Ogółem rzadko się wypowiadam a praktycznie w cale na tym forum ale po obejrzeniu już pierwszego sezonu Vampire Daries nie wytrzymam i muszę posłać trochę swojego słowa.
Tematyka o wampirach na co dzień można stwierdzić, że jest już "przeżarta" strasznie dużo książek i w ogóle, ale ten serial czyni widza tak jakby pierwszy raz oglądał taką tematykę. Po prostu nie wiem..jak można być tak genialnym by przez 22 ep podtrzymywać w napięciu a zarazem wywoływać myśl po każdym obejrzeniu jakiegokolwiek odcinka : "Boże czy ja wytrzymam tydzień do następnego"? ;)
I tak czasem sobie rozmyślam, "co oni mogą wymyślić w następnym epizodzie by znów mnie zaskoczyć, zaciekawić, podtrzymać w napięciu.." "nie no chyba nie mogą aż tak cały czas, w końcu musi przyjść odcinek folgujący (nudniejszy)" A tu NIE. Następny ep a szczena jak była metrem w dół tak nadal wisi ;D
Rola Damona to już w ogóle wymiata noo koleś jakby urodzony do tej roli heeh
No to może biorąc pod uwagę że pogaduchy teraz są o 22 ep no to mogę jedynie przedstawić wam moją reakcję gdy Kathrine obcina palce Johnowi..:
"Co do chu**?!!" xD bomba hehe
PS: Boże mniej w opiece to arcydzieło by żaden cieć nie wykupił tej produkcji i nie spierdo**** ...
tyle ode mnie, pozdro ;)
haha moja reakcja, gdy Kathrine odcięła palce Johnowi to było :
Co kur** ?! i oczy tak O.O ;d
ale fakty faktem , serial - arcydzieło ;d
A także jeszcze chciałem zauważyć, że jeszcze jakieś tydzień temu serial na top zajmował jedenastą pozycję, dziś patrze: ósme ;)
Niech się pnie do pierwszej trójki bo zasługuje.
Ja przyznam szczerze, że w ogóle nie miałam zamiaru tego kiedyś oglądać ^^ Fakt, dużo o tym słyszałam, ale myślę sobie "Kolejna produkcja o wampirach, zapewne nie warta uwagi. Kolejny Zmierzch" . A oglądać zaczęłam dzięki Ianowi Somerhalder'owi. Tak mnie facet zachwycił, że mówie "Dla niego muszę to obejrzeć" ; ]] No i tak się wciągłam, że masakra. Nie ma nic wspólnego ze zmierzchem. Serial jest genialny, każdy odcinek trzymał w napięciu, na żadnym się nie nudziłam. Wielkie pokłony, naprawdę. Nie wiem jak wytrzymie do drugiego sezonu ; d A no i już jest na 7 miejscu :D
Co do wypowiedzi autora tematu, zgadzam się z Tobą w 100%. Coraz rzadziej zdarza się spotkać tak dobry serial jak Pamiętniki Wampirów. Serial nie tylko trzyma w napięciu ale jest również nieprzewidywalny i potrafi zaskoczyć za każdym razem. Do tego dobrze dobrana ścieżka dźwiękowa, która dodaje klimatu :) Co do roli Damona to nie wyobrażam sobie aby ktokolwiek inny mógł zagrać tą rolę. Ian Somerhalder jest po prostu do tego stworzony :)! Poza tym cała obsada bardzo mi się podoba! Oby 2 sezon był równie udany co pierwszy! Pozdrawiam
Dokładnie. Oby 2 sezony była tak samo dobry!
Ja zaczęłam oglądać po tym jak zobaczyłam zwiastun na pewnym portalu plotkarskim. Wcześniej zdążyłam przeczytać 1 część książki, która nawet mi się spodobała. Jednak kiedy zobaczyłam, że serial jest całkiem inny to innych części nie czytałam.
A do oglądania serialu wciągnęłam koleżanki i nawet moją mamę ;P
Z nudów utworzyłem filmik z fotografiami z serialu
tak na koniec 1 sezonu..;)
http://www.youtube.com/watch?v=6hw5Zorkqf8
Zgadzam się w 100% z autorem.
Zawsze oglądałam 4 ulubione seriale (Vd, Gg, 90210 i Grey`s Anatomy), jednak teraz nie ma co ich porównywać do Vd co było by nie fair, serial jest najlepszy, nieprzewidywalny, pełen wrażeń, a Damon mmm nie wyobrażam sobie innego aktora, po prostu się nie da. Tak, co tydzień nie mogłam wytrzymać a jeszcze teraz czekać do września to jakaś katorga będzie, nie wiem co zrobię bez Damona i reszty aktorów bo to oni tworzą świetną całość, gdyby zmienili choćby jednego aktora to by nie było to samo, chociaż niektórzy mnie wkurzają. Oczywiście Ian najlepszy- świetny odtwórca roli Damona. Serial mistrzowski, za każdym odcinkiem zapiera dech w piersiach i przyspiesza bicie serca takie emocje. Genialny po prostu brak słów.
B. fajny filmik, a jaka to piosenka ??
Jest to utwór kiedy Damon rozmawia na konie ep 22 z niby Eleną przed drzwiami dziękując jej bla bla bla ;p
Stateless - Bloodstream
pytasz co będziemy robić do września? oglądać VD w kółko i w kółko. Ten serial jest świetny, obejrzałam już 3 razy każdy odcinek i za każdym razem można dowiedzieć się czegoś nowego.
Haha no faktycznie. Ja najlepiej na drugi dzień po obejrzeniu 22 ep dopiero skapnąłem się że Kathrine obcięła mu palce żeby pozbyć się tego pierścienia, a następnie móc go zabić xD yea
ej nie mówcie że do września trzeba będzie czekać na następne odcinki :(:(:( ja skończyłam na 22 a mi ciągle mało :D
No fakt, serial genialny ;P
A wiecie, ze malo brakowalo a w role Damona wcielalby sie kto inny? Bo Ian staral sie o role Jasona Stackhouse'a w True Blood i gdyby ja dostal, to nie bylo by go w VD (!)
Na szczescie sie nie zakwalifikowal hehe ;P Bo i tak nie wyobrazam sobie go w roli glupkowatego Jasona o_O
Tak se pomyślałam... gdyby... (oby nie), ale gdyby jakimś cudem serialowy Damon zostałby unicestwiony... to wydaje mi się, że jakieś 30%, o ile nie więcej widzów przestało by oglądać ten serial... w tym oczywiście ja XD
no, ale padło pytanie "co będziemy robić w oczekiwaniu na drugi sezon", no więc, założyłam temat w którym próbujemy swoich sił, jako scenarzyści i wymyślamy, zakańczamy i co tam jeszcze można by robić z wątkami... zapraszam...
Serial jest megaaa, nie da się ukryć. Heh. Na początku myślałam trochę, że to kolejna kopia Zmierzchu, bo praktycznie pojawia się ten sam motyw - wampiry, wilkołaki, miłość itd. Ciekawi mnie tylko czy Tyler będzie wilkołakiem zmiennym tz. takim jak w zmierzchu, czy też jakimś innym. Bożee, a Ian to po prostu... ach ;) Te jego boskie oczyy! Jak oglądam odc. to kurczę nie mogę się doczekać sceny z Damonem xd