Teraz, kiedy skończył się pierwszy sezon możemy rozpocząć dyskusję nad najlepszym odcinkiem tego sezonu. Moim skromnym zdaniem był to odcinek 15. :) Może dlatego, że po długiej przerwie zniecierpliwiona dorwałam się do komputera by go obejrzeć, ale... to było coś! :)
ja nie wiem, dla mnie każdy był świetny... może ten jak poszli grób otwierać, to była adrenalina. ;) o i 9 jak Emily weszła w ciało Bonnie też był fajny... ale ja chyba ogólnie nie mam takiego ulubionego, bo w każdym jest to coś....
a o czym był 15 odcinek ? bo już nie pamiętam..
mi wszystkie , każdy jest wciągający , ludzie którzy nad tym pracują -świetna robota :D:* no i Ian Somerhalder ;) wszystkie odcinki są extra lubie 1,2,3 ...22 no bo jeszcze jakis pominę - najlepsze :)
W 15 Elena szuka Isobel, jedzie do tej jej przyjaciółki. Jest też loteria najgorętszych facetów i Damon dowiaduje się, że Isobel była/jest matką Eleny. Alaric atakuje Damona i Damon go zabija, ale potem Alaric ożywa :D
ja mówie 11 i 22...
22... najlepsze co mgoło być... przez to zakończenie... hm... nie mogłam spać przez kilka nocy :P
11... choć według mnie jest tam najgorsza scena w całym sezonie, to w końcu Damon i Elena znaleźli jakby wspólny język... a co to jest 10 w obliczu 41 min :P
a no i jeszcze ten w którym Stefcio pokazał swoje prawdziwe oblicze... szkorbut w tym, że nie pamiętam teraz dokładnie który...
To ten w którym D i E tańczyli do piosenki Within Temptation... chyba najlepsza scena w sezonie... :P
w 10 odcinku chyba chodziło ci o 31 minutę. ;)) uwielbiam tę scenę. ;)
a o którą scenę chodzi ci w 11 odcinku, że najgorsza ?
jeszcze fajny był 17 odcinek, jak ratowali Stefana od tych wampirów...
chodzi o tą kiedy Elena wysiada z tego auta, jak Damon ją porwał... ale nie chodzi o samą scene, tylko o Damona (tak wiem jest świetny) jak do niej "podbiegł" i pochylił się nad nią... jakoś mi to nie pasowało do niego... i nadal nie pasuje... wiem musiał jakoś zareagować, ale nie podobało mi się jak zostało to ujęte...
jeżeli jesteśmy przy tańcu to fajny był moment a 12 odcinku, na tej dyskotece w szkole, jak Elena ze Stefanem tańczyli i zaczęła lecieć piosenka z lat 50. i Elena prosiła Stefana żeby jej pokazał jak się wtedy tańczyło, a on nie chciał i jak już Elena odchodzila to on ją zakręcił i pokazał jak się tańczyło w latach 50. ;)
all I need... albo all we need... coś takiego...
po tym odcinku słuchałam jej non stop... :P cudowna piosenka... no i idealnie pasuje do tej sceny... zastanawiam się, czy nie okrzyknąć ją najlepszą w tym sezonie... to oczywiście tylko moja opinia :P
Moje ulubione odcinki to:
11 - dużo scen Damon&Elena
15 - miałam stracha kiedy weszli do grobowca
19 - taniec Damona i Eleny ; *
21 - "Jeśli Kath czegos odemnie chce, to niech dzi.ka sama po to przyjdzie.!" ; d
22 - Kiedy zaczęły się fajerwerki to mi się zimno zrobiło xD
Wszystkie mi się bardzo podobały, ale chyba najbardziej te utkwiły mi w pamięci:
6 - bardzo podobał mi się taniec Damona i Vicky
17, 19
22 - pozostawia wiele rzeczy niewyjaśnionych i do tego powrót Katherine ;D
Z niecierpliwością czekam na drugi sezon ;)
Możecie mi podać strone na której przeczytam streszczenia wszystkich odcinkow bo nie pamietam co w ktorym było ???
I o co chodzi z tym porywaniem Eleny w ktorym to bylo odcinku i o co chodzi bo nie jarze :D
no bo anna porwała Elenę żeby Damon i Stefan jej pomogli...
mi się podobał 9 jak wywoływali duchy
11 z Eleną i Damonem
i oczywiście 22 ;) , a jak grobowiec otwierali to też było niezłe ;)
w odcinku 11, po tym jak Elena miała wypadek samochodowy, bo pojechała od Stefana jak zobaczyła zdjęcie Katherine, to Damon ją znalazł i jak Elena straciła przytomność to Damon zabrał ją do swojego samochodu chyba [tego nie ma pokazanego dokładnie, tylko jak juz jadą] i pojechał z nią do Atlanty, zajechali do baru u Bree, znajomej Damona, która jest czarownicą, bo Damon chcial żeby Bree pomogła mu otworzyć grobowiec... niestety ona mówiła że się niby nie da i przepłacila za to życiem.. no i w Atlancie Elena spędziła czas z Damonem a potem wrócili do Mystic Falls i Stefan powiedział Elenie że została adoptowana..
Szczerze? 22 odcinek trochę mnie zawiódł. Jak Elena [:)] się całowała z Damonem, to było coś. Ale jak się okazało, że to była Kath... To było zdecydowanie niefajne. ;)
Ale podobała mi się ostatnia scena, gdzie Elena wchodzi do swojego domu. Ciekawi mnie, czy będą kontynuować od tego momentu, czy tak jak np. w 90210 zrobią tzw. "przerwę letnią". Oby nie! :(
Uwielbiam też odcinek 6 - tuż po obejrzeniu byłam pod wielkim wrażeniem. Mieszanka Damona&Vicky i slajdów z przeszłości oraz przeżywających ciężką próbę Eleny i Stefana. I Jason Walker na koniec - cudo! ;)
o tak.. ja uwielbiam ostatnią scenę z 6 odcinka ;) i ta piosenkę. ;) jeszcze lubię w 14 końcówkę jak babcia Bonnie zmarła.. no i 10 odcinek końcówka najlepsza. ;D
w końcówce 14 jak Damon siedzi taki załamany, a Stefan gada z Eleną przez komórkę, słychać świetną piosenkę Leony Lewis. :)
Ta scena ze Stefanem i Damonem siedzącymi przy kominku i wgapiającymi się w niego bardzo zapada w pamięć. :)
no właśnie też lubię Run Leony. ;) i jeszcze w 9 odcinku, po tym jak Emily weszła w ciało Bonnie i zniszczyła kamień i romowa krótka Eleny ze Stefanem potem, że on nie może jednak z nią być i potem zaczyna lecieć 'Come back when you can' i też to fajne bardzo. jak pokazują też Damona załamanego i jak pokazują Elenę rozmawiającą z Bonnie, załamaną.
Zgodnie z tym, że mój avatar pochodzi z początku odc. 7, musze powiedzieć, że również ten odcinek przypadł mi do gustu poza sceną, jak Damon pokazuje Vicky jak szybko może się poruszać. Raz że ta scena jest głupia, a 2, że twórcy serialu zapomnieli, że Vick już co najmniej raz skorzystała z tej umiejętności, np. w 6 odc. uciekając z domu Gilbertów. :)
Moje ulubione to 19, 21 i 22
1x19 kocham głównie za ten taniec, 1x21 był świetny, tak samo jak 1x22, który jest tym najulubieńszym :)
Zajebiste były dla mnie 3, 5, 6,7, 8, 13, 14 oraz 22;)
Chyba dobrze pamiętam, a jak nie to klops;)
dużo było świetnych odcinków. 11 był świetny. ten jak odbijali Stefana od tych wampirów z krypty (nie pamiętam numeru), wszystkie z retrospekcjami np.: ten jak Stefan się męczy w piwnicy na "odwyku" (też nie pamiętam numeru) na razie tyle. jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę.
walka z wampirami z krypty - 17
Stefan na odwyku (Boże, jak to brzmi! hahaha ;D) - 20 ;)
A taniec w 19 jest genialny!!! :)