Może mi ktoś wyjaśnic, co wspólnego miały Katerine i Isobel. Obejrzałem całą serię, z której wynikało, że to ta druga jest matką Eleny. Było wspomniane, że Isobel była żoną Alarica, później od niego odeszła, bo interesowały ją zjawiska paranormalne, chciała zostac wampirem i Katerine odesłała ją do Damona (Katerina kręciła z Salvatorami:), a mogła ją przemienic sama. Dobrze zrozumiałem? I po co Katerine o wyglądzie Eleny wraca do miasto i wplata się w jej życie, skoro nie jest jej matką?? Proszę odpisac ;)
Najprawdopodbniej Kat jest praprapra przodkinią Isobel. To by wyjaśniało, czemu Elena jest tak do niej podobna
no bo Elena jest w jakimś stopniu spokrewniona z Katherine [w jakimś stopniu przez Isobel] i Isobel nie wiedziała że Elena jest identyczna jak Katherine i się tym zachwyciła i prawdopodobnie jak wyjechała to powiedziała dla Katherine że Elena jest identyczna jak ona no i Katherine przyjechała z powrotem do Mystic Falls może żeby zobaczyć Elenę, może z powodu braci Salvatore'ów, może z powodu Johna... zapewne każdego po trochu. ;) o co chodzi dokładnie dowiemy się w następnym sezonie, we wrześniu...
Zgadzam się z Ulą co do tego, od kogo wiedziała Kath o Elenie i jej podobieństwie do niej. Ale myślę, że Kath przybyła do Mystic Falls po części z ciekawości jak bardzo jest podobna do niej. Po 2) - co na to bracia Salvatore. Po 3) - "Podziękować" Johnowi za współpracę (Boję się, czy nie "podziękowała" już Isobel). A po 4) - odzyskać braci Salvatore w razie potrzeby. ;)
Poza tym taki temat już był, nawet autorstwa Uli. Znajdziesz go tu: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Katherine+i+Elena.,1391092 ;) Polecam ;)