Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Szok !

ocenił(a) serial na 9

Ogółem rzadko się wypowiadam a praktycznie w cale na tym forum ale po obejrzeniu już pierwszego sezonu Vampire Daries nie wytrzymam i muszę posłać trochę swojego słowa.

Tematyka o wampirach na co dzień można stwierdzić, że jest już "przeżarta" strasznie dużo książek i w ogóle, ale ten serial czyni widza tak jakby pierwszy raz oglądał taką tematykę. Po prostu nie wiem..jak można być tak genialnym by przez 22 ep podtrzymywać w napięciu a zarazem wywoływać myśl po każdym obejrzeniu jakiegokolwiek odcinka : "Boże czy ja wytrzymam tydzień do następnego"? ;)
I tak czasem sobie rozmyślam, "co oni mogą wymyślić w następnym epizodzie by znów mnie zaskoczyć, zaciekawić, podtrzymać w napięciu.." "nie no chyba nie mogą aż tak cały czas, w końcu musi przyjść odcinek folgujący (nudniejszy)" A tu NIE. Następny ep a szczena jak była metrem w dół tak nadal wisi ;D
Rola Damona to już w ogóle wymiata noo koleś jakby urodzony do tej roli heeh

No to może biorąc pod uwagę że pogaduchy teraz są o 22 ep no to mogę jedynie przedstawić wam moją reakcję gdy Kathrine obcina palce Johnowi..:
"Co do chu**?!!" xD bomba hehe

PS: Boże mniej w opiece to arcydzieło by żaden cieć nie wykupił tej produkcji i nie spierdo**** ...

tyle ode mnie, pozdro ;)

ocenił(a) serial na 10
KwiatekM95

haha moja reakcja, gdy Kathrine odcięła palce Johnowi to było :
Co kur** ?! i oczy tak O.O ;d
ale fakty faktem , serial - arcydzieło ;d

ocenił(a) serial na 9
dark_blonde

A także jeszcze chciałem zauważyć, że jeszcze jakieś tydzień temu serial na top zajmował jedenastą pozycję, dziś patrze: ósme ;)
Niech się pnie do pierwszej trójki bo zasługuje.

ocenił(a) serial na 10
KwiatekM95

Ja przyznam szczerze, że w ogóle nie miałam zamiaru tego kiedyś oglądać ^^ Fakt, dużo o tym słyszałam, ale myślę sobie "Kolejna produkcja o wampirach, zapewne nie warta uwagi. Kolejny Zmierzch" . A oglądać zaczęłam dzięki Ianowi Somerhalder'owi. Tak mnie facet zachwycił, że mówie "Dla niego muszę to obejrzeć" ; ]] No i tak się wciągłam, że masakra. Nie ma nic wspólnego ze zmierzchem. Serial jest genialny, każdy odcinek trzymał w napięciu, na żadnym się nie nudziłam. Wielkie pokłony, naprawdę. Nie wiem jak wytrzymie do drugiego sezonu ; d A no i już jest na 7 miejscu :D

ocenił(a) serial na 10
KwiatekM95

Co do wypowiedzi autora tematu, zgadzam się z Tobą w 100%. Coraz rzadziej zdarza się spotkać tak dobry serial jak Pamiętniki Wampirów. Serial nie tylko trzyma w napięciu ale jest również nieprzewidywalny i potrafi zaskoczyć za każdym razem. Do tego dobrze dobrana ścieżka dźwiękowa, która dodaje klimatu :) Co do roli Damona to nie wyobrażam sobie aby ktokolwiek inny mógł zagrać tą rolę. Ian Somerhalder jest po prostu do tego stworzony :)! Poza tym cała obsada bardzo mi się podoba! Oby 2 sezon był równie udany co pierwszy! Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
docia160

Dokładnie. Oby 2 sezony była tak samo dobry!
Ja zaczęłam oglądać po tym jak zobaczyłam zwiastun na pewnym portalu plotkarskim. Wcześniej zdążyłam przeczytać 1 część książki, która nawet mi się spodobała. Jednak kiedy zobaczyłam, że serial jest całkiem inny to innych części nie czytałam.

A do oglądania serialu wciągnęłam koleżanki i nawet moją mamę ;P

ocenił(a) serial na 9
megaami

Z nudów utworzyłem filmik z fotografiami z serialu
tak na koniec 1 sezonu..;)

http://www.youtube.com/watch?v=6hw5Zorkqf8

KwiatekM95

Zgadzam się w 100% z autorem.
Zawsze oglądałam 4 ulubione seriale (Vd, Gg, 90210 i Grey`s Anatomy), jednak teraz nie ma co ich porównywać do Vd co było by nie fair, serial jest najlepszy, nieprzewidywalny, pełen wrażeń, a Damon mmm nie wyobrażam sobie innego aktora, po prostu się nie da. Tak, co tydzień nie mogłam wytrzymać a jeszcze teraz czekać do września to jakaś katorga będzie, nie wiem co zrobię bez Damona i reszty aktorów bo to oni tworzą świetną całość, gdyby zmienili choćby jednego aktora to by nie było to samo, chociaż niektórzy mnie wkurzają. Oczywiście Ian najlepszy- świetny odtwórca roli Damona. Serial mistrzowski, za każdym odcinkiem zapiera dech w piersiach i przyspiesza bicie serca takie emocje. Genialny po prostu brak słów.

B. fajny filmik, a jaka to piosenka ??

ocenił(a) serial na 9
onlyonesmile

Jest to utwór kiedy Damon rozmawia na konie ep 22 z niby Eleną przed drzwiami dziękując jej bla bla bla ;p

Stateless - Bloodstream

KwiatekM95

Dzięki, szukałam tej piosenki właśnie z tego momentu i jeszcze się okazuje że to ta sama ;d

onlyonesmile

pytasz co będziemy robić do września? oglądać VD w kółko i w kółko. Ten serial jest świetny, obejrzałam już 3 razy każdy odcinek i za każdym razem można dowiedzieć się czegoś nowego.

ocenił(a) serial na 9
bonnie_vd

Haha no faktycznie. Ja najlepiej na drugi dzień po obejrzeniu 22 ep dopiero skapnąłem się że Kathrine obcięła mu palce żeby pozbyć się tego pierścienia, a następnie móc go zabić xD yea

ocenił(a) serial na 10
KwiatekM95

ej nie mówcie że do września trzeba będzie czekać na następne odcinki :(:(:( ja skończyłam na 22 a mi ciągle mało :D

ocenił(a) serial na 9
BlackLadyyy

dobrze wiem jak się czujesz ;)

ocenił(a) serial na 9
Elisa123

No fakt, serial genialny ;P
A wiecie, ze malo brakowalo a w role Damona wcielalby sie kto inny? Bo Ian staral sie o role Jasona Stackhouse'a w True Blood i gdyby ja dostal, to nie bylo by go w VD (!)
Na szczescie sie nie zakwalifikowal hehe ;P Bo i tak nie wyobrazam sobie go w roli glupkowatego Jasona o_O

Desiree_

Tak se pomyślałam... gdyby... (oby nie), ale gdyby jakimś cudem serialowy Damon zostałby unicestwiony... to wydaje mi się, że jakieś 30%, o ile nie więcej widzów przestało by oglądać ten serial... w tym oczywiście ja XD
no, ale padło pytanie "co będziemy robić w oczekiwaniu na drugi sezon", no więc, założyłam temat w którym próbujemy swoich sił, jako scenarzyści i wymyślamy, zakańczamy i co tam jeszcze można by robić z wątkami... zapraszam...

KwiatekM95

Serial jest megaaa, nie da się ukryć. Heh. Na początku myślałam trochę, że to kolejna kopia Zmierzchu, bo praktycznie pojawia się ten sam motyw - wampiry, wilkołaki, miłość itd. Ciekawi mnie tylko czy Tyler będzie wilkołakiem zmiennym tz. takim jak w zmierzchu, czy też jakimś innym. Bożee, a Ian to po prostu... ach ;) Te jego boskie oczyy! Jak oglądam odc. to kurczę nie mogę się doczekać sceny z Damonem xd