4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34588
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

naprawde dobrze gra. Fakt, ze PM to niezbyt ambitna produkcja, ale widzialam juz w tym serialu aktorow po szkolach, ktorzy kiepsko dawali rade (na czele z glownym bohaterem Mikolajem Krawczykiem).

marajka

Co ty tak się uparłaś na Krawczyka sceny bjiatyk wychodziły mu dobrze .

ocenił(a) serial na 4
Ruben_fw

mniejsza z Krawczykiem (dla mnie sztuczny na maksa poza scenami walk:P ) . chcialam raczej pochwalic Herbus ;)

marajka

A co sądzisz o Łukaszu Płoszajskim (Artur) ?

ocenił(a) serial na 4
Ruben_fw

jak dla mnie aktor jednej roli. wrosl w Artura i tyle.

marajka

Ale od Krawczyka lepiej gra od początku to moja ulubiona postać.

ocenił(a) serial na 4
Ruben_fw

ZDECYDOWANIE LEPIEJ.jako Artura kupuje go :) po prostu, nie wyobrazam sobie juz faceta w innej roli ;)

marajka

Trzeba przyznać , że Edyta Herbuś daje radę i w sumie lubię ją oglądać :). A że wkurza innych bohaterów lub powoduje zamęt w ich życiu a nawet ból brzucha ( jak w przypadku Tymka który się jej boi) no to tym bardziej ją lubię :D. Trzeba przyznać że dobrze odgrywa swoją rolę. Choć nie tylko ona jest przekonująca, jest też kilku innych fajnych bohaterów, idealnie grających. Lecz nie był to Krawczyk, tutaj prawda, drewno totalne i sztuczny i to nie tylko w PM, ale sceny walk miał super, to trzeba przyznać :), na pewno z nim było ciekawiej.

ocenił(a) serial na 4
Penelope261988

oczywiscie, ze nie tylko ona ;) mialam bardziej na mysli, ze nie ma, z tego co mi wiadomo, szkoly aktorskiej a fajna jest, naturalna, a czasami aktorzy profesjonaln klada nawet takie male role w glupich serialach ;)

marajka

No to się zgadza ;). Bo do tego trzeba mieć talent, predyspozycje, a nie tylko znajomości lub ojca aktora albo skończenie szkoły, bo jeśli nie ma się tego czegoś i nie potrafi się grać, jest się drewnem, to nic nie pomoże ;). Szkoda że w sumie nikt na Herbuś się nie poznał, bo ma mało ról, głównie epizodyczne lub drugoplanowe w serialach, może w jakichś dwóch filmach i dawno już w sumie nie grała nigdzie z tego co wiem :). Nie wiem czy udziela się w teatrze.

marajka

A w sumie mi się przypomniało że ona jest/była chyba tancerką? Więc widocznie tym się głównie zajmuje, a aktorstwo to dodatek :)l

ocenił(a) serial na 4
Penelope261988

a Opozda cos skonczyla? niby tez okay , ale jakos mam wrazenie , ze gdyby dostala role bardziej skomplikowana i nie po warunkach to niezbyt by jej moglo pojsc... ;) mam na mysli Opozde. a najgorszy to Pniewski :D

marajka

Opozda i Pniewski uczęstniczyli do szkoły aktorskiej i chyba już skończyli? W każdym razie nawet jak nie skończyli to i tak mają większe przygotowanie niż np Herbuś. A generalnie Pniewski to aktorska tragedia, tak jak i np Mikołaj Krawczyk i im podobni, a Mikołaj Krawczyk miał też zajęcia teatralne haha :P w Gdańskim teatrze bo chodził z moją znajomą na zajęcia. No cóż, a są na poziomie nawet Mroczków bez szkoły. Opozda jest nawet niezła, ale póki co ma małe rólki w filmach i raczej na swoim poziomie, w sensie że gra osoby podobne do siebie, w PM też jej postać jest do niej podobna i innych ról nie ma, rzeczywiście mogłoby jej nie wyjść z trudniejszą rolą, osoby zupełnie innej niż ona. Choć Herbuś też nic skomplikowanego nie grała, raczej też podobne postacie, jednak właśnie nie jest po szkole aktorskiej. Wprawdzie nie jest zbyt lubiana i ma opinie wpychającej się wszędzie po znajomości, ale w PM miło się ją ogląda, jeszcze w serialu tylko miłość ( swoją drogą niezbyt dobry serial) Herbuś grała dobrze, przyćmiła na pewno głównych bohaterów, tam Socha i Ula Grabowska tez dobrze zagrały, no i standardowo dobra w każdej roli Maria Pakulnis :).

ocenił(a) serial na 4
Penelope261988

Tylko milosc bylo traaaaagiczne...

marajka

No dokładnie :).