Znacie jakieś b.dobre seriale nawet coś w stylu pamiętników nie koniecznie.. ale nie takie których akcja toczy się już od dwoch lat (czyt.trwa np 4-7 sezon) w czekaniu na 2 sezon Wampirów bede sie nudzil więc prosze o propozycje :)
całkowicie polecam true blood :) wyszły do tej pory 2 sezony, bodajże po 12 odcinków. tematycznie podobny, jednakże różny. Dużo więcej seksu, krwi i wampirów. Serial ostrzejszy niż VD.
Polecam Supernatural. Póki co wyszło prawie 5 sezonów. W stanach odcinki lecą zaraz po Vampire Diaries. Serial opowiada o nadprzyrodzonych losach dwóch braci Winchester'ów. Mój ulubiony serial. Na prawdę dobry. Pierwszy sezon może zniechęcać ale następne to cud miód i orzeszki ;P
Poza tym polecam Wyspę Harpera. Tylko jedna seria, ale serial jedyny w
swoim rodzaju. bardzo mi się podobał.
True blood:) super:) teraz czekam na 3 sezon, 2 pierwsze naprawdę są dobre:), a w wolnych chwilach jak masz ochote na książkę no to może: "miasto kości" pierwsza cześć trylogii Dary Anioła. Jak dla mnie świetne, pierwszą część pochłonęłam nawet nie wiem kiedy. opis książki znajdziesz w necie. dla mnie ta książka jest...... ekstra!!
a ja bym poleciła Herosów jak na razie 4 sezony i nie zanosi się na wiecej najfajniejszy 2 i 3 sezon 4 do dup*ka
Heroesi są fajni, ale najlepszy sezon to 1 i 3, 2 sezon też da się obejrzeć, a po 1 odcinku 4 sezonu już sobie odpuściłam .
DEXTER DEXTER DEXTER zresztą co to pisać, zbiera wszystkie nagrody i ma rzeszę fanów... oglądam już 4 sezon na dziś mi zostały 2 ostatnie odcinki. Serial powala na kolana, trzyma w napięciu naprawdę warto....
Polecił mi go kolega i rzeczywiście rewelacja!
Poza już wymienionymi to oczywiście nieśmiertelny 'Dr. House' oraz nerdowskie mistrzostwo - 'The Big Bang Theory' [Bazinga!]. Pierwszy jest oczywisty, drugi opowiada o 4 fizykach, uroczej blondynce która wprowadza się do mieszkania naprzeciw dwójki ze wcześniej wspomnianych 4 i o wszystkich perypetiach, które z tego wynikają. To taki lekki sitcom, przydaje się na nudę/rozluźnienie. Potężna dawka nerdowskiego humoru, jak ktoś interesuje się jakimkolwiek scisłym kierunkiem to jest jak znalazł, a niektóre żarty powalają na kolana!
Polecam serdecznie:
http://www.filmweb.pl/f331618/Dexter,2006
Oraz:
http://tajemnice.smallville.filmweb.pl/
Wielką fanką serialu Dexter jestem od kilku lat, dlatego z czystym sumieniem polecam.
Natomiast za Smallville zabrałam się dopiero niedawno, ponieważ nigdy nie byłam fanką gościa w niebieskich rajtuzach. Ten serial niesamowicie pozytywnie mnie zaskoczył. Świetna, niesamowicie wciągająca fabuła, genialne dialogi i postaci z którymi można się zżyć, mnóstwo świetnie zagranych postaci epizodycznych. W ciągu 40 dni pochłonęłam 9 sezonów, naprawdę było warto.