znam taka pare. jak sie poznali on mial 18 (klasa maturalna) a ona po 30 i po rozwodzie. juz z 20 lat sa razem i sa jedna z najbardziej udanych par jakie znam. ale oczywiscie w serialu pojada stereotypem.
ważna jest miłość, wspólne zainteresowania, by dobrze czuć się ze sobą a nie wiek :). Na to się nie patrzy, chcesz być z facetem 20 lat starszym ok, jeżeli się zakochałaś i jest ci z nim dobrze, ale chcesz być z młodszym to też nie patrz się na innych jak zareagują, nawet często tego nie widać jak różnica nie jest ogromna. I tak dogadywanie się jest najważniejsze i nie myśleć stereotypem i nie dać sobie wmówić że kobieta nie powinna być z młodszym bo ją zostawi, gdy się zestarzeje czy zbrzydnie bo on to jeszcze młody, a równie dobrze ten kilkanaście lat starszy facet może zostawić dla jeszcze młodszej, bo pomyśli że skoro jedną zdobył to drugą zdobędzie.
ale ten typek to nie Musial... czy Musiala tez dali bo ja jestem ciut do tylu z odcinkami
Ogólnie muszę przyznać że ten dzieciaczek bardzo podoba mi się w tej roli.Niby taki małolacik a na poważnie ją podrywa.A jeśli chodzi o właśnie związku z dużą różnicą wieku,zważywszy że kobiety z natury żyją dłużej tak ok 10 lat,to bardziej pasowałoby żeby to starsza dychę kobieta z młodszym facetem,wtedy można powiedzieć taka para statystycznie ma szanse umrzeć w podobnym czasie.A tak to nawet przy statystycznym założeniu kobieta dychę młodsza,będzie 20 lat wdową,albo dłużej.
A myślałem kiedyś jakby to było mieć np 40 może nawet 50 lat być takim starym kawalerem i uznać no ostatni dzwonek się ustatkować co lepsze brać się za młodą dziewczynę wiadomo powszechnie negatywnie odbierane,ale więcej młodych dziewczyn do wzięcia niż te w wieku 40-50 lat gdzie zapewne trzeba byłoby szukać w wąskim gronie lub rozbijać małżeństwo.Może z dwojga złego lepsza opcja z młodą dziewczyną.
za duzo glowkujesz ;p a zycie zyciem ;) ta babka ktora jest 20 lat juz w zwiazku z kilkanascie lat mlodszym facetem ma takie cialko - widzialam na fitnessie - jak niejedna 20 latka. poza tym, intelektualnie pasuja i maja wspolne pasje
właśnie napisałem że bardziej statystycznie pasuje związek kobieta starsza w końcu kobiety dłużej żyją,ale życie życiem i nie da się wykalkulować.
No i wychodzi na to że na koniec wątku Filipek to ściemniacz zakochany w sumie,pewnie jego miłość do Beaty to fanaberia,proponuje żeby za dwa odcinki walnął do Matki i Ojca że tylko po to udawałem miłość do sporo starszej kobiety żeby wzbudzić wasze zainteresowanie i to w jej obecności.
masakra. liczyłem na poważny wątek, a tu faktycznie znowu stereotyp. no bo w końcu taki związek nie miałby szans na przetrwanie. żałosne. zapychacz, z którego nic nie wynikło.
nie mogli oczywiście dać że ten związek miał szanse bo Filip jak na swój wiek jest bardzo dojrzały,a Beata jest zbyt wyluzowana na swój i w ten sposób trochę niweluje się różnicę wieku,co powinno być domeną związku z wyrażną różnicą wieku,w efekcie Filip nie tylko nie jest bardziej dojrzały jak na swój wiek,a może nawet bardziej dziecinny niż rówieśnicy.