Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Mam zamiar zacząć oglądać The Originals, pewnie na tym forum jest wiele osób, które oglądają lub chociażby zaczęły oglądać ale coś ich zniechęciło. Ja osobiście jakoś mam mieszane uczucia, bo boję się, że moja wizja pierwotnych z Pamiętników w jakiś sposób minie się z ich wizją w The Orginals. Moglibyście napisać pod tym postem jakieś swoje odczucia co do tego serialu, czy warto lub nie? Z góry przepraszam jeżeli taki temat już się tu pojawił, ale ja go nie umiałam znaleźć.

ocenił(a) serial na 9
olex1800

Ja oglądam :D I na początku miałam dokładnie takie same obawy jak Ty!
Ale teraz nie mogę się doczekać kolejnego odcinka ;) Od początku do końca odcinek trzyma w napięciu jest zabawny miejscami straszny i wzruszający :D
I nie popsuje Ci na pewno wizji Pierwotnych z Pamiętników Wampirów ;)
Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
olex1800

całkiem przyjemny serialik, póki co lepszy niż TVD

ocenił(a) serial na 10
olex1800

Mi bardzo podoba się "The Originals", bo serial jest na poziomie 1 i 2 sezonu Pamiętników. Jedyną postacią która wg mnie została tam trochę "zepsuta" jest Elijah, który przesadza z tą swoją moralnością i innymi bzdetami. W Pamiętnikach potrafił być naprawdę zły, a w TO wydaje się być trochę ciepłą kluska, ale mimo wszystko i tak go lubię. Polecam TO. :)

użytkownik usunięty
olex1800

Zdecydowanie warto. Piąty sezon TVD przy The Originals to kpina:) Serial trzyma w napięciu, zaskakuje, wzrusza, czasem nawet można się pośmiać;) Są świetne postacie, wątki, cudowny soundtrack. Naprawdę polecam.

Dziękuje wam bardzo za opinię! Widzę, że same pozytywne więc chyba się skuszę. Dziękuję : )

ocenił(a) serial na 10
olex1800

Skuś się, warto ;) Wczoraj prawie popłakałam się ze śmiechu, a później ze wzruszenia podczas oglądania TO. Wg mnie to świetny serial, dużoo lepszy od TVD :)