Jak wiece w finałowym odcinku mają zginąć 2 osoby. Jak myślicie kto to będzie?
Osobiście myślę, że będzie to wujaszek, tzn tatuś Eleny ;]
A druga osoba to Jeremy, ale on tylko teoretycznie zginie... Anna go zamieni w wampira.
Mam takie dziwnie przeczucie, że coś tam będzie związanego znowu z grobowcem..
nie wiem może droga ich wszystkich poprowadzi znowu do grobowca by mógł się zamknąc "na zawsze"...
ah te spekulacje..pozyjemy zobaczymy.
patryks83 - To nie możliwe. Bo wyraźnie było napisane, że zginie młody chłopak i starsza dziewczyna. To już są potwierdzone informacje.
ja myślę że Arlic i ten ojciec Eleny, wydaje mi sie że to nie będzie jej brat bo jak mi się przypomina ale nie jestem pewna, to w dalszych częściach brat Eleny będzie walczył z wampirami ale tymi baaaardzo złymi :I no ale nie jestem pewna :)
Alaric na pewno nie zginie, jest to potwierdzona informacja. Jeśli chodzi o Johna, całkiem możliwe. Na stronie idmb.com vampire diaries w obsadzie, w odcinkach drugiego sezonu jest Steven MqQueen, który wciela się w rolę Jeremy'ego, więc podejrzewam, że przeżyje. ;-) Co innego z Anną, której już w owej obsadzie nie ma...
ZGINIE JEREMY!!! Na 100%. Bo niby dlaczego Anna tak płakała? A drugi bohater? Nie mam zielonego pojęcia. Wydaje mi się, że Katherine albo Isabel.
Kurde, teraz to ja już mam mętlik w głowie i nic, nic nie wiem.
Skoro Jeremy będzie w drugim sezonie, to w takim razie kto zginie?
Kierując się obsadą z drugiego sezonu na idmb.com, z dorosłych może zginąć John lub matka Caroline. Z młodszych wygląda na to, że Anna, bo wszyscy inni w obsadzie są... Ale słyszałam, że ma to być chłopak, tak? W takim razie nie mam pojęcia, bo aktor wcielający się w rolę Matta też jest wpisany w drugim sezonie...
A jeśli chodzi o Annę, to hm... nie wiem, czy tylko ja tak uważam, ale czy Anna na pewno płacze? Mi to bardziej wygląda, jakby ją coś bolało. ;p W niewiele wcześniejszej scenie Damon leży na ziemi i trzyma się za głowę, może Anna robi to samo i tylko wygląda to, jakby płakała? Ech, muszę się jeszcze raz temu dokładnie przyjrzeć.
Zobaczyłam promo po raz tysięczny chyba (xD) i nadal mam wrażenie, że Anna nie płacze, tylko trzyma się za głowę, bo ją boli, tak samo jak Damon. Gdy Bonnie, czy jej zmarła babka używała mocy na wampirach, też tak się trzymali za głowy. ^^
Porównałam obsadę na tych dwóch stronach:
http://www.imdb.com/title/tt1636338/
http://www.imdb.com/title/tt1636339/
Na pierwszej jest obsada z ostatniego odcinka pierwszego sezonu, a na drugiej - obsada z pierwszego odcinka drugiej serii.
Aktorzy, którzy nie pojawiają się na obsadzie drugiej serii to Malease Jow (Anna) i David Anders (John). Niektórzy stawiali też na Isobel, ale ona najwyraźniej nie pojawi się nawet w finałowym odcinku, więc pewnie wyjechała na dobre, przynajmniej na razie. Kto wie, może wróci z Katherine? ^^
Dodatkowo w pierwszym odcinku drugiego sezonu wpisana jest Meredith. :D
Wiem, wiem, za chwilę pod tym tematem najwięcej będzie moich komentarzy. xD Chciałam tylko dodać, że Jeremy na 100% nie zginie, mogłabym nawet powiedzieć, że NIE zginie NA PEWNO. Na idmb.com wyraźnie pisze, że Jeremy pojawi się w 44 odcinkach, tak samo jak Elena, Stefan i Damon, czyli główni bohaterowie. ;-)
Pożegnamy się zapewne z Johnem, a jeśli chodzi o drugą osobę to nie wiem, skoro Jeremy jest w obsadzie to najprawdopodobniej uśmiercą Annę.
Alee... to chyba nie Anna krzyczy tylko Elena... <?> Tak mi sie przynajmniej wydaje.
wg mnie zginie John i Jeremy. Alaric nie zginie. Z tego co czytałam bedzie bezpieczny. A tak ogółem to mam nadzieję, że Bonnie się coś stanie. Co za sucz! Nie żeby zginęła tylko żeby ostro dostała w web i oprzytomniała xD
Na górze róże, na dole fiołki,
a w Mystic Falls już ostrzą kołki.
Wampirów i ludzi grono maleje,
czyja następna krew się poleje?
Naszła mnie wena. :D
A co do tematu, to też stawiam na Annę i/lub Jeremy'ego. Uwielbiam ich i będzie mi naprawdę przykro, jeśli to chodzi o któreś z nich.
Początkowo podejrzewałam też, że to Alaric zginie.. Ale skoro podobno jest bezpieczny.
Mogliby Johna zamordować. Głupi typ.
No i tak samo jak większa ilość osób, jestem wnerwiona na Bonnie i życzę jej jak najgorzej w serialu. :D
Ja tam Bonnie nie będę życzyła śmierci (aż taka zła nie jestem xD), ale chciałabym, żeby coś się stało, żeby się wreszcie opamiętała... Jak zobaczyłam ją w zwiastunie i to "Wiem, kim jestem, Elena" to myślałam, że ją walnę...
Ja też uwielbiam parę Jeremy&Anna będzie mi naprawdę przykro, jeśli któryś z nich zginie, a jest niemalże pewne. :( Alaric na pewno jest bezpieczny. John na początku wkurzał mnie niemiłosiernie. Jak sobie to przypomnę... Ale teraz szczerze mówiąc jest mi obojętny. Zginie - trudno, płakać na pewno nie będę. Zgadzam się, że zginie pewnie jakiś wampir.
imbd często kłamie. ja tam jakoś w to nie wierzę wszyscy z głównej obsady są, nawet Meredith której w serialu nie ma. co do imdb to ja radzę jeszcze poczekać.
i nowe informacje z http://vampireswebsite.blogspot.com/
Monica z New Jersey: Słyszałam, że będzie osiem cliffhangerów* w finale pierwszego sezonu Vampire Diaries. Jak to możliwe?!
Jest to możliwe po przeniesieniu fabuły do przodu tak szybko, jak Kevin Williamson i Julie Plec!
Tak, będzie wiele niespodzianek i źródła ujawniły tylko trzy z nich dla mnie:
1. Morderstwo
2. Wypadek samochodowy
3. Gorący pocałunek!
Cliffhanger (ang. "zawieszenie na krawędzi klifu") - zabieg stosowany w filmach (zwłaszcza w serialach) i powieściach, polegający na nagłym zawieszeniu akcji w sytuacji pełnej napięcia, w której główni bohaterowie znajdują się w trudnej sytuacji, nawet zagrożenia życia.
Właśnie Meredith się pojawi w drugiej serii i gra ją Katie Cassidy, która grała m.in. w "Wyspie Harpera".
Haha, po przeczytaniu tej wiadomości od Monici z New Jersey, chyba nie dam rady czekać. xD Dosłownie zgłupieję. OSIEM cliffhangerów?! Więc po obejrzeniu finałowego odcinka, jestem bardzo ciekawa, jakim cudem dotrwam do września. ^^ Może lepiej obejrzeć go dzień przed emisją drugiej serii? :D
pocalowac to sie moga tez jenna i alaric. :]
matomiast co do smierci bohaterow zarowno ta jeremiego jak i anny bylaby bezsensowna. Bo anna juz kilka odcinkow zagoscila w serialu tak jak vicki i obie mialy duzo wspolnego z jeremim i szkoda by bylo gdyby ja usmiercili tym bardziej skoro jeremi juz i tak wie o istnieniu wampirow i o tym ze praktycznie ma juz ich w swojej rodzinie i nie bylo to dla niego jakims wiekszym szokiem. Elena starala sie go uchronic przed ta swiadomoscia ale nie wyszlo wiec skoro juz wie o ich istnieniu i radzi sobie z tym calkiem nienajgorzej glupstwem by bylo go usmierac bo moim zdaniem dopiero teraz jego postac tak naprawde zacznie sie ciekawiej rozwijac. Bo fakt faktem do tej pory byl nudna osobowoscia w tym serialu.