Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Skoro do początku 2 sezonu jeszcze trochę czasu zostało, proponuje zając jakoś ten czas i
wysilić trochę wyobraźnię...
Mam propozycje, abyśmy trochę rozwinęli wątki z ostatniego odcinka, dodali nowe... i co
wam jeszcze przyjdzie do głowy...

Polega to na tym, że zadajemy pytania... np. Czy Elena zobaczy Katerine, kiedy gdzie.....
potem staramy się odpowiedzieć na te pytanie...
ps. nie ma złych odpowiedzi... to kto zacznie??

ocenił(a) serial na 10
Venedka

Czy Ojciec Eleny zginie po tym jak dostał z noża w brzuch ?

lady_girl

Ja stawiam, że nie... dlaczego??
Elena wejdzie do kuchni, to Katherine już nie będzie. John będzie jeszcze przytomny i każe Elenie założyć na drugą rękę...
Nie wiem, czy Jeremi przemieni się w wampira?

ocenił(a) serial na 8
Venedka

Wydaje mi się że Jeremi pozostanie człowiekiem, nie widzę go w roli wampira, on jest taki...strasznie mułowaty....
Jak Stefan zareaguje jak spotka Kat?

holly_bell

pewnie najpierw będzie myślał, że to Elena... jak wszyscy, a potem ona się sama ujawni znudzona zachwytami nad Eleną itp.
Kiedy Damon zorientuje się, że całował Kat?

ocenił(a) serial na 8
Venedka

Zapewne dopiero po tym jak powie o tym Stefanowi, pewno mu się wymsknie 'przypadkiem z tym jego usmieszkiem ^^
Co Jeremy zrobił z tabletkami? próba samobójcza?

użytkownik usunięty
la_femme_chat

Och, z całą pewnością...
Widzielismy jak je połyka po wypiciu krwii Ann.
Co z Izabell? zobaczymy ja jeszcze?

myślę, że tak, w końcu jest matką eleny, wątpie, żę tak szybko zniknie.
Co z caroline? przeżyje ?

ocenił(a) serial na 10
bonnie_vd

Sądzę że przeżyję w końcu jest w w obsadzie 2 sezonu :)
Który z braci Salvatore lepiej przyjmie fakt że Katherine wróciła
(lepiej czyt. to że nie pozbył się uczuć do niej)

ocenił(a) serial na 8
lady_girl

hmm...po ostatniej wiadomości wiemy że bardziej wpłynie to na Stefana, ale to było takie jakieś do przewidzenia, bo on jest taki....rozczulający się:)
na którym z braci bardziej zależało/zależy Katherine??

ocenił(a) serial na 7
holly_bell

Stefan nie pozbył sie uczuć do Kat tak sądzę. A jeżeli chozi o samą Kat to sądze że jej zawsze bardziej zależało na Damonie :)
Czy Damon powie Stefanowi że całował się z Eleną? (nie wiedział ze to Kat)

effi_2

Hm, myślę, że nie powie, a przynajmniej nie tak od razu. ;-) Stefano chyba zabiłby go bez chwili namysłu. ;-P
Czy Katherine ucieknie z kuchni, zostawi w niej Johna, a później porwie Elenę i będzie ją udawać?

Neff

hmm, jest to... możliwe. To by było w stylu książkowej Kath, ale czy serialowej? Nie wiadomo.
Czemu Katherine pocałowała Damona? Tęsknota czy diaboliczny plan?

bonnie_vd

plan... musiała się jakoś dostać do domu... a może oba?? w końcu Damon powiedział wyraźnie Isobel wyraźnie, że jak Kat czegoś chce, niech sama po to przyjdzie...
Przyjmijmy, że sprawdzą się przewidywania "bonnie_vd" Kto pierwszy się zorientuje, że Elena, to nie Elena?

Venedka

Bonnie. Tak mi się przynajmniej wydaje. Kiedyś tam dotknie jej i wtedy zorientuje sie, co jest grane.
Powiedzmy, że nasze teorie są prawdą. Co zrobi osoba, która będzie miała ten zaszczyt powiedzieć "nie jesteś Eleną". Jak się zachowa?

ocenił(a) serial na 10
Venedka

Myśle ze Damon on teraz jak ją kocha (mina z odcinka Isabel ;p) to wyczuje ja i wlasciwie moze juz wyczul co po kiss dotknął swych ust :)
Czy Jenna w końcu będzie z Alaricem ?

ocenił(a) serial na 8
lady_girl

Będzie. Alaricowi na niej zależy. A ona musi w końcu kogoś mieć.
Co zrobi Damon dowiadując się, że Kat podszywa się pod Elenę?

ocenił(a) serial na 10
tajka6

Pewnie bardzo się zdenerwuje, ale przejdzie mu bo nadal cos do niej czuje.
- Co się dzieje z Tylerem? Dlaczego u Tylera objawiają się symptomy wampira?.

Filth_2

ja myślę, że te symptomy, to po prostu symptomy "nieludzi"... po prostu to urządzenie ujawnia nie tylko wampiry... tyeler jest wilkołakiem chyba...
Czy w serialu pojawią się jeszcze jakieś stwory oprócz wampirów i wilkołaków??

ocenił(a) serial na 9
Venedka

mama nadzieję, że nie ;) co za dużo to nie zdrowo...

czy Bonnie zginie (oby)?

ocenił(a) serial na 7
Elisa123

wątpię bardzo wątpię jest najbliższa Elenie, raczej z jej postaci nie zrezygnują zwłaszcza że brak Meredith

ocenił(a) serial na 7
Venedka

jak były w książce to może i w serialu malaki i jakieś takie dzwne inne lisy z wieloma ogonami :P
Myślice że w tej części Kat zostanie zabita?

ocenił(a) serial na 8
Venedka

Myślę jednak, że to syndrom wilkołaka. Pamiętacie ten odcinek kiedy ojciec kazał mu się bić i oni byli tacy pobudzeni, a wtedy była pełnia. Kamera wyraźnie pokazała to.

ocenił(a) serial na 7
tajka6

tak naprawdę nie zrobi nic pochopnie... wymyśli coś i będzie Kat wodził za nos tak by nic nie podejrzewała a potem uderzy

ocenił(a) serial na 10
effi_2

Myśle że Kat sie tak szybko nie pozbędą, Ale 3 sezonu to dla niej nie widze wiec z koncem serii 2 Kat też zginie.
kim mógłby być Tyler(nasz wilkołak), kogo byście do niego dopasowali ?

lady_girl

Może matka Vicki? Jakoś tak do siebie nie wiem... Pasują?? A może on po prostu będzie takim wolnym strzelcem, do puki nie pojawi się jakaś dziwna wampirzyca :P
Czym zacznie się pierwszy odcinek 2 serii??

ps. po rozpoczęciu drugiego sezonu, zakładam temat, by sprawdzić, na ile nasze domysły się sprawdzą... :P

ocenił(a) serial na 7
lady_girl

gdzieś pisało że jakiś wilkołak zostanie powiązany z czarownica wiec ja stawiam na Taylera i Bonnie. To mogłaby być para :P odkrycie roku hehe

effi_2

A może Bonnie pójdzie w inną stronę i zamknie się na całego w sobie??

ocenił(a) serial na 10
Venedka

pierwszy odcinek 2 serii ? Elena wbiega do kuchni i widzi swojego ojca ledwo żyjącego i zauważa zaraz stojącą za jej plecami Katherine

czy Katherine będzie chciała zabić Elenę ?

urszulankaa

Znając życie tak... pewnie chce się pod nią podszyć... :p ale nie wiem, pewnie będzie zafascynowana podobieństwem Eleny do niej samej... nie wiem tylko kiedy, czy w tedy, gdy dajmy na to Elena zobaczy ją w kuchni (o ile zobaczy) czy kiedy indziej....
Ile nasz kochany Jeremy będzie miał zawodów miłosnych w tym sezonie?

ocenił(a) serial na 10
Venedka

ale może właśnie przez to podobieństwo i więzy krwi może jednak zrezygnuje...
Jeremy... myślę, że co najmniej 2 miłości. ;)
czy oprócz Bonnie pojawią się jakieś nowe czarodziejki/czarodzieje w Mystic Falls ? jeżeli tak to jaką odegrają rolę ?

ocenił(a) serial na 9
urszulankaa

chyba nie, mają teraz wiele nowych wątków (Kath, stara miłość braci, Jeremy, wilkołaki, Bonnie i Elena, sama Elena)

jako będzie wyjaśnione podobieństwo Eleny i Kath?

urszulankaa

hej... chyba mi coś umknęło... to kat jest rodziną Eleny?? Czy tylko tak wygląda??

Odp na pytanie...
No i tu mam problem... myślę, że nie będzie wyjaśnione... chyba, że okaże się, że Isobel jest córką Kat, albo coś...
A co innego?? nie wiem... Może jakaś wiedźma ją zaczarowała... Wiem...
Dawno dawno, w czasach kiedy damon był jeszcze człowiekiem , Emily widząc jak Damon jest panicznie zakochany w Kat, a zarazem wiedząc, że ta go opuści, zaczarowała Gilberta, po stu iluś tam latach urodziła się kopia Kat, by bracia Salvatore mieli jakąś pociechę, myślę, że bardziej damon, bo o ile pamiętam, to on miał już z nią jakieś umowy.... :P :P
OK teraz Ja... Nowy wątek... Wilkołaki, kiedy Tayler odkryje, że jest wilkołakiem i wejdzie do kręgu wtajemniczonych??

ocenił(a) serial na 8
Venedka

odnośnie pokrewieństwa między Eleną a Katherine nie jest dokładnie powiedziane czy ono istnieje czy nie aczkolwiek Elena ma już i tak tak namącone w życiorysie i drzewie genealogicznym, że nie zdziwiłabym się, a poza tym jeżeli Elena jest jakąś potomkinią Katherine (od strony Isobel) to ona musiała urodzić dziecko przed zmianą czyli musiała być bardzo młoda więc kiedy Isobel urodziła Elenę nieświadomie poszła w jej ślady to by było takie fajnie ironiczne, taka powtarzająca się historia trochę jakby ( jeśli wiecie co mam na myśli)

odp. kiedy Tyler dowie się, że ojciec zginął i skojarzy własne symptomy będzie drążył i prędzej czy później się dowie
pytanie: czy Tyler odkryje to sam czy też (tak jak w książce) ktoś mu w tym pomoże?

Magda_lenqa

ja myślę, że Tyler sam jakoś dojdzie do tego kim jest ale o wampirach dowie się za pomocą kogoś. być może jak Jeremy się zmieni to nie uda mu sie tego utrzymać w takiej idealnej tajemnicy, coś się stanie i Tyler się dowie. ale myśle że o samych wilkołakach dowie się sam.

co będzie z przyjaźnią Bonnie i Eleny. czy Elena wybaczy Bonnie to że zawiodła jej zaufanie?

ocenił(a) serial na 10
Magda_lenqa

ale i nie jest wcale powiedziane że Isobel jest córką Katherine, bo to raczej nie jest możliwe.. między nimi musi być jeszcze ktoś. ;)

ocenił(a) serial na 10
Venedka

hah. ;) fajnie, tak też może być. ;)
no w filmie nie jest dokładnie powiedziane że Katherine jest rodziną Eleny... Stefan powiedział: to nie miało sensu, ty byłas z rodziny gilbertów, a ona z pierców. potem poznałem prawdę. zostałaś adoptowana. potem mówił, że w szpitalu w kartach patrzył że jest tylko Elena Gilbert, a jej matki nie ma nigdzie. Elena się spytała co jeszcze wie, a on powiedział, że żeby wiedzieć więcej musiałby sprawdzić rodzinę pierców, ale to za duże ryzyko... i tyle. no więc to musi być rodzina. ;)

a teraz twoje pytanie.. hm. może będzie coś z tą Caroline, bo mi się wydaje, że jej coś się stało właśnie przez Tylera, że z niego jakby coś przeszło na nią.. no i on będzie chciał sie w tym zagłębić i poszuka jakiś dzienników jego przodków i wtedy się dowie..

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

aha i pytanie.: czy Jenna dowie się, że chłopak Eleny jest wampirem ?

urszulankaa

myśle że może tak bo jak Jenna by się związała z Rickiem to może by się dowiedziała od niego przypadkiem lub specjalnie o wampirach. a od wiedzy o wampirach do wiedzy o Stefanie i Damonie już całkiem blisko.

pytanie:
co będzie z przyjaźnią Bonnie i Eleny. czy Elena wybaczy Bonnie to że zawiodła jej zaufanie?

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

co będzie z przyjaźnią Bonnie i Eleny ?
ja myślę, że się pogodzą. bo to przecież są najlepsze przyjaciółki. Elena mimo, że Bonnie ja zdradziła, to musi jej być wdzięczna, że jednak im pomogła, że pomogła Stefanowi w uratowaniu Damona.. Elena raczej zrozumie, że Bonnie musiała to zrobić, aby ratować swoją rodzinę.. nie wiedziała przecież do jakich celów potrzebny był dla Isobel ten przyrząd. więc według mnie się pogodzą i wszystko będzie ok. tylko Bonnie będzie miała lekki dystans do Stefana i Damona, szczególnie do Damona... ;)
pyt.: Czy Jenna dowie się, że chłopak Eleny jest wampirem ?

urszulankaa

już pisałam myślę że się dowie bo za dużo osób dookoła niej wie. Rick na przykład. on wie a jak dobrze pójdzie to będą razem i myślę że wtedy już nie utrzymają tego w tajemnicy.

pytanie: czy Jeremy w końcu wybaczy Elenie?

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

oczywiscie,ze tak^^

ocenił(a) serial na 10
Venedka

no dobra to ja może dodam pytanie. ;)
jaka będzie reakcja Stefana i Eleny gdy dowiedzą się że Tyler jest wilkołakiem ?

urszulankaa

ananana... odp. Myślę, że tak... już coś wspominał coś w pierwszej serii... a więc stawiam, że wybaczy najpierw Kat, bo ta się będzie pod Elene podszywać... nie połapie się jak Damon a może on się połapał?? huh... zobaczymy, no ale wracam... chłopak w końcu zrozumie, że to było dla jego dobra no i w końcu jej wybaczy... no i może sobie przypomni i sam jej podziękuje?? :P

Urszulankaa... odp... Myślę, że stefan jak stefan, przyjmie to na klate i w końcu zabije biedaka... może będzie mu zagrażać...
a Elena??? skoro sa wampiry, to co przeszkadza w istnieniu wilkołaków?? to się rozumie samo przez się... no ale stawiam, pierwszą reakcją będzie, łapanie oddechu i tekst "nie zbliżaj się do mnie" :P albo coś takiego, jeśli dowie się od niego, jednym słowem, tak jak przyjęła istnienie wampirów :P

Moje pytanie... Odnośnie pierwszego odcinka... Elena wchodzi do kuchni, tam jest konający John... jest też Kat... Pojawi się też Damon??

ocenił(a) serial na 10
Venedka

Myślę że nie wróci coś mu nie pasowało ale żeby z tego powodu wracać wątpie. Myślę ze może jenna się wtedy pojawi :)
Pyt: Czy dadza jakis nowych aktorów i postaci. Tak jak w jedynce dodali Alarica i Ann i Pear ?

ocenił(a) serial na 8
lady_girl

Być może pojawi się Meredith (niekoniecznie w roli przyjaciółki Eleny tak jak jest to w książce)

Co mogła poczuć(pomyśleć) Kat gdy Damon ją całował myśląc że całuje Elenę?

ocenił(a) serial na 10
holly_bell

poczuła się pewnie świetnie. ;) a pomyśleć to sądzę to, że jej plan zaszkodzenia Stefanowi i Elenie się sprawdza. ;)

Czy Jenna ucieszy się ze śmierci Johna ?

urszulankaa

On nie zginie... przynajmniej tak słyszałam, ale jeśli... to...
Pewnie najpierw będzie obojętna, ale potem zda sobie sprawę, że jaki by nie był, to w końcu jej rodzina, a jak to mówią rodziny się nie wybiera, więc chyba potem będzie ej żal...

Pytanie... Czy za Kat przybędą inne wampiry? Będzie w śród nich nowa miłość Jeremiego?? o ile będzie kolejna... :P

holly_bell

Myślę, że czuła... hmm, może satysfakcję, że jej nie poznał i pewnie rozkosz... w końcu nie całowała go tak dawno, a teraz on sam tego chciał... a że myślał, że całuje Elene?? nie ważne :P
Pytanie powyżej

ocenił(a) serial na 10
Venedka

Wydaje mi się że za Kat przybędą inne. A co do miłości Jeremiego to wielka niewiadoma;)

Pytanie.. Jak myślicie czy istnieje taka możliwość, że Stefan po spotkaniu z Kat zrozumie jak wiele ona dla nie go znaczy i zerwie z Eleną?

ocenił(a) serial na 10
angel_03

Raczej nie... Jak to Emily powiedziała, Kat zmuszała Stefana do picia jej krwi, a Damona nie trzeba było zmuszać, pil ja z chęcią... to już świadczy o tym, że to właśnie Damon może iść za Katherine, ale Stefan pozostanie z Eleną.....