Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122827
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:48

Poprzedni (47): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2458471

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

O matko... Ta czynność jeszcze przede mną :D Muszę się nauczyć :D ahahahhaha :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Polecam, bardzo odstresowujące zajęcie :D ale pod warunkiem, że ma kto zjadać :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

No tak... Cała blacha dla mnie? Bo Mój to jedynie sernika dziubnie a i on musi mieć specjalne składniki... Mogłabym dla znajomych, ale to musiałabym najpierw trochę tych ciast spróbować popiec, żeby nabyć umiejętności :D Ehhh... no nie ma dla kogo... :p

ocenił(a) serial na 6
anulka88

No właśnie :D Ja na imprezy lubię coś upiec albo właśnie znajomym powciskać jak przyjdą :D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Matko, taka młoda w sumie jeszcze, a energii tyle co na emeryturze albo i mniej :/
Nie mam siły, a przecież młodsza już nie będę :(

Anulka - wiem, o co chodziło z tym dubbingiem, ale chciałam tylko zaznaczyć, że po Chińsku to nawet z lektorem mogę, bo co mi za różnica. Chociaż jasne, jak są napisy to biorę z napisami. A jak film po angielsku to i bez napisów przeważnie oglądam.

Mon Cheri - moje ulubione cukierki... Bez kitu xD Zawsze na urodziny dostaje bombonierkę od przyjaciółki, bo wie, że uwielbiam :D Zresztą z alkoholem ogółem moje ukochane są :D Np. Z likierem pomarańczowym <3
Ciast nie lubię za bardzo, chyba że takie alkoholem nasączone mocno i z dobrym kremem. Galaretki nie lubię, owoców też... Chyba, że w szarlotce jabłuszka.

I ktoś tu w ogóle mi serce złamał. Zostawiłam na jeden głupi wieczór i już prawie do Niemiec z inną by uciekła... :/ A jeszcze nie tak dawno mi wciskała swoje serce i mruczała. Eh, ja to mam pecha.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No niby... Ehhh... ciekawam czy osiągnę kiedyś taki level znajomości języka, że w oryginałach będę oglądać... po niemiecku...?? OMG... :D
No właśnie takich nasączanych nie lubię a jak są już przesączone to taka breja ani ładna dla oka ani dla podniebienia... :D
To chodź, zostały mi 4, leżą i straszą :D
Szarlotka OK, ale bardziej z takim musem, ewentualnie bardzo drobno pokrojonymi jabłkami :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Co mi po tym levelu... Szkoda, że po hiszpańsku i niemiecku po tylu latach pieprzonej nauki nic nie umiem :/ Muszę chyba w ogóle na jakiś kurs iść znowu, ale bronię się przed tym strasznie.
Ostatnio oglądałam coś dwujęzycznego właśnie bez napisów i część po niemiecku musiałam pauzować żeby przemyśleć co powiedzieli xD
Na diecie w sumie jestem... No szkoda, strasznie lubię :) Mon Cheri jest na mojej liście "rzeczy ulubionych", które trzeba mi dawać na różne okazje żebym była szczęśliwa :D Znajomi mają taką listę specjalną :D
Ja różne w sumie lubię, ale najbardziej taką z tą pianką i cukrową rosą :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ty to poliglotka jesteś :D
Hmmm... też może bym sobie zrobiła taką listę... albo może nie... bo jak zaczną mi dawać rzeczy do jedzenia to moment i zrobię się obrzydliwym grubasem... :D Wolę alkohol :D :D :D
Moja mama kiedyś bardzo często robiła taki sernik, przejadł się... :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Właśnie problem w tym, że nie jestem. Za szybko się nauczyłam w swoim życiu angielskiego i to mnie strasznie rozleniwiło. Dosłownie jak ci rodzimi użytkownicy mam - po co się uczyć innych języków skoro po angielsku się praktycznie wszędzie mówi :D
Z tym alkoholem też śmiesznie, bo często dostaje. Chyba mają o mnie złe mniemanie, ale w sumie czytam ten post o cukierkach z alkoholem i samej mi siebie żal xD
Sernik czy szarlotkę? :D Bo ja o szarlotce, a Ty z sernikiem wyskakujesz :D Serniczek też lubię, z rodzynkami :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

'Za szybko się nauczyłam w swoim życiu angielskiego i to mnie strasznie rozleniwiło.' mam to samo i mnie to dobija strasznie xD

A jeszcze bardziej mnie dobija, że umiałam francuski spokojnie na B2, a zapomniałam chyba wszystko co się da w ciągu 3 lat :/ I jeszcze taka głupia jestem, że zamiast się wziąć za przypominanie to siedzę na dupie, ech :P

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Cholernie bym chciała się jeszcze nauczyć tego niemieckiego tak na poziomie dogadania się chociażby, bo o ile ja rozumiem mniej więcej, tak sama mam słownictwo na poziomie "Hände hoch" xD

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Ja po niemiecku to tak na poziomie dziecka we wczesnej podstawówce, z rozumieniem jeszcze gorzej, a w Berlinie bywam dosyć często i moja mama dużo po niemiecku wtrąca więc mnie to wkurza niesamowicie :D ale tego akurat się uczyć nie chcę xD

Widziałam ostatnio jakieś 'co byś wybrał: mówić wszystkimi językami czy grać na wszystkich instrumentach', bicz plis :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

To mój tata tak po rosyjsku xD Nigdy się nie uczyłam, ale kilka głupot powiedzieć umiem, bo on często do mnie mówi :D

Zależy jak grać :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Po rosyjsku też się zdarza i zawsze wielkie zdziwienie jak ja mogę nie znać, przecież to takie łatwe i podobne :D

Nawet jak być jakimś wirtuozem to bym języki wybrała :>

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Przy założeniu, że języków mogłabym się sama nauczyć, to nie wiem...
Żebym tak nie musiała ćwiczyć gry, a być takim multiinstrumentalistą :D

Chociaż pewnie też bym wybrała języki, bo mimo wszytko pragmatyczną jestem dosyć osobą :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Grałam kiedyś tylko trochę na pianinie i w podstawówce na flecie, haha :D ale jakoś nie czuję do tego pociągu specjalnie, słuchanie za to jak najbardziej ;)

A tak od tak umieć języki, wszystko w oryginale czytać, oglądać, z ludźmi pogadać na luzie, cały świat otworem stoi, praca pewniejsza :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ja za leniwa niestety jestem do instrumentów. No nie dla mnie. Zresztą ciężko jest mi się zawsze zmotywować do takich pracochłonnych czynności które późno przynoszą efekty + które wymagają ciągłego ćwiczenia. Już jakiś czas temu słuchałam mojej koleżanki, która wytrzymała całą szkołę muzyczną, a teraz ledwo gra, bo nie ma kiedy ćwiczyć i pozapominała. Szlak by mnie trafił po czymś takim :D

No ale wiesz... Gdybyś była wirtuozem, to podejrzewam, że z tym związałabyś swoją karierę zawodową, a zatem świat otworem, dużo podróżowania i w sumie wystarczy Ci znajomość angielskiego, bo to ludzie by się uczyli żeby pogadać z Tobą, a nie Ty dla ludzi :D
Także to jednak nie taka prosta decyzja :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Mam trochę znajomych co skończyli muzyczną I i II stopień i wciąż zachodzę w głowę, ze też im się tak chciało :D

Haha, dobrze to rozkminiłaś.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No bo to jest tak, że jak się kończy I, to się siedzi i przeżywa po co było tyle nauki skoro się nie pójdzie na II. I część się łamie i idzie dalej :D

Bo ja często praktykuje takie pytania z serii "a co byś wolała, a co byś wybrała, a co byś zrobiła", to mam doświadczenie w układaniu odpowiedzi :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Oj bo powinien być jeden język, no OK, może ze 3-4, żeby ambitniejsi mieli się czego uczyć :D A nie pińcet :p
Wszystko jest dla ludzi, pamiętaj :D Nawet alkohol :D
Yyy... Skojarzyło mi się z sernikiem, taki z pianką i rosą, nawet nie wiedziałam, że jest taka szarlotka, chociaż w cistach to twórczość własna i można cuda porobić :D
Z rodzynkami dobry, na kruchym spodzie, z czekoladą... :D
Kuźwa... Później będę jechać na miasto, będę musiała walczyć z sobą, żeby nie kupić nic słodkiego, żadnego ciacha czy jakiegoś deseru... aaaa!! :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Mnie to uczą tacy poligloci co perfekcyjnie znają kilka i naprawdę człowiek się wstydzi aż i wścieka na siebie za to parszywe lenistwo.
Moja przyjaciółka robi jeszcze takie połączenie sernika z murzynkiem. Też pychota. Muszę ją przekupić żeby mi zrobiła kiedyś :D
Owoce sobie kup albo marcheweczkę do przegryzania :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

A ciasto marchewkowe lubicie :D?

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

A nie jadłam szczerze mówiąc, bo jakoś za ciastami nie szaleje, to nawet nie próbuje :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Nie jadłam, dobre? :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Mniam :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Pfff... marchewke :D
Jeny przypomniała mi się wa wpadka z perfumami marchewkowymi tudzież spermowymi :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Hahaha :D Brzmi świetnie :D
Sama sobie kupiłaś czy w prezencie? :D Jacie, jak ja nie lubię jak mi ktoś kupi, bo zawsze nie trafi z zapachem xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie, na szczęście to nie jest moja historia :D
http://www.youtube.com/watch?v=hXozr9H2c0c

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Aaa.. to kojarzę :D

O matko, a ja taka rozkmina teraz z porównywaniem zapachów i tak myślę o tym zapachu marchewki i się zastanawiam, no jak... no przecież nie... xD

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 6
anulka88

Hahahaha omg :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

To były tylko niewinne żarty, moje serce należy do Ciebie Mon Cheri <3

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

A idź Ty.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Z Tobą wszędzie <3

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Nie próbuj nawet, za wrażliwe mam teraz serducho na takie teksty.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

https://www.youtube.com/watch?v=jBlbT6Okib4

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

I czym jestem w tym układzie? Jeżem? Na dodatek chyba zdechłym... albo takim wystraszonym bardzo :<

http://www.aux.tv/wp-content/uploads/2013/09/cat-fight.gif
Znowu wpisuje jakiś adekwatny, niewinny tekst jak szukam gifa, a same zboczone rzeczy wyskakują.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Jesteś najsłodszym kiciusiem <3 jeż dead mode on :D

(uwielbiam jak koty tak chodzą na dwóch łapach xD)

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Już nie słodź nie słodź, bo i tak Ci nie wierzę.

Ja ogółem uwielbiam. Mogą nawet leżeć i się nie ruszać :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Dyniuś, teraz paczę że Twój kociaczek się zajebiście słodko oblizuje, mrauu;)
Ale chyba nie zdżarł tych pięknych dyni cooo?

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

No słodziutki jest, nie da się ukryć :D
Nieee, wszystkie moje Dynie mają się w porządku :D

Ta w prezencie od Róży moja ulubiona, że tak jeszcze czyjegoś tumblra zareklamuje :D
http://fanrosesart.tumblr.com/post/74642168767/i-am-sick-and-yeah-thats-what-hap pens-when-i

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

To całe szczęście bo już się bałam że coś im się tego stało yhyhy. Nom ta jest fajniutka^^

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

No najlepsza <3 :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

I Pandzia tak słodko tuuuuli...^^

Slutty_Pumpkin

Co złego to nie ja!

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Ja Ciebie nie winię nawet. Po prostu smuteczek, że tak zwodzą tutaj.

Slutty_Pumpkin

Złe partnerki dobierasz :(

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Same mnie zwodzą i wyskakują z wyznaniami miłosnymi.
Ja nic tu nie dobieram. Jedną wybrałam i nie wyszło ;(

Slutty_Pumpkin

Skoro nie wyszło to znaczy, że źle dobrałaś. Nie martw się, widocznie nie była odpowiednia. Ta jedyna, prawdziwa połówka czeka na Ciebie. Może nie utworzyła nawet konta jeszcze.

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Oj w to nie wierzę, była idealna. Serce nie sługa... innych już nie chce.