Harry wolny xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

OK... tylko się nie śmiejcie.

Nie jem żółtek xD Ja wiem...to jest jakiś symptom pop.ierdolenia, ale nigdy nie jadłam. Nie smakują mi xD
A majonez zbieram - lub też kilka jajek jest delikatniej posmarowanych "bo mama wie" :P
Poza tym mój tata tez nie lubi :)

Soulmate <3

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Jesteś coraz ciekawszą osobą xD Nigdy nie spotkałam nikogo kto nie jada żółtek ;P

:*

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ja bym tego tak nie nazwała... To jest raczej dziwaczność :P
Wiesz... moi znajomi też sobie z tego nie zdają sprawy raczej - nie że chodzę z transparentem :)
Mało osób wie. Wstydziłabym się przyznać do tego :)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Wstydziłabyś się przyznać, że nie jadasz żółtek? Co w tym wstydliwego? Ludzie mają często dziwniejsze... "nawyki żywieniowe" xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Pewnie tak, ale w sumie po co? ;D

Hejka jestem Kasia... Wspominałam już że nie lubię żółtek? xD

Poza tym, jak ktoś miał ze mną okazję zjeść parę śniadań w życiu, to się dowie tak czy siak ;P
Reszta chyba może żyć bez tej wiedzy ;)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Czyli wiedzą Ci, którzy zostają na noc i Ci którzy czytają ten wątek? xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie, Ci którzy zostają tylko na noc mogą się nie dowiedzieć, bo jeśli chcę żeby jeszcze kiedyś zostali, to wolę się nie ośmieszać przy śniadaniu ;D
Raczej to się tyczy tych którym było dane ze mną mieszkać lub pomieszkiwać przez jakiś dłuższy okres w którym mnie złapie ochota na jajka ;)
No i naturalnie Ci którzy czytają ten wątek xD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Czasami gdzieś tam w sałatce jak jest wymieszany z jogurtem itp. to nie zwracam uwagi, ale inaczej nie zjem, więc jajko odpada :D

Mam ogólnie coś takiego, że nie lubię rzeczy w taki bezpośredni sposób jeść, np. jak coś jest posolone na wierzchu to tego nie jem, mimo że lubię sól, tak samo z cukrem albo ze śmietaną xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

A jak można jeść pośrednio? Przez kroplówkę? :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

No jak masz np. cukier dodany do ciasta to go zjem, tak xD albo zupę posoloną xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Aaaa... takie buty :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Uzupełniamy się po prostu!

W sumie może ta moja lista jest większa, ale przeważnie jak czegoś nie lubię to o tym nie myślę nigdy, wypycham to całkiem ze swojej świadomości i udaję, że to nie istnieje xD I to ze wszystkim, nie tylko z jedzeniem.
Na ten moment np. mechanizm wyparcia najbardziej dotyczy mizerii i zupełnie przypadkiem sobie przypomniałam, że tego nienawidzę najbardziej :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Możliwe... może w zderzeniu byśmy się wyrównywały.

Ja nie znoszę sałaty ze śmietaną. Okropne. Mizerię mogę zjeść, ale ilekroć jest to nie jem :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Mizeria to u mnie w domu były zawsze ogórki ze śmietaną. Nie sałata O.o
A propo sałaty to lubię lodową na kanapkach, ale nienawidzę w sałatkach xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

U mnie to to samo co u Ciebie. To dwie odrębne myśli, po prostu śmietana mi się skojarzyła tak ;D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

A lodową uwielbiam w każdej formie :D
Właśnie u mnie się dużo robi sałatek z sałatą lodową :)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Lodową prędzej zjem samą (często właściwie to robię xd albo chodzę po domu z marchewką :D) niż w sałatce. Nie pytaj dlaczego bo nie wiem :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Wiem dlaczego... Bo nie jadłaś mojej zajebistej sałatki <3

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Pewnie tak. Twoja by mi pewnie jakimś cudem zasmakowała. Wystarczy świadomość, że Dynia robiła ^^

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Też mam takie wrażenie czasem.
"chcę zobaczyć jak zareagujesz" serio? xD Z takimi "natrętami" (bez urazy jeżeli to jakiś Twój bliski znajomy czy coś xd) mam też problem jak wspomnę, że lubię rysować. Zaraz chcą żeby malować - na już, w tej chwili, na serwetce albo rachunku albo nawet wykorzystanej chusteczce. Jak mnie to wkurzaaaa xD

Rafaello to wyjątek i u mnie :D Ale wolę Ferrero Rocher :D To samo robię z ptasim mleczkiem. I marcepanu też nie lubię.
Nie przepadam też za miętą. Nienawidzę soków jabłkowo-miętowych i wszelakich miętowych nadzieni (źle napisałam, ale mi żadna inna opcja nie pasuje. Przestaję już myśleć chyba.. xD). Wyjątkiem są te czekoladki: http://www.smaczajama.pl/sklep/userdata/gfx/99e2d025287f83c7bcfc12363471787d.jpg :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Nie, bliscy raczej tylko się nabijają :D to raczej takie "nowe znajomości" zawsze chcą coś udowodnić ;)
Przerypane z tym rysowaniem, ale tak własnie jest, ludzie lubią tak okazywać entuzjazm. Ja natomiast mam zupełnie na odwrót. Nawet jak wiem, że ktoś jest w czymś dobry, to się tej osoby nie czepiam i jakoś tak traktuję to normalnie. Czasem wręcz to może wyglądać tak jakbym miała to gdzieś.

Też wolę Ferrero, a jeszcze bardziej nawet Mon Cheri <3
Ogólnie wiśnie w likierze to moje ulubione cukierki (Kolejne wyznanie na dziś :P)

Też nie lubię mięty za bardzo i soków z miętą :)