wczoraj w empiku juz sobie wypatrzylam pamietniki wampirow , w zeszle wakacje zajeta bylam sagą zmierzch a jak mi doradzacie czytac pamietniki wampirow ? ; ))))
Warto. Śmiesznie zaskakujące momenty, np. ruda Bonnie, albo smutne jak np. ból i rozpacz Stefano po tym jak... Przeczytaj to zobaczysz :) A koniec 3 cz. doprowadził mnie do łez. Ostatni rozdział jest niesamowity! :(
TO ZALEŻY....
ja zmierzch przeczytałam chyba w pierwsze 2 tygodnie wakacji i potem zajelam sie HP (znowu)
teraz kończe czytać 5 część PW i powiem że idzie bardzo szybko....
czyta się lekko a przy zmierzchu musiałam się męczyłam...ogólnie nie przepadam za zmierzchem...
ale nie można sie nastawiać na pamiętniki wampirów myśląc o podobnym do serialu...
to zupełnie co innego... tylko bohaterowie są ci sami...[inaczej wyglądający]
To znaczy ze ksiazka ma inna fabule? Jak to jest? Jakby ktos mogl mi powiedziec. Chcialabym przeczytac, ale nie wiem czego sie spodziewac. Czy bedzie sie dzialo to co w serialu? :)
Książka jest inna niż serial, bohaterowie inaczej wyglądają, mają inne charaktery, cała akcja jest inna. Ale warto przeczytać :)
A "na wakacje" to dużo powiedziane... :PJa w piątek wieczorem zaczęłam i do teraz czyli można zaokrąglić, że w 2,5 dnia przeczytałam 3 książki i pół 4 części :)
O to świetnie , ja w empiku widzialm dwie pierwsze a potem czwartą chyba nie wszystko po kolei ;/ powiedzielibyscie mi jak jest w kolejnosci ? chyba kupię :*
http://peb.pl/search.php?searchid=154488665 Tutaj są wszystkie części.
Przebudzenie
Walka
Szał
Mrok
Powrót o zmierzchu
Uwięzieni
i u nas tyle na razie, jedna jest już wydana, a ostatnia jeszcze nie. Wie ktoś kiedy 7 część będzie dostępna u nas??
To może Allegro lub jakieś internetowe księgarnie, albo możesz ściągnąć z tej stronki co link wyżej jest :)
wiem ale nie lubie sciagac zle mi sie tak czyta na kompie : PP wiec kupie ale wyciagne od mamy po zakonczeniu roku szkolnego zeby mi kupila hehe ;))
Książka to książka, jak masz na kolanach to jest tak inaczej, na komputerze to już nie to samo, ale jak chce się szybko przeczytać i do tego nie ma się tyle kasy, żeby kupić wszystko to trzeba się jakoś ratować... ;p Ja może kiedyś sobie kupię... :)
7 część w Stanach wyszła w marcu, a u nas....no cóż trzeba poczekać, ale są nieoficjalne tłumaczenia:)
U mnie 29 przetłumaczonych rozdziałów 7 czści PW "Shadow Souls":
http://chomikuj.pl/bellena1
powiem tylko że 7 część to miód dla fanów pary Damon-Elena:)
Zapraszam:)
Przecież tak pasują ze Stefanem do siebie, to w nim się zakochała, wszystko z nim, nawet jak później pojawił się Damon, przecież nie chciała jego... :P
Ale twórcy lubią nas zaskakiwac wiec moze nie beda przewidywalni , gdyby byla ze Stefanem bylo by to oklepane ; D szczerze to na poczatku bylam za Stefanem ale pozniej i teraz to Damon ! , moze dlatego ze jest bardziej interesujący , ciekawszy jak dla mnie ; ) ale kazdy ma swoj gust ; * jedno jest pewne - twórcy jeszcze nieźle namieszają u Eleny ; p