Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

wczoraj w empiku juz sobie wypatrzylam pamietniki wampirow , w zeszle wakacje zajeta bylam sagą zmierzch a jak mi doradzacie czytac pamietniki wampirow ? ; ))))

domis3

tak, mi się bardzo podobała ta książka

ocenił(a) serial na 9
domis3

Warto. Śmiesznie zaskakujące momenty, np. ruda Bonnie, albo smutne jak np. ból i rozpacz Stefano po tym jak... Przeczytaj to zobaczysz :) A koniec 3 cz. doprowadził mnie do łez. Ostatni rozdział jest niesamowity! :(

domis3

TO ZALEŻY....
ja zmierzch przeczytałam chyba w pierwsze 2 tygodnie wakacji i potem zajelam sie HP (znowu)
teraz kończe czytać 5 część PW i powiem że idzie bardzo szybko....
czyta się lekko a przy zmierzchu musiałam się męczyłam...ogólnie nie przepadam za zmierzchem...
ale nie można sie nastawiać na pamiętniki wampirów myśląc o podobnym do serialu...
to zupełnie co innego... tylko bohaterowie są ci sami...[inaczej wyglądający]

ocenił(a) serial na 10
domis3

To znaczy ze ksiazka ma inna fabule? Jak to jest? Jakby ktos mogl mi powiedziec. Chcialabym przeczytac, ale nie wiem czego sie spodziewac. Czy bedzie sie dzialo to co w serialu? :)

ocenił(a) serial na 9
Sequine

Książka jest inna niż serial, bohaterowie inaczej wyglądają, mają inne charaktery, cała akcja jest inna. Ale warto przeczytać :)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

A "na wakacje" to dużo powiedziane... :PJa w piątek wieczorem zaczęłam i do teraz czyli można zaokrąglić, że w 2,5 dnia przeczytałam 3 książki i pół 4 części :)

ocenił(a) serial na 10
anulka88

O to świetnie , ja w empiku widzialm dwie pierwsze a potem czwartą chyba nie wszystko po kolei ;/ powiedzielibyscie mi jak jest w kolejnosci ? chyba kupię :*

ocenił(a) serial na 9
domis3

http://peb.pl/search.php?searchid=154488665 Tutaj są wszystkie części.
Przebudzenie
Walka
Szał
Mrok
Powrót o zmierzchu
Uwięzieni
i u nas tyle na razie, jedna jest już wydana, a ostatnia jeszcze nie. Wie ktoś kiedy 7 część będzie dostępna u nas??

ocenił(a) serial na 10
anulka88

u mnie w empiku nie bylo 'szału'

ocenił(a) serial na 9
domis3

To może Allegro lub jakieś internetowe księgarnie, albo możesz ściągnąć z tej stronki co link wyżej jest :)

ocenił(a) serial na 10
anulka88

wiem ale nie lubie sciagac zle mi sie tak czyta na kompie : PP wiec kupie ale wyciagne od mamy po zakonczeniu roku szkolnego zeby mi kupila hehe ;))

ocenił(a) serial na 9
domis3

Książka to książka, jak masz na kolanach to jest tak inaczej, na komputerze to już nie to samo, ale jak chce się szybko przeczytać i do tego nie ma się tyle kasy, żeby kupić wszystko to trzeba się jakoś ratować... ;p Ja może kiedyś sobie kupię... :)

ocenił(a) serial na 10
anulka88

mi szkoda oczu wole sobie w wakacje na balkonie poczytac bardzo tak lubie :)

ocenił(a) serial na 8
anulka88

7 część w Stanach wyszła w marcu, a u nas....no cóż trzeba poczekać, ale są nieoficjalne tłumaczenia:)

U mnie 29 przetłumaczonych rozdziałów 7 czści PW "Shadow Souls":
http://chomikuj.pl/bellena1
powiem tylko że 7 część to miód dla fanów pary Damon-Elena:)
Zapraszam:)

ocenił(a) serial na 9
holly_bell

Nieee... Ja nie chcę, żeby była z Damonem...

ocenił(a) serial na 10
anulka88

Ja bardzo chce zby byla z Damonem !!

ocenił(a) serial na 9
domis3

Przecież tak pasują ze Stefanem do siebie, to w nim się zakochała, wszystko z nim, nawet jak później pojawił się Damon, przecież nie chciała jego... :P

ocenił(a) serial na 10
anulka88

Ale twórcy lubią nas zaskakiwac wiec moze nie beda przewidywalni , gdyby byla ze Stefanem bylo by to oklepane ; D szczerze to na poczatku bylam za Stefanem ale pozniej i teraz to Damon ! , moze dlatego ze jest bardziej interesujący , ciekawszy jak dla mnie ; ) ale kazdy ma swoj gust ; * jedno jest pewne - twórcy jeszcze nieźle namieszają u Eleny ; p