Mam pytanie odnośnie Tylera (syna burmistrza). No bo np. w ostatnim odcinku, kiedy John włączył ten wynalazek na wampiry to Tylera zaczęła boleć głowa. W którymś tam odcinku uderzył Jeremiego, a ten "O co ci chodzi, koleś", a Tyler mu na to "Nie mam pojęcie" i on był też bardzo zdziwiony, że go walnął. A w dodatku, jeszcze był wtedy tak ten księżyc pokazany, i to była pełnia ; ] Czym on jest? Może ktoś się domyśla, albo był jakiś wątek w książce. Z góry dzięki za odpowiedź ;-)
Już wiem ;] przeczytałam w innych tematach :) I tak sobie myślę, że to urządzenie działa na wszystkie istoty nadprzyrodzone, ale w sumie to chyba nie jest do końca prawda, no bo na Bonnie nie zadziałał, a jakby nie było czarownice chyba zaliczają się do tej grupy xD
Ale przecież to u nich rodzinne (u Lockwoodów znaczy). Bo przecież burmistrz też trafił do tego pomieszczenia z wampirami i go jeden z nich zabił.
Czarownice się nie zaliczają? To Emily stworzyła kompan i to urządzenie, więc raczej nie powinno robić czarownicom krzywdy, zwłaszcza jej potomkom.