Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

pierwszy sezon VD za nami, do września dużo czasu. Jaki serial polecacie
żeby się nie zanudzić?

ocenił(a) serial na 10
olkab2

Nie z tego świata. Ma aż 5 sezonów, a tematyka podobna.
Nie polecam natomiast Czystej krwi. ;/

ocenił(a) serial na 6
megaami

A ja jak najbardziej polecam "Czystą Krew" bo to genialny serial o wampirach i ich stosunkach, szeroko rozumianych;) z ludźmi i nie tylko.
Oczywiście, jeśli nie przeszkadza Ci trochę więcej krwi i nagości;)
Ogólnie klimat jest ostrzejszy niż w "Pamiętnikach" - ale według mnie, naprawdę warto.
Polecam również "Dynastię Tudorów" świetny serial w doborowej obsadzie, z rewelacyjnym Jonathanem Rhys Meyersem na czele.
Coś lżejszego to np. "Przygody Merlina" - bardzo sympatyczne fantasy, na rozluźnienie ;)

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

a ja z wieeeelkim entuzjazmem oglądam 'plotkare' oraz '90210'..
coprawda sezony obu seriali się już pomalutku kończą, ale pocieszam, że będą następne.
w plotkarze masz do obejrzenia 3 sezony, 90210 tylko 2. ale naprawdę warto

użytkownik usunięty
laszczanka

a ja bym poleciła Roswell albo bardziej przyziemną tematykę to jezioro marzeń ( ma 6 sezonów) bądź herosów

WhiteDemon

a pro po czystej krwi... jest 3 sezon??

ocenił(a) serial na 10
olkab2

Właśnie też myślałam o True Blood.
Supernatural oglądałam i myslę że warto, głownie dla Winchester Brothers (Dean <3) haha xDD
Dynastia Tudorów, też polecam, o ile komuś nie przeszkadza ogromna ilość odważnych rozbieranych scen =D i jeśli nie interesuje się ktos kompletnie historią to też będzie mu ciężko przebrnąć. Ale obsada? Genialna! Aktorzy spisali sie r e w e l a c y j n i e.
I Merlina tez polecam, serial jest lekki, i wcale nie tylko jak się może wydawać dla dzieci xD co prawda nagosci tam nie znajdziecie, zaledwie kilka pocałunków na miarę dzieci z przedszkola, ale postacię są straaaasznie sympatyczne i fabuła wciąga. Generalnie, naprawdę warto :))
Oprócz tego polecam Skins i Glee (obok TVD moje ulubione seriale)

ocenił(a) serial na 10
olkab2

a książki jakieś o podobnej tematyce bo VD już też przeczytane...

ocenił(a) serial na 7
jatojatytoty

Ja polecam Supernatural jest 6 sezonów Bracia Winchester jami :) a zwłaszcza Sam :P... coś na rozluźnienie to np. One Tree Hill, ktos pisał Jezioro marzeń coż klasyka tez polecam :)i cos trzymającego w napięciu jeden z najlepszych seriali jaki ogladałam Miasteczko Twin Peaks

książki:
1. Miasto Kośći, Popiołów, Szkła
2. Nocny Patrol
3. Trylogia Czarnych Kamini (nie koniecznie o wampirach ale niewątpliwie godna polecenia, ale zdecydowanie dla starszych czytelników)
4. Szeptem ( Raczej anioły, ale chodzi o to samo :P)
5. Dziewiąty Mag (
6. Upadli

effi_2

Ja polecam bardzo,bardzo,bardzo dobry serial-
WERONICA MARS.
Możesz też zacząć oglądać "DESPERATE HOUSEWIVES"- bardzo dobry również serial.
Polecam też jak przedmówcy-SUPERNATURAL.Genialne!!
Mozesz też obejrzeć 3sezonY DEXTERA.Bardzo fajny serial.
Polecam tez coś s.f- KYLE XY. Fajny koleś tu gra ;pp

Jane_Mary20

A słyszeliście o nowym serialu producentów The Vampire Diaries?? Nazywa się Pretty Little Liars.

sandicc

nie słyszałam a o czym jest i gdzie i kiedy pójdzie
?

filmyitylkoto

Serial będzie emitowany od 8 czerwca na stacji ABC Family.
Pretty Little Liars opowiada historię grupki nastolatek. Jedna z dziewczyn ginie w niewyjaśnionych okolicznościach... po roku reszta przyjaciółek zaczyna od niej dostawać dziwne wiadomość... zza grobu. Okazuje się, że dziewczyny ukrywają straszliwą tajemnice...

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=hhkIAam-ejE&feature=player_embedded

ocenił(a) serial na 10
sandicc

wygląda ciekawie =DD

użytkownik usunięty
Skylaria

a co sądzicie o książce świat nocy? Chciałabym przeczytać, ale nie wiem czy warto

ocenił(a) serial na 9

moje propozycje...
1.Supernatural
2.Veronica Mars (wiem, że mało znane, ale bardzo fajne)
3.Herosi
4.Plotkara!

ocenił(a) serial na 7
Elisa123

DR HOUSE !!! Najlepszy serial wszechczasów

czytałam... czytałam... nie powiem wciąga...ale trochę krótkie te opowiastki... niby książka ma około 300 stron, a tak naprawdę, to 3 w jednej... taki pakiecik...
pierwsze trzy połknęłam w jeden dzień, potem przeczytałam 2 z drugiej...
polecam pierwszą i trzecią "książkę" z pierwszej części... tam są wampiry... inne są o czarownicach, wilkołakach i czymś niezidentyfikowanym
jeśli nie masz co robić wieczorami, to się możesz skusić :P

ocenił(a) serial na 8
olkab2

Polecam:

1. Dexter
2. Gossip Girl (Plotkara)
3. Fringe
4. Supernatural
5. House
6. Grey's Anatomy (Chirurdzy)
7. 902010
8. Lost (Zagubieni)
9. FlashForward
10. Desperate Housewives (Gotowe na wszystko)

No i może True Blood, Heroes było fajne na początku a teraz to chała i zresztą zdjęli z anteny.

Każdy serial ma swój urok a kocham wszystkie ;)