Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

odc. 22 - wrażenia

ocenił(a) serial na 10

Odcinek naprawde trzymajacy w napieciu, lecz zostawil niedosyt i teraz za tydzien chcialabym obejrzec kolejny epizod... ; D

VeLkA02

no to niestety nie obejrzysz bo to ostatni z tego sezonu:/
tutaj więcej: http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,7874126,W_skrocie___najnowsze_serialow e_informacje.html

ocenił(a) serial na 10
lilitiki

Świtnie na iitv jeszcze nie ma ostatniego odcinka ;/

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Anna

Ja nie chce tego 22 ogladac bo to juz koniec sezonu ;/ poczekam jak bedzie z napisami ;****

ocenił(a) serial na 10
domis3

Ja na ekino widzialam kawalki po angielsku , fajnie Damon jest taki slodki;*

ocenił(a) serial na 9
domis3

Następnego dnia po premierze był już na "oslo" i napisy również dostępne

ocenił(a) serial na 10
VeLkA02

w ogóle to gdzie można zobaczyć ten odcinek oprócz chomika ?

milenka_05

np. tutaj: http://www.megavideo.com/?d=Q2JDOO4O

więcej linków: http://www.yidio.com/show/the-vampire-diaries/season-1/episode-22/links.html

Sophie_Neveu

CIEKAWE CZY JEST SZANSA, ŻEBY WIECZOREM BYŁY NAPISY:) W IMIENIU TYCH KTÓRZY ICH POTRZEBUJĄ PROSZĘ ŁADNIE, ŻEBY JE KTOŚ ZROBIŁ:))

ocenił(a) serial na 10
Sophie_Neveu

dzięki Ci bardzo!!!!!! :)
<za krótki> <za krótki>

VeLkA02

Odcinek boski. A końcowa scena na schodach - tysiące randek ze Stefanem wypadło przy tym blado. Normalnie powietrze można było kroić od tych feromonów. A sama końcówka ? Normalnie szczękę zbierałam z podłogi . Trzeba przyznać nakręcili nas przed następnym odcinkiem, który dopiero na jesieni. Uwierzyłam , że to Elena pokazała pazur. Z tych scenarzystów to niezłe świnki tak nas wyprowadzić w pole ;)

Chciałabym choć raz założyć taką suknię jaką miała na sobie Elena podczas parady. Szkoda, że u nas nie ma takich tradycji / a może są tylko stroje yyyy hmmmmm ludowe ;) /. Nina Dobrev to śliczna dziewczyna.

ocenił(a) serial na 10
Ewcia78

wlasnie mi tez ta ostatnia scena tak sie podobala, dwa razy ja powtarzalam.. i nadal nie mam dosc ;D prawda Nina jest bardzooo ładna ; D

ocenił(a) serial na 5
VeLkA02

Zwiastun nie kłamał - 'a night that will have you gasping. an ending that will leave breathless.'
Katherine is such a biatch. ;) Ech teraz czekać do września.

I_am_a_Bad_Girl

właśnie jestem po odcinku. w szoku.
dobry odcinek. teraz czekać do września. Anna i burmistrz zginęli:(. obu mi ich żal. Tyler, Jer ciekawe co teraz zrobią. i czy burmistrz był wilkiem czy co, że też go głowa bolała. i czy Jer będzie wampirem, Damon trochę się teraz chyba zmieni. scena pocałunku- byłam zła na Elenę, jeszcze przed chwilą Stefan kocham cię, ciebie kocham a potem całuje się z Damonem. i jeszcze Jenna ich przyłapała. ale to nie była ona tylko Kat, akcja z odkrojeniem palców oj. nawet wujka Johna mi szkoda bo w sumie chciał dobrze dla miasta, mógł tylko wyciągnąć z pożaru burmistrza i Annę a nie jeszcze ją dobił. Stef to chyba już wie co się święci z Damonem. pewnie Kat nic nie zrobi rodzinie Eleny tylko się zmyje, ale teraz czekać do września. ja myślę, że jer nie wziął tych tabletek.

I_am_a_Bad_Girl

do września...?
ale odcinek najbardziej trzymający w napięciu ze wszytkich...
poprostu INCREDIBLE

filmyitylkoto

tak do września trzeba czekać, chociaż pewnie wcześniej będą przecieki z planu, może zdjęcia promocyjne jakieś zapowiedzi. no i jeszcze Stefcio save Damon, chociaż jak dla mnie mógł tam po niego nie włazić. no i czy Damon się kapnął że całuje Kat nie Elenę.

Dodo140

no jak by nie "wlazł" to bym go osobiście kopła w dupe!
a ja sie juz cieszyłam że elena zmądrzała a tu ta bitch wróciła...
ja sie chyba nie doczekam do września!

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

wydaje mi sie ze sie skapnal i albo wroci i bd wielkie uratowanie. albo kath. sie zmyje a Elene zosatnie tatusia niezywego.. albo bitch go zabierze, ale nie zdarzylaby ; )

VeLkA02

mnie się wydaje że kat. tak szybko nie zniknie...

ocenił(a) serial na 10
VeLkA02

W ostatniej scenie zastanowiła mnie jedna rzecz: jak Katherine wlazła do domu Eleny? Musiała zostać zaproszona do środka nie mogła tak po prostu wejść. Ktoś z Gilbertów musiał ją zaprosić ale kto? Jeremy odpada bo przeżywał wtedy na górze kryzys emocjonalny, Elena z oczywistych powodów też, John odpada ponieważ widział Elenę (a przynajmniej tak mu się zdawało) pierwszy raz tego wieczoru w domu, więc zostaje Jenna. No ale jak mogła zaprosić Katherine? Urok odpada ponieważ Jenna ma werbenę od Eleny, zapraszać tez jej nie miała powodu no bo po co? Elena może sobie wchodzić i wychodzić ze swojego domu kiedy chce. Wiec nie miała powodu by powiedzieć coś w stylu "wejdź do środka" albo "zapraszam wejdź". Chyba że Katherine jakoś zmusiła przymusem fizycznym Jennę żeby ją zaprosiła. W ostatniej scenie w domu nigdzie nie ma Jenny. Może coś z nią zrobiła aby dostać się do środka? Co o tym myślicie? Albo to jakiś błąd w scenariuszu albo Kat zrobiła coś z Jenną albo ja mam juz urojenia...

ocenił(a) serial na 10
Dominika231

obejżyj sobie jeszcze raz ostatnią scene :)
Jenna nakryła ich i powiedziała: "It's late, YOU SHOULD PROBABLY COME
INSIDE" - zaproszenie jak nic ;) wiec spokojnie sobie weszła...

ej, i wgl przyjrzyjcie się minie Damona wtedy, takie neizrozumienie i
zamieszanie...jak sie zamyślił i zlapał za usta :P wydaje mi sie, że
calując się, miał wrażenie że `czuje sie znajomo` (bo przeciez pamięta
jak to sie czuło z Kat.), aaa że E. i K. mają inne charaktery, to to sie
też odzwierciedla w sposobie całowania.... wiecie o co mi chodzi?

myśle, że to możliwe, że sobie przypomni, że ze wszystkich dziewcyzn z
ktorymi sie calowal to przypominalo Kat i może zawróci i uratuje Elene
xDD

ps. ten kiss bije na głowe kiss Belli i Edwarda(za którą dostali
nagrode) ;P

evasive

Ten Kiss bije wszystkie kissy :) :) . Jest nieziemski.

ocenił(a) serial na 10
Ewcia78

tak, ten kiss jest niesamowity..:)

ps. chciałabym być na miejscu Niny w tej scenie..

ocenił(a) serial na 10
evasive

czy nikt z was nie zauwazyl ze na schodach Damon caluje KATHERINE...!!!! przeciez niosla ona suknie Eleny itp która ona pojechala odebrac a pozniej rozmawiajac ze Stefanam przez telefon gdy wchodzi do domu to mowi ze ktos juz odebral jej rzeczy...

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

Jak dla mnie ,to gdyby Stefan nie wszedł i nie uratował Damona,to nie wybaczyłabym mu tego do konca zycia! ;p Ja też miałam nadzieję, że Elena zmądrzała,bo gdybym była na jej miejscu to albo wzięłabym obu, albo tylko Damona ;d aalbo raz jednego,raz drugiego-w tajemnicy przed nimi samymi.
Tak,to przykre,że Anna..i burmistrz zginęli. ;/ szkoda mi Jeremiego..biedak najpierw stracił rodziców,później Vicky, a teraz Annę..
Szkoda też bardzo, że drugi sezon dopiero we wrześniu, przecież zwariować idzie! Tyle czasu czekać na kontynuację..Ja cały piewszy sezon obejrzałam w tydzień. To śmieszne..a teraz muszę(nie tylko ja) czekać 4-5 miesięcy na następne odcinki.
Ale trudno,jakoś to przeżyję, mam nadzieję,że Wy też! Będziemy razem odliczać do września;)
Czytam też książkę, jestem na czwartej części-Mrok, - Damon,Stefan i Elena odkryli już tą "złą moc" którą jest Katherine, a Elena - ratując braci Salvatore i miasto Fell's Church - umarła. (tak naprawdę,to teraz sie pewnie okaże,że ona nie umarła-ale do tego właśnie dochodzę,wiec nie chcę skłamać,dlatego napiszę tylko,że będzie "Elena back")
Także zachęcam do przeczytania książek z serii 'Pamiętniki Wampirów'.
Mnie się podobają, różnią się dużo od filmu,a to moim zdaniem duży plus, bo przynajmniej nie wiemy co będzie w następnym rozdziale(w przypadku książki), czy w nastepnym odcinku(w przypadku serialu). To jest pod dużym znakiem zapytania i dlatego książka jak również i film trzymają w napięciu. :)

["the vampire diaries" rulez]

VeLkA02

SPOILER - dla tych co nie oglądali, nie wchodzić !!!!!!!!

Ciekawa jestem w którym momencie Katherine się pojawiła. Miała takie uczesanie jak Elena, no i też ubrała się na czarno a na dodatek uprzedziła Elenę i zwędziła jej w szkole suknie. Czy obserwowała to wszystko z daleka ?
Ach pocałunek z Damonem aż mi ciarki przeszły. Taki namiętny ale nie wulgarny, czuły. Przewijam końcówkę wciąż i wciąż.

Zobaczcie co znalazłam dzisiaj na temat Niny / to tak off topicowo /

http://justjaredjr.buzznet.com/2010/05/07/nina-dobrev-is-costume-curious/

Nawet podczas zwykłego biegania wygląda zjawiskowo.

Ewcia78

wczoraj znowu przewidziałam odcinek ale wydawało mi się że nie że jednak
nie miałam racji .. no ale cóż...
kiedyś pomyślałam tak: na zakończenie tego sezonu pewnie damon pocałuje
elene a catherine wróci... no i znowu się nie myliłam...:D

filmyitylkoto

kurde nie wiem jak sie pisze katrin...;D

ocenił(a) serial na 10
Ewcia78

ale naprawde ma malo makijazu i ladnie wyglada ; DD

VeLkA02

ładnemu we wszystkim ładnie...;D
<<<za krótki>>>

VeLkA02

@Dominika231
Jenna tak jakby ją zaprosiła:
Jest już późno, powinnaś wejść do środka.

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

zaprosila ja, mogla wejsc ale na poczatku nie zwrocilam uwagi.. ale pomyslalam ze moze to byc Kath. jak Jenna ich nakryla to miala ten wzrok K.

VeLkA02

taak też zauważyłam ten inny wzrok i moje obawy sie potwierdziły
a teraz bd beczeć do września...;(
ale z tego linku który wysłała pierwsza osoba która sie wpisała w ten temat
wynika że w lipcu zaczynaja kręcić czyli po angielsku moga być przecież
wcześniej...;D bo nie mają takiego nigdy opuszczenia żeby dopiero po 3
miesiącach od kręcenia puszczali więc mam szczerą nadzieję że pod koniec
lipca lub na początku sierpnia będziemy mogli już obejrzec 1 odcinek 2
sezonu...;D

filmyitylkoto

no co ty, napewno nie. dadzą we wrześniu i to nie wiadomo czy pierwszego, może 2 albo 9, 16. się zobaczy. odcinek średnio tydzień nagrywają. ja to czekam na pierwsze zapowiedzi, może jakieś sesje zdjęciowe.

Dodo140

Pierwszy odcinek I sezonu był wyemitowany 19 września ubiegłego roku. Też mam nadzieję, że będą jakieś przecieki np. zwiastun .

filmyitylkoto

Najprawdopodobniej pierwszy odcinek zobaczymy dopiero we wrześniu. Chyba, że zrobią tak jak w Dynastii Tudorów, że 2 już wcześniej pokazano przed premierą. Ile to się człowiek stresu naje :). A to strajki scenarzystów albo jakieś inne duperele. Mam nadzieję, że ten czas nam szybko zleci. Umilimy sobie go powtórkami. I oby potem już było płynnie do końca a nie jak to miało miejsce na przełomie roku gdzie zafundowali nam przerwę. Nie czytałam książek ale czy to dobrze, że Kaśka się już ujawniła? Oczekiwanie na nią było pełne napięcia. A tak to może szybko się uwiną i II sezon będzie ostatnim ? :( .Chociaż bardzo bym tego nie chciała. Serial jest super bo nie jest naciągany. Mam nadzieję, że utrzymają go na takim samym albo jeszcze lepszym poziomie.

Piosenka ze sceny pocałunku
http://www.youtube.com/watch?v=Sn3-1kvv6u4

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

nigdy za dużo optymizmu ;P
zobaczymy

w którymś wywiadzie Nina czy ktoś powiedział że ten odcinek zostawi nas z
8 cliffhangerami... ja wymieniłam 7:

1) Czy Caroline przeżyje?
2) Czym jest Tyler/był jego ojciec? <wtf oko>
3) Czy Jeremy faktycznie sie zabije czy tylko będzie mocne przedawkowanie?
4) Czy John jakimś cudem przezyje? <nóż w brzuch, hmm>
5) Konfrontacja K. i E. ! Czemu wyglądają tak samo?! <aaaaaaaa>
6) Reakcja Damona i Stefana na Katherine! <biaaatch is baack>
7) Czy Bonnie coś knuje w związku z braćmi? Może dowie sie czegoś o Emily
od Kat..
8) \(^.^)/

Jejku ile spekulacji mozna teraz tworzyć ;P

ocenił(a) serial na 9
evasive

Czy Stefan dowie się, że Damon pocałował ' Elenę'
Czy Damon rozpozna pocałunek Katherine i uratuję Elenę?
Czy Elena zobaczy Katherine ?

Dużo by tu zmyślać

evasive

spoiler:

czytałam że ludzie którzy czytali ksiażkę powiedzieli że tayler był wilkołakiem to pewnie tez jego ojciec.

ocenił(a) serial na 8
evasive

W książce Tyler był wilkołakiem, więc jeśli choć trochę chcą zrobić zgodnie z książką to myślę, że nim będzie.

evasive

1. nie mam pojęcia, ale pewnie tak, albo nie i coś się stanie z jej
chłopakiem (nie pamiętam imienia... mark?)
2. Stawiam na wilkołaka albo coś takiego (może urządzenie wykrywa
wszyskie inne istoty oprócz ludzi i wiedźm?)
3. stawiam, że krew go uratuje... tylko nie wiem czy się wampirem stanie
(zauważyliście, że Jeremy najpierw wypił całą ampułkę, a potem leżała na
stole do połowy opróżniona (taka ciekawostka))
4. stawiam, że przeżyje... Elena wejdzie do kuchni (Kat już nie będzie)
John jakimś cudem będzie jeszcze przytomny i każe Elenie włożyć mu ten
pierścień na palec... a potem to już się chyba domyślacie... :P
5. tego nie mam pojęcia... może kat. będzie coś mówić, a Elena będzie
wystraszona, coś takiego nie wiem... Ej, a może to właśnie kat przemieni
Elene... :P
6. tak się zastanawiam, czy Damon poznał Kat. jeśli nie to nie
wiem...może się pokłócą, że Katherine opuściła Damona i jakimś sposobem
wampirzyca skończy w kołkiem w sercu (może nawet przebije ją Elena :P)
7. Oj chyba tak... chociaż to jest głęboki temat... :P

Mam nadzieje, że nikt nie jest urażony moimi wymysłami... Jak coś to są
informacje wyssane z mojego palca i prawdopodobnie znacznie różnią się
od tego co będzie w 2 sezonie... Po prostu nie mogłam się opanować,
musiałam to napisać :P

VeLkA02

A tak na marginesie powiem Wam, że bardzo mi się podobają piosenki wykorzystane w tym serialu i nie tylko w tym. W życiu nie miałam pojęcia, że niektóre z tych zespołów istnieją. Piosenki są fajne, takie na czasie, różnorodne, romantyczne i nie tylko.

Ewcia78

mnie się najbardziej piosenka z tańca podobała...;D

filmyitylkoto

:)
Damon i Elena razem - to nawet kapela Wuja Antka z Zakopca ;) by wypłynęła na międzynarodowe wody sławy hie hie . Dla nich oprawą muzyczną może być wszystko.
Na portalach już mają wspólną ksywkę "Daelena"

Ewcia78

"Damelena" by było lepsze no ale coż...
ale to będzie koniec założe się że Damon pierwszy się skapnie że to
katarzynka

ocenił(a) serial na 10
filmyitylkoto

Ja myslalam ze to z Eleną a potem sie skaplam ze to Katherin
no nic czekam na napisy xd

ocenił(a) serial na 5
filmyitylkoto

O czym ty, za przeproszeniem, pierdolisz? Słyszałyście kiedyś, żeby sezon jakiegoś serialu rozpoczynał się w wakacje? Chyba tylko 'mody na sukces'.
Czy określenie 'jesienna ramówka' coś ci mówi?

ocenił(a) serial na 5
I_am_a_Bad_Girl

* Delena...

I_am_a_Bad_Girl

np. True blood. zanim zaczniesz obrazac zorientuj sie w temacie

I_am_a_Bad_Girl

Nie kłóćcie się . Puszczą kiedy puszczą i nie mamy na to wpływu.

VeLkA02

odcinek świetny ! co niestety sprawia, że ciężko będzie doczekać się 2 sezonu. no ale cóż, jakoś będzie trzeba dać radę.
Damon był strasznie słodki w tym odcinku. cholernie mi się to podobało. taki bad boy, ale i słodziak. ;p
i ta scena pocałunku - ja byłam pewna (albo po prostu chciałam), że to Elena. a tu ci psikus. no i właśnie ciekawe, czy Damon się skapnął, że to Kat.
Tyler - wilkołaczek ? no ciekawe, ciekawe :D no i jeszcze ciekawe co z Caroline.
mam nadzieję, że będę jakieś przecieki z planu, bo naprawdę ciężko do września będzie wytrzymać.